Snickers White Baru Limited Edition Coconut Flavour | SITI.YANG.MENAIP

Snickers White Baru Limited Edition Coconut Flavour

/
48 Comments
November 10, 2020

 Snickers White Baru Limited Edition Coconut Flavor


Sebenarnya masa beli ni aku tak belek betul-betul tengok ada tulis coconut flavour. Aku ingatkan semata-mata white chocolate. Bila nak makan baru noticed tiba-tiba rasa macam hilang mood sebab aku tak suka chocolate coconut flavour. Air kelapa jelly kelapa aku suka tapi kalau chocolate perisa kelapa kureeeng sikitlah. Haaaih !! Excited sudah nak makan Snickers White baru Limited Edition ni.. Tapi dah beli tuuu makan sajalah..

First bite.. Aku terdiam terus. Uuuit !! Ini sedap !! Hahaha..
Terus makan dengan penuh rasa nikmat.

Ada rasa kelapa tapi very subtle. Tak overpower langsung macam rasa makan Bounty.. Dalam memang tak ada inti coconut pun.. Hanya perisa. Just a hint gituuu dan sebagai someone yang tak suka chocolate coconut flavour, aku boleh cakap yang Snickers White Limited Edition ini sedap !! Ada kacang, nougat dan caramel. A perfect combo. Rasa pun tak manis sangat.

Aku beli di Petronas dengan harga RM4.50 kalau tak silap.
Cepat korang pergi cari yaaa.. Tak rugi cuba.



You may also like

48 comments:

  1. Kenapa Zhi baca title ni ingat cerita pasal kasut.? Ahahhaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti tengok Snickers macam Skechers kan hehe..

      Delete
  2. Memang tidak nampak sangat tulisan Cocunut (terletak di tepi dan tulisan kecil)
    Nasib baik suka rasa kelapa ya. Tiadalah menyesal beli.

    ReplyDelete
  3. Lemak manis aroma kelapa tu susah PC nak tolak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau memang minat coconut flavour memang kena cuba ni..

      Delete
  4. Sedap sangat ni! Suka..sukaaaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe bagus bagus.. mesti suka coconut kan..

      Delete
  5. Sedap ek.. Nanti nak cari lah

    ReplyDelete
  6. menarik nih, jarang ada perisa coklat putih nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak juga chocolate yang guna white choc..
      tapi kita jarang2 beli kan.. suka chocolate normal hehe..

      Delete
  7. macam tak dapat bayangkan je rasa dia macam mana..hehe. nanti boleh cuba kot. sis follow sini tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee saya dah tolong bayangkan dah tu.. nanti jumpa beli k..
      okay sedap just nice rasanya =)

      Delete
  8. nmpk menarik..tp white chocolate tu manis sgt tk..sbb jrg beli kalo ada tulis white chocolate tp ni ada coconut flavour mcm sedap je

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak manis sangat.. just nice. dalam dia penuh inti..
      balance la rasa dia.. itula sedap pulak rasa coconut tu..

      Delete
  9. menarik! lepas ni nak beli la sbb saya peminat coconut mcm bounty tu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa kalau memang dah minat Bounty tu..
      silalah cari Snickers white ni.. mesti lagi suka..

      Delete
  10. eh bounty akak suka cuma pernah terkena kelapanya tu macam dah tengik jadi macam terkujat sikit dapat rasa cam tu. Tapi ni snickers emmm mesti cari dan cuba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bounty tu saya makan jugala tidakla tak makan..
      tapi kalau boleh memang tanak haha.. rela kasi orang..

      Delete
  11. Menarik! Tak pernah lagi rasa coklat dengan kelapa. Nanti bila terjumpa snickers ni boleh la try!

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu orang suka Bounty yang coconut choc tu.. tapi ni
      rasa dia lain sikit dari Bounty.. sedap lagi haha..

      Delete
  12. Macam ada nampak tapi tak confident nak beli.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngapain ngak confident.. grab je terus jangan risau..

      Delete
  13. Ohh dia tak macam bounty candy chocolate bar tu ye. Saya suka macam bounty tu ada isi kelapa parut. Yang ni tak ada kelapa tapi kalau dah cakap sedap boleh gak cuba beli dan rasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi saya rasa dia lain dari Bounty.. mungkin ada sama sikit
      tapi tak serupa sangat. Snickers ni peanuty sikit..

      Delete
  14. kin mmng peminat snickers. tapi yg ni mcm pelik sikit. hhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe depa upgrade buat perisa baru.. pi la cuba rasa..
      mana tahu jatuh cinta juga..

      Delete
  15. masa belajar kira2 suku abad lalu mmg selalu cari snickers atau mars di rak Jaya Supermarket. Skrg dah kurang mkn manis2 atas faktor kesihatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kena kurangkan pun dalam diet sharian. cuma kadang2 tu teringin okayla buat lepas rasa tu kan.. amek small quantity saja yaa =)

      Delete
  16. ok yang ni pun nak try beli gak..suka bounty, jadi mungkin akan suka yang ni gak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sapa suka Bounty sure akan suka ni.. tapi dia
      ada rasa kacang2 jugak sikit.. Snickers kan..

      Delete
  17. Oh my ... nak kena cari ni! Akak suka kalau coklat ada coconut nih 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. cariii lekaih kak.. selalu kat Petronas ada benda2 ni..
      kalau suka Bounty mesti ok dengan yang ni..

      Delete
  18. sedap kot rasa yg cam ade satu coklat tu inti kelapa..xingt nama..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bounty kot hehe.. tu mmg into kelapa terus..
      ni rasa je kelapa flavour tapi sedapla..

      Delete
  19. jarang beli yg ni.. lawa header blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru keluar rasanya flavours ni..
      flavour LE..

      Delete
  20. Wohoo coconut flavor pula.. mesti rasa dia mcm bounty

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup ala ala Bounty tapi bagi saya..
      rasa tak sama dengan Bounty..

      Delete
  21. Rasa macam ternampak juga hari tu masa beli barang dapur tapi tak terbeli pulak. Nak cari jugak lah nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe nanti kalau jumpa lagi beli k.. try rasa..

      Delete
  22. alaa kenapa tak perasan ada perisa ni yer. akak memang suka kalau coconut coconut ni. hihi.. nak cari lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada lagi ni saya tengok banyak di Petronas. selalu
      laju ada jual kat situ cari lekaihhh..

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.