SITI.YANG.MENAIP: MAKAN AISKRIM GODIVA BUAT PERTAMA KALINYA

MAKAN AISKRIM GODIVA BUAT PERTAMA KALINYA

/
42 Comments
November 15, 2017

AISKRIM GODIVA RM25 PEEERGH !!


MAKAN AISKRIM GODIVA BERNILAI RM25 BUAT PERTAMA KALINYA DI GENTING HIGHLANDS PREMIUM OUTLETS. Bulan lepas pergi Genting Highlands Premium Outlets tapi itu kita cerita nanti. Fuh !! RM25 melayang hanya untuk aiskrim mahal brand Godiva memang tak boleh selalu. Sekali sekala pun seram sejuk rasanya tapi nak cuba jadi pejamkan mata. Pernah juga rasa chocolates from Godiva orang bagi. Belum tergerak hati nak beli sendiri tapi dah alang-alang ada boutique Godiva di Genting Highlands Premium Outlets jadi marilah kita cuba. Seriously tak tahu harga untuk aiskrim seperti didalam gambar berharga RM25. Beratur order dan bayar sambil buat muka yakin ada duit ditangan. Ingat nak beli dua untuk my niece dan nephew tapi hancur lebur impian murni Mekti nak belanja anak-anak buah. Mekti terkedu di kaunter bayaran tapi tetap kena cool jaga air muka. Bayar tetap bayar. Hahaha.. I love good food jadi untuk spend duit beli makanan rasanya setakat ini tak pernah berkira. Aku percaya semua food lovers out there ada perangai yang sama. Cuma we don't eat makanan-makanan mewah fine dining cosy restaurants hari-hari. Once in a while okaylah just to reward diri sendiri. Hari-hari balik rumah buka tudung saji cari telur goreng dengan kicap manis juga. Rasa wise obviously sedap aiskrim Godiva ni. Harga mahal kalau tak sedap memang minta kena petir. I chose vanilla and chocolate sebab nak rasa dua-dua flavors. Honestly I love the chocolate flavor more. The vanilla ada rasa a bit off but still good to enjoy. Boleh consider next time untuk cuba lagi. Menabung dari sekarang.

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

42 comments:

  1. hah tula eskrem mhl ni...ada tgk gk la kwn2 beli..mmg tau regenya..aritu ms pegi GPO dh berada kt godiva tu tp xterbeli plak haha...snap gmbr je haha...tp kalo sedap utk merasa apa slhnye kn hehe..coklat godiva pernh juga mkn tu pn orang bagi hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia tayang harga tu kecil jeee bagi orang tak nampak sangat hahaha.. nak rasa sebab ada yang rekemen last time. tapi McFlurry salted caramel sedap gi =D

      Delete
  2. berpeluh jugak nak membayar kalo ade anak sedara kecik2 yg x tau harga eskrem tu mahal ke tak... hehe..tp setuju jugak la..bila mkn mknn mahal tu, bukan selalu pun kan..just nak rasa2 jer... lps tu, kompem x ngulang dah melainkan betul2 sedap tp masih jugak bukan hari2.. btw, salam perkenalan... ;)



    follower #906

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sedap boleh repeat lagi tapi kena tunggu rezeki pun extra. selalu memang kayap. lepas duit minyak kereta. hehehe =D

      Delete
  3. Sesekali rewards diri sendiri kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sesekali.. next time kena fikir lima enam kali hehe..

      Delete
  4. fuhhhh eskrem org have-have nih

    ReplyDelete
  5. Win, balik buka tudung saji makan telur goreng dgn kicap pon dah heaven.. hii.. mak aiii mahalll brand jerr kot ,,, .memang berkira dulu kot nak beli ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapnyaa telur goreng garing2 dengan kicap manis nasi panas-panas.. okay mari telan ailio sama-sama hehe..

      Delete
  6. Apa? RM25? Tak pernah rasa ice cream GODIVA lagi :O

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaaa itula harganya. nak beli sekali buat merasa okaylah kot =D

      Delete
  7. wow... mahei nya aiskrim. Tapi memang nampak sedap! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap sedap hehe.. yang chocolate sedap. sesekali okayla. tapi kalau orang nak banjee kita on jeeee hehe..

      Delete
  8. Replies
    1. sesekali Uncle.. beli satu share share =D

      Delete
  9. Saya pulak pertama kali dengar. Uhuk uhuk tutup muka sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan gitu.. da tau ni boleh pi cuba =)

      Delete
  10. mahalnya~~ teringat baskin robins hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. tapi sesekali apa salahnya =D

      Delete
  11. ya Allah temptingnya, baru semalam tengok IGstory DP Eina Azman, tapi harga RM25.. berhuhu dalam mimpi jelah makan aiskrim ni hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la tapi CT ada kawan suggest. jadilaa buat merasa =)

      Delete
  12. mmg nampak sdap yg amat..:)

    ReplyDelete
  13. sekali-sekala takpelah..hehe. beli satu share reramai

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. sesekali. selalu ranap poket hehe..

      Delete
  14. Aduhaii aiskrim dia menggoda betul..mahal pun tolak tepi sebab nak rasa kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tolak tepi. tapi kisahnya tatau RM25 ingatkan around belas2.. tak tengok notice betul2 padahnya..

      Delete
  15. Rasa nak jilat skrin pc ni... huwaaaaaa nampak sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamaaak hehe.. kalau ada chance jangan lupa rasa k =)

      Delete
  16. Terliur sungguh tengok aiskri tuh... di makan pulak dalam udara yg nyaman dan sejuk...lagikla terasa feel nya...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah.. sedap makan brangin2 angin. tapi cair cepat jugak tu sejuk2 pun. geram tul nak ambil gambar da mula nak meleleh2 hahaha..

      Delete
  17. pergh kak CT makan aiskrim Godiva tu! kita nak masuk pun segan. mahai x mampu

    ReplyDelete
    Replies
    1. masuk je Amy yang penting yakin. akak mujur ada RM50 kat tangan masa tu sebab memang kecil je dia tulis RM25 tau hahaha nasib ade duit nak hulur =p

      Delete
  18. Telan air liur bila baca harga dia. Saya ni nak beli BR pun fikir beribu kali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. janganla beribu kali Farah hehe.. cair aiskrim2 tu. jom dating jom makan BR =)

      Delete
  19. Huih boleh dapat 10 aiskrim biasa tu. Tutup mata je la bayar kan. Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe haaa btol2 boleh dapat 10 aiskrim biasa. nak merasa tutup mata sajalah membayar..

      Delete
  20. Alahai tergoda akak tgk aiskrim ni Ct

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe memang nak goda suruh cuba.. sedap bolehla bawak anak-anak lepak santai makan aiskrim ^^

      Delete
  21. Rm25? Fuh magalnjuga ye. Tapi kalau nak Rasa berbaloi laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap hehe jadi kira berbaloi la eh eheh..

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.