SITI.YANG.MENAIP: NASI LEMAK KUNING SEDAP DI PARIT BUNTAR

NASI LEMAK KUNING SEDAP DI PARIT BUNTAR

/
23 Comments
November 13, 2018
Antara menu kegemaran kami sekeluarga di hujung minggu. Hari-hari biasa pun buka juga. Lokasi yang lebih dikenali kepada locals jadi mari sini aku nak kongsikan dengan korang semua. Benda baik jangan simpan seorang diri. Nasi Lemak Kuning Pekan Lama ni dah lama beroperasi dan memang famous bagi penduduk Nibong Tebal dan Parit Buntar. Boleh masuk senarai hidangan sedap wajib cuba sekiranya dah terlajak sampai ke Parit Buntar. Simple saja hidangan yang disediakan tapi sedap. Nasi lemak kuning bersama telur dan sambal. Ada juga beberapa pilihan lauk pauk yang lain.


Nasi lemak kuning bersama daging masak kicap dan hati ayam goreng.

Nasi lemak kuning bersama sambal dan ayam goreng.

Silalah singgah. Tak sedap aku tak recommend. Kena pergi awal supaya lauk pauk masih banyak tak adalah nanti tinggal kuah. Kedainya kecil saja kedai pekan lama tapi just nice kemas dan bersih.

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

23 comments:

  1. Aduh kecur air liur tengok nasi lemak kuning ni. Siap ada lauk lagi tu. Boleh singgah nanti bila turun area sini. Terima kasih share SYM

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe dah alang2 nak turun tu hello2 la kite.. kalau ada rumah boleh jumpa banje makan sama-sama =)

      Delete
  2. tutup mata tengok makanan sedap tapi jauh ni haha!

    ReplyDelete
  3. Nasi lemak kuning nampak macm pulut pun ya jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasi tu x rasa macam nasi lemak sangat pun. hehe tapi tahla nama kedainya nasi lemak kuning hahaha kita ikut jela =P

      Delete
  4. nampak warna pun dah tahu menyelerakan..:)

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum.

    Lama saya tidak kesana.

    Inn Shaa Allah ada ruang ingin juga ke sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau da lama x singgah tu kenalah singgah ehehe =D

      Delete
  6. Pertama kali ni tengok nasi lemak kuning, nampak menyelerakan..🀀

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe nampak sedap kan ? rasanya lagila sedap hehehe..

      Delete
  7. Sekali pandang, macam nasi ayam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe lebeh kurang gitu. tapi rasa lain =)

      Delete
  8. Uniknya nasi lemak, nampak sedap ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh jalan2 sini meh.. kita bawak makan makan =)

      Delete
  9. Menarik betul warna kuning dia.. strategi memikat pelanggan nie.. kalau rasa sedap memang terbaiklah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap kak.. kedai dia x penah tak penuh orang hehehe..

      Delete
  10. nampak menyelerakan.. boleh masuk dalam list ni.. kalau dtg parit buntar blh singgah kedai ni.

    ReplyDelete
  11. Hmm hmm nampak menyelerakan, nanti melawat rumah husband kt Nibong tebal bleh ajak dia try ni.

    ReplyDelete
  12. yana sangat memilih bila makan nasi lemak , entah lah tapi kalau jumpa tempat best memang tak leh lupa dan selalu je banding banding hahaha

    ReplyDelete
  13. Kat perlis pernah jumpa nasi lemak hijau

    ReplyDelete
  14. nampak sedaap sekali nasi lemak kuningnya.

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.