Bubble Tea Xing Fu Tang Yang Viral & Penyakit Suka Ikut Trend | SITI.YANG.MENAIP

Bubble Tea Xing Fu Tang Yang Viral & Penyakit Suka Ikut Trend

/
52 Comments
July 24, 2019
Pertama kali cuba Bubble Tea dari Xing Fu Tang.


Rasanya demam minuman bubble tea atau 'boba' dah lama wujud sejak beberapa tahun yang lalu lagi. Tapi tak tahu kenapa sekarang sejak dua menjak ini menjadi-jadi pula 'kegilaan' untuk memburu minuman bubble tea. Pantang ada benda yang tular viral aku pun tak nak lepaskan peluang nak cuba. Jakun baru pertama kali beli bubble tea dari Xing Fu Tang. Hihihi..

I tak nak jadi seperti 'the frog under the coconut shell..'

Bubble tea yang selalu kita dengar adalah dari Chatime dan Tealive. Senang nak dapat juga sebab banyak kedai ada dimerata-rata. Sedap pun iyaaa.. Kalau teringin senang nak cari. Sekarang ini sangatlah banyak kedai yang menjual minuman yang ada bubble tea seperti Xing Fu Tang, Koi, The Alley dan Daboba. Nak kejar ligan buru semua serentak memang rasa tak mampu. Nantilah bila ada free time baru susun pi rasa dari kedai-kedai lain pula. Slowly but surely gituuu aku nak cuba bubble tea dari kedai-kedai ini.

Minum boleh tapi kenalah berjaga-jaga juga !!

Jangan hampa pi pakat minum minuman bubble tea hari-hari. Viral pun kena pandai jugalah fikir. Tak semua yang viral tu bagus. Jangan pi atur hari ni minum yang ni esok lusa try yang lain pula. Selang hari laaa juga. Minta yang kurang gula pun kadang-kadang masih terasa sangat manis dan tak bagus untuk kesihatan. Once in a while oookaylah untuk reward diri sendiri. Lepas tu kunyah elok-elok bubble tea yang liat tu janganlah terus telan. Kesian kat perut nak kerja keras hancurkan bubble tea yang sebiji-sebiji ditelan. Take your time enjoy minuman no need to rush.

Korang macam mana ? Apa favourite flavor dan dari kedai mana ?

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

52 comments:

  1. tu la sana sini smua dok cite psl boba kan...sbb ada mcm2 skarang selain chatime tealive yg dh femes dlu2..tk kesempatan try lg ...tp aritu dh try yg kt street churros sedap juga la..xing fu tang dlm list juga la tp tktau bila nk try hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang banyak sangat brand boba skrng kak sampai tak terkejar. kena try slowly ikut mood juga nak merasa ni. xleh minum berterusan bahaya sangat manis melecaih..

      Delete
  2. Kannnn Sis pun ikut trend, esok-esok dah senyap, diam lerr semuanya kan kann hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi masalahnya makin banyak brand yang baru diviralkan.. lepas habis yang lama dia mai gelombang baru pulak hehe..

      Delete
  3. alahai i tak try lagi XFT!! Semua cakap sedap

    ReplyDelete
  4. Hi SIti, kita bukan peminat boba atau bubble tea. Zaman cool blog dulu pun kita cuma minum klu anak beli aje. kalua kita beli sendiri, mmg tak letak bubble dan kita pun memang tak minat dgn minuman manis mcm tu, hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kalo ikut memang manis betul.. tapi sesekali okayla. skrng rasa macam da kurang sket hype Boba ni. kite pun rasa macam da jemu sikit. hehe.. kalo pegi order flavor lain da..

      Delete
  5. sejak dh tua2 ni jarang layan minuman viral nih, kdg dok tgk org dok cite psl bubble tea ni tingin jgk tp tulah, tak kesempatan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi kite sebab orang dok share sangat sana sini.. jadi tingin mencari la juga =D

      Delete
  6. KSarie ni sampai ke sudah tak pernah minum segala bubble tea ni ha. Tak tau la kenapa. Mungkin dah tua-tua ni tak rasa nak minum macam-macam. Daripada dulu sampai la ni dok la setia dengan teh o ais hehehehhehe. In sya Allah kalau ada rezeki ksarie terminum air yang ada bubble tea ni, ksarie ceritakan apa rasanya bagi tekak orang tua berkolesterol tinggi hih ye huhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe minum sekali skala je kak janganla hari hari.. CT pun takot kalau minum hari2. beli satu share2 pun ookay.

