Aiskrim Nestle KitKat Dan Oreo Baru | SITI.YANG.MENAIP

Aiskrim Nestle KitKat Dan Oreo Baru

/
103 Comments
February 12, 2020

Akhirnya jumpa juga !! Lama cari yahoo.. Memang sedap especially the outer layer so yummy. Aiskrim KitKat baru dari Nestle yang viral dan aiskrim Oreo. Between these two yang KitKat lagi sedap but Oreo pun puas hati makan because memang sangat rich dengan biskut Oreo. Kalau korang belum cuba lagi pergi cari cepat sebab memang tak akan menyesal. Tapi kalau korang makan rasa biasa saja jangan serang aku pulak. Tekak kita selera kita tak sama. Presentation wise memang packaging dia lawa dan feeling so kaya kaya gitu. Macam makan aiskrim harga puluh ringgit. So sleek and on point. Maybe aku bias sikitlah sebab aku memang suka KitKat jadi semua benda ada KitKat aku suka. But this one yang stick lagi sedap dari cone aku rasa.

KikKat mana pernah tak sedap !!

Harga standard tak adalah mahal sangat. RM4.50 untuk KitKat dan RM4.80 untuk Oreo. Atau terbalik harganya gitulah tak ingat.
Nak makan sesekali apa salahnya..

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

103 comments:

  1. Ya Allah sedapnya! Kena cuba niii

    ReplyDelete
  2. Ya Allah, dedua nampak sedap nihh :)

    ReplyDelete
  3. hari tu dah tgk saper yg tunjuk eskrim ni..ni siti tunjuk lagi..hmm..nak kna bli jugak ni..:)

    ReplyDelete
  4. Wow ice cream kit kat... nampak sedap🤤..

    ReplyDelete
  5. Izzati love ice cream sm. Gotta find it now!! <3

    ReplyDelete
  6. dua2 belum rasa..tp kalau yg oreo yg jenis kon dh rasa tk brp sedap...lately rmi yg update psl aiskrim kitkat tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang cone memang rasa kureng sket.. yang stick ni paduuuu..

      Delete
  7. Lunch jap g nak cari yang kit kat tu. Harap ada kat 7e sini.

    ReplyDelete
  8. akak tak pernah try lagi, dah ramai tengok kawan-kawn tayang ni terliur nya...
    aiskrim kitkat mesti lagi sedap dah mmg cokelatnya pun dah sedap kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe betul2 KitKat sedappp so eskrim dia pun sedap =D

      Delete
  9. Yup.. setuju.. Kitkat tu memang lagi sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan !! dok addicted lagi ni sampai skarang. tengok je rasa nak beli tapi kena kawal xleh makan banyak2..

      Delete
  10. Yaaa, dua-dua Sis dah rasa, memang sedap! Tapi paling sedap sikit eskrem KitKat tu haaa...adeii nak beli laa kang hahahaha..kalu di JB, pi cari di CokelatmurahJB

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaan !!! yang KitKat tuuuu memang xleh lawan dengan Oreo. tapi Oreo sedap jugakla okay okay je tapi KitKat tu menusuk kalbu..

      Delete
  11. Tengok pun tau sedap..nanti nak cari la kat Family Mart or Mynews.com kat bawah opis ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. skarang macam snang sikit nak jumpa. lagi2 kat petrol station..
      cari kak cariiiii sedap gile !!

      Delete
  12. Assalamualaikum Sis Siti, jemput sertai give away dengan hadiah tunai RM1000 oleh Mamapipie & Friends.

    Hadiah RM200 (Seorang Pemenang)
    1 x RM200

    Hadiah RM100 (2 Orang Pemenang)
    2 x RM100

    Hadiah RM50 (14 Orang Pemenang)
    14 x RM50

    Penyertaan sangat mudah & tarikh tutup giveaway pada 29 Feb 2020. Klik sini sekarang untuk sertai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaflah memang tak sempat nak mengadap blog..

      Delete
  13. Adui sedapnya! hahaha. kena cari lepas ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe cari jangan tak cari. sedap tuuu..

      Delete
  14. Husband Nurul suka betul aiskrim oreo tu. Kit kat tu tak pernah try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe da try yang KitKat mesti lupa Oreo tu hehe..

      Delete
  15. Aiskrim kitkat dan oreo ni memang sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ken.. makan satu tak cukup. tapi kena control..
      manisss..

