Godaan Jenis Ini Memang Susah Nak Tepis | SITI.YANG.MENAIP

Godaan Jenis Ini Memang Susah Nak Tepis

/
41 Comments
June 08, 2020
Jeruk Mangga Asam Boi Yang Menggoda


Sekarang ni kiri kanan jalan orang jual mangga selain dari durian yang harga mencekik. Nak cari yang muda sikit rasa lemak manis tapi tak jumpa. Ada yang masih keras tapi dah masak sikit tak apalah beli juga beberapa biji mangga nak buat jeruk asam boi. Nah kauuu sebekas !! Makanlah sampai puas jangan berebut. Aku tak rendam dengan kapur pun.. katanya kalau rendam lebih crunchy tapi dah memang beli mangga dah sikit masak jadi rasa tak berbaloi kalau rendam pun. Asam boi letak banyak ada yang aku potong sikit ada yang campak terus. Cili padi tuuu ikut selera masing-masing. Pedas berdengung rasa sebab too ambitious letak banyak - padan muka. Gula dan garam secukup rasa dan letak dalam fridge lama sikit kasi sejuk baru makan.

Nikmatnyaaa la makan !! Boyfriend lalu tak perasan..



You may also like

41 comments:

  1. Betul-betul susah ni..memang nampak sedap

    ReplyDelete
  2. Wah. Warna-warni. Nak sikit.

    ReplyDelete
  3. Saya sampai sekarang tak pandai & tak suka makan jeruk so I couldn't appreciate the goodness of jeruk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang dikedai n buat sendiri rasa tak sama.. u can adjust ikut ur preferences. but kalau tak makan tu xleh kata apa.. sbb mmg x suka kan.. huuuhu..

      Delete
  4. Ya Tuhan, aku lalu ini di malem hari. Godaan apaan ini... Chap chap kechap air liur aje nih.. :')

    ReplyDelete
  5. Tgk pn dh meleleh air liur...rse cam nk cri kt shoppee lak mlm ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow ini level lain ni shopping jeruk di Shopee pergh..

      Delete
  6. Assalamualaikum... tengok je dah kecur air liur, menggugat iman betul. ehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheeee memang susah betul kalo tengok jeruk ni kan..
      bertakung ailioo dalam mulut ni =P

      Delete
  7. Memang tak boleh tahan..menawan dan tertawan

    ReplyDelete
  8. kecur air liur abam kie bila tengok jeruk mangga ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tengok gambar pun dah rasa sedap hihi..
      mai mai bawak bekas mai amek =P

      Delete
  9. Sedapnyaaaaa! Tengok pun dah tahu sedappp

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah ok rasa dia.. cuma terlebih cili..
      pedasss sangat..

      Delete
  10. untunglar ade boifren., wak pon xde boifren naaa., hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha amboi kalau Wak ade boipren ni takuuuttnyaa adeh..

      Delete
  11. Godaan mengoda godaan mengoda emmm tak boleh jadi ni kena carik dah lah kita suka pelam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa memang saja nak menggoda semuaa.. cari jangan tak cari. skrng ni tengah musim snagat2 kot ramai nauu orang jual pelam..

      Delete
  12. Memang pong. Tengok je dah kecur air liur :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehee eheee kena cari mangga la kalau gituu..
      buat sendiri puas hati..

      Delete
  13. untungla boifren lalu bila2 masa...😜

    jeruk mangga asamboi ni macam ada sedikit trauma da nak makan lepas gastrik hari tu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha alaa kite xdak boipren haih.. saja ja..
      buat sendiri kita boleh control apa nak letak dalam tu..

      Delete
  14. ini memang posting yang agak kejam CT huhu :) terlioq aihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha jangan marah haaa..
      saja je nak goda goda sikit hehe..

      Delete
  15. memang tak boleh tahan lahai.... lagi lah dah simpan dalam peti

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha disimpan dalam peti tu nikmat yang amat..
      sejuk2 lalu tekak.. manis2 pedas pergggh..

      Delete
  16. Awwww sedap betul ni kalau sampai boyfriend lalu pun tak perasan hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha sebab boyfriend pun xdakkk hehe..

      Delete
  17. yang ni sedap sgt. samalah. dya kalau mkn mesti xperasan org kiri kanan. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha betul kan.. time makan jeruk mesti ralit..
      dan menikmati jeruk sampai x perasan orang dah..

      Delete
  18. Pergh!! sangat menggoda.. memang best nie..

    ReplyDelete
  19. memang sangat menggoda T_T

    ReplyDelete
  20. Haishhhh....sodap sungguh ni. Memang menggoda habis

    ReplyDelete
  21. menu ni mmg tak boleh nak tepis..

    ReplyDelete
  22. buah bila dicicah asam memang laju je habis. hihi…sedapnya rasa terliur je tengok.

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.