Sedap Makanan Di Gate Cafe Kuala Kangsar | SITI.YANG.MENAIP

Sedap Makanan Di Gate Cafe Kuala Kangsar

/
32 Comments
November 01, 2019
Antara port pilihan tempat makan yang best dan sedap masa kerap ke Kuala Kangsar dulu. Diajak ke Gate Cafe memang tak akan menolak sebab semua makanan yang disediakan sedap belaka. Hari-hari pergi pun tak apa sebab nak cuba menu berlainan. Puas hati makan sebab portion besar mengenyangkan dan harga pun berpatutan. Nak makan Western Selections ada, masakan panas dan desert pun ada. Pilih saja.. Suka order air gelas besar minum sampai penuh perut. Pilihan favourite adalah Grilled Chicken dan Carbonara. Yummy !!

Those yang dah biasa dengan Kuala Kangsar mesti dah familiar dengan Gate Cafe. Yang baru first time nak cari location tricky sikit tapi guna Google Maps mesti sampai. Berdekatan dengan Maybank dan CIMB Kuala Kangsar. Kalau park berdekatan dengan main road Gate Cafe akan jadi di tingkat dua dan kena lalu tangga naik keatas. Kalau park di belakang bangunan tak perlu panjat tangga. Tak faham kan ? Nanti dah pergi baru tahu macam mana kedudukan sebenar Gate Cafe. Kedai ni sentiasa ramai orang jadi kalau service slow sikit tu faham sajalah.



Grilled Chicken


Set Nasi Lemak

Mixed Grill



Seafood Carbonara

Haihhh.. tengok gambar rasa terliur. Lama tak kesana.

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

32 comments:

  1. Wauuuu..semua makanan bisa mengempiskan dompet sedap2 belaka naaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga dia normal kedai lain juga tapi portion besar dan mengenyangkan. puas hati makan apa yang kita order..

      Delete
  2. menariknya semua menu tuh, nampak portion nya pun banyak... sayur nya pun nampak fresh tuh

    ReplyDelete
  3. tak pernah gi sini..huhu..nampak resto ni kalau jln kaki dari Maybank ke supermarket..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa a h dekat dengan Maybank. selalu park kat belakang je sebab kalau kat depan seram pula nak panjat tangga celah2 kedai tu..

      Delete
  4. Owh Mai... grilled chicken Tu terliur I. Huhu

    ReplyDelete
  5. Alamakkkkk...sedapnya semua makanan...mentang2 akak tgh pantang kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sabar kak nanti da habis pantang da sihat boleh makan macam2 =)

      Delete
  6. Nengok pun dah sedap, mana boleh tolak kalau dah ada yang mengajak...Siti taknak ajak Sis ke? Hahahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ikutkan ni jauh juga dari rumah hehe.. kalau Sis Lin mai Penang halu2 la.. kite ajak makan tempat lain..

      Delete
  7. terliur tengok gravy grilled chicken tu uolls

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaik kak ? nak makan gravy jeke ? aaaaik ?

      Delete
  8. Grilled chicken tu nampak sedap. fav CR

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. suka grilled daripada chicken chop. sebab tak suka bread crumb..

      Delete
  9. Tengok menu dia pun dah kreatif.

    ReplyDelete
  10. grilled chicken dia.. pergh!!

    ReplyDelete
  11. Tengok semua gambar ni langsung rasa tergugat cubaan nak IF buat pertama kali ni huhuhuhuhuhu. Thanks tau share info pasal Gate Cafe ni. Kalau terpergi Kuala Kangsar nak cuba la food kat ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe alamak kena istiqomah nak IF tu..!! kena kuat semangat dan kental hihi.. all the best semoga IF berjaya..

      Delete
  12. entry ari ni semua psl western food je apadehal niiii hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak goda akak lew suruh pi makan western food jugak..

      Delete
  13. Wah nampak sedap semua nie, boleh Kak Sue cuba nanti. Sekarang dah kerap ke Kuala Kangsar sebab anak dara sambung belajar kat USAS..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa da alang2 ke Kuala Kangsar tu kena lajak terus ke Gate Cafe.. sedap semua menu2 mesti puas hati =D

      Delete
  14. Alahai tgk gambar dah ngences mama Ni.. nampak serious sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi kena p cuba dulu baru tahu sedap ke idook..

      Delete
  15. amboi... tunjuk gambau makanan nampak ;)
    aduiiii lapaq nyer ....

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.