Sedapnya Calpis Japanese Mochi Flavour Limited Edition Baru | SITI.YANG.MENAIP

Sedapnya Calpis Japanese Mochi Flavour Limited Edition Baru

/
60 Comments
November 13, 2020

 Sedapnya Calpis Japanese Mochi Flavour Limited Edition Baru


Bila ternampak botol Calpis baru dengan flavour limited edition Japanese Mochi Flavour aku sendiri tertanya-tanya sedap ke ni ? Macam pelik benar.. Tapi ambil juga sebab teruja nak rasa. Tak boleh nampak benda baru di kedai memang laju nak membeli. Aku tak minum susu tapi cultured milk aku suka. Semua perisa Calpis aku suka and ini rare.. Perisa baru. Selama ni makan mochi tapi tak terfikir pula perisa mochi boleh dijadikan minuman. Pelik pelik.. Minum sikit.. Uuuit tak tahu nak describe rasa macam mana - ada rasa lemak manis yang tak heavy sangat. Macam rasa marshmellow pun ada dan sikit rasa ice-cream. Bagi aku tak adalah rasa mochi tu sangat. 

Aku beli di 7Eleven dengan harga RM3.20 sebotol. Worth to try..
Ini adalah minuman yang limited edition jadi dapatkan cepat ya..



You may also like

60 comments:

  1. Adui tidak terfikir dek akal.
    Nantilah apabila tidak tahu beli apa, mungkin tergerak hati untuk cuba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe macam2 skrang ni di pasaran.. yang pelik2 pun ada..
      tak terlintas kan perisa mochi.. cuba ya nanti bila berkesempatan..

      Delete
  2. alamakkk ade yang baru lagi keee..nak kena cuba gak ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha ada lagi ni macam2 benda baru..
      ada aja depa keluarkan product pelik2..

      Delete
  3. Replies
    1. betul.. design kena comel untuk tarik perhatian..

      Delete
  4. Macam sedap, nanti nak try la

    ReplyDelete
  5. nampak botol pun dah menarik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe itu penting tu.. design kena ngancam..

      Delete
  6. Yuhuuuuu! Dik Siti, akak datang bertandang ni. Tak nak hidang Calpis ke? 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa ada sebotol je ni dah habis dah..
      hidang air ribena la eyh ??

      Delete
  7. Tak dapat imagine rasa air mochi tu macam mana 🤔

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelik2 kan rasanya hahah.. but it tastes good..
      kena cuba k kakak..

      Delete
  8. Yang ini belum jumpa lagi. Macam pelik pula flavournya tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe pelik2 tu yang seronok..
      nanti jumpa boleh beli dan cuba ya..

      Delete
  9. Hahaha akak kan selalu try benda2 rare mcm nie and influence org lain tuk try.. Okay nanti nak carik jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha sebab dia baruu ni laju akak beli.. sedap..
      nanti cari kat 7E tau cubala..

      Delete
  10. Nak juga Cuba siti..
    Anak2 CH mmg suka caliphs ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau suka Calpis memang wajib cuba ni..
      insyallah tak menyesal.. sedap..

      Delete
  11. dah lama tak ke kedai. tak tau ada benda2 ni. nnt boleh suruh my abduls belikan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kalau terjumpa ni jangan lupa beli ya kak..
      sedappp rasanya..

      Delete
  12. tengok botol ja macam manis gila airnya hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. normal la jugak tu.. packaging kena semanis air..

      Delete
  13. menarik perisanya..mochi..

    ReplyDelete
  14. Mochi? hahaha kalau sakura ada terbayanglah rasa macam mana? adakah rasa kenyal2 air tu mcm kuih gula melaka? XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang Calpis Sakura tuuu awesome sedapp..
      tapi tak jumpa dah maybe da habis sbb LE je yang tu..

      Delete
  15. UISH ACANER AIR RASA MOCHI EA...HUHU KENA TRY LA NI KAN

    ReplyDelete
    Replies
    1. rareeee kan rasa dia hahaha.. kenala cuba baru tahu..

      Delete
  16. tak nampak pun kat tesco.. kalau tak ada order online haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesco online tu barang2 macam limited je..
      cari kat 7E ya.. saya beli kat situ..

      Delete
    2. okay.. nanti kalau ada nk order thru food panda.

      Delete
    3. yesss.. yang mana mudah tu kita permudahkan lagi..
      order jangan tak order hehe..

      Delete
  17. Bolehla minum buat ubat hati yangbtak dapat gi Jepun. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngak papa jangan bersedih duka lara.. sambung menabong..
      nnt in few years da pulih insyallah kita pergii..

      Delete
  18. Jalan2 sini... nanti kalau dapat minum kira okay lah... hai semua2 yang kat atas ni.. mai singgah tempat atok, baru nk update selepas lama sibuk pasal kerja....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kalau jumpa nanti jangan lupa cuba ya..

      Delete
  19. cantik botol dia....tpi tu la...rietta pun xterfikir mochi boleh jd perisa....tpi klu lemak manis macam ice cream mcm mashmellow....sedap juga tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe itula rare kan perisa ni.. mochi gituu..
      sedap je rasa dia gabungan yang unik..

      Delete
  20. sedapke? setakat ni tak pernah nampak calpis flavour ni .hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap.. baru dan LE ni.. cari lekaih
      sebelum habis dipasaran..

      Delete
  21. Wow mcm Mana ye rasa mochi. Tapi kalau ada rasa marshmello mesti sedap juga ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya terbayang mochi kacang merah tapi x ada rasa tu pun..
      ditekak saya rasa icecream lemak2 gitu..

      Delete
  22. rare perisa ni..tk nmpk lg...suka calpis yg mango, grapes & strawberry

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang grapes and strawberry sedap kan.. yang LE sakura..
      pun sedap.. tapi tak jumpa da habis kot..

      Delete
  23. Kombinasi yang rare. Tapi mostly calpis punya flava sedap sedap kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. rasa semua sedap.. ini baru ni rare kita pun rasa pelik
      nak cuba tapi ok rasa dia memuaskan..

      Delete
  24. Lain dari yang lain, entah sempat tak nak pi cari nanti nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempat sempat.. saya cari di 7E je ni..
      habis PKP pi serbu beli.. barang rare ni..

      Delete
  25. Kita suka calpis warna kuning tu...laici pun sodap tapi yang ni tak pernah nampak lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya suka semualah kalau Calpis.. tapi favret strawberry
      dan anggur.. yang LE sakura pun sedap..

      Delete
  26. Sedap eh.. ada nampak aritu.. tapi tak confident nak beli.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi jangan risau kak.. lepas ni boleh beli dengan rasa yakin..
      dont youuu worryy insyallah sedap kalau suka Calpis..

      Delete
  27. Mochi pulak dah Calpis ni..boleh la try nanti kalau sempat 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ada saja idea baru depa nak keluarkan product..

      Delete
  28. wahh ada perisa baru. kalau limited ni, mesti kejap je ada. kena try cepat-cepat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa itula tu benda limited laju naaau..
      cari kat 7E ke Petronas ke sure ada..

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.