Mari Kita Cuba Bubble Tea Dari The Alley Pula - Sedap Atau Tidak ? | SITI.YANG.MENAIP

Mari Kita Cuba Bubble Tea Dari The Alley Pula - Sedap Atau Tidak ?

/
67 Comments
August 04, 2019
Pertama kali mencuba bubble drink atau boba dari The Alley.

30072019 - The Alley Kuantan featuring Pantai Teluk Cempedak.


Masih mahu mengikut trend dan tak nak terlepas dari cuba benda yang viral. Kali ni kita cuba minuman bubble tea atau 'boba' dari brand The Alley pula. Packaging cantik dan comel. Harga berpatutan dan mampu beli untuk minum minuman manis sekali sekala.

Yang famous adalah Creme Brulee tapi pada hari kejadian, dah habis.

Jadi.. aku dan kawan-kawan beli tiga flavours lain - Milk Tea, Dark Chocolate dan Milk (kami bersepakat hanya Dark Chocolate saja yang boleh diterima tekak).

Aku punya Milk Tea dan kecewa kerana rasa susu yang berlebihan berbanding rasa teh dan gula perang walaupun dah dikacau sehabis baik. Cannot imagine yang Milk punya rasa macam mana. Sebagai seorang manusia yang tak minum susu, bagi aku tak sedap langsung. Aku tak minum susu putih jadi semua makanan dan minuman yang kuat rasa susu putih memang aku reject tapi kalau dah dicampur elok dengan perisa lain okay saja. Macam tak fair pula nak tuduh semua bubble tea drink dari The Alley tak sedap sebab kami hanya cuba beberapa saja. Jadi.. aku akan kembali lagi ke The Alley dan akan redha beratur lebih setengah jam untuk beli Creme Brulee yang dikatakan flavor paling sedap untuk dicuba. Mungkin bila dah cuba Creme Brulee.. aku akan jatuh cinta rasa pertama dengan The Alley.

Jangan marah aku kalau korang rasa The Alley sedap.
Tekak dan selera kita tak sama !!

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

67 comments:

  1. Tu la bc yg creme brulee yg sedap tp slalu abis.. Tp Akak pn xpernh try lg.. Slalu tgk kwn2 update je

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak kena cuba yang Creme Brulee nampaknya juga. asyik habis maybe diorang kena buatlah extra benda tengah in. mesti ramai nak cubaa..

      Delete
  2. Saya tak pernah cuba lagi bubble tea The Alley. Bagi saya harganya agak mahal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti cubalah.. bukan hari2 minum huhu sesekali ja beli yang mahai =D

      Delete
  3. xpenah try lg... yp yelah... lain org lain rs tekaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti ada chance cubalah. itula tu mana tahu akak rasa sedap hihi..

      Delete
  4. Nampak macam sedap, cheq belum berkesempatan untuk mencuba apa-apa bubble tea lagi. Outdated betoi la cheq ni huhuu 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe cheq outdated gak.. memang tunggu orang lain reda dulu baru nak cari. tak sanggup nak bratoq panjang. tapi da berlalu pun still ramai beratoq.

      Delete
  5. tak pernah cuba lagi jenama yang ni...gambar dia kemain ekkkkkkk...boleh jual kat the alley..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kena cuba yang paling famous tu Creme Brulee baru sedap hok tu orang cakap. CT x dapat rasa lagi. hehe gambar kena oveeeer =P

      Delete
  6. wah..tgk gambar dah thu sedap ni..:)

    ReplyDelete
  7. Aduhh...tak terkejar makanan viral ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi betul2. tapi tula xnak ketinggalan nak jugak merasa cuma xdan nak kejar..

      Delete
  8. sempat rasa family mart punye. Sedap dan kurang manis. org yg suka susu may be prefer family mart punye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo yang family mart punya rasa susu eh.. huurm baru nak cuba hat tu. kena pegi dengan adik spupu ni. kot tak lalu kasi kat dia hahaha..

      Delete
  9. Lya tak suka everything that has 'milk' in it so memang tak sedap! Haha. But dark choc The Alley pun kurang sedap bagi Lya because of the strong choc taste (read: takde rasa gula). But Lya tengok the teaser, The Alley memang pentingkan originality of the drinks' taste so rasanya they did a good job at that. But yeah, tak kena la dengan tekak ittew hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. we ordered yang Dark Choc tu kawan kata sedap daripada semua yang kami order. im not a fan of dark choc so rasa x sedap. okay.. pentingkan originality baikla hehe..

      Delete
  10. ramai org kata milk tea the alley rasa susu semata. orang bagi rating 2/10 lels

    ReplyDelete
    Replies
    1. hewhewh.. kakak hang ni x baca rating orang. dia pi tibai terus.
      maka dia pun krik krik krik disitu juga hahaha..

      Delete
  11. pernah cuba tu pun sikit jer sbb bg saya manis sangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eerk manis ? hihi CT jenuh kacau ingatkan gula tak larut lagi hahaha..
      adakah tekak ku memang suka benda2 manis ? wakakaka..

