Bekalan Jajan Untuk Kekal Waras Sepanjang RMO | SITI.YANG.MENAIP

Bekalan Jajan Untuk Kekal Waras Sepanjang RMO

/
70 Comments
March 26, 2020

Stock jajan begini perlu ada untuk kekal waras sepanjang RMO.

Bekalan aku dan sepupu, RaihanF makin susut.
Perintah berkurung dilanjutkan.

Hurrm..


You may also like

70 comments:

  1. Hahahaha adeii ingat Sis aje kaki makan Choki-choki, ko pun sama ek hahahaa..dalam bag tangan mesti nak kena ada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha Choki2 tu makanan zaman membesar sis mna boleh kita lupakan.. tahap teruja dapat Choki2 tu kalah coklat mahai..

      Delete
  2. mmg kena tambah lg tu bila dh dilanjutkan tempoh PKP

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sis.. kena tambah.
      sempatlah hari tu keluar topap bekalan.

      Delete
  3. berapa hari punya ini. hahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. sepanjang MCO kan.. kita budgetlah
      ikut hari berkurung hahaha..

      Delete
  4. Jajan mesti ada..ddk rmh nk ngunyah je..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dan sangatlah bahaya. keje nak makan je..

      Delete
  5. Hmmm! gemuklaaa lepas PKP ni nanti... hehhehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa jangan laaa alaaaa hahaha..
      xmoooo la gitu =P

      Delete
  6. Replies
    1. bekalan dua minggu berkurung.. dengan adik sekali ni.
      kalo xdak ni bosannn laaa murung sekali.

      Delete
  7. Wow banyaknya jajan! Stay safe Siti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. penting ada jajan !! hiburan berkurung dalam rumah.
      u too dear.. take care =)

      Delete
  8. nak kene pegi cari jajan jugak ni.
    i don't have much to eat here but enough for me to survive Alhamdulillah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. u should dear.. these are all penting to make us stay sane haha..
      teruk sngt bunyinya kan but thats the truth.

      go n stock up ur tidbits..

      Delete
  9. Replies
    1. banyakla yang.. untuk seisi rumah anak branak adik bradik..
      and dua minggu ohoo bersambung lagi another 2 minggu =D

      Delete
  10. Hahahahha samalah.. tapi kita jarang makan sekarang.. gigih nak kurus

    ReplyDelete
    Replies
    1. bekalan ni bukan makan hari2 pun.. just when craving datang nak mengunyah at least ada benda nak makan.

      Delete
  11. aisshhh terus rasa nak cari jajan pulak. lagi2 pocky dengan choki2 tu. sedapnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu memang jajan classic tu.. kena stock up bekalan.. buat semangat bertabah duduk berkurung dirumah..

      Delete
  12. Best ada ada stok bekalan. Dah susut tu sampai masa kena topup tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe hari tu da topap sikit untuk MCO yang lanjut. lega juga dapat membeli. kena ada bekalan celah gigi ni =D

      Delete
  13. Sama laa..kena ada stock jajan & coklat.
    Mulut terasa nak mengunyahh jer.
    huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang. time2 bosan nilaaa keje nak gigit2 kan..
      bahayaaa tapi nak buat macam mana..

      Delete
  14. hahhahah
    bertabahlah ct, ada lagi 2 minggu
    utuk kekal waras di rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tabahlaa Sob wehhhh !! tataula depa nak sambung lagi ke tak.. apa2 pun itula untuk kebaikan kita semua.

      Delete
  15. Wahh nak sikit boleh!! >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. ihihi boleh2. meh join makan sambil tengok kdrama..

      Delete
  16. Manisan SYM oiiiii kena banyak senaman kardio ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala abang long ni..
      diaaa suruh cardio pulak dah..

      Delete
  17. Walaupun badan terkurung tp selera mkn tak terkurung sama,kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi aduhh betul yang amat dengan kata2 ini =P

      Delete
  18. Untuk santapan mulut😘😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. benar.. penting ni.
      untuk kita tabah duduk berkurung dalam rumah hihi..

      Delete
  19. Boleh tahan banyak bekalan PKP tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe okla ni untuk 2 minggu. ohoo bersambung lagi pulak
      another two weeks..

