SITI.YANG.MENAIP: BENTO YAKINIKU BEEF YANG SEDAP DI HANAMARU UDON & YOSHINOYA SUNWAY CARNIVAL MALL

BENTO YAKINIKU BEEF YANG SEDAP DI HANAMARU UDON & YOSHINOYA SUNWAY CARNIVAL MALL

/
66 Comments
January 06, 2019

BENTO YAKINIKU BEEF DI HANAMARU UDON & YOSHINOYA SUNWAY CARNIVAL MALL


BENTO YAKINIKU BEEF DAN CHICKEN KATSU YANG SEDAP DI HANAMARU UDON & YOSHINOYA SUNWAY CARNIVAL MALL | Few weeks before new year I went to Sunway Carnival Mall Seberang Jaya with Ain to eat Udon. Ada satu kedai yang menjual makanan Jepun disana iaitu Hanamaru Udon & Yoshinoya. Rindu Japan katanya jadi kenalah cari Japanese food. Another outlet ada di Gurney Plaza. Di Hanamaru Udon & Yoshinoya, konsep self-service digunakan. Dari kaunter kita pilih menu tunggu receipt dan bayar. Kemudian tunggu makanan siap kena ambil sendiri. Status Halal makanan yang disediakan dipampang besar di outlet jadi jangan risau. At first nak makan Udon tapi tengok menu ada set Bento yang menarik tergoda pula. Nak cuba Bento pulalah since Udon dah rasa dulu. Bento adalah set nasi atau mee noodles yang dibungkus dalam bekas yang mudah nak dibawa kemana-mana berserta lauk yang simple tapi mengenyangkan. Selalunya orang Jepun tapau je Bento bukan dine in. Kita bukan orang Jepun, so kita dine in dikedai. Hahaha.. Masing-masing tak makan breakfast sesuai benarlah kalau nak makan nasi untuk lunch. I ordered Bento Set with Yakiniku Beef dan Chicken Katsu. Ain order something almost similar tapi tak ada Yakiniku Beef. Salmon Set rasanya. Sedap juga lepak sambil makan Bento Set. Harga untuk satu set Bento adalah dari RM17.90 - RM20.00. Portion besar dan puas hati makan. Happy eating !!

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

66 comments:

  1. Bento yang menarik..suka tengok.Tak hairan kalau ranai pelanggan yang tertarik untuk mencuba dan menjadi pelanggan setia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kedai dan konsepnya unik. pilihan menu makanan Jepun yang simple tapi sedap. kedai memang always penuh dengan pelanggan =)

      Delete
  2. Sarie tak pernah lagi makan makanan jepun yang macam ni kecuali sushi yang dibeli di aeon mall tuh. Tengok post nih buat terliur plak. Macam sedap sungguh ni. In sya Allah ada rezeki nanti nak cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi rasa macam lauk2 kita juga kalau Bento ni. macam daging masak madu ke masak kicap gituu dengan ayam goreng tepung. nanti kalau berkesempatan.. cubalah =)

      Delete
  3. Teman lebih gemar makanan arabic dari makan japanese

    ReplyDelete
  4. selalu makan udon dia ja. tak pernah makan bento. nanti nak try lah.

    ReplyDelete
  5. Harga standard dah tu CT.. Nampak macam best set bento dia. Alahai bestnya kalau kat Terengganu ada banyak pilihan makanan Jepun 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. maila Penang meh kita jalan2 sini. tapi kalo sampai Penang xleh la makan makanan Jepun kan.. kena makan sedap2 kat Penang hih..

      Delete
  6. Nampak sedap. Lama tak makan Japanese food. Dapnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. jomlaa nanti kita dating. hihi lama tak dating sama =)

      Delete
  7. dah lama saya tak makan di yoshinoya. nampak seap sungguh bento tu. cantik bekas dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup bekas dia nampak exclusive. portion pun banyak.. berbaloi dengan harga. hihi nanti bolehla akak pegi cuba. da lama tak pergi tu =)

      Delete
  8. hahaha, bekas bento tu yg kiut giler, jadi, lps mkn tu tinggal atau bawa bekasnya pulang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas makan tingga je. kami pun mulanya ingat kena angkat ke tempat khas ke macam mana.. tapi ada pekerja datang ambil.

      Delete
  9. aduii nampak sedap sangat tu

    ReplyDelete
  10. perghh semua sedap..tak pernah nak terjah pun. sibuk tunggu flight mls jalan
    Ni nina tau. hahah (terkomen pakai acc bf)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha adus pakai acc bf lawakla Nina ni.. ni tunggguuu flight kat mana ni ? kat Sunway Carnival nak tunggu flight kat mana ?

