SITI.YANG.MENAIP: PEACH ICED TEA DARI REAL ICED TEA CO AUSTRALIA

PEACH ICED TEA DARI REAL ICED TEA CO AUSTRALIA

/
38 Comments
November 17, 2017

NAK BELI APA BILA BERADA DI AUSTRALIA ? - ICED TEA DARI REAL ICED TEA CO


PEACH ICED TEA DARI REAL ICED TEA CO AUSTRALIA | Only in Australia you can get this. Rindu sebenarnya sebab macam terasa-rasa pula sedapnya Iced Tea CO perisa peach seperti diatas. Serious sedap sampai beli dua tiga botol bawa balik Malaysia. Kirim lagi dekat kawan-kawan yang pergi Austalia. Orang lain suka kopi Barista Bros yang dijual murah di Coles tapi aku cari iced tea dulu. Di Australia ada sangat banyak range flavours yang awesome dan sedap. Lipton kat sana pun banyak gila choices sampai rambang mata tak tahu nak pilih flavour apa. Disusun cantik ikut flavours dan warna memang menggoda memanggil untuk beli. If only I could bring semua bawa balik, I would be the happiest girl on earth. First time minum Iced Tea CO masa ke Melbourne dan sejak tu memang fall in love dari tekak turun ke hati. Iced Tea CO ada empat flavours saja - Peach, Lemon, Mango dan Green Tea with Citrus. Semua aku dah rasa dan yang paling sedap adalah perisa peach. Semua pasal peach aku suka. Harga kalau tukar duit kita memang semput dada tapi dah sukaaa.. Nak buat macam mana. Aku memang suka minum tea especially yang perasa peach dan lemon. Kalau di Malaysia obviously my favourite would be Lipton Iced Tea Green Tea Lemon and Heaven & Earth Apple Tea. Bukan mengada nak minum air dari Australia saja. Tidak tidak.. Ini nak kongsi buat korang yang plan nak ke Australia tengah fikir apa sedap apa tak sedap, bolehlah cuba. Minuman bersusu pun famous. Milk chocolates and plain milk memang ramai orang suka. Aku bila jalan suka nak cuba makanan dan minuman di tempat orang yang boleh ditelan diminum yang insyallah halal, jadi aku percaya ada juga antara kawan-kawan semua yang macam aku. Selain daripada beli souvenirs, boleh juga beli air dan chocolates bawa balik especially untuk ahli-ahli keluarga. Jadilah bekalan seminggu lepas rindu balik bercuti. Boleh dapatkan di mana-mana kedai especially di Coles dan Woolworth. Happy travelling !!

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

38 comments:

  1. Nampak cam sedap jer hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kak.. peach dia terasa segar je =D

      Delete
  2. bila la blh travel mcm siti gak ni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jomla kak kita bukak tabung sama2.. CT pun simpan sikit-sikit bukan ada income tetap hehehe.. cukup time kita jalan =D

      Delete
  3. eh bila tukar theme ni? cantik. sedap air tu, teringin nak cub nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama da tukar time puasa rasanya hehehe..

      Delete
  4. kena gi australia lagi ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak...!! jom kakak jooom..!! meanwhile kita penuhkan tabung dulu naaaa..

      Delete
  5. Memang favourite tapi tak pernah rasa brand ni.. Mesti sedap yg ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap extra sikit dari yang ada di Malaysia =)

      Delete
  6. Wahh, nampak fresh sgt. Tambah2 kalau musim panas minum yang dah disimpan sejuk, memang nyaman je bila minum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya allah sungguh !! kalau time sejuk2 tu ya rabbi penuh nikmat =D

      Delete
  7. lama tak singgah, blog pun dah berubah wajah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe adela beberapa bulan da tukar sket =)

      Delete
  8. peach iced lemon tea memang sedap.. mild je rasa diaaa.. i loikee

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2.. rasa dia tak pekat sangat tak strong sangat. sedap just nice =)

      Delete
  9. Mama baca pun dah Terasa kesedalannya walaupun hanya bayangan je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. sama je dengan rasa di Malaysia lebih kurang. saja je ni =D

      Delete
  10. sdap nmpknye..nk2 kalo cuaca panas

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. penuh nikmat ni minum hari tengah terik =D

      Delete
  11. nampak sedap, lagi lagi kalau minum masa cuaca panas

    https://hanysapek.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sungguh. haih terasa rasa sekarang ni =P

      Delete
  12. yang kopi barista tu tak rasa ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa kopi tu.. tapi CT bukan fan kopi so biasa-biasa saja =)

      Delete
  13. Barista Bro sedapnya....
    Saya prefer coffee dr lemon tea.
    Maybe next time boleh rasa pulak. MArket OZ x masuk sini sangat kan. Susah kalau teringin ni. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. itula masuk sikit2 je tu pun kat kedai groceries mahai2.. hehe.. slalunya orang suka air lemon2 gini kurang suka kopi and vice versa =)

      Delete
  14. Replies
    1. sedap hehe rinduuunya nak pi Australia lagi =D

      Delete
  15. sedapnya.

    hi jmput la singgah join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  16. setuju sangat. saya pun suka cuba2 makan ni, dan seronok nak share. selain kenal budaya orang, makanan pun penting juga.hehe... tak sabar juga nak travel ke sana. ni duk pulun nak ke osaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaah nak pergi Osaka.. bila tu ? hehehe seronoknya. betul2 kalau ada kesempatan rasa makanan di tempat orang silakan. CT suka juga benda2 kecil macam snack dan air yang confirm boleh makan minum =)

      Delete
  17. i'm more toward tea kind of guy instead of coffee.. tapi peach tea ni x layan sangat.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi hahaha.. bleh ke declare tea lover macam tu ? sedaplaaa.. yang apple pun sedap. tea pure memang dah sedap dah..

      Delete
  18. ooo ct suka teh ya... nnt kalu g swiss, cari teh hibiscus... yg ni kn bancuh dgn air pns x perlu gula... rs dia bleh wat ct menangis... siyesssss sgttt sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wishlist sangat2 tu nak pergi Swiss insyallah one day. nak kena cubaaaaa laaaa tpi xnak nangeh hehe..

      Delete
  19. Tea dan Peach memang gabungan yang best..

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.