SITI.YANG.MENAIP: SUSU PISANG DAN TEMBIKAI SUSU KELUARAN POKKA

SUSU PISANG DAN TEMBIKAI SUSU KELUARAN POKKA

/
16 Comments
November 11, 2017

BANANA MILK & MELON MILK KELUARAN POKKA - SEDAP ATAU TIDAK ?


BANANA MILK & MELON MILK KELUARAN POKKA - SEDAP ATAU TIDAK ? Dalam post yang lepas diSINI, aku ada kongsikan sedapnya susu pisang dan melon di Korea. Suggested by few friends jadi aku pun rasa tertarik untuk mencuba susu pisang dan melon keluaran Pokka. Honest verdict, taste wise memang beza sangat-sangat dengan susu pisang dan melon dari Korea. Not because aku suka Korea jadi bias. No no no.. Yang pisang langsung aku tak boleh telan minum tak habis pun. Offer kat kawan pun kawan tak mahu. Macam minum air susu dengan perasa pisang essence orang buat kek tu.. They smell totally the same. Jangan rasa offended kepada peminat-peminat susu pisang sekalian sebab aku memang sejenis yang tak suka minum minuman bersusu especially fresh milk. Jangan marah ceq.. I wanted to give it a try saja dan semestinya tak kena dengan tekak. Tapi yang melon boleh tahan dan aku mampu habiskan sekotak. Korang pula macam mana ? Suka atau tidak ? Sedap atau tidak ? Susu Pisang - TAK. Melon - BOLEHLAH. Nak beli lagi atau tidak ? Susu Pisang - NEVER !! Melon - CAN BE CONSIDERED. Hahaha.. Sekian. Selamat berhujung minggu.

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

16 comments:

  1. SELAMAT BERHUJUNG MINGGU SITI..BAGI YG SUKA XJADI MASALAH TU RASANYA

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe betul2.. yang suka susu mesti suka ni =)

      Delete
  2. ahaha tk penah minum lagi. wonder camne rasa dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. give them a try la.. mana tau suka jugak =)

      Delete
  3. susu pisang korea juga yg sedap..tk pernh try yg pokka ni ..takut tk sedap haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau orang suka susu akan suka juga susu ni.. hehe yang melon tu sedap =)

      Delete
  4. this is my honest review:
    1. susu pisang binggrae (korea): sedap tak terkata especially minum yang sejuk
    2. susu melon pokka: sedap tak terkata tapi preferably minum yang sejuk
    3. susu pisang pokka: tak sedap langsung. sebijik macam yang penulis describe XD tak boleh telan langsung. rasa pisang dia macam erkkk apakah ini T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. but ada orang yang suka macam kawan akak suka susu pisang Pokka. tu la ekot tekak tapi melon sedap. boleh beli lagi =)

      Delete
  5. seriously memang tak sedap ke susu pisang tu? nasib tak beli. baik beli yg kat korea tu jelah hehe puas hati walau mahal sikit huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huurm ditekak CT tak sedap la hehe tapi orang lain ada je yang suka. yang kat Korea tu memang tak jumpa lagi yang boleh lawan dia hehe..

      Delete
  6. I tried yang Melon punya. Rasa okay okay la but pasal rasa dia macam tu, memang tak teringin nak rasa yang Banana punya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh tapi okay jugak Melon tu. untuk orang yang tak suka susu macam akak ni boleh suka Melon tu kira lulus =D

      Delete
  7. ok sok bleh sggh 7E๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.