      Delete
  11. 1 bento tu portion besar sangat,, kalo perut kecik memang tak habis makan dah hii

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau lapar sangat tu berbaloi.. yup besar and lauk pun banyak =D

      Delete
  12. tak pernah makan bento tapi yang ni nampak macam sedap jeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bento mengenyangkan jadi kalo lapar sangat tu berbaloi. sedap.. simple je tapi sedap =D

      Delete
  13. Ya Allah CT, terliur tengok set bento tu. Hahah! Lama jugak dah ni tak makan dekat Sushi King, nanti boleh lah pergi. Nak makan dekat restoran yang CT pergi ni jauh sangat pulak. Hahaha! Puas hati kalau portion besar macam ni, memang kenyang makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya outlet kedai ni ada banyak juga. yang dua CT sebut tu saja di Penang. tapi Bento di Sushi King pun sedap dan menarik. suka jugaaa.. sebut2 ni tingin pula jadinya hahaha..

      Delete
  14. Nak kena cuba jugaklah makanan jepun ni suatu hari nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubaaa !! sedap and sure jatuh cinta. kalo makan Udon or Soba tu rasa sihat sangat dengan depa nye sup sup tu hehe..

      Delete
  15. menggoda nengok dia punya beef ngn ayam grg tuh... fillet ke apa tuh.. oklah sesekali nk layan nih... nsb la jauh dr opis

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah chicken katsu tu macam chicken fillet. ala ala chicken chop tu.. tapi CT suka yang beef tu lagi. ayam goreng cemtu kureng sket tapi flavor dia sedap =)

      Delete
  16. Dah jadi orang jepun akak kita ni hihi

    ReplyDelete
  17. Mampu telan air liur je la tengok gambar sebab dekat sini takde bento halal macam ni T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi xpe yang nanti mai balik Malaysia makan naaa..

      Delete
  18. Tengok gambar dan harga, memang berbaloilah.. Sedap pula tu.. Pergh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. bab harga rasanya ookaylah not bad..

      Delete
  19. huhu rindu nk order tekan2 vending machine. hihi...menu bento mmg meriah, kalau mode tgh lapar terus order bento.hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat Jepun order pakai vending machine kan ? tak penah experience tu lagi. next kena cari kedai halal kat sana yang boleh cuba tu eheh..

      Delete
  20. Menarik betul bento tu..tak pernah try lg bento set..ada plan nak ke Jepun lg??..hihi..Fukuoka pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. plan setakat ni belum. CT sangat impulsive kak.. pegi je mana2 yang berkenan time tu. Jepun tunggu sikit lagi la masa. biar rinduu hihi..

      Delete
  21. Tengok paras rupa dan harga..macam ok tu. Kalau rasa dia best..lagi2 lah ok. Lapar lah pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi tengok paras rupa tu.. untuk harga tu dengan portion yes. sesuai dah harga..

      Delete
  22. kita org Melayu memang tekak sesuai dan boleh terima pelbagai hidangan..yang penting sedap dan halal

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah flexible gituu kan tekak orang Melayu. hang hidang la apa2pun sure lajuuu kami makan ngeh2..

      Delete
  23. rasa lapar pulak.. dah la tengah puasa ni.... hehehe

    jom datang blog saya http://lebahjuling.blogspot.com/2019/01/the-confession.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang bahaya tengok makanan2 ni. always rasa lapar =D

      Delete
  24. Suka tengok makanan dalam konsep bento ni. Nampak kemas dan bersih. Harga pun not bad tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. kemas tersusun cantik. lagi berselera nak makan =D

      Delete
  25. Tak pernah makan pon sebab area ena susah cari makanan jepun. Ok la harga dia xdelah mahal sangat n nampak portion die besar. Puas hati makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT pun jarang2 juga makan tapi suka je makanan Jepun ni. time tingin memang akan rasa nak sangat makan tu memang kena cari..

      Delete
  26. Pernah kerja 2 hari di Hanamaru Cyberjaya tapi tak pernah try lagi menunya. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooit sekejapnya !! hihi xpe nanti kalo pi cubalah =D

      Delete
  27. ni antara febret tempat makan jugak ni...tapi tak dapat la makan selalu..rega dia boleh tahan...ekekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang takleh selalu. bila teringin sangat tu kena pi cari =D

      Delete
  28. Dia buat konsep tapau macamni nampak unik apa lagi di hias cantik belum makan pun dah rasa kenyang. eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. bekas tu lawa.. and kemas je presentation =D

      Delete
  29. kami hanya tgk shj😊😊😊 n sggh situ utk shopping jerπŸ˜†

    ReplyDelete
    Replies
    1. shopping kat Sunway Carnival ? hihi shopping apee je ade situ huhu..

      Delete
  30. Harga boleh tahan sesuai lah dengan setiap portion dalam bento yang serba lengkap ni

    ReplyDelete
  31. halamak.. terasa lapar la pulak. hehe

    ReplyDelete
  32. portion besar okla dengan harga..hey ras anak cuba je ni

    ReplyDelete
  33. pernah dengar tapi tak pernah merasa . sedap x

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap.. Bento simple tapi rasa just nice dan kenyang =)

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.