Sedaplah McDonald's Sea Salt McFlurry | SITI.YANG.MENAIP

Sedaplah McDonald's Sea Salt McFlurry

/
70 Comments
November 03, 2020






Dah cuba ke belum ?

Apa pendapat korang tentang McDonald's Sea Salt McFlurry yang baru ? Weekends lepas baru ada kesempatan nak cuba. I like the colours nampak fantasy-like fairytale sikit ala-ala tema warna Frozen gitu.. Aku penggemar rasa-rasa masin sea salt or salty caramel jadi aku rasa Sea Salt McFlurry yang baru ini adalah saaaaaaaangat sedap. Sangat sedap berbanding McDonald's Gula Merah McFlurry yang rasa kelapa tu.. Ikut selera tekak aku begitulah.. Korang rasa tak sedap itu pendapat masing-masing. I like this one very much sebab rasa masin tu tak kuat sangat just nice tak adalah sampai mengganggu. Just a hint and very subtle. The blue swirls tu garamnya.. Ramai suggest suruh gaul sekata tapi aku tak buat pun.. Aku scoop je terus ngap. Sesiapa tak ada selera makan tu elok cuba ni sebab rasa masin selalunya membantu membuka selera. Hihihi.. Shimmering sprinkles tu pun sedap crunchy dan lepas kunyah sikit jadi chewy. Balance rasa manis dan masin haaaih.. Hopefully lama sikitlah ada dalam menu. Rasa nak pergi beli lagi ni.. Tak cukup satu..

Amacam ? Korang rasa macam mana ?



You may also like

70 comments:

  1. Suka gabungan manis dan masin dalam pemanis mulut.
    Harap ada peluang hendak cuba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak.. rasa manis masin tu ngam sedap..
      insyallah nanti akak cuba ya..

      Delete
  2. Belum cuba lagi. McD diluar daerah. Tak boleh rentas daerah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe kak.. kawasan yang PKPD tu nak buat macam mana..
      nanti dah okay silalah cuba..

      Delete
  3. Dh rasa sesudu sbb anak yg konker hehe... Not bad juga rasanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi anak2 makan semua yaa..
      tu kena pergi beli lagi tu hehe..

      Delete
  4. saya pun beli dah haritu. bagi saya biasa je, nak kata beli lagi tu mungkin tak, cukup sekadar rasa. meanwhile kawan saya suka betul dgn perisa baru ni, lain orang lain preference kan xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. lain orang lainlah apa yang dia suka.. semua sama je tak menarik pula. akak memang suka flavour gini so ill buy again hehe..

      Delete
  5. Belum sempat rasa lagi.. nak pi tapau lah esok.. hehehe..

    ReplyDelete
  6. Sedapnyaa.
    Kak Sam kalau ke Mc D mesti tak jadi beli Mc Flurry walau dari umah dah bercita2 nak mkn.. sbb asal nampak iced latte je tros berubah fikiran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe alaaa nape jadi gitu.. kat sana ada juga eyhh perisa macam2 ni ? anak2 murid saya selalu jeles sebab kat malaysia macam2 ada.. kat sana plain je..

      Delete
  7. alamak kite berbeza pendapat..rasa die bagi nad sangat manis. tak boleh habiskan heheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe bagiiii kat saiiyaaa meh saiyyaaa habiskan hehe..

      Delete
  8. Tak try lagi. Nak tau sedap ke tidak memang kena try sendiri. Lain orang lain review

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak.. kena cuba sendiri dulu.. baru tahu
      kena dengan selera ke tak..

      Delete
  9. tulisan penuh perasaan memang memngammit perasaan untuk mencuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha maafla penulisan saya kan penuh dramatic hahaha..

      Delete
  10. Haven't tried this one. Looks tempting juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. the colours very inviting hehe.. sedap pun yes..
      go and tryyy cepat..

      Delete
  11. Tak rasa lagi.. Tengoklah weekand nie kalau ada lajak ke Teluk Intan, bolehlah cuba..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kalau dah lajak tu kenalah cuba kak..

      Delete
  12. kena dgn selera mesti sedap

    ReplyDelete
  13. Macam sedap jer. Rasa Masin masin tu I like.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaa betul tu kak.. kalau suka
      rasa masin memang akan suka ni..