      Delete
  20. bekalan jajan itu perlu ye...hahahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. perlu !! sangat perlu Sunah wehh.. kalo x tataula time2 craving nanti cranky rasa macam mana hehe..

      Delete
  21. haha. takde jajan tak syok la layan drama

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. sambil mata tengok oppa..
      mulut ralit ngunyah. baru ada uuumph orang cakap =P

      Delete
  22. Banyak stok cekelat dia hihi..stok jajan cheq pulak dah makin surut, nak kena topup la esok atau lusa..😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa kalo stock surut tu kena topap cepat !! untuk pastikan kita semua kekal bahagia sepanjang perintah berkurung.

      Delete
  23. Tu dia jajan dia.. mama xde Beli jajan pun tau.. sebab stok kat umah dh Ada hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi stock da ada tu xpe Mama. ni memang almari kat dapor tu ada habuk ja.. inila masanya nak penuhkan hehe..

      Delete
  24. amboi siti..sedap2 semua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe pilih yang sedap2. untuk happy sentiasa
      berkurung dirumah =)

      Delete
  25. tkthula npe lgu tk leh play kt entri blog.

    cuba try link ni..

    https://drive.google.com/file/d/1UQ6NHBVVSBiIosGZeqt5E6EM5qx0Sllo/view?usp=sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah kat blog hari tu xleh dengar.
      nanti free akak try dengar ya =)

      Delete
  26. Oooo that's a lot of Jajan right there.
    My brother in law pun simpan banyak jajan in stock haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha we need jajan to stay sane..
      staying at home terlalu lama memang beginila..

      Delete
  27. KSarie punya bekal jajan untuk 2 dewasa dan 2 kanak-kanak kat rumah ni cepat naw menyusutnya padahal dah beli sebeban dah huhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe memang kalo da namanya jajan kan kak lajuu menyusut. lagi2 time MCO ni lagi pantas tangan asyik nak mencapai =)

      Delete
  28. saya kalau tiada jajan lagi waras

    ada jajan jadi tak waras

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha pun boleh cemni. bagus jugaa xdela makan yang x sihat.
      tapiii i is kenot !!

      Delete
  29. saya tak beli jajan. kalau beli sehari mesti habis punya. so beli stok makanan mentah,buat snek sihat je.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi sehari terus habis.. haha bahaya sangat tu.
      ni stock ni masuk minggu ktiga baru rasa kena topap..

      Delete
  30. Stay safe sis....bekalan jajan kat rumah ni pun dah makin susut. Nak tambah tapi tak mau keluar. Order online entah bila nak sampai waktu-waktu gini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. u too sisturr.. duduk rumah bebaik na.

      bekalan nak surut tu nampaknya kena topap lagi. kalau ada kedai dekat2 bolehla.. ada benda sesuai beli online ada yang meamng kena p kedai.

      Delete
  31. sha pun tgh cr jajan yg boleh tahan lama..stakat ni jmpa biskut ja..haha jimat la sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. biskut kena ada sebab mmg lama kita boleh simpan. tapi tulaa xdan nak simpan habis dahhh kita makan sambil layan kdrama ehe..

      Delete
  32. Akak kalau jajan begini bahaya...sekali duduk je boleh habis. Lepas tu murung sendiri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. faham faham.. rasanya bab ni kita sama. sambil2 duduk tu memang nak ngunyah je kerjanya hehehe..

      Delete
  33. Kalau Shapula.. kopi, jajan dan buah.. memang wajib kena ada.. Kalau tak dia punya stress tu lain macam.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buah pun sama kak memang wajib kena ada.. saya resah betul kalo tak dapat makan buah. musim2 MCO ni buah2 jatuh murah sikit..

      Delete
  34. Hehehe... betul tu.. jajan ni pengubat stress😂🤣... saya pun sama, kena ada benda-benda gini di rumah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe benda2 ni la buat kita sedikit tabah mengharungi MCO..
      kena ada dalam simpanan hehe..

      Delete
  35. dia punya bekalan tu kemain ye. hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha habis dah.. nak kena p topap yang baru =D

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.