Review Air Teh Tarik Botol Mamak Taste F&N - Sedap Atau Tidak ? | SITI.YANG.MENAIP

Review Air Teh Tarik Botol Mamak Taste F&N - Sedap Atau Tidak ?

/
62 Comments
July 23, 2020
Review Air Teh Tarik Botol Mamak Taste F&N - Sedap Atau Tidak ?




Ada kawan kongsi di Instagram kata air ni sedap.. gigih aku pi cari akhirnya jumpa di 7Eleven dengan harga RM3.90 sebotol. Bagi aku harga sebotol okay saja tak adalah mahal sangat. Sama lebih kurang macam standard minuman air dalam botol yang lain. Pengaruh rakan sangat kan pantang dikongsi benda-benda sedap terus laju nak cuba juga. Packaging cantik nampak exclusive sangat vibrant dengan warna oren terang dari jauh boleh nampak dah.. Setakat ni ada dua variasi saja yang aku tahu iaitu Teh Tarik Ori dan Teh Tarik Kurang Manis. Menggunakan tagline 'Mamak Taste'.. F&N memang tak tipu sebab sooo pekat likat tertarik menarik sebiji macam teh tarik di kedai mamak. Sesiapa yang suka teh tarik mamak memang wajib cuba - insyallah tak menyesal. Aku sebenarnya kurang gemar minuman bersusu tapi minum jugalah sesekali bila teringin. Bagi aku yang kurang minat ni pun aku rasa sedap dah air ni. Bagi tekak aku, Teh Tarik Kurang Manis lagi sedap dari yang original. Obviously sebab kurang manis jadi lebih sedap untuk dinikmati. Tapi yang original itulah yang pure kaw macam di kedai mamak. Minum sejuk lagi nikmat dan padu kalau tak sejuk pelik sikit rasa dia.

Menjawab persoalan diatas - sedap atau tidak ?
Mengikut selera aku.. jawapannya sedap.

Korang dah cuba ke ?
Ada kawan kata sampai sekarang dia cari tak jumpa.
Sabar.. sabar.. teruskan pencarian.

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

62 comments:

  1. Tak cuba lagi. Tak pernah jumpa lagi air ni.

    ReplyDelete
  2. Nak beli kan kat anak la. Anak suka sangat teh tarik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang minat teh tarik wajib cuba ni.. mesti suka =D

      Delete
  3. Sedap eaaa Siti. Hehehe kalau sedap nanti.klaya nak try jugak laaa carik. Tq sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyaa kak.. yang x minat teh tarik pun rasa sedap ni.
      cari jangan tak cari..

      Delete
  4. Haa sedap ek...ramai kata sedap, tapi kenapalah Sis ko tak jumpa lagi ek..ermmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. barang baik sis.. memang susah nak jumpa hehe..
      xpee teruskan pencarian dun givap..

      Delete
  5. sy beli ms mula2 keluar dulu. ms tu dlm pkp. mmg puas minum. 24 botol. tp x laa minum sorg2 share jg dgn org lain heheheh

    btw kena minum sejuk. kalau x sejuk lain je rasa dia kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau minum sorang tu naya jugak tu haha.. nasib share2..
      aaa ah betul2 kalo x sejuk rasa dia cem krik krik..

      Delete
  6. Terus rasa hendak cuba apabila kata rasa macam di kedai mamak.
    Haha pengaruh rakan. Sekurang-kurangnya Siti sudah cuba sekali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kaw pekat padu macam teh tarik mamak hihi..
      pengaruh kawan2 ni memang laju kak..

      Delete
  7. Sedapnya!!. Kalau kat sini ada agaknya tergugat iced latte sbb Akak akan beralih pada teh Tarik plak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaa kat sana pun air kaw kaw jugak kan kak.. saya
      suka iced choc kat sana sebab x minat kuppi. perghhh paduu..

      Delete
  8. I always go for Thai Tea and Teh tarik madu yang kelat dan buih melimpah2. uhuhu.. These kinda teh tarik yg komersial macam turn off nak minum. But thanks for the info. Will try kalau jumpa nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ive tasted Thai Tea but teh tarik madu not yet. x pernah cuba sbb asalnya tak minat tea susu sangat. but rasanya teh madu tu mmg ramai kata sedap.. tryla these drinks jugak mana tahu kena dengan selera =)

      Delete
  9. Kalau PC pun nak mencuba rasanya pilih yang kurang manis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang kurang manis tu just nice rasa dia.. yang betul2 macam teh tarik kedai mamak yang original tu la hehe..

