Mee Udang Changkat Jering Yang Sedap Di Nur Zetty Mee Udang | SITI.YANG.MENAIP

Mee Udang Changkat Jering Yang Sedap Di Nur Zetty Mee Udang

/
74 Comments
January 08, 2019

MEE UDANG SEDAP DI NUR ZETTY MEE UDANG CHANGKAT JERING

MEE UDANG SEDAP DI NUR ZETTY MEE UDANG CHANGKAT JERING PERAK. Aku memang peminat mee udang di Restoran Mee Udang Nur Zetty Changkat Jering. Sebulan sekali at least mesti akan pergi. Dari Nibong Tebal ke Taiping dan Changkat Jering tak jauh. Kalau ada yang minta suggestion mee udang mana sedap memang aku akan suggest Mee Udang Nur Zetty. Setakat ini alhamdulillah tak pernah dengar kawan-kawan tak puas hati. Semua kata sedap dan selalu juga repeat. Selalu order Mee Udang Bandung atau Mee Udang Special. Dua-dua sedap dan setiap kali makan tak pernah rasa kecewa. Entry panjang dah pernah aku taip di SINI. Disebabkan selalu pergi, ada banyak gambar Mee Udang Nur Zetty yang aku dah ambil. Walaupun asyik makan menu yang sama tapi masih lagi nak ambil gambar. Jadi aku nak kongsi semuanya dalam satu entry sebab nak dibuang sayang.





Satay pun sedap. Waktu malam saja.

Lokasi memang antara faktor lain aku suka kedai ni. Dari Exit Changkat Jering tak sampai lima minit dah sampai. Tak perlu drive jauh masuk ke dalam. Dari semasa ke semasa aku akan tambah gambar-gambar di Restoran Mee Udang Nur Zetty. Ada kesempatan korang tak tahu nak singgah makan dimana di Taiping atau Changkat Jering, bolehlah singgah makan mee udang. Happy eating !!

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

74 comments:

  1. aduhh berkeroncong perut akak tengok gambar mee udang nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi marilah kita berkeroncong sama-sama =D

      Delete
  2. mee udang tu nampak sangat sedap
    dan-dan rasa lapar

    ReplyDelete
  3. Wahhhhh gemuk gedempol udang-udang dalam mee udang ni buat kecur air liur sungguh. Macam boleh sangat makan kat sini kalau ke Changkat Jering. Mama boleh makan mee udang sedap. Budak-budak yang tak makan pedas boleh makan sate nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. udang2 depa kasi memang gemok2. so juicy.. kalo amek yang special lagi puas hati makan. xpeee xnak brebut mama order udang lain asing =D

      Delete
  4. Terliur la tengok mee udang tuu

    ReplyDelete
  5. Terliur...puas hatilah kalau gini..Ya Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul puas. sebab udang agak besar.. yang kecik2 tu xpuas makan hihi..

      Delete
  6. kite pernah jugak makan nurzetty ni. Sedap. Paling sedap mestilah mee udang dia tu kan. nyumnyummm

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. itu yang mahai tu mee udang dia sedap. puas hati makan =D

      Delete
  7. uishhh kena singgah ni kalo lalu tol sana..tapi kena bawak ubat alergik siap2..takut gatal..hahahahha

    ReplyDelete
  8. Perghhh masuk aje nampak mee udang, sedapnyaaa...
    Nanti datang JB, boleh try plak mee udang Sg Rambah di Pontian..pun sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baaaik !! memang tengah kumpul info JJCM ke selatan ni. yuums..
      boleh masuk list. i sukaaa mee udang =D

      Delete
  9. uish..sdap ni..syangnya jauh nak cuba..:)

    ReplyDelete
  10. faveret sis ni mee udang. kalau order berebut la udang dgn dak Wazif..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihih mama kena order udang asing la semangkuk. baru x berebot =D

      Delete
  11. Aduh... Tiba-tiba rasa lapaq :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. lapar juga kalo tengok gambar2 makanan =D

      Delete
  12. Perak mmg trkenal dgn Mee udangnya kan. ..Di sana sini ad mee udang

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. mana2 ada sedap ngan tidak je masalahnya hihi..
      tapi selalunya sedap =D

      Delete
  13. nice info,pernah makan mee udang di pulau aman n kuala selangor,udang fresh tapi mee n kuah rs cam biasa je,bole la masuk list tmpt ni plak nnt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pulau Aman nye okay jugakla not bad. tapi ni sedap lagi hehe.. nanti kalo tersampai tu jangan lupa cuba k..

