SITI.YANG.MENAIP: AISKRIM MELONA BINGGRAE PERISA TEMBIKAI SUSU / HONEYDEW MELON

AISKRIM MELONA BINGGRAE PERISA TEMBIKAI SUSU / HONEYDEW MELON

/
26 Comments
June 26, 2018

AISKRIM MELONA BINGGRAE PERISA TEMBIKAI SUSU / HONEYDEW MELON


Melona Binggrae ni sangat famous di Korea. Sama famous juga dengan susu pisang - sama company rasanya sebab ada label Binggrae. Ada beberapa flavours : Melon, Strawberry, Mango dan Coconut tapi setakat ni pernah rasa perisa Melon saja. Teringin nak rasa yang Mango mesti sedap juga. Kat Korea mana-mana kedai pun ada jual dan murah. First time pergi Korea in 2016 tak cari pun icecream ni. During my recent trip baru dapat rasa. I am not a fan of products yang milky tapi this one is fine. Masuk dalam list senarai makanan untuk dicuba. Sekarang tak perlu terbang jauh ke Korea semata-mata nak makan icecream Melona, di Malaysia pun dah boleh dapat especially high end grocery stores. I bought this one dengan harga RM3.20 saja from Jaya Grocer. Not bad harga tak adalah mahal sangat dan automatic akan rasa rindu Korea. Give it a try okay kalau korang jumpa..

'the best time for icecream is ALWAYS..'

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

26 comments:

  1. Mesti sedap aiskrim perisa tembikai susu ni. Kalau terjumpa nak cuba juga hehe

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  2. kat malaysia ada tak siti..:)

    ReplyDelete
  3. Tak pernah jumpa lagi aiskrim ni. nampak sedap tuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa ah ni pun first time CT jumpa. memang sedap =)

      Delete
  4. Alahai.. Suka je nak cuba kalau aiskrim-aiskrim ini.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau jumpa cubalah kak.. harga pun not bad kan =)

      Delete
  5. tkpernh tgk lg eskrem ni..dlu p korea xprasan juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. balik dari Korea baru tahu pasal eskrim ni hehe..

      Delete
  6. LZ suka minuman / aiskrim perisa honeydew sebab sedap dan bau wangi..
    Next visit ke Jaya Grocer pasti cari aiskrim ni. Susu pisang pun LZ masih belum cuba..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT air kureng sket tapi kalo eskrim or jelly suka. padahal nak sama je kan hehe.. yes please do kalau jumpa cuba tau =)

      Delete
  7. aiskrim buah2an mmg sedap..nk try pi cari kt JG..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes kat Jaya Grocer tu memangla geram dengan macam2. mahai jer masalahnya. Kapiti pun ada sesekali apa salahnya kan =D

      Delete
  8. lama sungguh tak buka peti eskrem gitu, siti.
    biasanya kat petrol station, mr.asben yg gi beli utk anak-anak.
    x perasan aida eskrem korea ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiskrim ni kat petrol station x sure ada ke tak.. maybe ada. CT selalu peti eskrim ni cari dulu. tak minat sangat eskrim dalam bekas. suka yang satu satu cemni..

      Delete
  9. tak pernah jumpa lagi ice krim ni, kalau jumpa boleh cuba macam best jek

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT baru sekali ni jumpa. kalo jumpa cuba tau =)

      Delete
  10. Jap lagi bole le singgah Jaya Grocer cari.

    ReplyDelete
  11. nampak sedap.. lagi2 tgh panas ni. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe betul kalo tengah panas lagila sedap =D

      Delete
  12. Kita teringin nak cuba tapi tak jumpa-jumpa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh cari kat Malaysia dah ni. kalo p Korea pun banyak =D

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.