      Delete
  10. Macam sedap jer, nanti nak cari juga. Ada yg kurang manis nggak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah sedap..
      ada juga versi kurang manis..

      Delete
  11. alamak ini membuatkan saya akan menacri2 kembali dlm 7e ^_^
    sbelum ni duk cari2 eskem boba tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe.. depa memang saja hehe nak kasi kita tercari2..
      ni pun da macam2 kedai masuk.. last jumpa kat 7E..

      Delete
  12. Apsal abam x pernah jumpa air ni? mane nak cari..area selangor ad x

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada.. kat Selangor ada kedai2 canggih atau
      paling kurang pun 7E.. cuba p jenguk2 tengok mesti ada..

      Delete
  13. baru eh CT kena try gak ni :)

    ReplyDelete
  14. wah..macam sedap je. tak pernah jumpa ni. nanti boleh la cari

    ReplyDelete
  15. Kalau jumpa boleh cuba ni, sejuk2 mesti lagi padu kan rasa dia

    ReplyDelete
  16. belum jumpa lagi..nak try jg..pengaruh blogger..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cari kak cari sampai dapat.. itula tu..
      berpengaruh juga la kita semua ni hehe..

      Delete
  17. Wahh tak jumpa lgi air ni. Nak kena cari and try ni 🤩

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kawan2 pun cakap susah jumpa ni..
      tapi dun givap.. p terjah semua 7E yang ada haha..

      Delete
  18. Pergh Ct tayangan air sungguh mengoda....nak cari teh tarik fn nak cari teh tarik fn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe cari cari jangan tak cari..
      rasanya kat 7E chances nak jumpa tinggi sikit..

      Delete
  19. Wow mama kena Cari ni. Mama ni oeminat teh tarik

    ReplyDelete
  20. tiba2 tekak mau minum teh tarik..haha

    ReplyDelete
  21. tak pernah nampak lagi air ni tapi kena pi cari untuk husband sebab dia peminat teh tarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba tengok di 7E nanti.. ramai yang share kata kat sana macam selalu ada. hehe sapa suka teh tarik wajib cuba ni..

      Delete
  22. xpernah jumpa lgi...boleh la cuba kalau cuba....rietta suka beli kalau on the go kena mna mna....

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyaa sama juga lebih kurang kita.. kdang2 tengah drive kena
      ada teman nak stay tak mengantuk mula beli air n jajan..

      Delete
  23. Dah lama x msk 7Eleven. X tau whether teh tarik ni dah sampai di KK.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya ada kot tu kalo kat 7E.. sebab lama
      da sebenarnya teh ni..

      Delete
  24. Lepas nie nak try la..selalu beli yg kat kedai makan punya..nak rasa sama tak sebiji mcm kat kedai makan punya..senang la..dh boleh bawa ofis atau kemana sja bila nak minum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi kalo ikut kawan2 nak mak.. diorang ckp memang kaw pekat sebijik macam kat kedai. saya rasa pun cemtu.. kira tagline tu kenala x memain hehe..

      Delete
  25. Okey yang ni tak pernah cuba lagi. Kena cari lah nampaknya sebab kak ana suka minum teh tarik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa kalo peminat teh tarik mmg kena cubala..
      kena try then compare sbijik tak macam di kedai mamakss..

      Delete
  26. Ada juga nampak tapi sebab tak minum teh tarik, tengok jelah..
    Suka dseign dekat botol dia tu.. cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe design dia simple tapi cantik.. kemas je tak serabut..
      alaaa saya pun x suka kak.. tapi beli nak cuba. eeh sedap pulak..

      Delete
  27. alamak, yang ni pun nak kena carik ni..hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe cari jangan tak carii..
      barang baik kita kena kongsi bgtau kawan2 hehe..

      Delete
  28. Suka teh tarik. rasa nak gigih juga cari

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kalo peminat teh tarik.. wajib cari..

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.