SITI.YANG.MENAIP: TWIX DAN SNICKERS ICE CREAM BAR BY MARS INCORPORATED

TWIX DAN SNICKERS ICE CREAM BAR BY MARS INCORPORATED

/
34 Comments
February 03, 2018

TWIX DAN SNICKERS ICE CREAM BAR BY MARS INCORPORATED


TWIX DAN SNICKERS ICE CREAM BAR BY MARS INCORPORATED | Tahu tentang kewujudan ice cream Twix dan Snickers ini tapi tak pernah jumpa di pasaran tempatan atau aku yang pemalas nak cari di kedai. Jarang pergi grocery stores yang high end seperti Cold Storage, Sam's Groceria dan yang seangkatan sebab tak ada satu pun yang dekat dengan rumah. Jadi chances nak jumpa sangat low. I am not sure kalau ice cream bar ini ada dijual di hypermart biasa. If ada please let me know. Pernah nampak ice cream ini masa di Australia tapi tak pula rasa nak mencuba mood nak makan ice cream tak ada jadi tak beli. Bila dah balik selalunya memang akan teringat-ingat terbayang-bayang. Singgah beli barang di Jaya Grocer Bangi Gateaway ternampak peti ice cream Mars Incoporated and yeah !! Banyaknyaaa ice cream yang sedang menggoda. Ada Twix, Snickers, Mars, Bounty, Milky Way dan few others lagi exactly macam yang aku jumpa di Australia. Ikut hati nak beli serba satu, tamaklah katakan tapi tengok harga kembali sedar diri. Mahal jugaaa jadi hanya ambil yang mana berkenan. Twix is my favourite and I bought Snickers untuk MamiZ. Satu ice cream bar ini berharga RM6.90 jadi kalau nak beli serba satu rasa tercekik nak bayar. Tak apalah.. Tak akan lari ice cream dikejar. Next time kita beli lagi. Verdict rasa : absolutely Twix punya lebih sedap sebab tekak memang suka Twix but MamiZ said Snickers sedap lagi. It is obvious selera masing-masing tak sama. If you are someone yang suka makanan-makanan manis, you should give it a try. Sesekali reward diri apa salahnya. Yuuums..

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

34 comments:

  1. snickers always fav..slalu bli yg pack jimat ada 3 pcs rm 6.95

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 rasa tingin nak makan snickers jugak. tapi kalau ada option lain pilih yang lain hehe..

      Delete
  2. fuhhh mahalnya sampai 6 hengget! Tapi sekali sekala kan pejam mata je harga tu hahaha

    ReplyDelete
  3. tak pernah try lagi...tak tahu lah ada ke tak ada jual dekat kawasan kuantan nie hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi samalah kat kawasan rumah ni rasanya takdak jugak. kena pi grocery stores mahai2 sikit. hihi..

      Delete
  4. comfort foods, bestnya aiskrim..melt in the mouth..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup setuju. ice cream is one of my comfort food as well =D

      Delete
  5. SEDAPNYA ICECREAM DISUA XTOLAK APALAGI JENIS GINI

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan toooolak. nikmat dooonia jangan ditolak =D

      Delete
  6. sesekali makan boleh lah nih
    ehhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari hari mau terganggung budget bulanan hehe..

      Delete
  7. Tengok snickers teringat arwah tok pun suka makan....

    ReplyDelete
  8. My sister pun pernah tunjuk aiskrim ni. Tapi rasanya dia beli dekat Kuantan

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana2 ada tapi tak pasti kedai yang specific. kalo jumpa tu beli je hehe =D

      Delete
  9. Macam sedap ni, nak kena cari la ni.. Susah ea nak cari?

    ReplyDelete
    Replies
    1. not sure Yunsing.. tapi kat kedai runcit biasa macam tak ada. kena pi yang exclusive sikit kot. baru jumpa ni skali di Jaya Grocer..

      Delete
  10. Sesekali memang teringin makan cokelat manis2 kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh betul2.. sesekali memang tingin. lagi2 time tengah cuaca panas =D

      Delete
  11. tak pernah mkn hahaa.. caya tak? bars kurang sikit

    ReplyDelete
  12. snickers mummy suka... peberet bila takde idea buat keje.. twix tak cuba lagi.. boleh cuba nanti. Mana tau lepas makan bercambah2 idea..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe CT suka chocs yang ada biscuits sket wafer ke tu suka twix. tapi snickers suka jugak hehe.. Mummy makan snickers tu cari idea untuk sneakers =P

      Delete
  13. snickers memang sedap. hee

    ReplyDelete
  14. suka snickers..yang twix tak pernah try makan lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo suka jenis2 chocs ade wafer mesti suka twix jugak =D

      Delete
  15. selalu jumpa sbb mini market blkg rumah byk jual ais krim mhl2 tp kami cuma mampu tgk je hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergh mini market blakang rumah high class gituu.. jangan tengok2 belila pula not that expensive hehe..

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.