      Delete
  14. Belum cuba lagi tapi kalau kata adik-adik sepupu mereka kata sedap.Hehehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mereka benar kak mereka tidak tipu hehe..
      nanti akak cubaa k..

      Delete
  15. takut nak cuba sebab ada pengalaman pahit bersama seasalt aiskrim family mart punya. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi u cant compare dua tu.. sama sekali tidak sama..
      da try yang McD ni mesti hilang trauma FM tu hehe..

      Delete
  16. Belum cuba lagi. Tapi kita tertarik dengan warna dia tu. brrr frozen :) ala ala galaxy pun ada juga ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. ada setengah orang dia turn off kalau makanan kaler biru. tapi saya sukaa sebab saya suka warna2 cenggitu. i dont mind janji makanan i makaaan hehe..

      Delete
    2. biru juga mengingatkan nasi kerabu dan kek SR bunga telang tu :)

      Delete
    3. ehhh aaa kek warna biruuu tu.. saya x penah cuba..
      baru dapat try yang rose lychee tu..

      Delete
  17. Belum cuba, tapi nampak menarik rupa dia ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe yes rupa dia cantik kaler biru gitu..

      Delete
  18. ramai betul yang share pasal sea salt ni.. belum terai lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe benda tengah viral.. harusla di share =)

      Delete
  19. thanks sebab sudi jadi pengomen tegar kat blog Hikayat Budak Pening
    ada Pha Is listkan top10 commentator dalam entri terkini.
    jemput singgah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you too Phais rajin datang singgah sini..

      Delete
  20. Boleh diterima tekak jugak,.
    Aiskrim vanila digabung dgn rasa manis2 masin

    ReplyDelete
  21. Nak kena singgah McD la nampaknya balik kerja karang ni:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hewhew sebelum sold out lekaih la singgah..

      Delete
  22. sedap ya..rugilah haritu gi McD the Curve beli ayam goreng & milo ais je..nmpk gak McFlurry ni atas kaunter..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihih aaduhh kak kenapa x cuba ? next time kena rasa k..
      skrng tngk banyak sold out..

      Delete
  23. Tak try lagi. Nampak sedap ni. Nanti nak try la

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe lekaih2 asap pi try.. tengok ramai
      share dah banyak sold out tapi nanti restock la tu..

      Delete
  24. belum pernah try lagi tapi nampak mcm sedap tu..

    ReplyDelete
  25. Ada perisa baru eh? Tak tahu pongg hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. adaaa.. cepat2 pergi cuba !!
      ada satu lagi yang choc oreo ke apa tah.. yang tu belum cuba..

      Delete
  26. Tak pernah rasa lagi, tapi majoriti kata sedap! Ada kesempatan nanti Cik TK rasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat cepat Cik TK takut nanti out of stock terus..

      Delete
  27. dah try, memang suka gak!!!! sedap kannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul !! sapa suka rasa masin2 lemak2 gitu..
      mesti suka eskerim baru ni..

      Delete
  28. Yummeh! Tergoda tengok warna dia 😊

    ReplyDelete
  29. not bad rasanya masin2 sikit tapi blueberry pie tu dh habis

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe pie tu sedap jugak creamy rasa dia..
      barang baik cepatla habis..

      Delete
    2. tak jugak siti.. certain negeri mcd ada keluarkan lg blueberry pie tu cuma penang setiap bln tukar baru, tukar baru

      Delete
    3. ooo yaka.. patut baru ni pi sana beli pie tapi
      ada yang chocolate tu saja.. yang lain xdak..

      Delete
  30. nakkk...tpi dekt sini Mcd baru nak buka.uhuks

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa yeke baru nak bukak.. kena p cari Mcd lain ni..
      lekaih sebelum kehabisan..

      Delete
  31. tak pernah cuba lagi. tengok warna dia, menarik. tapi, akak baca ramai pula yang kata masin. tak berapa kena lah.
    apa-apapun, selera masing-masing kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe memang kena masin la sea salt.. kalau dak
      kena tukar nama. yes.. betul tu ended up ikut selera masing2..

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.