Mee Tarik China Yang Sedap Di Mee Tarik Warisan | SITI.YANG.MENAIP

Mee Tarik China Yang Sedap Di Mee Tarik Warisan

/
70 Comments
January 10, 2019

MEE TARIK CHINA YANG SEDAP DI MEE TARIK WARISAN

MEE TARIK CHINA YANG SEDAP DI MEE TARIK WARISAN. Kedai makan yang satu ini memang tak perlu nak diperkenalkan lagi. Memang famous menyediakan hidangan mee tarik yang terkenal di China dan aku yakin korang pun familiar dengan Restoran Mee Tarik Warisan. Sana sini ada outlet kalau korang nak cuba. Tak payah pergi jauh. Teringat dulu-dulu masa kedai Mee Tarik Warisan hanya ada beberapa saja, salah satunya di Sungai Besi. Gigihnya setiap kali balik Bangi heret sepupu teman pergi makan. Sebab rindu mee tarik yang sedap dulu pernah aku cuba di Shanghai. Menu pilihan aku adalah mee tarik yang ada cendawan, kentang dan daging. Memang selalunya akan pilih yang itu. Kadang-kadang cuba juga menu lain, boleh tahanlah not bad. Portion besar dan aku rasa sebenarnya memang boleh kongsi berdua. Kalau pergi dengan MamiZ memang kami share. Cuma selera kami tak sama, celaru disitu. Hihihi..

Ini adalah koleksi gambar-gambar yang aku pernah ambil sepanjang kunjungan aku ke Mee Tarik Warisan Asli. Tengah arrange hard disk banyak pula gambar-gambar makanan disimpan. Memang nak delete Aku dah pernah pergi outlet Sungai Besi, Sri Gombak, Bangi, KL Sentral, di Terengganu ada sekali tak ingat dimana, dan selalunya di Bangi Sentral. Kalau tak ada selera nak makan atau nak makan noodles sedap, ke Mee Tarik Warisan jawabnya.







Sihat sangat yang ini - penuh kacang panjang. Hihihi..




Bagi aku semua sedap. Rasanya simple saja walaupun guna rencah yang sama tak kiralah menu apa kita pilih tapi tak tahulah.. sedap lalu ditekak. Yang berkuah tak minat sangat, itu MamiZ sukalah. Pernah terbaca perkongsian, katanya rasa mee tarik di Mee Tarik Warisan dah hilang ummph !! Tapi tak tahulah sebab aku rasa masih sama. Apa-apa pun selera kita semua berbeza. In the end, diri sendiri yang akan buat judgement sedap atau tidak. Korang pula macam mana ? Suka makan di Mee Tarik Warisan ? Happy eating everyone !!

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

70 comments:

  1. ya ampun sedapnya tgk gambar2 mee tarik ni!terus terliur.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi marilaa kita terliur besama.. dala kat kawasan rumah xde pun mee tarik yang dekat. xpela ngidam lama sikit.. nanti makan penuh nikmat =D

      Delete
  2. kalau yg kat Cyber ada salam noodles. harga murah dan sedap. Sate kambing macam dekat Xian tu pun ado, sedap pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay noted..!! boleh terjah Salam Noodles pula. tak pernah pergi sana and first time tahu. adusss..!! part satay kambing China ni lemah iman ni..

      Delete
  3. dh lama tk singgah mee tarik....skarang dh byk cawangan..suka mkn toothpick lamb kt sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. skarng bnyk betul cawangan. tapi xde yang dekat ngan rumah CT.. itu sedap juga kan. tapi jarang order sebab yang suka kambing x ramai.. nanti x larat habiskan..

      Delete
  4. clear gambonya..cuma ada nampak berminyak..ke memang minyak byk

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang banyak gitu kikiki.. xleh selalu sesekali xpeee =P

      Delete
  5. wah.. sedap.. lapar pulak tgahari ni. hehe

    ReplyDelete
  6. Wahhhh.....mouth watering sungguh semua gambar yang disharekan lagi-lagi gambar yang pertama tuh. KSarie tak pernah tau kewujudan Mee Tarik Warisan ni. In sya Allah kalau ke KL Sentral nanti boleh cari kedai ni untuk dicuba.

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrang da lagi banyak cawangan. rasanya kalau kt KL and Selangor paling banyak kot. bolehlah akak terjah lepas ni pergi cuba.. sedaap =D

      Delete
  7. Ya Allah sedapnya mee tarik warisan ni.. Husniey pernah rasa sekali je kat Kuantan.. Nanti nak try lagi 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi yezza.. apa lagi Husniey cari laaa mee tarik pula. kat Terengganu ada CT p makan kat shopping mall tu tak ingat da nama apa.. penuh orang =D

      Delete
  8. tak pernah try lagi mee tarik nie

    ReplyDelete
  9. Tengok yang pedas² ni macam sedap pulak. selalu Aien makan yang mee sup daging je. Sedap~ ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang pedas2 tu selalu mak yang order.. okayla not bad jugak. kalo rasa kurang pedas tu tambah chilli flakes. diorang buat nampak je pedas tapi utk orang Malaysia tu pedas biasa jee hehe..

      Delete
  10. Saya suka di Salam Noodles. Tapi kat Wangsa Walk dah tutup pulak... huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. waah.. ok2.. CT pun dapat suggestion cuba Salam Noodles. nnti bolehlah pergi cari. ada di Cyber tapi jauh la pulak dari Wangsa Walk kan..

