Ahmad Lim Black Pancake Bandar Sunway Seberang Jaya Penang | SITI.YANG.MENAIP

Ahmad Lim Black Pancake Bandar Sunway Seberang Jaya Penang

/
40 Comments
December 26, 2018
Ahmad Lim Black Pancake Penang Bandar Sunway Seberang Jaya | Lama sangat dah nak cuba dari Bangi lagi. Each time balik kampung teringat nak beli tapi tak jadi. Ada saja halangan atau lupa. Lagi-lagi masa mula viral kalut nak try juga. Ended up berlalu sepi begitu saja. Tapi baru-baru ni ada Ain dengan Azie datang Penang jalan-jalan, terkeluar cerita black pancake dari Ahmad Lim. Terus teringat balik keinginan yang lama. Semua setuju nak cuba jadi marilah kita pergi beli..

LOKASI AHMAD LIM BLACK PANCAKE PENANG


Terletak di Bandar Sunway Seberang Jaya. Dekat dengan Sunway Carnival Mall.
Lebih tepat lagi.. Sederet dengan Affin Bank Seberang Jaya.

LOKASI LAIN AHMAD LIM BLACK PANCAKE

Bangi
Shah Alam
Wangsa Maju
Melaka
Johor Bharu

Facebook Page : Ahmad Lim Black Pancake

Disebabkan kawasan Seberang Jaya dan Bandar Sunway adalah tempat aku selalu bermain, tak adalah susah sangat nak cari lokasi Ahmad Lim Black Pancake Penang. Kalau refer GPS pun jumpa punyalah cuma nak masuk simpang ke kedai tu kena hati-hati sikit. Elok sangat lepas selekoh jadi slow down mesti nampak lorong nak masuk. Those yang first time berkemungkinan terlepas simpang sebab keliru sikit. Yang dah biasa rempit di Bandar Sunway insyallah tak ada masalah.


Menu di Ahmad Lim Black Pancake.



Tara !! Inilah dia pancake yang sedap itu. Kami ambil satu topping saja Chocolicious RM40. Nak try yang ada empat flavours terus tapi dah habis promotion. Kalau ikut harga memang terkejut mula-mula. Tak expect harga mahal begitu. Tapi bila tengok topping yang banyak dan memang tak kedekut langsung terus tak jadi rasa mahal. Okaylah kalau kongsi makan berempat atau berlima berenam. Lagipun bukan makan hari-hari. Sesekali saja. Makan seorang diri memang tak akan habis. Kami tengok ramai yang makan di kedai tak habis tinggal begitu saja. Aduh rugi !! Kami pun tak habis makan tapi simpan untuk breakfast esok hari. Masih sedap walaupun dah sejuk. Tetap lembut. Rasa macam apam balik penuh coklat. Puas hati makan..

MamiZ pun makan berkeping-keping. Sedaplah tu.. Ihiks.
Happy eating !!

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

40 comments:

  1. sdapnya..melting tgk gambar..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe belum rasa lagi tu. kalo rasa bermelting melting la CikNor =D

      Delete
  2. wow.. terbaek.. nampak sedap :)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. bukan cake biasa tu.. macam apam balik je =D

      Delete
  4. pagi tadi masuk sini tengok steamboat , masuk balik malam ni apam balik moden pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha akak belum rajin nak up entry jalan2. ada banyak draft entry makan2. tabahla yang yeee hehe =P

      Delete
  5. Amboi nama tu.. Rare saja rasa.

    ReplyDelete
  6. Woowww kena try ni mesti sedappp

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap. kena makan ramai2 baru berbaloi =D

      Delete
  7. Pergh!! ini kalau Sha order memang 2,3 kali makan nie.. Mengancam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak.. memang sekali makan tak habis. tapi esoknya pun masih sedap.

      Delete
  8. fuhhh topping dia.. pekat, banyak. nak kena rasa jugak ni..sedap betul tengok

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. itula topping dia memang banyak. mula rasa harga tu krik krik tapi da tengok topping tak kisahla harga. memang tak kedekut =D

      Delete
  9. coklat2 ni mmg favourite..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi samalah kita..!! tak tolak cekelat2 ni =P

      Delete
  10. kecuq ailio tengok pancake tu..mest sedap tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi memang sedap. tapi besar sangat kena share. sorang makan x habis.

      Delete
  11. Dah lama cari kedai yang ala-ala dip n dip mcm Ahmad Lim Black Pancake ni tapi why di Penang, jauhnya nak pergi T___T

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT da senaraikan lokasi2 lain juga. not only di Penang =)

      Delete
  12. teringin lama dh tp x smpai2 lg kt kedai ni...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi apa lagi kak..!! serbu laaa lepas ni. hehe..

      Delete
  13. Akak pun terkejut tengok harga.Hahaha. Yang ada sweet tooth tak kisah la kot. Akak manis2 ni kureng sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi terkejut masa first time. ni kalo makan sorang memang surrender tak makanlah tak akan habis punya. kena kongsi makan ramai2.. baru berbaloooi..

      Delete
  14. alahai tak singah pun kt sini.. lalu berapa kali dh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaip lepas ni jangan lalu saja. pi singgah pulak =D

      Delete
  15. Meleleh-leleh air liur nengok! Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha adeh..!! kena pi cari laaa cenggitu jawabnya =P

      Delete
  16. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  17. ada kt wangsa maju? waduhhhh nmpk sgt x abis explore

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.