Aiskrim Boba Licious Tealive Viral | SITI.YANG.MENAIP

Aiskrim Boba Licious Tealive Viral

/
57 Comments
June 14, 2020
Aiskrim lagi ? Kerja makan aiskrim jeee..


Tak cukup dengan mem'viral'kan air bubble tea (boba tea) - Tealive dan Wall's keluarkan pula aiskrim boba milk tea. Ini aku yakin semua orang dah tahu sebab rasanya viral teruk juga kan aiskrim ni.. Aku ada jumpa di 7Eleven tapi time tu tengah puasa dan aku pula kalut nak beli barang dapur nanti cair sebelum sampai rumah jadi tak belilah nak merasa. Lepas dah habis puasa meronda-ronda dari satu peti aiskrim ke peti aiskrim yang lain aaaih susah benar nak jumpa. 7Eleven tak ada.. Petronas tak ada.. 99 Speedmart pun tak ada. Wow !! hampa semua borong habis yaaa tak tinggal untuk sister pun. Tapi akhirnya jumpa juga dan sadisnyaaa tinggal satu saja dalam peti. Memang kaw kaw penangan Tealive Bobalicious ni ya.. Kongsi dengan MamiZ dan review dari MamiZ katanya sedap dan habis MamiZ makan. Aku rasa dua mulut saja. Bagi aku okaylah sedap rasa air teh ais yang dibekukan dan tambah boba kasi nampak fancy. Boba atau bubble yang di dalam aiskrim ni tak sekenyal yang dalam air. Aku prefer yang dengan air daripada aiskrim. Aku rasa macam tak manis sangat just nice rasa tak melampau. Harga pun RM2.70 very reasonable nak dijadikan treat sekali sekala. Mana nak cari ? Aku kalau aiskrim ni memang first aku tuju Petronas dan disebabkan Tealive Bobalicious ni under Wall's jadi dimana ada peti Wall's disitu ada probability yang tinggi nak ada aiskrim ni.

Jangan putus asa mencari kalau tak jumpa lagi..
Pelan-pelan kayuh nanti dapatlah..



You may also like

57 comments:

  1. Semua cakap sedap. Aduh masa belum dapat cuba.

    ReplyDelete
  2. Makan ais krim lagi..Suka betul Siti makan ais krim ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurm sebenarnya biasa je.. kebetulan
      dah lama cari terjumpa.. ngap terus..

      Delete
  3. Aiskrim walls xpernah mengecewakan..

    ReplyDelete
  4. sedap eh... ramai jgk share ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. not bad rasanya.. itula jadi viral tu
      susah terus nak jumpa hihi..

      Delete
  5. Kalau dekat tempat yang kurang pengunjung, banyaklah aiskrim ini.. Memang sedap.. Kak sha dah berapa kali repeat beli.. Walhal tak minum puan air tealive.. hehehe.. Tapi aiskrim ini memang best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya di pinggir bandar pun susah juga jumpa kak.. habis tak tau nak teroka cari kat mana hehe ended up jumpa di Petronas yang jauh sikit dari rumah..

      Delete
  6. Alhamdulillah dah dapat rasa ye.Sekurang-kurangnya dah mencuba.

    ReplyDelete
  7. Ini yang nak cari asyik lupa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. isk isk !! macam mane lupa selalu tu hehe..

      Delete
  8. aritu ada nampak kak Sha kot tayang pasal aiskrim ni, tapi akak tak dan nak cari lagi... memang tertinggal lah akak kalau ada aiskrim viral-viral nih, dah mula basi baru akak cari heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa ah Kak Sha hehe.. jumpa dah puasa ritu tapi mana dan nak beli bawak balik rumah pakat mencair lew.. lepas tu haihhh susah tul nak jumpa..

      Delete
  9. sekali sekala boleh la beli, sedapnya,,nk try la nnati

    ReplyDelete
    Replies
    1. eskrim ni sesekali ja.. kebetulan pulak terjumpa..
      kena try hehe da viral kan kenala cuba hihi..

      Delete
  10. Biasa benda baru keluar susah nk dapat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul saangat !! pakat habis merata hehe..

      Delete
  11. Temptingnya walau dengan hanya tengok gambar hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe belum rasa lagi tu kan..
      cepat2 cari sampai dapat..

      Delete
  12. kita belum rasa lagi ni, tak pernah jumpa pun bila cari...sedihhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe xpaaa nanti jumpa tu.. benda tengah in gitula =P

      Delete
  13. Benda viral memang sentiasa out of stock hihi. Takpe, kita tunggu reda sikit baru pulun beli buat stock 😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2.. kena tunggu reda sikit. skrng orang semua
      boleh keluar tu yang habis stock tu eheh..

      Delete
  14. Tak jumpa lg..asyik terlupa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee xpe nanti nampak je peti Wall's pegi intai2 =D

      Delete
  15. Taktau pula Tealive ada keluarkan ais krim ni. Tak pernah jumpa pula! Okay, dah boleh start mencari. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehee rasanya macam before MCO kot diorang kluarkan..
      ke lebih awal tak sure tapi lately ni viral kemain hehe..

      Delete
  16. Kat 7Eleven memanjang pergi tak ada

    ReplyDelete
  17. tak pernah rasa lagi, asyik tak jumpa jer....

    ReplyDelete
  18. sedap eh, xpernah rasa lg..lately viral pulak eskrem ni ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. itula tu jadi viral da susah nak jumpa hehe..
      okla rasa dia macam teh ais =)

      Delete
  19. Belum pernah cuba lagi yang sebenarnya tak tak tahu kisah huhuhuu...
    Dah tahu ni mulalah nak mencari ni eh!
    Semalam plan otw balik lunch nak singgah 7E nak beli biskut Oreo golden tapi tak jadi dah terlajak time ingat Friday ghupernya |Tuesday kah...kah..kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe memang masa baru tahu ni kalut nak cari juga.. rupanya memang susah nak jumpa sebab itula viral orang lain beli dulu hehe..

      Delete
  20. dulu wak sukak beli eskrem sbb nk join contest je., hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. uish.. ada contest eh makan sekerim..
      bestnyaaa awat cheq tatauu..

      Delete
  21. Tak minat boab tea tapi aiskrim macam not bad

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe try rasa tengok eskrim tu.. mana tahu
      kan kena dengan selera =)

      Delete
  22. biasa kedai kecik2 ada juai. cumanya sy rs tak berapa best sbb pearl tu beku kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul part pearl tu saya suka yang dalam air lagi..
      sedap nak kunyah kenyal2..

      Delete
  23. oh nak try lah beli. hehe

    ReplyDelete
  24. Tak minat boba boba ni sume. So tak terpanggil lagi nak beli aiskrim ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehee xpe xpe.. beli yang minat dan suka makan saja =)

      Delete
  25. Kita suka yang ini tapi susah sangat nak jumpa dekat area rumah ni.

    ReplyDelete
  26. Tak sempat merasa lagi setakat ni

    ReplyDelete
  27. dah rasa dah. ok la sebab tak manis sangat, memang jenuh nak cari. agaknya one time production je kot. hihi...

    ReplyDelete
  28. bagi peminat tealive memang suka sangat dapat ais krim pula

    ReplyDelete
  29. sedap ke? sebab boba tea tak pernah try. bukan peminat manis..huhu

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.