SITI.YANG.MENAIP: TERUBAT RINDU PADA SUSU PISANG KOREA YANG SEDAP

TERUBAT RINDU PADA SUSU PISANG KOREA YANG SEDAP

/
28 Comments
September 23, 2017


Susu pisang sedap dan Korea mana boleh dipisahkan. Aku sepatutnya ikut kakak sepupu ke Korea minggu lepas, teman dia conference tapi tuntutan anak-anak Tingkatan 3 nak PT3 tak lama lagi lebih menjadi keutamaan. Tanggungjawab wajib datang dulu. Walaupun hati dah tergedik-gedik nak kesana tapi tak sampai rezekinya. Kalau ikut sepupu obviously lodging free. Hihihi.. Insyallah ada kesempatan lain akan datang kita repeat lagi ke sana. Tolong sepupu siapkan itinerary serba sedikit sebab dia conference bukan ada masa sangat nak meronda. Ronda sikit-sikit saja mana yang patut. Kalau aku ikut sekali mungkin jauh sikit kaki dia jalan ada geng. In return dapat dua botol susu diatas. Terima kasih Kak Farah. Dapatlah lepas rindu pada melon dan banana uyu yang sedap. Aku bukanlah seorang fan minuman bersusu. Kalau yogurt pun, vitagen apple dan yakult saja laju aku minum. Yang lain-lain memang ambil masa nak habiskan. Susu putih lagi tak jalan boleh muntah dibuatnya. Tapi aku setuju kalau kata susu pisang dan melon Korea memang sedap. Haih.. rindu membuak-buak dah kat Korea ni macam mana ? Bilalah dapat pergi sana lagi..

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

28 comments:

  1. Kita pun rindu dekat susu pisang Korea juga! T____T

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi diaaa da duk sana lama dah tu rindu lagi. jom kita pegi sana lagi nak ? hehehe.. =D

      Delete
    2. Jom! Nak pergi lagi! :D

      Delete
    3. Air Asia X da bukak ke Jeju ni.. jom adik manish =D

      Delete
  2. rindu susu pisang korea yg sedap ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. kerinduan walaupun tak suka susu sangat =D

      Delete
  3. alamakk kat mana nak beli nie , teringin jugak nak rasa..kat malaysia tak de kan jual :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat Malaysia ada jual tapi dalam bentuk kotak. kat Jusco Jaya Grocer semua ada. sama je rasa cuma yang ni lebih mengingatkan pada Korea =)

      Delete
  4. sedap ke? nak pi cari kat aeon lah, mesti ada jadual..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau suka minuman bersusu sedap dan mesti suka. akak so so je biasa je tapi suka jugakla. ada jual kat Jusco =)

      Delete
  5. lama tak minum ni. so far beli kat malaysia je yg dalam bentuk kotak, tak pernah minum dalam bentuk botol camni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi tu mahal jugak kan.. tak pernah beli lagi tapi penah jumpa. sebab dia jual sekali 6 kotak. kalau satu satu ok jugakla..

      Delete
  6. Saya pulak suka Milkis... ada kat Aeon tapi mahal banget...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Milkis tu susu pisang dalam kotak tu eh ? mahal kan tapi okayla nak ubat rindu hehehe.. tapi kalo dia jual skotak2 ok gak. ni sekali enam terus..

      Delete
  7. Lain sama sekali CT... Mikis tu macam susu berperisa tapi bergas dan cuma dalam botol shj...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wooo yeke. nak try la nanti. macam menarik je susu and carbonated =D

      Delete
  8. Perisa pisang pernah rasa, yg melon blm pernah..nmpk sedap..

    ReplyDelete
  9. Sampai sekarang tak sempat lagi nak merasa susu ni Kak Siti. Hehehe, ada jual kat Malaysia. Tapi nak juga rasa masa dekat Korea. Hope ada rezeki untuk ke Korea soon! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe bukan boleh Pojie ni kang tetiba sampai Korea da. tau tau dia ada sana dah muahahaha.. btul. tho ada jual kat Malaysia nak jugak yang kat sana punya. nak peeegi Korea lagi T.T

      Delete
  10. beberapa kali jugak ternampak kawan-kawan up pasal susu pisang ni kat fb. kena cubalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harus kak hehe nanti addicted ngeh3.. sedap =D

      Delete
  11. Untunglah dapat rasa..mummy sekali pun tak pernah rasa..sobsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihih insyallah nanti ada rezeki tu. kat jusco ada jual =)

      Delete
  12. wow wow wow! sedapnya nampak susu ni! cute lak tu botolnye!

    keynotesakinah.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. berebut2 anak buah nak minum sama. comel sangat =)

      Delete
  13. tggu dia smpi malaysia laa...nk g korea belum ada rezeki lg ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat Malaysia ada tapi dalam kotak. yang botol cemni rasanya kat sana je ada.. kalau tak silap CT..

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.