Hey.. Guess What ?? Mengada Betul | SITI.YANG.MENAIP

Hey.. Guess What ?? Mengada Betul

/
56 Comments
January 28, 2020

Aku tak ada masalah nak jumpa doctor gigi.
Memang 4-6 bulan akan pergi buat scalling especially sebelum Ramadhan.
Tapi sementara nak jumpa tu jenuh jugalah tahan sakit sebab klinik yang aku biasa pergi jauh sikit dari rumah. Nak pergi jumpa doctor gigi yang kita dah biasa saja tak mau doctor lain kalau boleh. Tapi kalau terpaksa aku redhaaa.. Sejak aku 20 tahun memang ke klinik itu saja doctor pun dah ada record. Itulah kena tunggu lama sikit bila free..

Haaa.. atas bawah pulak tu dah kenapa tiba-tiba ni.. 
Geramnyaaa lahai !! Buat hilang mood.

T.T







You may also like

56 comments:

  1. jom makan aiskrim hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan ice cream ok jaaa..
      makan benda keras problem huhu..

      Delete
  2. Syafakillah..mmg hidup rasa sengsara kalau sakit gigi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. ni kurang dah sikit tapi masih sakit.
      tabahlaaah sampai dapat ke klinik..

      Delete
  3. kene jumpa doktor juga dari menahan seksa lagi payah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huwaaa tu lah.. tengah arrange masa sebab
      klinik tuuu jauh sikit dari rumah..

      Delete
  4. kalau tahan sakit tu boleh buat demam nanti. baik pegi jumpa doktor juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah demam pun.. insyallah soon pergi jumpa.
      makan yang keras je problem sikit now..

      Delete
  5. sakit gigi tak boleh bawa bincang..tengok cicak kat dinding lari berkejaran pun geram je..penangan sakit gigi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha itu kalau tak sakit gigi pun da rasa geram. lagi2 yang suka
      main kejar kejar kat dinding. aaaa stress..

      Delete
  6. bila gg sakit kena cpt2 jmpa dentist..ada yg tkleh tdo nanti...get well soon

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you.. alhamdulillah boleh je sebab dia mai sesekali
      tapi sesekaliiii ituuu menyeksaaaku..

      Delete
  7. Alahai, kesiannya dia! Moga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  8. Cepat² jumpa doktor ya. Tapi betullah, bila dah selesa dengan doktor tu, nk jugak yang itu. Hehehe.

    Moga cepat baik giginya tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. lagipun doc prempuan jadi adalah segan sangat nak nganga tayang gigi hihi.. dah selesa da dengan dia.. dia pun tau da gigi macam mana..

      Delete
  9. sakit gigi memang menduga oo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. dia mai sesekali denyut.. tapi skali maiii stress !!

      Delete
  10. adeiii...sakit gigi ni satu penyakit yang menyeramkan gak selain dari coronavirus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak takoott kite perbandingan tu hihi.. tapi mmg sakit gigi ni adoii ganggu habis aktiviti kita nak buat apa seharian. rasa nak gaduh dengan orang !

      Delete
  11. wahhh.. boleh pilih doktor.. terbaek :)

    ReplyDelete
  12. Aduh duh....sakitnya..Macam mana nak makan ayam goreng..
    Moga cepat2 sembuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. gigit sbelah kiri tapi kekok sket.. slalu kanan.
      kita makan ayam rebus la lembut sket =P

      Delete
  13. syok bleh pilih doc kan. CR paling takut jumpa doc gigi.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tidakla memilih doc demand nak doc tu saja tapi kalau boleh nak pergi yang kita da selesa. lebih 10 tahun pegi jumpa dia..

      Delete
  14. untuk gigi berkorban la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi banyak da berkorban untuk gigi ikutkan..

      Delete
  15. Best boleh pilih doktor ya.
    Swasta ke kerajaan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. klinik biasa saja tak fancy pun..
      tp dah biasa 10 tahun lebih pegi sana..

      Delete
  16. Rabia jumpa doktor gigi utk buat scalling gigi disebabkan rabia ada masalah jantung berlubang kan. Jadi kena jaga juga gigi tu. Dah la ada Karies gigi. Sebelum nak scalling doktor akan bagi ubat dulu utk rabia makan. Nak elakkan pendarahan kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. scaling gigi stahun skali at least okay dah. takpa doc tau dia buat apa.. elok berjaga2 kan gigi kena jaga jantung pun kena jaga =)

      Delete
  17. Betul tu. Kalau nak pegi klinik gigi, mesti nk pegi klinik yg biasa kita pegi & dr yang sama. Haha. Kalau selain gigi klinik lain takpe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan.. rasa da comfortable dengan doc tu..
      dia pun da kenai kita. jadi ookay da ada trust disitu >.<

      Delete
  18. Betull.. kena pergi klinik gigi yang kita biasa pergi walaupun jauh.

    Get well soon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang. sanggup travel jauh sikit semata nak jumpa
      doc gigi yang kita dah biasa. cuma kena tunggu ada masa..

      Delete
  19. Bertabahlah wak..takut kalau sakit gigi, tidur malam pun boleh tak lena. Gws okeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia attack sesekali especially time minoom
      stress betul tapi alhamdulillah dah okay =)

      Delete
  20. Harap sakit gigi tu dah hilang. Harap dapat dah jumpa doktor gigi yang biasa jumpa.

    ReplyDelete
  21. Sakit gigi memang takleh bawak bincang. sakit dia tu pantang silap sikit mesti rasa nak marah dan stress betul. kena cepat² jumpe doktor tu. Semoga dipermudahkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahamdulillah dah ookay. berlobang sikit tapi sakitnyaa
      yang amat issssk geram tol haha..

      Delete
  22. Adudu mama dh penah perasa dh.. sakit Gigi x leh bawak main..gws ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol2.. memang seksa sangat rasa. sementara nak
      baik tuuuu adoiii tabahla..

      Delete
  23. Kalau sakit gigi memang la tidak boleh dibawa berbincang langsung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. keje nak marah ja.
      janganla sapa2 kaco time tuuu hehe..

      Delete
  24. Doktor gigi......itulah doktor yang paling akak tak suka. Lari jauh-jauh, hehehe. Semuga siti cepat sembuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah dah okay..
      hehe kite sukaa doc gigi.. guna dia buat scaling =D

      Delete
  25. kalu skt gigi ni semua benda buat tak kena...

    ReplyDelete
  26. Alahai siannya.. sakit gigi adalah perkara yang tak boleh dibawa bincang... boleh tumbang meja kalau ada yg cari pasal tau😅.. beraninya siti gi jumpa doktor gigi setiap 6 bulan... tempat paling seram tu untuk saya😰..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha boleh tumbang meja. memang time sakit gigi janganla cari pasal dengan orang tu memang mengundang betul. hihi saya okay je alhamdulillah dengan doc gigi. sukaaa bila dia buat scaling hehe..

      Delete
  27. Ergh!! Stressnya kalau sakit gigi.. Semoga cepat sembuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamduillah dah ookay.
      memang stress kalau sakit gigi ni..

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.