SITI.YANG.MENAIP: NEVER WISH THEM PAIN - WISH THEM HEALING

46 comments:

  1. true. These days I'd prefer to just stay silent and let them be.

    ReplyDelete
    Replies
    1. if we stay silent it doesnt mean we are wrong and kalah. we have decided not to bark. most of the time.. empty cans produce more sound =)

      Delete
  2. May everything goes well with you dear.

    Silence is actually the best answer for those who hurt us. I live by the mantra :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you. that mantra rules hihi.. and our words reflect who we are. so choose wisely =)

      Delete
  3. sentiasa ingat sebaik-baik manusia, dia juga pernah berbuat jahat dan sejahat-jahat manusia pasti ada kebaikan yang kita tidak nampak. Fokus kat diri sendiri, biar apa orang kata. Happy weekend!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak.. dalam baik ada jahat dalam jahat ada baik. manusia fitrahnya langsung tak sempurna. untuk kebaikan sendiri jangan jadi seperti orang yang kita tak suka. kalau tak sama sajalah kan =)

      Delete
  4. kalau kita buat jahat pd org tu, sama je kita dgn dia. so just doa yang baik baik dan diberikan kesabaran untuk diri kita. btw. sje tekan iklan :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi yang saja tekan tu kite sukaa sangat =P

      betul tu.. ikut hati yang iman tak berapa tebal ni memang nak balas balik tapi tak apalah. tak nampak mana baiknya pun kalo sama naik..

      Delete
  5. kadang nak biarkan orang buat kita pun susah jugak kak sebab sakit, kita manusia ada hati & perasaan jugak. Bukan semua mampu sabar dan redho

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu tapi ikutkan hati binasa jadinya. pujuk hati kena sabar sebab kalo tak nanti tiada kesudahan =)

      Delete
  6. Bolayan saja sama mereka, let them be. Life goes on ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah didik hati nak bolayan ni =D

      Delete
  7. Jangan layan dorg sejahat layanan dorg.. tp layanlah dorg sebaik layanan kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat baik balasnya baik.. buat jahat pun kita balas baik =)

      Delete
  8. Kebetulan LZ ada came accross satu quote ni. Kalau orang buat jahat pada kita just silent, ignore & walk away. Susah nak puaskan hati semua orang Siti 😊.. Doa banyak2 minta bantuanNya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. im trying to apply that in my life. dah buat habis baik dah tapi things wont change jadi sudahlah. kita doa yang baik2 saja =)

      Delete
  9. Ya Allah. Rasa lama sangat tak jenguk blog Kak Siti!

    Setuju Kak. Jangan la kita buat jahat dekat orang walaupun diorang layan kita teruk. Great reminder!

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang bizi jalan sana sini !! hahah..

      yup. sekali layan teruk ada sikit ampun. dua kali dats it. ive reached my limit. walk away saja..

      Delete
  10. such a nice reminder..hye salam kenal

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye Anak Denesor. semoga kita sama2 berjaya pupuk hati jadi baik.

      Delete
  11. Betul tu, tapi kadang2 rasa nak membalas. Jahatnya zumal ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu normal. kita manusia biasa..

      Delete
  12. biar tuhan saja yg membalasnya

    ReplyDelete
  13. Setuju sangat-sangat. Lebih baik doakan kesejahteraan dan kebaikan utk dia 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. sungguh. walaupun susah tapi diusahakan begitulah =)

      Delete
  14. Sungguh tapi nak hadam dulu kena buat dengan orang tu memang sakit. Allah je yang ada untuk balaskan :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang susah nak hadam. tapi cubalah.. semoga hati broleh ketenangan =D

      Delete
  15. Sabar banyak banyak ye.

    ReplyDelete
  16. betul..sentiasa ingat Allah SWT sentiasa ada di sisi kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. mudah2an kita sentiasa dilindungi-Nya =)

      Delete
  17. kejahatan dibalas dengan kebaikan, jaga iman dan sabar

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju. balasla dengan kebaikan tak kira apa jua keadaan. walaupun perit cuba jugalah buat benda baik.

      Delete
  18. Doa yang baik-baik, In Sha Allah akan datang yang baik-baik juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. kita buat baik yang baik datang dan sebaliknya =)

      Delete
  19. sapa buat CT tu ? meh story mehhh

    ReplyDelete
  20. bukan mudah nak hadap mende cengginie.. keep on strong siti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul bukan mudah but ill do my best. thank you kak =)

      Delete
  21. suka la dgn kata2 hikmah yg siti share ni.
    deep sgt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee saja share yang deep deep. double meaning sesekali =)

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.