Sedapnya Mochi Durian Wall's - Tak Puas Makan Rasa Durian Padu Beb | SITI.YANG.MENAIP

Sedapnya Mochi Durian Wall's - Tak Puas Makan Rasa Durian Padu Beb

/
74 Comments
July 24, 2020
Sedapnya Mochi Durian Wall's - Tak Puas Makan Satu
Rasa Durian Padu Beb




Wall's Durian Mochi ni dah lama ada dipasaran tapi aku baru saja jumpa setelah lama mencari. Asyik kosong saja peti ais Wall's kat 7Eleven tu.. akhirnya jumpa juga.

Seketul Wall's Durian Mochi berharga RM3.00 dan memang tak puas makan sebiji. Bagi aku inti semua cukup dah tak adalah kedekut sangat. MamiZ tak puas hati dengan harga sebab seketul saja mana cukup. Paling kurang seorang kena makan dua tiga ketul baru puas hati tapi dah berapa ringgit pula. Sabar mak.. sabar. Nanti nak lagi kita pergi beli yaaa.. Nak jimat sikit nanti kita cari aiskrim durian makan dengan roti pun jadilah.. Padu sangat rasa durian - bukan gred durian murah sebab rasa manis pahit selalunya gred mahal sikit. Aku ni dahlah memang fan durian pahit. Lagi pahit lagi aku suka.. Nak terus ngap sebiji rasa serba salah jadi sikit-sikit gigit. Nikmatnya !! Buka bungkusan terus menusuk bau durian. Terus teringat durian sedap aku dan MamiZ makan di Balik Pulau. Haih..

Peminat durian saja faham perasaan asyik
kalau dapat durian sedap..

Betul tak ? Huhuhu..

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

74 comments:

  1. Alahai sedapnyaaa .. Tak pernah makan lagi yang ni siti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe inilah masanya untuk pergi cari kak..
      selamat mencuba yaa..

      Delete
  2. nak try jg yg ni kelmarin tapi nampak ais krim walls yg baru tu lbh menggoda so, yang ni lps gaji kot hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe come on kak RM3.00 je sebiji.. hehe..

      Delete
  3. Nampak sedap tapi harga mahal sikit. Tak pernah cuba lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huurm.. kalau rasa nak cuba nanti cubala ya..
      sedap sebab rich rasa durian =D

      Delete
  4. Mochi ni time nak susah nak cari time taknak ada je dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha betul2.. saya ni baru festime jumpa after berbulan cari.
      kadang2 tu masuk kedai smata nak check tngk kosong je..

      Delete
  5. WOW SEDAP SGT TU XPUAS MAKAN SEKETOI JE NANTI BELI LAGI SITI

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tak puas seketui saja ni. kena dua tiga baru puas..
      tapi kalau nak rasa dulu seketoi jadila hehe..

      Delete
  6. Saya biasa, tidaklah salam makan durian. Kalau ada makan, kalau tiada tidak kisah.
    Memang kalau kata aiskrim perisa durian memang kita harap rasa durian sebenar. Hehe tidak reti beza durian mahal atau murah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. texture rasa dan kualiti tu yang buat rasa murah or mahal. saya pun tak arif sangat tapi dapat agakla hehe.. eskrim durian dan roti gardenia !! dap..

      Delete
  7. Ok la harga nya tu. Durian sebiji pun mahal . Dapat mochi durian pun jadi lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. saya rasa harga nya tak mahal dengan kuantiti inti dan kualiti rasa. jadila buat lepas rindu nak makan durian hehe..

      Delete
  8. wah! kena gi cari di 7-11 berdekatan ni. sy x makan durian tp yg berperisa durian buleh je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kena cari Abam Kie.. sedap sangat ni.
      selalu saya jumpa di 7E.. insyallah ada..

      Delete
  9. Wrap dia menarik, kuning terang!

    ReplyDelete
  10. Wahhh sedapnya.. Dari haritu teringin tapi sampai ke harini tak dapat nak merasa. Harap-harap dapat merasalah nanti XD

    Anyway hi! Nisha datang blogwalking ke sini hehe. Jemputlah baca entry terbaru Nisha di Blog HadiahBintangJatuh (HBJ),

    Pengalaman ambil kos Pengurusan Perpustakaan / Library Management (Dip sem 4) + Nasihat + Kesimpulan + Throwback
    https://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2020/07/pengalaman-ambil-kos-pengurusan_23.html

    Dan memeriahkan giveaway oleh Jari Boloq (tamat pada 24/7/2020 pukul 6 petang ni) Boleh klik banner di entry ini ya. Insya-Allah ada rezeki hehe
    https://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2020/07/giveaway-my-life-alhamdulillah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan givap mencari sampai dapat dan cuba okay =)

      Delete
  11. Nikmatnya dapat makan durian.Mochi ke.Aiskrim ke.Kek ke.Asal ada duriannya dah nikmat sangatkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe betul2 tu.. nikmat sangat makan durian.
      tapi saya kalo lempok dan tempoyak kurang sikit..

      Delete
  12. bersyukur walaupun hanya mampu melihat

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh pergi cari di 7E ya..
      janganla hanya melihat..

      Delete
  13. teringin nak cuba , tapi durianlah pulak .. BTW , yana ad jumpa yang strawberry mohon akak review yang tu pulak hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha kalo hang cuba ni memang terbalik donia da..
      ada stroberi eh.. x penah tahu. baik nnt kita cariii pula..

