SITI.YANG.MENAIP: TEMPAT MAKAN SEDAP / MAKANAN KOREA DI DUBUYO IOI CITY MALL

TEMPAT MAKAN SEDAP / MAKANAN KOREA DI DUBUYO IOI CITY MALL

/
32 Comments
June 08, 2018

SO MUCH LOVE TOWARDS KOREAN FOOD I CANNOT RESIST


Tak akan mampu nak tolak kalau ada orang ajak makan Korean cuisine. Sesiapa nak ajak pergi food hunt jangan segan. My pleasure.. Haaaih sedapnya !! Bukan lupa daratan asal usul keturunan Melayu cuma dah suka makan jadi tak salah pun. My friend and I had these dishes from Dubuyo few months ago lepas tengok Avengers. My second time makan di Dubuyo. All time fave adalah spicy rice cake (topokki) with cheese. Sedap but I prefer topokki di Soopong atau Eid Restaurant. Selain itu kami ordered beef bulgogi, honey mustard fried chicken (tak boleh lawan Kyochon) and kimchi jigae. Other than that, I have tried Soopong dan B.Bap. Semua pun sedap dan ada kelebihan tersendiri. Sekarang ada banyak option mana-mana pun ada kedai makanan Korea. Korang macam mana ? Suka makan Korean cuisine tak ? Any suggestion nak bagi nak cuba makanan Korea yang sedap dimana ? Aku nak pergi cuba. Yumms..

'all we need is love but a little food now and then doesn't hurt'

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

32 comments:

  1. salam cik siti..
    wah makanan korea ke..
    so far xpernah lagi merasa makanan korea..
    jepun adalah..itu pun sushi.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau japanese cuisine dgn korean cuisine CT pilih korean. tapi kalau sushi lain.. ahaha sushi dia carta khas special =P

      Delete
  2. Trus bkeroncong prut tgk 🤗🤗

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe jaga2 nanti malam ade konsert pulak =P

      Delete
  3. Gangnam Kimbab dekat Ampang Point is one of my feveret! Owner dia Korean so bleh la cakap dia pnya food authentic.. Eid yang Malaysian branch tak pernah try lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe never been to Ampang Point.. jauh. Eid okay je sama je rasa dengan yang kat Itaewon tu. so kalau rindu Korea boleh pergi Eid..

      Delete
    2. Pernah cuba Gomonae yg kat level 2?

      Delete
    3. jom Sally kita lepak Gomonae tu.. jooom joom =D

      Delete
  4. Hehehe..nanti Raya ni food hunting rumah akak pulak ye. Ayam masak Korea takde, tapi kalau rendang bolehla kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik rendang ayam hehe.. nak bahagian drumstick tau =P

      Delete
  5. Dah pernah pergi dubuyo tapi dobbuki dia tak sedap sangat. ada menu yang okay, ada yang tak kena dengan tekak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dubuyo memang kureng sikit tapi okayla i think not bad at all. makanan2 still sedap. tapi yang teopokki tu setuju.. kureng rasanya. kena improve lagi..

      Delete
  6. Nampak menyelerakan tapi saya baca banyak mixed reviews pasal Dubuyo. Itu yang sampai sekarang tak cuba-cuba lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay je not bad.. kena pilih dishes yang betul. bulgogi tu sama rasanya dengan kedai lain. side dishes kureng sikit.. adala lebih kurang hehe..

      Delete
  7. Pernah makan kat Dakgalbi dulu, tapi rasanya itu first and last masuk kedai makan Korea kot..haha. Mulut Melayu katakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe Dakgalbi tak pernah try. alaa yeke gitu ? ni mesti kena menu yang tak best ni. cuba lagi menu2 lain mana tau suka =P

      Delete
  8. Baru tahu ada kedai ni, nanti boleh bawa asben. Dia minat Korean FOod

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat IOI City Mall ade banyak option gak makanan korea. kalo CT ookay je memana tapi fevret Soopong =D

      Delete
  9. nampak lazat.. mama ni jarang makan korean food

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaazat hihi.. jarang juga sbenarnya sesekali bila teringin =D

      Delete
  10. aaa sedapnyaaa sini susah sangat nak jumpa

    ReplyDelete
    Replies
    1. sini tu mana yang ? hihi.. kat Penang pun ada few tapi tak berani nak cuba. kena tnggu yang betul2 tunjuk sijil halal..

      Delete
  11. sua makan kat dubuyo! nasi dia unik sbb kaler purple :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha nasi dia sedap butir2 tu gemok2 gebu2 puas hati makan =D

      Delete
  12. Yums, Dubuyo nih sedap jugak rasa dia. Suka Dak Galbi dia and Stew Kimchi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat Dubuyo ada Dakgalbi jugak eh ? ok nampak sangat tak go thru menu betul2 aheheha..

      Delete
  13. makanan korea mcm seoul garden ok tp yg lain2 mcm tk brp nk kena ngan tekak...dlu pn ms pi holiday korea pn mmg tk byk sgt mkn makanan korea

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa yeke tapi itula kita xleh paksa2. ada yang kena ngn tekak ada yang tak. CT pun ada menu yang huurm naik loya gak kalau makan =)

      Delete
  14. Dubuyo will always be my last choice..hahaha..my fav still Gomonae!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gomonae tak penah pegi. Dubuyo not the best tapi not the worst jugak dalam list CT. okayla kalo dah teringin sangat hehe..

      Delete
  15. tak mkn laa ct... lalu smbil amik bau je hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. awatnya.. kamon kak. pila try sekali =D

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.