SITI.YANG.MENAIP: PILIHAN SUSHI YANG SEDAP DARI EMPIRE SUSHI

PILIHAN SUSHI YANG SEDAP DARI EMPIRE SUSHI

/
62 Comments
February 02, 2018

PILIHAN SUSHI YANG SEDAP DARI EMPIRE SUSHI


PILIHAN SUSHI YANG SEDAP DARI EMPIRE SUSHI | Siapa suka sushi dan makanan-makanan Jepun yang lain sila angkat tangan !! Okay kita geng kita geng. Yang tak suka sushi bacalah juga mana tahu nanti ada rasa nak cuba lepas tu terus jatuh cinta. You might deeply fall in love dengan sushi the moment you take your very first bite. This time aku nak kongsikan mengenai range of delicious sushi yang ada di Empire Sushi. Ini first time cuba walaupun dah pernah jenguk pernah lalu depan kedai dan pernah berkira-kira untuk membeli beberapa kali. Akhirnya di Ipoh Parade aku tewas dengan godaan sushi dari Empire Sushi. Ada logo 'HALAL' dipaparkan maka makanlah dengan tenang. Together with Najwa, jakun kami tengok sushi disusun cantik sambil tunjuk-tunjuk nak itu nak ini. Tak sabar nak pilih dan ngap. Kami pilih ikut selera masing-masing dan kesemua pilihan kami langsung tak mengecewakan. I am not sponsored untuk buat sebarang statement promotion. Memang kalau sedap cakap sedap.. Aku pelanggan dan aku berpuas hati. Haih sambil menaip sambil teringat balik kesedapan sushi di Empire Sushi. Craaaving teruk ni !! I am so going to go to Sunway Carnival very soon since disitu ada store Empire Sushi yang paling dekat dengan rumah. Selain di Sunway Carnival, Penangites boleh beli sushi Empire Sushi di First Avenue Mall, Gurney Paragon, Gurney Plaza dan Mydin Mall Bukit Mertajam. Boleh locate store berdekatan dengan korang di SINI

 Maki Rolls dan Inari.


Konsep di Sushi Empire bukan fine dining ada conveyer belt sushi joget-joget atas pinggan semua tak langsung. Just store biasa you tunjuk-tunjuk nak sushi yang mana they will pack for you and please go macam beli sushi di Aeon. Really good nak dijadikan snack on the go. Kalau nak makan juga adalah few tables and chairs disediakan. To my surprise, harga setiap sushi adalah sangat reasonable. I thought harga mahal or at least sedikit mahal daripada Sushi King. Nope.. Sangat berbaloi dengan harga and the fillings banyak dan padat confirm puas hati. Options pun banyak dari Gunkan, Nigiri, Inari, Maki Roll, Temaki dan Onigiri. Oh oh they have mochi as well. Sedapnya !! Really chewy and sweet. Makan dua tiga biji dah rasa full. Cannot remember the exact price berapa total kami bayar tapi range dalam RM1.50 ke RM3.50 sebiji. My favourites are : Grilled Abalone, Egg Inari, Tuna Mayo dan banyak lagilah. Rasa nak beli semua.. Next time kita singgah lagi. Jangan lupa cuba jika berkesempatan ya.. Yumms !!

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

62 comments:

  1. Ya Allah, sedapnya. Terliur pulak. Favourite sangat TT
    Craving tiba tiba bila tengok gambar. Sushi Empire tak pernah try lagi.
    Selalu beli dekat Sushi King & Aeon sahaja hehe. Thanks sebab share cik siti. Hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau pergi Empire Sushi cubalah. mesti tersangkut punya.. Sushi King dan Aeon punya pun sedap =D

      Delete
  2. Kita belum pernah rasa lagi Empire Sushi. Selalu lalu dan tengok je :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni lalu tengok dan beli hehe =D

      Delete
  3. suka.. suka.. tapi dah lama tak makan.. mengancam betul sushi dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe boleh pergi makan tu dah lama tak makan =D

      Delete
  4. mmg sedap..suka yg lobster tp mmg bole tahan la harganya

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang lobster pun ade cuba. sedap juga.. ada kawan pernah makan yang potato tapi xde pula ritu. nak cubaaa yang potato pulak =D

      Delete
  5. Lama tak makan sushi...bila baca entri ni...tengok sushi...Allahu...terasa pulak nak makan sushi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. marilah kita sama-sama cari sushi weekend ini hehe.. mengidam sambil menaip dah gamaknya tengok gambar =D

      Delete
  6. yesss ni my favourite! dahla murah pastu ada banyak choices. paling suka grilled abalone dgn grillled lobster

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. grilled abalone and lobster memang the best.. untuk dua tu harga murah puas hati sangat makan kan..