      Delete
  11. Ya Allah Siti, Sis ko terliur nengok semua mee tarik tu, sedapnyaaa..
    Presentation dia pun menariknyaaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi memang saja tunjuk gambar hehe. tapi kisahnya CT pun dama terlior ni ha.. terus tingin rasa bila tengok macam ni..

      Delete
  12. ya ampun sedapnya..daging tu nampak lembut..mee ni kalau makan petang-petang sedap ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi2 kalo petang2 kelam sejuk2 hari nak hujan tu.. layaaan ^^

      Delete
  13. uii nmpk sedap. lama yaya xmkn mee..nyum3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi apa lagi Yaya.. boleh pi serbu mee tarik =D

      Delete
  14. Saya tak pernah lagi cuba makan kat Mee Tarik Warisan sebab kurang minat makan meeπŸ˜…. Saya prefer nasi daripada mee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali okayla kalo selalu memang muak.. hihi kita orang Malaysia memang cari nasik jugak ngeh3..

      Delete
  15. Samalah Siti, akak pun suka. Last makan dekat Melawati Mall. Akak suka yang kering, pastu ada daging dan cendawan. Aih terliur tengok gambar-gambar ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. woo yang kering macam tak pernah cuba ke da pernah tak ingat.. sedap rasa dia simple je tapi kena dengan selera tekak ni =D

      Delete
  16. saya pun suka makan mee tarik, tapi suka yang mee tarik telur aka ramen egg soup ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang itu ada di Mee Tarik Warisan ke ? ke meegi telur ? hihi..

      Delete
  17. Fuh terliur tengok gambar-gambar mee tarik tu

    ReplyDelete
  18. aduhai, pagi2 dh tgk makanan sedap nih... terliur rasa

    mee tarik mmg sedap layan, simple je kadang tp cukup rasa semua lah.. satu suka sbb tak pedas , nk pedas blh tambah cili je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi kalo kat Penang ni macam nak hujan.. sedap kalo dapat mee panas2 tapi xde mee tarik dekat kawasan ni.. btul2. ikutkan menu dia simple je tapi kena dengan tekak..

      Delete
  19. ni memang febret akak dan housemates semuanyaaaa....

    ReplyDelete
  20. Akak pernah masuk kedai Mee Tarik kat bangi tapi tak berapa suka sangat tapi bila tenguk gambar Mee atrik CT ni emmm macam sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi bila nak pegi lagi ? jiooom pergi sama ehe.. akak kena makan dengan CT tu nanti semua jadi sedap hahaha ok gurau ja =P

      Delete
  21. nampak semua sedap2...akak pernah juga makan, bagi akak ok sedap kena dengan tekak sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya just nice kan kalo sesekali nak makan =)

      Delete
  22. Rasa yang berbeza tu mungkin sebab lain outlet lain cara hidangan dan masakannya.. Kalau akak, lebih suka cawangan di Gombak.. yang Rawang macam kureng sikit.. Tapi bak kata Siti lah.. Lain tekak lain penerimaannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol2.. macam CT x reti nak beza sangat rasanya. tibai je makan semua hihi.. cuma yang penah rasa beza.. terlalu oily tu iye.. sampai rasa nak tapis je minyak tu. tapi jarang la dapat yang macam tu..

      Delete
  23. meriah sgt mee dia...dan2 lapaq aih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha samalah !! xleh tengok gambar2 makanan ni. rasa lapaq =D

      Delete
  24. Teringin nak rasa. tak pernah makan mee tarik

    ReplyDelete
  25. Nani pernah makan sekali dulu, memang sedaap! Puas hati lah dengan harga dan portion yang dia orang sediakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. portion besar kan ? selalu memang kena kongsi unless betul2 lapar hehe..

      Delete
  26. Replies
    1. sedap pun hihi.. sendiri tengok rasa terliur..

      Delete
  27. sukaa..mee tarik warisan asli dah semakin jauh outlet2 nya...alternatif - makan di mi tarik silu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali memang rasa ngidam tingin sangat mee tarik ni.. sedap kan =)

      Delete
  28. waduhhh sik baik br lps mknπŸ˜†

    ReplyDelete
  29. Replies
    1. ngeh3.. itulaaa tu nak goda orang pi makan =)

      Delete
  30. akak lom pernah cuba mee tarik ni, siti.
    lalu lalang jer. tak sempat nak mencuba, sgt teringin :)
    presentation / plating nyer sgt bagus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ok lepas ni jangan lalu lalang je k.. pegi singgah cuba.
      kalo time lagi betul2 lapar sangat sesuai hehe sebab portion besar =D

      Delete
  31. satu saja masalah kalau makan slow2 mesti tak habis sbb mee dh kembang

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo x lapar sangat elokla share.. memang akan kembang dan mengenyangkan..

      Delete
  32. Mee nie kalau tak silap pembuat mee dia kita boleh tengok live kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2.. kat cermin tu kita boleh tengok =D

      Delete
  33. Siti ambik gambar semua lawa-lawa especially gambar makanan.. Kalau saya ni, terus masuk dalam perut takde nak keluarkan handphone ambik gambar 😌

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah jadi habit skrang nk makan ambil gambar dulu. kan orang kata trend hehe.. kadang kalo lapar sangat memang tak amek gambar. terus ngap =D

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.