Nestle Aiskrim Durian Musang King | SITI.YANG.MENAIP

Nestle Aiskrim Durian Musang King

/
40 Comments
August 30, 2020

MamiZ yang teringin sangat nak cuba sebab dia tertengok iklan kat Facebook. Gigih cari dan akhirnya jumpa di Jaya Grocer. Satu pint berharga RM25.00. Aku ni hantu durian tapi bila dah jadi ice cream tak adalah minat sangat. Warna kuning mengancam menggoda kuning keemasan gitu.. Sedap tu memang sedap terasa nikmat durian bila makan. Bagi aku sama saja rasa yang Musang King ni dengan ice cream durian jenama lain yang harganya lebih murah. Tak ada beza pun rasa Musang King tuuu.. Aku tak adalah nak kata jangan beli sebab tekak dan selera kita lain-lain. Mungkin kalau korang makan rasa exclusive.. maybe tekak aku tak reti nak appreciate rasa nikmat makan ice cream durian. Tapi sebenarnya aku terkilan sikit dengan apa yang aku dapat setelah bayar harga yang mahal. Expectation aku sangat tinggi. When you pay more mesti you akan expect more juga. Nak suarakan pendapat pengguna saja.

Tapi dah beli tu layan jelah..
Best bila makan dengan roti.

Nyumms..


You may also like

40 comments:

  1. Betul itu saya macam tidak reti beza kalau makan durian. Memang lagi suka makan durian segar daripada makan aiskrim durian.
    Apapun tidak kempunan sebab sudah rasa aiskrim Musang King.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau durian segar pun ada juga rasa beza2 ikut jenis dan harga hehe.. tapi bagi saya kalau eskrim ni semua sama je rasa. hehe..

      Delete
  2. Wah menariknya! Nak kena pergi beli ni

    ReplyDelete
  3. Aritu cari tapi tak jumpa.
    Ni Siti dah bagi review gini, tak jadilah akak nak mencari lagi 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha alaa jangan gitu. pegi cuba juga mana tahuuu kena dengan selera. saya rasa sedap cuma kecewa sbb harapan tinggi =P

      Delete
  4. uish ni kalau mak saya nampak ni confirm suka ~
    betul tu saya pun kaler kuning ni

    ReplyDelete
  5. menggoda ni..kna cr jgk ni..:)

    ReplyDelete
  6. Tak jumpa lg yg ni...musang king durian yg premium, sepatutnya lebih umphh aiskrim ni ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyaa sebab tu macam kuciwa sikit.. sedap tu yes..

      Delete
  7. SEDAPNYA TU MESTI DICUBA RASA

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mesti dicuba.. nanti Kak PI boleh cuba =)

      Delete
  8. sy beli kat giant aritu rm20..
    sedap jgk laa.. boleh layan.. hihi

    ReplyDelete
  9. oh, kiranya ni musang king tipulah ya

    ReplyDelete
  10. saya makan durian..tapi segala bende yang diproses berasakan durian saya tak makan, macam askem durian, gula gula perisa durian semua saya tak boleh telan..hahah pelik sket

    ReplyDelete
  11. mungkin kena beli aiskrim durian inside scoop..tiberr haha

    ReplyDelete
  12. dah beli dah cuma cover dia lain sikit.tapi sedapp

    ReplyDelete
  13. Mrs. A ada beli perisa durian jugak tapi bukan musang king jenama asian delight rasa durian pure shedapppp hehehee...

    ReplyDelete
  14. Harga dia boleh tahan ya..musang king mmg mahal

    ReplyDelete
  15. Suka makan yang fresh nyer, tapia kalo buat tempoyak kawe makan jugak

    ReplyDelete
  16. Dua2 belum cuba. Yang fresh dan ice cream.

    ReplyDelete
  17. mahal jugak tu. Tapi kalau rasa biasa je, air krim rm7 pun sedap kot..hahah

    ReplyDelete
  18. Selera kita sama. kalau durian suka makan buah durian fresh. Bila buat jadi perisa tu dia rasa xbest sangat

    ReplyDelete
  19. CP pun hantu durian tapi kalau ais krim durian CP kurang minat :D

    ReplyDelete
  20. sedap tu tapi tengok harga tu, lagi suka cari aiskrim lain..hehe ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
  21. Macam sedap ni..kena pi beli ni

    ReplyDelete
  22. kalo yana makan duyan da lama yana carik eskem nie hehehe

    ReplyDelete
  23. Wow harga boleh tahan ni kalau suami tengok mesti teringin ni

    ReplyDelete
  24. tgk harga tu fikir byk kli nk beli ke tak.hehe. tapi kalau sedap & berbaloi dya patut cuba ni

    ReplyDelete
  25. Ala menggoda benar post Siti ni. Macam mana ksarie nak mula diet ni huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  26. Tak pernah makan aiskrim durian. Nak kena try jugak ni. Hihihi

    ReplyDelete
  27. Serius ke dia guna durian musang king k buat aiskrim tu hihihiii.. :P

    ReplyDelete
  28. sayang la kalau rasa dia sama je dengan harga biasa. Kalau kita pun kecewa kak siti

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes.. that part paling kuciwa.. sedap je rasanya..
      akak expect more sbb harga high end..

      Delete
  29. nampak macam sedap tapi sy kurang minat durian hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. warna dia kuning menggoda..
      rasa sedap.. cubala =)

      Delete
  30. Of coz, walaupun bukan musang king, fresh durian tetap lebih sedap drpd eskrim durian.😜

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.