      Delete
  14. Salam, dah lama tak pegi ke taiping melintasi changkat jering..tak tahu pula ada mee udang seddap kat situ..klu tahu tak payah la jauh bebenor ke kuala sepetang nun...thanks for sharing..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi sejak jumpa kedai ni.. kami jarang pegi kesana tu. tapi sana sedap jugak ikut style masak masing2.. kadang2 rasa tingin di Kuala Sepetang jugak =D

      Delete
  15. udang melimpahi tebang kau rasa, telan airliur jelah haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi aiseyh.. kat belah2 pantai timur pun macam banyak je mee udang. lagilaa fresh seafood disana kan..

      Delete
  16. Mee udang, Mee kari. Bila mood rasa nak makan yang berkuah, ini yang saya order juga. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. sedap. dulu x minat makanan berkuah. entahla sejak bilaa suka sangat mee udang pun taktaula.. kalo orang ajak mesti tak tolak..

      Delete
  17. wajib try nih. TQ sharing darl

    ReplyDelete
  18. rupanya amat sedap..

    tak boleh selalu kerana makanan berminyak dan berlemak...

    untuk golongan pak cik sperti saya memang tak boleh layan la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi untuk semua golongan. kena makan pada pada juga =)

      Delete
  19. Perghhhh selambak udang dia besar dan fresh. Sesekali boleh lah tapi kalau selalu boleh mendatangkan gout....huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2. xleh selalu ni.. kolesterol lagi hehe..

      Delete
  20. wolaweiii.. kalau kesempatan kena singgah layan..

    ReplyDelete
  21. perkkhhh menggoda nya, pakkal jauh, klu dekat ammg nk sgt rasa mee udang atau mee bandung

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi xpe mana tahu tersampai area Changkat Jering.. boleh lajak cuba ^^

      Delete
  22. Puas hati tengok udangnya.. Meriah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. kena dengan harga.. kadang2 tu ada yang tak kena hihi..

      Delete
  23. ni yg kt kog2 kt rumah org skit tuh eh..suami akak suka kalau kat situ..kalau akak biasa amik mee goring udang dia ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak tak pasti la kak.. tapi dari exit Changkat Jering tu memang terus nampak signboard dah. masuk ke dalam sikit jalan dia sempit2 sikit..

      Delete
  24. fuhhhhh nasib baik xterliur sbb br lps mkn. so far mkn mi udang kt sg dua tu je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi lama da tak pergi sana.. ada bad experience sikit. tapi situ memang famous..
      sedap pun sedap jugak =)

      Delete
  25. Sedapnyaa.. tengok gambar tu pun dah tau memang sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi kalo ada sampai nanti sini cuba ye =)

      Delete
  26. Aduhaiii..telan air liur tengok mee udang tu. confirm sedap ya amat!

    ReplyDelete
  27. mee udang febret ejulz ;)

    ReplyDelete
  28. sedapnyaaa mi udang tu. terus lapar tengok.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihih sedap !! itula tu CT pun lapar jugak hehe..

      Delete
  29. udang dia besar-besar tu..puas makan ni..aduhh terliur

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. ada dalam 3-4 ekor je tapi besar2 =D

      Delete
  30. tetibe lapo bila tgok...nsib bukan bulan pose...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kalo bulan puasa memang mencabar jiwa sungguh =P

      Delete
  31. Mee udang dia mengancam! Udang dia besar.

    ReplyDelete
  32. aduh, merecik. lama gak tak pekena mee udang. tgh plan nk jjcm ke sana. lama nya tak g belah utara.huhu

    ReplyDelete
  33. Fuhhh besar besar udangnya memang puas hati makan. Banyaknya entry makanan dekat blog CT ni, kecur air liur tengok. Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe semua entry tertunggak. dok kepam lama sangat.. bila rajin haa updatelah semua sekali hehehe..

      Delete
  34. perghh..besar2 udangnya...mmg berbaloi makan di sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi akak next time naik utara singgah na.. pastu hello2 cheq sekali =P

      Delete
  35. ccl tak makan mee , tapi bila tengok portion mee tue tiberr terlapar

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngaapain dong ? mee je ke ? bihun koey teow ?

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.