      Delete
  14. Tgk packaging dia dah rasa tertawan

    ReplyDelete
  15. Alahai..tengok pembungkus pun terliur

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa.. baru tengok bungkusan tu..
      belum rasa lagi ehehe..

      Delete
  16. alamak, dari hari tu nak try, pastu lupa. ni tgk entry ni ingt blik daaaa. kena cari ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun dari sebelum PKP dok cari.. lama2 lupa.
      ni beli sebab tertengok terus tingat haha.. susah naw nak jumpa..

      Delete
  17. not really a fan haha
    sy kaki makan tapi durian tu kurang hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi soookay. ramai je yang tak makan durian =)

      Delete
  18. kalau baca cerita siti pasal food tak pernahnya buat ksarie tak tergoda. Nak kena pi cari kat kedai ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita kena share barang baik.. cari lekaihh..
      biar orang lain pun rasa jugak kan..

      Delete
  19. belum pernah rasa yang ini....hr tu sempat jumpa macha green tea...dngan strawbery cheese je....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa itula tu saya pulak baru tahu ada perisa lain..
      ingatkan ada durian saja.. ni nak kena p cari jugak ni..

      Delete
    2. rietta pun cr before raya hr tu xde....

      Delete
    3. haaa mmg susah siikit kan nak jumpa..
      tapi skrng macam da ada banyak sikit.. cari k smpai dapt hehe..

      Delete
  20. boleh cari lepas ni..hehe..

    ReplyDelete
  21. menariknya, tak pernah tahu pun kewujudan mochi2 ni. hahaha..nanti boleh cuba cari..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheh ada banyak perisa lagi rupanya. ingatkan
      ada durian saja.. kena cari =D

      Delete
  22. Dekat sini selalau saya jumpa kek/kuih musang king jer ... ice cream tak nampak lagi (tapi dgrnya ada satu kerdai icecream tersohor di sini ada jual persia durian)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi jauh sangat durian nak sampai sana.. rindu tak durian ?
      hehe kena pi cari kedai eskrim durian tu..

      Delete
  23. serius la.. sedap ke? Nak cuba jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap.. rasa durian padu..
      cari carii sampai dapat..

      Delete
  24. Ramai review cakap sedap tapi CP belum dapat merasa lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa itu tandanya kena pergi cari lekaih..
      sedapp ni..

      Delete
  25. Tak pernah makan lagi yang ni... nak cuba jugaklah... harap-haraplah berjaya jumpa... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heehe skrng macam da nampak banyak terjual..
      masa memula dulu payah jumpa.. cari cari sampai dapat =)

      Delete
  26. Sedap kan. Kak ana beli 11 kotak terus hari tu jadikan stok dekat rumah. Hehe. Sebab susah nk jumpa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa tudia kak.. mmg sedap n yes susah jumpa
      kalo da jumpa tu elok terus borong..

      Delete
  27. Myra tak pernah lagi rasa Mochi Durian nie. Bila teringin nak makan, cari mesti tak jumpa. Sudahnya frust. Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun ritu macam tu.. kemain cari pdahal
      x jumpa2.. bila da trlupa baru jumpa..

      Delete
  28. Nampak sedap. Tapi sampai ke hari ni belum lagi cuba-cuba hahaha. Nak try lah nanti cari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kena cari sampai dapat then cuba..
      tak rugi cubaaa sebab sedap =D

      Delete
  29. Ala.. menci.. Sini asyik tak ada je.. Jenuh cari.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sabar sabar.. mmg gitu sokmo kalo time kita cari..
      nanti dah lama lupa sikit baru jumpa pulak..

      Delete
  30. Hanya peminat durian je yang tahu betapa asyiknya kalau dapat makan durian sedap. hehehehe
    Tenguk Ct promote ni haishhhh tergoda ahkak. Kita suka lempuk durian, dodol durian, tempoyak durian, bubur kacang hijau bubuh durian, serawa durian apa saja durian semua suka. hehehehe Durian tak habis kopek isi tumbuk dengan lada merah makan nasi panas-panas pun jadi......perghhhh enak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaa ini mmg peminat durian sejati ni. saya lempok x suka dodol ke semua tu tak suka. eskrim durian ok.. tempoyak ok. yang lain x.. tapi mak ayah suka semua yang ada durian hehe..

      Delete
  31. kita belum sempat lagi nak merasa mochi durian ni...asyik tak ada je kat kedai..uhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang macam susah sikit nak jumpa kan.. ritu beriya cari mmg
      tak jumpa.. lepas tu da lupa baru eehh terserempak pulak..

      Delete
  32. Menariknya konsep dia..tapi cheq tak makan duyan. Nanti cheq beli untuk parents cheq sebab depa suka duyan 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe alaaaa tak suka durian eyh.. huurmm..
      xpe xpe nak buat macam mana. ok nanti kasi parents cuba =D

      Delete
  33. Wow...padu eh Rasa dia...mam X penah Cuba lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebiji rasa durian yang pahit2 sedap tu..
      kena cari tau Mama then cuba =D

      Delete
  34. Sedap mochi. teringin pulak nak rasa filling durian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe cari lekaih !! kat Petronas selalu tengok ada da ni..
      dulu susah sket cari.. now macam da berleluasa =D

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.