SITI.YANG.MENAIP: VIDEO | TRIP GENG BULAT 2017 - COPTHORNE HOTEL + KEA FARM CAMERON HIGHLANDS

VIDEO | TRIP GENG BULAT 2017 - COPTHORNE HOTEL + KEA FARM CAMERON HIGHLANDS

/
10 Comments
November 11, 2017

TRAVELOGUE TRIP GENG BULAT | CAMERON HIGHLANDS 2017

TRIP GENG BULAT 2017 | COPTHORNE HOTEL + KEA FARM CAMERON HIGHLANDS. Dua bulan lepas sekali lagi aku dan kawan-kawan Geng Bulat merancang untuk bercuti bersama. Susah sebenarnya nak berkumpul sama-sama memandangkan semua dah kerja dan ada tanggungjawab masing-masing. Walaupun Onni seorang saja yang dah berkahwin yang lain masih single, pun susah nak cari masa dan kesempatan nak lepak bersama. Kami memilih untuk berjumpa di Cameron Highlands tapi tak dapat bermalam. Esoknya ada yang kena masuk office. Aku naik ke Cameron Highlands sehari awal bermalam di Country Lodge Resort dan esoknya tunggu kawan-kawan Geng Bulat sampai dari Kuala Lumpur. Kena extra tabah hadap heavy traffic weekends di Cameron Highlands. Mula-mula rancang nak pergi beberapa tempat tapi kawan-kawan pun dah sampai lambat jadi cancel. Untuk elak daripada bersesak-sesak dengan orang lain, aku cuba cadangkan alternative lain where we could still enjoy our time together despite all the hustles. Jadi semua setuju untuk pergi Copthorne Hotel Cameron Highlands makan sambil sembang gosip dan yang seangkatan dengannya. Kalau ikutkan hati memang nak redah traffic dan pergi macam-macam tempat menarik di Cameron Highlands tapi habis masa dalam kereta saja. Dari Brinchang nak ke Copthorne Hotel pun hampir satu jam. Kesian pada kawan-kawan Geng Bulat datang dari jauh kemudian nak patah balik. Jadi jom kita pergi cari good food dan enjoy hilangkan penat.









Thank you Copthorne Cameron Highlands sudi melayan kami makan walaupun waktu untuk makan ala carte dah habis. Memang kami berenam saja di Coffee House. Nampak macam serabut sikit trip kali ni but the most important part adalah kami semua dapat jumpa dan luangkan masa bersama. We ate scrumptious meals dan gosip macam-macam. Hari almost senja cepat-cepat kami meronda ke Kea Farm nak beli apa patut. Kea Farm terletak bersebelahan saja dengan Copthorne Cameron Highlands jadi kami jalan kaki saja. Belilah buah tangan sikit walaupun naik Cameron Highlands sekejap saja. Tapi tak puas hati sikit.. Sebab kami pergi dah lewat petang dan peniaga-peniaga di Kea Farm pun dah nak tutup kedai habis semua benda jadi mahal. Haaaip !! Strawberry bekas sederhana besar dijual dengan harga RM35 sebungkus. Kalau lebih awal pagi rasanya tiga bungkus baru RM40 kenapa teruk sangat naikkan harga. Terus kawan-kawan tak jadi beli. Main-main sedap pula letak harga.. Bukan first time kita pergi Cameron Highlands agak-agak jugalah nak menipu. Balik pergi beli strawberry kat Aeon Jusco. Sedap manis dari Korea lagi.

Just to share dengan kawan-kawan semua, kami berlima did not have a good start pun. Mula kenal back in 2008 bila masing-masing daftar masuk university dan jadi kawan-kawan sekelas. Tapi kami tak rapat sangat just nice kawan-kawan biasa. Yang ni geng yang lain.. Yang tu geng yang lain.. Aku geng yang lain but ended up kami berlima jadi ngam terus sampai sekarang. Panjang lebar apa yang terjadi but I am glad bersyukur. Through the ups and downs, we are together now. Kalau dulu kena tegur dapat nasihat rasa marah sakit tak puas hati sebab we could not click together. Jiwa mudalah katakan. Tapi sejak makin tua mula sedar hakikat persahabatan agaknya jadi semua pun take it low and just enjoy masa-masa bersama. Tak ada ruang dan ambil hati nak sentap semua konon dah dewasa. Okay tipu !! Kadang-kadang kami gaduh juga. Ambil nasihat kawan-kawan seriously as someone who cares. Whenever we have problems, kita ada tendency cari kawan-kawan nak luahkan perasaan someone who can listen to our stories. Happy to have these people around me to listen, aware and concern tentang diri kita. Bila bad things happened, I have these people to help me go through the sadness. Kawan-kawan yang kenal diri kita siapa. Baik jahat kita.. Berpura-pura atau itulah diri kita yang sebenar, they know us. We have been friends for almost ten years apa lagi yang diselindung. Semua benda tahu semua benda kongsi. Same goes to kawan-kawan di dunia maya walaupun tak pernah jumpa. I treasure everyone yang datang dalam hidup sebab sedikit sebanyak mengajar realiti kehidupan. Our paths are crossed for a reason be it small or big. Appreciate kawan-kawan kita dan orang-orang sekeliling. Do good to everyone because it brings no harm. For more adventurous years to come, I LOVE YOU FRIENDS.

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

10 comments:

  1. SERONOKNYAAA JALAN2.ok ehh, cuaca sana..")

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuaca kat sana dua bulan lepas okay alhamdulillah =)

      Delete
  2. lama tak dengar cerita gang bulat..hehe. akak pun baru balik cameron..traffic memang mencabar jiwa.jauhnya u olls ngedate.semoga friendship u olls kekal sampai bila2

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin amin mudah-mudahan. ada lagi kak kami2 ni hahaha.. memang kadang2 tu group whatsapp kami berminggu2 tak bunyi. semua sibuk haluan masing2 heheh..

      Delete
  3. Alahai seronoknya Ct jalan ramai2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sesekali kak memang jarang kami lima dapat kumpul sama ^^

      Delete
  4. TP MEMANG PERASAN PUN MASA BELAJAR DULU DALAM KELAS PEREMPUAN LG SEDIKIT BILANGAN DARI LELAKI TP KELOMPOK LAGI RAMAI.. LELAKI ADA DUA GENG JE PLG KURANG PUN. GENG ISAP ROKOK DENGAN TAK HISAP ROKOK.. HAHAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi tapi dalam kelas CT ade dua orang je lelaki hehehe =D

      Delete
  5. kalu berjln ramai2 ni lah keseronokkan yg sebenar

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.