      Delete
  7. Wuuu bestnyaa. Nasib baik datang tengok entry ni time perut kenyang. Hehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. kalo tengah lapar takut ailio meleleh =P

      Delete
  8. sdapnya..walaupun cik nor tak mkn sushi..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap CikNor cubalah sekali mana tahu sukaa ^^

      Delete
  9. gulungan2 sushi tu pasti buat peminat2nya terliur kannn ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe sendiri up entry pun terliur =D

      Delete
  10. feveret sgt sushi niiii. alaaa alaaaa jejeh aiq liuq

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe apa lagi.. masa untuk serbu Sushi Empire =D

      Delete
  11. Baru dua hari lepas kawan datang rumah pastu promote empire sushi ni sebab kiteorang kaki makan sushi. Tapi serius murah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe sedap dan murah kan.. berbaloi sangat rasa =D

      Delete
  12. Cik sue tak pandai makan. But adik cik sue expert bab makanan2 ni sebab kaki travel macam CT juga. Cik sue kalo keluar dengan dia baru akan pandai makan benda2 gini. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak cubalah sekali confirm suka punya. rasa tak pelik pun cem nasi pulut kita ja hehe.. makanan2 jepun yang lain CT memilih jugak heheh..

      Delete
  13. Sedapnyaa! Empire Sushi ni not bad jugak sushi dia orang, paling penting muraaah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol betol.. harga memang okay dengan quality =)

      Delete
  14. Aduh terus rasa lapar semula. Walaupun akak bukanlah peminat shushi tapi tengokkan entry ni terus rasa teringin nak makan shushi pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi kalo CT tengok apa2 jenis makanan pun rasa lapar balik hehe..

      Delete
  15. dua kali dh yui p

    aihh rindu plak nak mkn lg. rambang mata plh..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak sangat pilihan semua nak hahaha tu taktau nak pilih mana satu =D

      Delete
  16. Replies
    1. suka jugak tuna.. tuna and salmon =D

      Delete
  17. Lama tak makan sushi ni.. mesti mau try ni ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. go go Yunsing.. kat Penang banyak jugak outlet Sushi Empire..

      Delete
  18. yezzzzzzzzz i love empire sushi. tetiba rasa nak keluar terus pegi empire sushi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaah gituu hehe.. kalau ada outlet yang dekat seronokla boleh makan selalu =D

      Delete
  19. Tak pernah masuk lagi restoran sushi, tapi rasanya pernah makan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena cuba skali makan kat kedai Zumal sure suka =D

      Delete
    2. Sebab tak ada geng yang suka makan sushi or minat nak cuba. Sorang2 jadi segan pulak

      Delete
    3. xde apa nak segan. ramai jee yang selalu pergi makan sorang2..

      Delete
  20. ala kenapa kenapa letak gambar sushi ni..kan dah teringin..hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha memang nak goda Mummy suruh pi beli pun =D

      Delete
  21. Replies
    1. ehehe yang tu tatau ceq tak makan itik =D

      Delete
  22. ala jauh lak nak pi makan sushi...Kena tggu si Sunway baru boleh menerai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. outlet terdekat ngan rumah CT pun jauh.. mau 45 min gak nak sampai hewhew.. kalau terlajak situ jela boleh pegi =D

      Delete
  23. sedapnya! Variable choice tak macam dekat sushi king. Ni mau rabak poket sebab sushi je ni hihu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat Sushi King pun best jugak hihi.. tapi in term pun pilihan memang banyak dan rambang nata tak tahu nak pilih. semua nampak sedap menggoda..

      Delete
  24. kerap beli dekat Shushi Empire ni... memang sedap Shushi dia harga pon agak murah fav cuka idako he he he nak outopus lebih plz he he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua menggoda sedap kan.. CT suka je semua tapi ada ritu terbeli yang pedas. uuuuhoi boleh tahan la pedas dia memang kenot go yang tu..

      Delete
  25. joget2 atas pinggan tu sushi king ja hahaha.. will try

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kedai sushi lain pun ada jugak sushi joget2 hehe =D

      Delete
  26. Husniey pun baru berkesempatan merasai empire sushi di Kuantan semalam. Allahu memang sedap sungguh.. Banyak pulak tu pilihan yang ada.. Borong punya borong haaa sedar sedar 40+ semua sekali... puashati la, sebab memang banyak ambik.. untuk family jugak..

    Nanti nak menulis juga review empire sushi ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe memang tanpa sedar dok tnjuk2 tu tengok2 da banyak. x leh nak kontrol kan semua rasa nak dimakan nak cuba..

      Delete
  27. suka jugak layan makan sushi..tapi sebab hubby tak suka, tak selalu pergi makan sushi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ni boleh beli makan on the go.. hasben takyah makan xpee hehee..

      Delete
  28. Ala.. Empire Sushi ni ada kat area utara je ke? 😒 Nak jugak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tak tak.. ade banyak tempat. ade CT sertakan link lokasi..

      Delete
  29. #penggemarsegalasushi juga, keh3..
    last mkn ritu kat sakae sushi kot kat 1st avenue..
    beli gedik2 utk kunyah sementra nk tnggu nasi..
    keh3..lapaq sushiiiii balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Timm sayang.. kat Sunway Carnival pun ado. jom deting sana sambil makan sushi hehe..

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.