      Delete
  7. Sekali sekala boleh la minum kan, tapi memang sedapppp hehe

    ReplyDelete
  8. jangan dilupa juga, the first bubble beverage dan the first brown sugar bubble tea in Malaysia: CoolBlog

    hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kesian dia hahaha.. tapi dari dulu pun x kenan sangat CoolBlog. tapi beli jugalah kadang2 tu

      Delete
  9. Kita pun teringin juga nak cuba segala bubble tea dekat kedai-kedai baru ni tapi selalunya poket tak mengizinkan dan kedai-kedainya selalu jauh sangat dari tempat saya tinggal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau jauh memang tak berbaloi juga nk pergi smata nak beli. hehe.. akak beli kalau terlalu kat kawasan je. tapi kalo kat Bangi tu hahahah kiri kanan ada Tealive godaaaan sangat =D

      Delete
  10. setuju ...boleh la minum sekali sekala kalau hari-hari mmg bawa penyakit ni

    ReplyDelete
  11. Mrs. A pernahlah rasa bubble tea ni tapi tak berapa nak suka sangatlah mungkin sejenis peminat kopi kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe fan kuppi mesti suka kuppi.. mcm CT tak minat sangat milk tea tapi nak cuba gak rasa dia macam mana. lebih suka tea yang normal.. xdak susu..

      Delete
  12. pernah cuba tealive & chatime je...signature brown sugar pearl milk tea, yg paling murah RM6.50..jenuh gak nk kunyah bubble tu..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tapi Tealive n Chatime pun da sedap sangat dah.. sebab yang tu da common tu orang nak cari yang brand lain.

      Delete
  13. sy suka air minuman yang ada pearl mcm ni.. tapi tak selalu minum la.. bkn tiap minggu.. kena pandai2 la jaga kesihatan kan.. badan nak pakai lama

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. sesekali okayla. kalo selalu macam mengundang jee hehe..

      Delete
  14. Kegilaan anak remaja..anak mokcik pun sama

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi tapi cheq yang tak muda ni pun sama naik.. cuma xleh hari2 la kak bahaya semua manis2 belaka. selang minggu okayla jugak..

      Delete
  15. Semangat mahu mencuba kan..seronok tengok dan baca review kawan-kawan mengikut selera masing-masing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe semangat betul tu.. susun satu satu nak pergi cari dan cuba. kalau jauh sangat tak carila kak.. yang mana dekat saja. n kena selang minum. bahaya kalau selalu..

      Delete
  16. saya dah lamaa dah minum bubbletea. kenapa baru viral sekrang ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. i mean bubble tea ni da lama wujud. cuma skrng menjadi2 viral sebab banyak brand baru hewhew..

      Delete
  17. Dulu nama bubble tea.. Lani viral konon boba.. Boba pun boba la.. Yg XFT ni tak mnum lagi.. Best ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha nama kena kasi upgrade gak kak.. baru selari =D

      Delete
  18. Replies
    1. lama dah x minum Coolblog. kalo Coolblog suka yang tak bersusu..

      Delete
  19. Setakat ni belum berjaya try lagi boba Xin Fu Tang

    ReplyDelete
  20. Suka each a cup je.. sebab tu yang senang jumpa (kalau balik kg).. Lain pada tu susah sikit nak jumpa.. Tambah dekat Behrang ini.. Lagilah.. hehehe..
    Boleh je nak ikut trend semasa cuma kena berpada-padalah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi Each A Cup tak pernah cuba. tapi adala ternampak juga kedainya. boleh laa nanti nak cuba. alaa Kak Sha kat Bangi ni pun walaupun ada macam2.. takdan juga nak cuba n yes.. kena pada-pada xlehla selaluu..

      Delete
  21. Yang ni pun anak anak suka rasanya. Fav dorang lah buble tea ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kanak2 memang suka benda2 gini. yang dewasa pun sanggup berator lama nak pi beli.. plus tengah viral. lagi kaluttt..

      Delete
  22. Nampak pekat Tu.. sedapnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ni sedap..!! air n boba dia sedap.
      cuma next time kena minta kurang gula..

      Delete
  23. Xing Fu Tang ni one of the best bubble tea for me. Tapi kena jaga jaga juga amount minum tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. dalam banyak2 brand tengah panas skrng ni.. Xing Fu Tang sedap dan berbaloi beli. yang lain ada beberapa yang kureng..

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.