      Delete
  16. alahaiii..nanti nak try la

    ReplyDelete
    Replies
    1. try lekaih cepat cari.. kat petrol station tengok selalu ada.

      Delete
  17. Seronok ada orang review dulu rasa aiskrim. Hehe.

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. ada kot Wak.. kalau ada peti Nestle tu ada la tu =D

      Delete
  19. saya pun suka tapi xleh makan selalu... gemoks nanti, lalalala

    ReplyDelete
  20. Ya Allah nampak pun sedap. Mana nak cari nih ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe di petrol station ada kot.. mana2 peti aiskrim Nestle..

      Delete
  21. Lah, takde lah mahal harganya. Lya masih dalam misi mencari gitu-gitu je memandangakan not pure chocolate so Lya tak craving sangat hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe betul2 harga dia ok ok jela. macam Magnum. sesekali nak makan sekerim mahal apa salahnya dan confirm sedap so okla tu.. cariii jangan tak cari !!

      Delete
  22. sesekali layan tekak kan...

    ReplyDelete
  23. I was like, "kenapa murah sangat??" rupanya from Nestle..
    Kalau yang original Oreo brand mau dekat RM10+ harga but I bet it'll taste the same.
    Nanti nak cuba yang oreo tu sebab kami memang kaki oreo hahaha

    ReplyDelete
  24. Wow..rupa parasnya nampak sedap tu. Rasa nak gi cari

    ReplyDelete
  25. okkk wajib beli ni.. kita asek beli yang la cremeria berry yogurt tu je. huhuhu..

    ReplyDelete
  26. Dah try kit kat tu. Ya Allah sedap yakmat.

    ReplyDelete
  27. nak juga! nampak sedap. so far belum terjumpa lagi. dedua kesukaan ni

    ReplyDelete
  28. Dua-dua dah sama level dengan Magnum =D hehe sooo yummy!!

    ReplyDelete
  29. definitely a must try !

    ReplyDelete
  30. sedapnye nampak asikrim ni.. manis? hehehe..

    Tag Siti Paling comel kat sini :) rindunyer... https://norshamimi.blogspot.com/2020/02/giveaway-wang-tunai-rm1000-by-mamapipie.html

    ReplyDelete
  31. ala.....menggoda sungguh ni

    ReplyDelete
  32. Hi kak Siti. Lama dah tak menyinggah ke sini :D

    Saya tak prnah jumpa lagi dua-dua ais krim ni. Tapi kalau jumpa pun mungkin akan sedikit reluctant untuk cuba sebab saya tak berapa suka sangat ais krim yang fancy fancy ni.

    ReplyDelete
  33. Macam sedap ni.. nak kena cuba ^^

    ReplyDelete
  34. ooo ada orang cakap yang cone lagi sedap dari stick ni, ct stick ni lagi sedap dari cone ek...ok, kene rasa ni nak tau tekak sendiri rasa cane lak..haha

    ReplyDelete
  35. Dari dulu teringin nak makan aiskrim ni tapi sampai pantang tak dapat.. Hahaha

    ReplyDelete
  36. memang menggoda ni Siti! :D

    ReplyDelete
  37. Ya Allah, bestnyaa. i like.

    Akak tag siti join GA. jom

    https://www.vitaminwawa.com/2020/02/giveaway-wang-tunai-rm1000-by-mamapipie.html

    ReplyDelete
  38. Memanglah terliurrr tgok.. ni kalo bulan ramadhan lalu depan muka maun jejes air lior hahaha....

    .......................
    anda di tag

    https://hatinufid.blogspot.com/2020/02/giveaway-wang-tunai-rm1000-by-mamapipie.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe time puasa lagi nampak semua benda sedap kan. rasa tak sabar nak berbuka nak pegi cari semua benda nak makan hehe..

