Glico Pocky Malaysia Exclusive Perisa Cendol Yang Sedap | SITI.YANG.MENAIP

Glico Pocky Malaysia Exclusive Perisa Cendol Yang Sedap

/
31 Comments
May 28, 2020
Glico Pocky Malaysia Exclusive Perisa Cendol Yang Sedap



Aku memang peminat chocolate sticks jadi selalu juga beli buat kunyah-kunyah. Aku suka chocolate yang ada biskut juga sebab crunchy bila makan. Pocky ni ada banyak gila flavours yang unik selain daripada few yang kita selalu jumpa. Ada yang made in Thailand dan ada yang made in Japan kalau tak silap. During MCO aku came across Glico Pocky perisa Cendol edisi khas Malaysia di Shopee.  Ada halal insyallah boleh dimakan tanpa rasa ragu. Rasa macam tak pernah nampak lagi dijual di kedai-kedai kan ? Ke korang pernah jumpa ? Walaupun aku tak minat cendol sangat, tapi rasa teruja nak cuba chocolate sticks perisa Cendol. Menarik gilaaa tapi banyak yang dah sold out atau dijual secara combo dengan perisa-perisa lain. Aku tunggu dulu sampailah one day aku jumpa seller yang jual individual pack. Teruslah beli.. Bagi aku rasa Pocky Cendol ni secara general sedap dan tak sedar dah habis dah aku makan. Nak kata kuat rasa cendol pun tak sangat more to rasa pandan atau ABC ditekak aku. Rasa gula merah sedikit strong tapi okay.

Cubalah juga kalau berminat.

*Update - Ada juga dijual di kedai-kedai yaaa..
bukan hanya di Shopee.

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

31 comments:

  1. Baik letak nama Pocky ABC.
    Coklat bersalut biskut ni memang ketagih kalau makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat tekak saya je kot rasa ABC hahaha..
      memang ketagih kalo mula susah brenti..

      Delete
  2. satu kudapan yg baharu. lps ni boleh try beli di shopee la. TQ sbb sudi bertukar link dgn abam kie. Selamat Hari Raya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih juga Abam Kie.. katanya ada di kedai2 juga..
      selain daripada beli di Shopee..

      Delete
  3. wah ada perisa cendol..tk pernh nmpk lg..tp kena beli online je la ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah tak pernah nampak lagi dikedai tapi ada yang bagitau ada je dijual. kita yang belum jumpa. rare kan rasa cendol..

      Delete
  4. First time jumpa Pocky yang ni bila adik saya balik dari Langkawi. For me, rasa macam pandan sikit daripada cendol tapi adik saya cakap memang rasa macam cendol.

    Kalau dekat my area, dekat Giant banyak je Pocky Cendol ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. samala akak tak rasa pun macam cendol hehe.. or dia rasa cendol yang ijau tu kot tu rasa pandan. akak rasa macam ABC hahah..

      Delete
  5. laaa.. ye ke.. memacamkan. akak suka belikan anak2 buah. seronok tgk diarang enjoy makan benda2 ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memacam flavor ada kak kadang tu rasa pelik2 haha..
      teruja nak cuba macam2 jumpa di Shopee..

      Delete
  6. nampak macam sedap je cendol...hehe...tak pernah makan lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe perisa rare cendol ni..
      kalo jumpa nanti cubala..

      Delete
  7. pernah jumpa dan makan sekali. sedap! nak beli lagi tapi tak jumpa lagi dah. so far faberet coky green tea. lemak2 berkrim. tak sedar abis 2 3 kotak 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam susah nak jumpa jugak kan ? sebab rasa dia rare kot tu jarang nampak x macam flavor lain tu hehe..

      Delete
  8. Pernah nmpk, tpi tk berani beli tkot x sedap..😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni nampak beli k..
      sedap je jangan risau..

      Delete
  9. Perisa rare ni, terus rasa nak cuba.

    ReplyDelete
  10. serius tak pernah nampak depan mata. perisa cendol eh. alahai cendol tu dah la favourite. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pulak tak minat cendol tapi tingin nak cuba yang ini.. xpe xpe nanti kalo jumpa tu terus je beli k..

      Delete
  11. pertama kali dengar..mcm sedap

    ReplyDelete
  12. Anak2 KakYa suka yang coklat. Yang ni KakYa lum jumpa lagi kat mana2 setakat ni. Al maklum laa sejak PKP duk umah jer takdan nak g carik barang. Suami jer yang keluar. KakYa suka kalau cendol. Harap2 beli nanti menepati citarasa laaa . Tq Siti sudi sharing ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap KakYa dan oklah sama juga macam makan yang coklat tu. all time fav juga tu hehe kalo jumpa nanti bolehla cuba..

      Delete
  13. perisa cendol..menarik ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. menarik kan.. nila keja scroll Shopee
      memacam jumpa and terbeli heheh..

      Delete
  14. nanti nak beli..rabia suka yg chocolate tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang chocolate memang sedap..
      ralit makan..

      Delete
  15. Bln posa ari tu dapat sekotak,free..tp tak sempat tgk perisa apa..habis kena mgap dgn anak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe memang kalo dapat ni laju je ngap..
      lagi2 dengan kanak2 kan lagi lajuu hehe..

      Delete
  16. Tak pernah pula nampak kat kedai sini.. Menarik untuk dicuba..

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.