Starbucks Batu Ferringhi Yang Cantik | SITI.YANG.MENAIP

Starbucks Batu Ferringhi Yang Cantik

/
59 Comments
November 01, 2019
Lama betul cerita ni tersimpan tapi belum basi sebab Starbucks Batu Ferringhi adalah antara hot spot pilihan ramai sekiranya ke Batu Ferringhi, especially yang hantu kopi. Aku jarang minum kopi sebab bukan peminat kopi, tapi sesekali tekak aku yang mengada ni meminta-minta juga. Kita layankan saja.. Nak lepak santai minum kopi mahal sambil menikmati permandangan tepian pantai yang cantik, inilah tempatnya - Starbuck Batu Ferringhi. Bila dah beli kopi jangan terus balik.. Ronda sekejap di kawasan sekeliling sebab ada banyak tempat duduk open space yang santai disediakan. Ada access area kepantai dan juga kawasan tinjau. Waktu petang senja hari mesti lagi seronok. Kami pergi tengah hari matahari mencanak atas kepala terik tapi puas hati sebab jelas nampak pantai. Minum kopi sambil mendengar deruan air laut. Perrgh !! Sesiapa yang sedang bercuti di Penang boleh lajak sikit ke Batu Ferringhi dan lepak di Starbucks. Dekat sini pun menarik juga. Parking spaces limited sikit tapi okay saja kalau bukan peak hours. Those yang tinggal di hotel-hotel berdekatan boleh jalan kaki saja.



Ada pengumpul tumbler Starbucks disini ? Sila angkat tangan. Aku tak..

Lepak area. Banyak kerusi disediakan.


Terus nampak pantai.


Dengan adik-adik - Yana dan Timm.

Seronok layan view cantik sambil minum kopi mahal. Aku rasa sini pun Instagrammable juga kalau nak OOTD atau apa-apa sajalah.
Featuring muka yang hampir hangus kepanasan.

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

59 comments:

  1. Wowww meriah betul tempat dia..Sis kalau dapat tempat macam ni, woww bawak laptop update sambil minum kopi, syoknyaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. sedap ni duduk melepak layan perasaan sambil minum kopi. cari ilham nak update blog kan hehe..

      Delete
  2. Duduk santai sambil menikmati kopi starbucks itu nikmat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. benar.. berbaloi dengan harganya kan kan hihi..

      Delete
  3. Lama tak ke pantai, cantik pemandangannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la rancang weekend gateway ke pantai =D

      Delete
  4. Selalu lalu ja tp tak pernah singgah..

    ReplyDelete
  5. bila nak bawa saya ke sini? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. soalannya bila Cik Sal nak datang Penang ?

      Delete
  6. Cantiknya view.kalau datang sini mmg kena lepak lama2 sambil bergambar.hehe

    ReplyDelete
  7. Wah, betul-betul cantik Starbucks ni...

    ReplyDelete
  8. Sallam Cik Siti,
    Waw seronok kalau dapat melancung ke Batu Ferringhi,
    Inn Shaa Alla satu hari nanti.

    ReplyDelete
  9. wahhhh, sangat cantik. shiny je mata tengok :)
    https://typperlo.blogspot.com/2019/11/langkawi-short-vacay-3hari-2malam-part-1.html
    dah follow blog, mari singgah blog saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu shiny terik matahari.. kalo nak mai jangan tengah hari.
      mai petang2 sikit =D

      Delete
  10. kawan sekolah husna selalu sangat lepak sini. husna tau tempat ni pon melalui depa lah hahahaha mmg cantik layan view.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ambooooiii selalu hihi.. kalo dok area dekat2 okayla kita dok jauh ni sesekali jele kaloo nak pegi tu kan..

      Delete
  11. Ni baru definition 'mengopi' yang sebenar ni. Cantik tempatnya!

    ReplyDelete
  12. starbucks memang selalu cantik2 deco cafe nya. kat sini yg ada drive thru tu pun cantik and comfy but aku bukan peminat. im old timer, prefer kopitiam šŸ˜šŸ˜

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. kena cantik sebab depa charge mahai. i dont like coffee i prefer tea tapi tula kekadang tingin kan..

      Delete
  13. Wah wah... view dia ohsem bukan main.... best ni sambil layan kopi sambil bergambar... šŸ˜

    ReplyDelete
    Replies
    1. view cantik kuppi sedap. hehe melayan perasaaan =D

      Delete
  14. layan kopi petang-petang memang layan juga..

    ReplyDelete
  15. Cantik tempatnya. Dah lama tak naik Penang.

    ReplyDelete
  16. mmg cantik lah view kat starbucks batu feringghi ni.kita jarang layan kopi mahal. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite pun jarang.. dalam setahun maybe 2/3 kali. itu pun dah kira banyak kali hahaha kadang2 1 cup pun x habis walaupun tingin..

      Delete
  17. Cantiknya view dia.. best nie kalau dapat lepak.. tapi jauh sangatlah.. hehehe

    ReplyDelete
  18. Wuuu mcm kenai ja muka hat tengah tahan panas tu .. Bila kita mau repeat hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahah tabahla mengadap matahari tu.. nanti repeat k. dengan perancangan kita yang tatau bila nak pegi tu..

      Delete
  19. tak panas ke kat open space tu? tengok bumbung dia camtu je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah hari gituu panasla. memang terik dah tepi pantai. tapi rasanya if petang2 okay je suam2 kuku hahaha..

      Delete
  20. Cantik.. macam kat oversea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi target dia orang2 luar yang bercuti kat sana kena buat ikut style depaa..

      Delete
  21. Walaupun ksarie bukan peminat kopi hipster tapi macam nak kena minum kat sini sebab di tepi pantai dan tempatnya cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kak.. kurang minat. tapi nak pi jadi kenala minum kekeke..

      Delete
  22. cantiknya nk2 view trus nmpk pantai..untung org batu feringgi p starbuck sini mcm ala2 check in hotel tepi pantai hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan.. tapi sini pelancong jela ramai. best dia part view tu la.. kerrrlaas gitu..

      Delete
  23. lama betul tak ke sini mesti dah banyak berubah, kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. macammm sama jaaa hahaha.. makin jem adalah =P

      Delete
  24. Wow wow wow..serius cantik view dekat sini. Ok nanti kalau ke Batu Feringhi dah tau nak ke mana utk lepak2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep.. kalau da lajak ke sana tu singgahla sekejap =)

      Delete
  25. Wah cantik betul kawasan sini ya. Tq for sharing.. nanti kalau pi Penang boleh la lepak sini kejap. Sambil minum kopi kita bergambar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi.. beli kuppi mahai dan posing tepi pantai. ngam hoo..

      Delete
  26. weyhhhh lawa gilaaaa. nak pegi !!

    ReplyDelete
  27. Cantiknya gambar2 tu.. mama x penah smpai lg

    ReplyDelete
  28. Pernah terlajak ke sini hari tu. Tapi tak masuk sebab xde parking. Iols malas nak menapak cari parking jauh šŸ˜‚

    ReplyDelete
    Replies
    1. parking dia memang limited sikit sebab asalnya bukan tempat makan kan.. tu yang ramai2 tu semua duduk kat hotel dekat2 senang jalan kaki..

      Delete
  29. tersangatlah cantik view nyer ...

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.