      Delete
  39. lah murah je rupanya saya ingatkan harga rm7!
    kena cari nii, agak2 7E ada tak? benda2 viral camni mesti susah nk jumpa kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha a ah harga standard la gitu tapi okayje tak mahal sangat.. tak juga. kat petrol station tengok ada banyak je selalu jumpa =D

      Delete
  40. Memang sedap pun 2 aiskrim ni. bahaya klw makan byk nih. mau gemok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha jangan makan selaluuuu sebab manis. tapi makan banyak2 pun muak juga kena sesekali baru rasa nikmat =D

      Delete
  41. dapp nyer aiskrin kitkat dan oreo ;)

    yer laaa... maniss bangat nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe nama pun aiskrim normal la tuu manis. kalo tak nanti tak sedap pulak.. makan sesekali xpa k jangan selalu =D

      Delete
  42. Replies
    1. cari lekaaaaih !! kat petrol station selalu ada =D

      Delete
  43. Akak belum rasa lagi yang oreo tapi kit kat dah baru-baru ni. Memang sedap cuma manis sikit...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee biasa la tu kak eskrim memang gitula manis dia nak buat cemana. tu kena catuuu tu makan sesekali ja xleh selalu takot gak. Orea yashe2 je tapi memang banyak cookies dia puas hati..

      Delete
  44. ya ampun sedapnya..
    dah join giveaway mama tak? jom join Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends. RM 1000 utk dimenangi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap yang ni Mama.. alamak maaf Mama takdak kesempatan nak join. skrng ni baru ada masa sikit nak menjenguk blog. baru ada masa nak mengadap. maaf.. terima kasih jemput kita..

      Delete
  45. Saje je nak bagi kita gemok kan? Hahaha... Jemput singgah: Tempat menarik di Sarawak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe sebatang sekali sekala xsempat nak gemok kot ..kihkih (ini semua alasan!!)

      Delete
    2. bahahaha alaaa kite goda sikit2 je benda baik kita kongsi bersama xmaula enjoy sorang2. jadi kita biar semuaaa tahu. waakaka..

      sesekali xpa haih.. masalah nya sesekali tu hari2 kita guna.
      kuikui.. memang alasan semata =P

      Delete
  46. Assalamualaikum Sis Siti, jemput sertai give away dengan hadiah tunai RM1000 oleh Mamapipie & Friends.



    Hadiah RM200 (Seorang Pemenang)

    1 x RM200



    Hadiah RM100 (2 Orang Pemenang)

    2 x RM100



    Hadiah RM50 (14 Orang Pemenang)

    14 x RM50



    Penyertaan sangat mudah & tarikh tutup giveaway pada 29 Feb 2020. Klik sini sekarang untuk sertai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamaakkk maaflah sebab memang ketiadaan ruang n masa nak menjenguk dan join. banyak urusan lain pula. terima kasih jemput =)

      Delete
  47. Sedapnya.. iena suka yg kitkat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2. memang yang KitKat tu sedap.. ralit je makan =D

      Delete
  48. KikKat mana pernah tak sedap !!


    yeaaahhhhh tepat sekali...sape la yg reka kitkat ni sedap sangat... kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. benar !!! KitKat antara yang sedap di dooonia hahhaa..
      sebab memang suka choc wafer tu layan tuuu.. mmg patut dapat award orang yang cipta resepi KitKat hehe..

      Delete
  49. Kan...kikat memang terbaik😘

    ReplyDelete
  50. Kedua-dua aiskrim ni belum dijumpai lagi... *sobs* :")

    Btw, jemput join contest ai kat link bawah ni, deadline dia 15 April 2020 :D

    https://throughmyglasseskacamata.blogspot.com/2020/02/contest-saya-mahu-produk-creative.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaamak.. kena cari di petrol station insyallah ada.
      terima kasih jemput. insyallah jika ada masa.. tak terkejar nak update blog atas urusan lain. all the best yaaa =)

      Delete
  51. aduhhh
    nampak sedap pula pepetang tengok aiskrim nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe tengah2 panaih terik makan sekerim
      sedapnya !! heheh..

      Delete
  52. Sy Ada tag awk join contest http://throughmyglasseskacamata.blogspot.com/2020/02/contest-saya-mahu-produk-creative.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you.. tapi maaf at the moment masa occupied dengan urusan lain. tak terkejar nak join..

      Delete
  53. aduhh aduhhh kena try jugak ni arrghhh~ heehe

    ReplyDelete
  54. kena cuba ni ..hehhe rabia baru cuba aiskrim mickey mouse

    ReplyDelete
  55. Tak jumpa dan belum cuba lagi. best tu kitkat dan oreo

    ReplyDelete
  56. kit kat dah try , oreo belom .. abes pkp nie nak pi carik laa hehehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.