Wajib Cuba Di Melaka : Klebang Original Coconut Shake & Mango Float Royale Melaka | SITI.YANG.MENAIP

Wajib Cuba Di Melaka : Klebang Original Coconut Shake & Mango Float Royale Melaka

/
29 Comments
February 09, 2020
Selain Penang, aku rasa Melaka juga adalah salah satu port yang menawarkan hidangan makanan yang sedap belaka. Negeri yang famous dengan hidangan asam pedas semestinya peminat asam pedas akan kesana nak cari asam pedas yang power. Aku tak minat sangat asam pedas jadi tak adalah excited nak mencari kedai asam pedas terbaik di Melaka. Selain restoran asam pedas, banyak lagi tempat-tempat makan wajib cuba di Melaka dan banyak yang dah viral. Awal tahun yang lalu, aku dan MamiZ ke Melaka lagi saja jalan-jalan santai pergi makan pergi cuci mata. Ada jugalah beberapa kedai makan yang kami pergi tapi hari ni tak mahu cerita pasal kedai-kedai makan.. Aku nak cerita pasal kedai air yang dah sebati dengan Melaka. Kalau pergi Melaka tak singgah ke Klebang Original Coconut Shake dan Mango Float Royale Melaka memang tak sah.

KLEBANG ORIGINAL COCONUT SHAKE & MANGO FLOAT ROYALE MELAKA



Ini kali ketiga aku ke Klebang Original Coconut Shake dan first time cuba Mango Float Royale Melaka. Aku memang aku suka kedua-dua minuman ni.. Aku suka coconut shake yang special ada extra ice cream on topMango float pun wajib kena ada extra ice cream. Nak kurang manis request saja nanti pandailah diorang sediakan. Harga pun berpatutan dah murah. Kat tempat lain pun ada juga coconut shake dan mango float tapi tak apalah.. Dah alang-alang sampai ke tempat orang, kita carilah apa yang famous disitu. Kalau saja dari Penang aku drive ke Melaka semata nak coconut shake tak ada pasal. Mengarut.. Selain di Klebang, satu lagi port coconut shake yang famous adalah di Batu Berendam. Sedap juga.

Jangan lupa cuba yaaa bila korang ke Melaka.

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

29 comments:

  1. Selalu pergi kena q pnjg.. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul lagi2 kalo weekends. tapi alhamdulillah..
      rezeki kali nii cepat je semua =D

      Delete
  2. Saya dah cuba kedua-duanya. Memang sedap. Nasib baik saya duduk Melaka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa tak acilaaa dia orang Melaka..
      bila tingin jee senang nak pegi haha..

      Delete
  3. menu yang wajib ni....

    jom tgk vlog sy dn rakan.One trip ke melaka

    https://www.youtube.com/watch?v=xADBi-FCAPs&t=412s

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. wajib masuk dalam list JJCM ke Melaka..
      wahh rajin dia buat vlog =)

      Delete
  4. mango float tu takleh tahan la. sedap sangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan !! memang patutla orang ramai brator. tapi
      rezeki rituu cepat je dapat da =D

      Delete
  5. Memang sodap.....tapi tak tahan lama menunggu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe.. demi yang sedap tu..
      kita rela beratur =P

      Delete
  6. Wajib pegi klebang coconu shake kalau melawat abang di Melaka... memang owesome coconut shake dia... tapi kena baris tu yang tak tahan🤣.. dah la panjang barisan... matahari pula terik gila tapi sanggup beratur demi si coconut shake🤤.

    Tak pernah lagi rasa Mango Float Royale... bole masuk list untuk dicuba coming soon😄.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huurmmm bawah matahari ke ? bukan betutup ke tempatnya ? huhu.. yang tapau nye station pun ada booth dah skarng so xyah panas2.

      suka mango float lagi.. coconut da jatuh nombo dua =P

      Delete
  7. OOOOO....nak kena cuba mango float royale tuh sebab nampak menggoda betul warna orennya

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaaawwww kawww likatnya kak.. kena cuba =D

      Delete
  8. Hari tu pi Melaka tak pasti pulak Kak Sue rasa coconut shake yang mana.. yang nie nampak sedap juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jujurnya rasa semua sama je coconut shake kat mana2.. ahha..
      saja nak juga pegi yang viral ni =P

      Delete
  9. Ni kena beratur Kang Kan.. huhu ok mama kena kumpul kekuatan dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha xde la teruk sangat beraturnya.. skejap ja..

      Delete
  10. Hari tu sempat cuba air avocado choc je..tak sanggup nak beratur panjang kat situ nak beli coconut shake..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang avocado tu x penah try lagi.. sebab x lalu sangat.
      tapi memang tempat2 ni ramai benar orang bratuq hehe..

      Delete
  11. selalu takeaway jer kt mango float.. sedap smpai sedut dipenghujung air tu bunyik shrottt shrott haha... nikmat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah siap adeee bnyi yee gitu.. kitorang pun take away gak ritu..
      sebab ramai sangat orangnya. tapi cepat je dapat order..

      Delete
  12. Memang dah jadi satu kemestian untuk singgah sini bila ke Melaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. on the way nak balik boleh snggah semua tempat ni =D

      Delete
  13. Saya sampai sekarang tak ernah cuba lagi sebab selalu pergi Melaka dengan parents. Diaorang tak suka menunggu so kita pass je la.

    ReplyDelete
  14. ok kita da cuba MFR tu!!! nanti masuk blog! hahahah

    ReplyDelete
  15. mestiiii... port wajib nie ;)

    selalu kalau cikbunga on the way to town ... tgk tak der orang ... cecepat berdezup beli huhuhuuuuuu;) heaven sesangat nieee

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.