Magnum Cherry Blossoms Baru Yang Sedap | SITI.YANG.MENAIP

Magnum Cherry Blossoms Baru Yang Sedap

/
51 Comments
June 10, 2020
Lately banyak pula makanan aku kongsi disini.
Entry travel belum rajin nak mula menaip..


Kat tekak aku aiskrim baru dari siri Magnum - Magnum Cherry Blossoms ini adalah sedap walaupun ramai kawan-kawan aku kata tak kena dengan selera diorang. Ada yang kata rasa tepung dan ada yang kata rasa rempah bunga cengkih. Tapi aku pula rasa sedap dan tak rugi kalau nak cuba. Jarang aku rasa Magnum tak sedap jadi yang baru ini pun termasuk dalam kategori sedap. Packaging pun cantik very girlish jadi tengok pun dah rasa memanggil nak makan. Manis memanglah dah nama pun aiskrim tapi bukan kita makan hari-hari. Sesekali apa salahnya.. Rasa salutan coklat diluar tu manis dan masam sekata sebab ada dried cherries dengan Belgian Chocolate warna pink. Aiskrim didalam pula just nice rasa manis dan lemak - Japan's inspired sebab itulah perisa sakura tapi sebab tak tahu rasa sakura sebenar macam mana jadi redha sajalah makan. Bila gigit nampak cantik swirl warna pink dengan aiskrim signature Magnum warna putih. Mana nak beli Magnum Cherry Blossoms yang baru ni ? Aku beli di Petronas dengan harga RM4.50 standard Magnum yang lain juga. Boleh juga dapatkan di 7 Eleven.

Korang dah cuba ke belum ?
Selamat makan aiskrim !!


You may also like

51 comments:

  1. Suka ni masam campur manis.
    Insya Allah nak cuba.

    ReplyDelete
  2. dah rasa tapi tak berapa suka sangat...haha..sebab rasa masam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi CT rasa masam dia mild just nice.. tapi xpee..
      selera kita semua tak sama =)

      Delete
  3. Camne la rasa sakura tu kan?
    Kena cuba lah gini..packaging bagai memanggil-manggil utk beli :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa sakura sebenar tu tak tahula belum pernah rasa..
      packaging lawa kan hehe.. teruja tengok =D

      Delete
  4. Belum pernah cuba..tapi saya lebih suka rasa coklat

    ReplyDelete
  5. Eh! Cantik pula packaging dia. Tak ingat bila kali terakhir makan ais-krim. Esok nak pergi carilah. Sebab dia warna pink.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheee cantik kan packaging dia memanggil2 rasa..
      yasss itu yang kita mahu.. pergi cari k..

      Delete
  6. Wauuu...so sweet..pink kaler..harus dicuba ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheee peminat warna pink kena cuba gituu..

      Delete
  7. Cantik packaging Magnum ni. Selalu beli aiskrim Magnum tapi Almond je tak tukar-tukar 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehee inila masanya untuk bertukar citarasa.. mana tau dah try yang ni habis dilupakan Magnum Almond tu..

      Delete
  8. Dah beli cuma tak cuba lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. uuittt.. nape peram lama2 tu..
      cepat la makan huhu..

      Delete
  9. Uisss mengujakan.. manis sangat tak?

    ReplyDelete
  10. sedapnya makan time sekarang ni cuaca panas... aiskrim ni akak lum cuba lagi tapi tengok dah tahu mesti sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehee kena cuba sebab review lain2 dari kawan2 saya.. hehe ada yang suka ada yang tak jadi kena cuba sendiri hehe..

      Delete
  11. belum try lagi CT, anak kak ana ni peminat magnum boleh lah pii cari nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehee kalau peminat tu kenala cari segeraa Kak AJ hehe..

      Delete
  12. dya xtry lagi ni. tapi tadi pergi 7E xnampak plak aiskrim ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ritu p 7E pun tak jumpa tapi tengok kat Petronas ada..

      Delete
  13. Tak dapat tenguk cherry blosom dapat makan aiskrim cherry blosom pun jadilah ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihhiiik.. ritu cakap kat mak gitu jugak. jadila buat
      masa skrng ni ye dak..

      Delete
  14. Menarik sangat rupa dia yummss

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheee rupa dia sangat girlish dirasakan hehe..

      Delete
  15. ada tengok dah tapi belum teringin nak mencuba. ni anak dah besar tak gila icecream lagi, dulu masa dia masih thn 1 camtu, jrg miss menu baru magnum ni. nampak sedap, nnt ajak dia mkn

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe kanak2 memang gitu.. makin besar selalunya kurang sikit rasa nak makan sekerim. tapi tula da tua2 ni suka pula at least sesekali tu tingin..

      Delete
  16. Done follow #1104
    Rasa bunga sakura, unik

    ReplyDelete
  17. Tak jumpa dekat Yana lagi.. Haha baru merasa boba ja tadi.. Sedap.. Nnti nak carik yang nie pulak pink i loike =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boba nye sedap kan.. ehehe yang ni unik2 sket rasa dia..
      cari kat Petronas selalu ada..

      Delete
  18. Sedap tapi rasa dia ada sedikit pelik.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaa ah betul jugak tu.. ada rasa pelik
      tapi jadi addictive bila cuba eheh..

      Delete
  19. Belum try..teringat mereka yg travel time spring sbb nk tengok cherry blossom...tahun ni kita mkn aiskrim je lahh..huhu..kena pi cari jg ni..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduuhh sedih terasa begitu kak.. sayuuu tak dapat kemana kan..
      itula tu kita makan la dlu eskrim mengubati kerinduan..

      Delete
  20. Apa pun aiskrim magnum memang tak pernah mengecewakan kan kan

    ReplyDelete
  21. ya Allah. menggodanyaaaaaa

    ReplyDelete
  22. Yang ini saya tak pernah nampak lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini pun macam tengah in.. kena tunggu nanti2..

      Delete
  23. Belum sempat nak beli lagi. Macam sedap je tengok gambar ni

    ReplyDelete
  24. selalu dok makan yg ice cream magnum yg biasa tu

    ReplyDelete
  25. asal produk berasaskan sakura, packaging confirm lawa dan menggiurkan sampai teruja nk beli dan makan. hahaha… aduh rindu dengan jepun.

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.