Kau Sememangnya Hanya Pandai Berpura-Pura | SITI.YANG.MENAIP

Kau Sememangnya Hanya Pandai Berpura-Pura

/
66 Comments
July 10, 2020

Kita memang kadang-kadang tak boleh lari dari berpura-pura. Aku kadang-kadang pun berpura-pura juga. - pura-pura baik.. pura-pura berani.. pura-pura tak takut dan macam-macam lagi kepuraaan yang poyo dan menjengkelkan. Hihihi.. Tak perlu berselindung nak sorok sebab kepuraaan ni penting mengikut keadaan dan tekanan semasa. Kadang-kadang untuk menyelamatkan keadaan juga sebelum jadi lebih keruh memang kita kena berpura-pura. Bagi aku perlu ada skill ni.. lebih-lebih lagi bila dah semakin dewasa. Kena jadi matang untuk bertindak. Aku tak salahkan sangat orang berpura-pura ni sebab aku yakin ada sebab tertentu kenapa kena berpura-pura.

Yang geram tu kalau berpura-pura tak kena tempat dan gaya.
Haaa.. Baik mengaku cepat !!

Kepuraaan apa yang korang selalu buat ??


You may also like

66 comments:

  1. Berpura-pura tak mengantuk walaupun dah rabak mata

    ReplyDelete
    Replies
    1. uish yang ni kite tak reti wak.. kalo mengantuk
      memang xleh berpura2.. terus tidur =D

      Delete
  2. Salam perkenalan, nama blogger baru dan nama saya Linda
    Saya ingin bertukar link dengan rakan-rakan blogger semua
    Sertai segmen saya "Jom Tukar Bloglist"
    Maaf jika ada salah susunan, orang baru…heheheh..Baru nak belajar buat segmen dan cari rakan-rakan
    JOM TUKAR BLOGLIST

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat datang ke dunia blogging hehehe acececeyy..
      insyallah jika ada kesempatan ya..

      Delete
  3. Kura2 dalam perahu
    pura2 tak tahu

    ReplyDelete
  4. kan kan kan. izzati pun selalu jugak pura-pura berani padahal penakut yang amat. hehehe. betul la tu, pura-pura pun kena bertempat jugak kan kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 ada tempat kita kena juga pura2 berani ni..
      x adalah orang pijak kita sangat ingat kita pengecut kan..

      walaupun hakikatnya mmg penakut haha..

      Delete
  5. Kdg2 tu pura2 sibuk pun ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe kalo cikgu mmg ini skill yang penting..
      sebab kalo tak nanti orang lain kasi kerja hahaha..

      Delete
  6. kita pun slau pura2 jgk..pura2 ada duit sbnarnya xde pun. hakikat hanya Allah yg tahu peritnya xde duit ni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huurm samalah CikNor kadang2 tu kena pura2 juga sbb tamau nanti orang kata apa pulak kan.. memang perit kadang2 tu ada ngam2 saja kan..

      Delete
  7. Pura-pura tidak sakit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaalamak.. saya prefer tak berpura2 kalo sakit..
      kena bagi tauuu orang jangan sorok2..

      Delete
  8. kadang-kadang cuba berpura-pura seperti tiada apa yang berlaku

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi saya ini tindakan yang matang juga..
      tapi ikut keadaan juga hehe..

      Delete
  9. pura2 happy like everything is fine despite sad things happened but deep inside am borken sobs sobs :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooh dear dont be sad.. untuk certain people mmg kita kena appear happy like nothing happened sebab itu bukti kita menang. deep inside if we feel broken tak apa..

      time heals okay.. jangan sedih2..

      Delete
  10. saya juga pura-pura berjaya supaya saya rasa tidak tertekan dengan kegagalan..hahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe itu bagus juga tapi jangan dibuat selalu ya.. takut nanti makan diri sendiri balik. kegagalan bukan pengakhiran segalanya dan dari gagal itu kita kena bangkit !!

      Delete
  11. Pura-pura tak tahu supaya tidak diambil kesempatan dilambak kerja orang lain ke atas diri ini 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul !! ini saya setuju sangat. kadang2 kalo tunjuk sangat kita tahu memang orang ambil kesempatan atas kita. baikla pura2 tak tahu kan.. hahahh..