      Delete
  12. rabia tak minum lagi bubble tea ni

    ReplyDelete
  13. Kakak tak pernah try lagi CT, meh lanjer kakak awak ni hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT banje Kak AJ benda lainla.. hok ni xyah la hahaha..

      Delete
  14. nasib baik sejenis yg tak ikut trend.. ada ckp tak halal?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahulah main tibai minum. ahahaha.. ada yang DM The Alley minta penjelasan tentang status halal (masih belum dapat) dan jawapan yang diberikan insyallah yakin. apa apa pun tanya diri sendiri kalau rasa ragu baik jangan..

      Delete
  15. Rasa itu mestilah mengikut tekak kita kan siti.. Tekak kita sedap, tekak orang lain mungkin tak..
    Kak Sha tak cuba lagi minuman boba ini.. tak berjumpa dan tak terserempak lagi.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak.. tekak kita masing2 x sama. cuma kecewa sikitlah hehe sebab ingatkan sedap sangat. penat beratur =P

      Delete
  16. akak jugak yg ketinggalan, tak pernah try lg semua jenis bubble tea ni dik, kalu takat telive tu pnh la try

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tealive tu daaaa kira tak ketinggalan kak sebab depa tu lagi famous awal2 sebelum muncul yang lain2 ni. dan jujurnyaa CT prefer Tealive dari this one =D

      Delete
  17. Nampak macam sedap je bagi Kak Sue tapi itulah selera orang tak sama kan.. nak cuba juga lah nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin kena cuba perisa yang famous tu.. itu yang the bomb orang cakap.

      Delete
  18. Bestnya dapat minum the alley. Saya tak berkesempatan lagi nak try. Maybe belum ada rezeki lagi hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan ada dekat dengan tempat kami pergi. cuba jela terus..

      Delete
  19. Cici tak berkesempatan lagi nak Boba Hunting ni. hehehe. Pernah rasa Family Mart punya je tu pun sebab dekat dengan rumah

    Nanti nak singgah jugak lah. Ramai cakap Creme Brulee tu sedap kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. ramai kata Creme Brulee yang sedap. tapi ritu habis pulak. nanti kena pergi lagi cuba yang tu pulak..

      Delete
  20. pernah try tealive je, bobba lain semua tak pernah lagi huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tealive punya sedap dan senang nak jumpa dimana2. yang boba lain kalau terjumpa baru cuba saja2 nak menjelajah mencari tidakla..

      Delete
  21. tak pernah jumpa lg outlet the Alley...cool blog je yg dekat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi orang cakap Cool Blog punya pun sedap =D

      Delete
  22. KSarie tak pernah minum bubble tea yang macam-macam spesies ni. Cuma pernah rasa sekali yang coolblog kalau tak silap. Tengok gambar macam terasa manis berdecas-decas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ni kurang manis kak rasa susu je lebih. walaupun dah kacau gula which is good la kot agaknya ehehe..

      Delete
  23. i tak makan boba so memang taknak try the alley hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu.. xpe nanti beli drinks yang xdak boba k..

      Delete
  24. Masih belum cuma minum di Alley walaupun ada outlet dekat dengan tempat kerja..
    Overall kata sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegi cuba sebab ramai kata sedap. tapi dah rasa sendiri macam kurang pula.. nanti nak pegi cuba lagi perisa lain pula.. yang famous tu Creme Brulee..

      Delete
  25. di sini saya mlihat foto yg diambil terlihat photogenik ya hehe. keren
    utk rasa pasti gitu gitu ajjaa.

    ReplyDelete
  26. Selalu dengar pasal bubble tea ni...tapi belom pernah merasa lagi.Macam teringin pulak..

    ReplyDelete
  27. Belum cuba lagi bubble tea Alley ni =__='

    ReplyDelete
  28. Crème bruleee jugak yg sedap tp xleh minum selalu sebab manis sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak dapat try lagi yang Creme Brulee tu. isk isk.. tula xleh selalu k. sikit2 sesekali xpa..

      Delete
  29. Selalunya macam tu lah.. Yang diheboh-hebohkan sedap tu belum tentu menepati citarasa kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa betul tu kak.. tapi yang tu jugak kita p cari nak try. kekeke.. xmo terlepas dari merasa. biar serik sikit =P

      Delete
  30. Kami kat Lahad Datu ni memang tak berpeluang lah nak merasa..hehe..yg ado pun jenama biasa2 saja.. nampak sedap & nyaman ja tu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau Tealive di Lahat Datu ada tak ? alamak xpe.. terselamat daripada minum manis2 jeee.. mai Semenanjung nanti cari k..

      Delete
  31. Lepas yana try daboba, xing fu tang and the alley yana more to the alley tapi lepas try tiger sugar.. Alaa fall in love terus dengan yg tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru try few and so far Tealive and XingFuTang sedap. senang nye Tealive jelaa hahaha sebab senang dapat =p

      Delete
  32. Anak anak suka la ni. Maknya rasa sama je semua. Tp bang bang holicks tealive mmg sedap la

    ReplyDelete
  33. Pehh... Tgk gambar pun nampak sedap

    ReplyDelete
  34. xpenah try lg brand the alley ni wpn selalu nampak di merata tmpt dlm KL ni

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.