Tak Suka Kopi Tapi Teringin Starbucks | SITI.YANG.MENAIP

Tak Suka Kopi Tapi Teringin Starbucks

/
50 Comments
February 03, 2020

Aku ni bukan penggemar minuman berasaskan kopi. Tapi selera ni kadang-kadang misteri tak ada jawapan bila muncul tebiat teringin lah pulak..

Minum dua tiga sedut.. dah lepas craving..
Terus offer kasi orang lain minta tolong habiskan.

=_=



You may also like

50 comments:

  1. akak pn bkn penggemar kopi..tp bila tgk org minum air kt starbucks mengiurkan tp bila minum tekak tk brp bole trima..tu psl kalo minum starbucks samada org blanje or menang contest or ada promo..saje2 nk pi minum, rsnya tkla

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe samala sebenarnya tak berapa lalu di tekak tapi kadang2 tu minum sehirup dua bolehlah. xdela pening ke apa ke tapi kureng minat. hehe.. pelik tol kadang2 memang tringin tah laaa kenapa..

      Delete
  2. kadang kan teringin, kopi starbucks ni pekat melekat kalau yang tak kuat manis memang tak mampu habiskan tu... akak selalu kalau teringin sangat amik yang pahit-pahit sikit itu pun tak ingat dah nama apa... lama bebeno tak layan SB

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka amek yang latte or mocha jela kalau tingin.. frap sebab ada ice kalo air je memang lagi lambat minummm tatau bila nak habis.

      Delete
  3. RASALAH SITI HILANGKAN KEMPUNAN

    ReplyDelete
  4. Wah untungnya kalau saya bersama Siti. Dapat rasa juga.
    Saya belum pernah beli Starbucks tapi adik kongsi minum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe okay je pergila cuba sesekali.. kalau minat kuppi okayla. kalau nak minum sikit2 tu kongsi better..

      Delete
  5. Sama lah. Kadang kak pun rasa teringin tapi risau takut kalau tak habiskan 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya memang jarang dapat habiskan..
      pernahla habiskan tapii most of the timee tidak haha..

      Delete
  6. Kann. kadang tu kalau teringin sangat dapat rasa sikit pun dah cukup dah. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol.. macam ni la kot orang pregnant craving macam2 haha..
      pening nak faham diri sendiri =P

      Delete
  7. lain kali bawak akak ek, kalo tak habis, boleh akak habiskan..hahahahha

    ReplyDelete
  8. Bila rasa teringin tu datang memang rasa lain macam..kadang cuma nak menjamah je sikit tapi rasa naknya menggunungkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah betul2.. nak sikit je sehirup dua.
      sebab tu kena beli time ada orang nak tolong habiskan..

      Delete
  9. bagusnya.. rezeki kawan2 la pula siti.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe selalunya memang diorang la tukang habiskan..

      Delete
  10. Jadi la Kasi craving hilang. Mtak Boleh minum kopi stabak pening

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. nak hilangkan craving je.
      dah hirup sikit jadilah xmoo dah haha..

      Delete
  11. orang tua macam kak sarie ni sajak minum kopi o panas je heheheehhee. Kopi-kopi hipster ni memang jarang-jarang sungguh minum

    ReplyDelete
  12. Sesekali layan kopi O time hujan memang perghhhhh layan dengan ubi rebus cecah sambal tumis atau ikan kering. Kopi starbak tu huhuhu kopi orang ado-ado. Kita orang marhaen je minum kopi ala-ala kampung lagi enak sih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sebab kat rumah xdak serbuk kupi pun.. alang2 tu beli jela kt luar. tapi kitee suka je ubi rebus sambal tumis. hehe.. saya orang marhaen jugak =)

      Delete
  13. Hahaha I feel youuu! Kadang kadang saja teringin lepas tu beli kongsi berdua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah betul2. selalu dgn adik sdara la sebab dia antuu kuppi n choc..
      ct minum sket ja lepas tu pass kat dia.

      Delete
  14. Penah beli..allah..manih meleting..dah berusia ni, nak kurangkan manis dalam minuman.lebihkan manis dalam senyuman..eh gitu.hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh boleh minta kurang gula.. nak berapa pump sugar semua kita boleh control. ooooo minum Americanooo gitu. hehe.. saya xleh yang tu pahit sangat.

      Delete
  15. Memang tak mampu tolak kadang kalau tetiba ngidam starbucks. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe betul tu.. mengidam benda mahai2 ni bahaya !!

      Delete
  16. Haha samalah kita kak..

    ReplyDelete
  17. baru td minum starbucks sebgai sarapan sbb ada menu baru... coklat mocha apa tah hehehe... nasib baik sedap. tp x bolehlah selalu. rabak doh poket hehehe kalu ct belanja lainlah ceritanya eh ehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiii akak !! hev hev naauuu sarapan kat starbucks gituuuu.
      hehehe saya pulak banje.. x baik oo paw adik =P

      Delete
  18. Sha kalau masuk starbucks asyik order white chocolate frap je. Nak coffee, nak coklat jugak haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kalo white choc tu ada kuppi jugak ke ?
      tak penah order yang tu.. hehe..

      Delete
  19. samalah kita, tapi tulah akak low tolerant to coffee so kalau minum pun just light macam mocha or latte. sesungguhnya craving itu adalah misteri alam yang tak mampu dirungkai. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. kadang2 sendri pun tak faham dengan craving diri sndri.
      tah paperr rasa hahah pelik2.. memang mocha n latte tu the best options untuk yang tak suka kuppi sangat macam kite.

      Delete
  20. wak dh xleh minum kopi sejak saket perut minum kopi mekdi.. huhuhu

    ps. ni tajuk mcm nk kawen tapi xnak nikah.. bolehh.? hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. aloorh Wak awatnya silap order ke kuppi mekdi tu ?
      saya x penah order McCafe lagi hehe.. Wak minum tea jela eh..

      hahaha betol2. i nak kawen tapi malas nikah =P

      Delete
  21. Dulu bukan penggemar kopi. Saya pernah mabuk sebab minum kopi waktu study. Tapi since umur meningkat ke 30 an ini. Punyalah craving lain macam pada kopi. huahuahua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ada juga orang bertukar selera gitu. dulu x suka skrng suka.. saya dulu x suka terung.. haa amek skrng semua yang ada terung sy suka hehe..

      Delete
  22. Saya pun tak gemar kopi tapi ada masa² teringin tu tiba² muncul😆... starbucks saya suka farpucino green tea hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaa frap green tea sedap juga.. kadang rasa nak acah2 minum starbuck kan tapi tak order kuppi pun. hahha ngelat order green tea =P

      Delete
  23. Bila craving tu datang memang misteri sangat.. Tapi akak memang suka caffein cuma kena kurangkan.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelik2 kan kadang2 tu.. entah la tak suka pun ttb tingin..
      betul kak kena kurangkan. kuppi ni elok tapi kena dose yang betul..

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.