      Delete
  12. Pura-pura tak sakit hati..tapi rasa macam nak tumbuk je sedas dua..kikikiki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ini memerlukan kekuatan yang tinggi..
      nak buat macam tak rasa pape kan.. faham faham..

      Delete
  13. pura-pura bujang. eh tu baby shima. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ini bahaya ni awakkk jangaaannn..

      Delete
  14. Bab berpura2 ni kan semua org pernah rasa laa nak2 time kita kita sedih tapi depan ramai kena berpura2.
    yg kita ni happy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kita kena ada skill berpura2 ni kak.. tapi kita guna untuk yang baik2 la jangan disalah gunakan. sbb kadang2 kalo x reti pun susah.. mula laaa orang nak ambil kesempatan kan..

      Delete
  15. pura pura dah kenyang haha mcm ty boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. alaa kalo pura2 kenyang sikit jela
      dapat makan kan kan ? alaaaa..

      Delete
  16. pura pura dan manusia berpisah tiada. berpura kalau untuk positif side okaylah kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. kita kena tahu tempat dan keadaan
      nak berpura2 tu..

      Delete
  17. Pura pura tak dengar bila orang membebel hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha ni kite expert gak ni..
      malas layan kan so buat2 x dengar..

      Delete
  18. Pura-pura tido bila kene bebel hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe betul2.. tido laaa daripada kena bebel..

      Delete
  19. betul tu..hehe. org xthu apa yg ada dlm hati kita..nmpk gembira dari luar

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpee biar kita pamer yang indah2 saja..
      perit kita tanggung sendiri..

      Delete
  20. pura pura busy..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini penting kak..
      kalo x nnt orang kasi banyak keja lagi haha..

      Delete
  21. Umur 42 tahun ni dah banyak kepura-puraan yang dibuat. Tidak terhitung gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha opppssss samala kita.. tapi saya yakin..
      semua kepuraan bertempat dan perlu hahaha..

      Delete
  22. Pura-pura cool and chillex pasal kerja tapi sebenarnya tengah struggle and the struggle is real

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe kita kena relax2 jugak xleh layan stresss tu sangat..

      Delete
  23. berpura2 sesuai dgn tempat dan keadaan .Brulah bijak kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak.. kita kena tahu juga nk berpura2..
      baru orang tak pijak kepala kita sangat..

      Delete
  24. pura2 cool ahahhahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe kalo memang cool original pun
      apa salahnyaaa kan..

      Delete
  25. hidup penuh dengan pura-pura

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak yang ni xmo la.. sesekali pura2 xpa..
      kalo sentiasa tu susah gak..

      Delete
  26. pura-pura mengantuk sedangkan mata pun dah merah
    pura-pura sihat sedangkan tengah tahan sakit
    pura-pura kenyang walaupun sebenarnya tengah lapar

    pendek kata, banyak pura-pura dalam hidup ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe betul dalam hidup kita mmg bnyak kepuraan.. tapi
      kita kena pandai guna ikut masa dan ketika..

      Delete
  27. Banyak pura2 ni .. KakYa pon kekadang time sedih pura2 happy.. tanak anak tgk Umi sedih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kita kena ada juga rasa pura2 ni kak.. xleh nak jujur sngt all the time. sebab zaman skrng ni cemni kak.. tapi kita buat ikut keadaan la..

      Delete
  28. selalu berpura-pura bizi padahal takde la bizi mana pun 😝

    ReplyDelete
  29. Pura- pura sibuk dan pura- pura mencintai dan dicintai...boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa mencintai n dicintai nanti ada yang terlukaaa..
      tidakkk.. pura2 sibuk xpa hehe..

      Delete
  30. kalu kena masa & tempat ..ok je
    pura2 happy, walaupun sebenarnya sedih..
    pura2 ok, padahal x berapa nak ok
    emmm....?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. kita kena pandai guna ikut waktu n ketika =)

      Delete
  31. Kena ingat.. berpura2 Tu hipokrit.. maka elakkan perangai ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. berpura2 untuk tak menjadikan situation
      lagi buruk okay kot heheh..

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.