SITI.YANG.MENAIP: KEROPOK KENTANG LAY'S PERISA TIMUN DARI CHINA

KEROPOK KENTANG LAY'S PERISA TIMUN DARI CHINA

/
28 Comments
November 13, 2017

LAY'S POTATO CHIPS CUCUMBER FLAVOR - SO DAMN GOOD !!


Selalu orang asyik cerita pasal cinta pandang pertama. Ini antara bukti cinta pandang pertama memang wujud. Sumpah sedap dan sangat addictive. First time rasa masa pergi Hangzhou. Saja singgah convenience store tengok apa yang boleh dibeli bila kawan perkenalkan Lay's Chips Cucumber Flavor. Katanya tak ada ingredients pelik-pelik dan insyallah selamat untuk dimakan. Ragu-ragu juga tapi KZatil boleh baca Chinese characters. Macam pelik apalah rasa agaknya keropok kentang dengan timun. Tapi bila dah rasa sekali terus jatuh cinta dan diakui sedapnya rasa. Ada terjual dalam paket macam diatas dan juga stack. Aku beli banyak juga bawa balik Malaysia. Tapi kawan-kawan, itu cerita tiga tahun lepas. Since then memang tak merasa dah Lay's Potato Chips Cucumber Flavor ni. Mengidam teruk kalau tanya sampai pernah sanggup nak order dan beli di E-Bay. Lay's antara brand potato chips yang terkenal. We have quite a number of varieties juga dijual di Malaysia tapi perasa timun tak pernah jumpa lagi. Kalau dulu years ago, nak makan Lay's kena beli kat kedai-kedai high end groceries stores macam Cold Storage, Jaya Grocer atau Sam's Groceria tapi sekarang dekat mini mart atau mana-mana convenience stores pun dah ada terjual. They serve really good potato chips tapi harga slightly expensive. Tak tahulah macam mana tergerak hati saja Google mana nak beli terus keluar shopping list di Lazada. Macam tak percaya terus buka and I was so happy sebab finaly boleh beli dengan mudah since dijual di Lazada. Tak fikir panjang terus order pejam mata tengok harga mahal dan sabar menanti. Memanglah penantian itu satu penyeksaan. Rasa sedih pun ada juga sebab rindu yang amat. Kena rasa dulu baru korang faham perasaan sayu cum happy tu macam mana. Bila parcel sampai once again aku hantar gambar ingredients pada kawan-kawan yang boleh dan faham Chinese characters untuk double check. Lepas tapisan marilah kita enjoy makan Lay's Potato Chips Cucumber Flavor dengan senang hati. Lepas ni kalau ada rezeki pergi China, jangan lupa cari dan rasa atau beli saja di Lazada. Hopefully masih available. This is not a sponsored advertisement and I don't get anything by promoting Lazada. Hahaha.. Orang kata barang baik kena kongsi bersama. Happy shopping !!

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

28 comments:

  1. brp rege die tu??kalo sedap , mahal pn bole bli kn hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak tak ingat tapi tiga peket CT beli nearly rm50.. hee..

      Delete
  2. SEDAPNYA KOPOK PERISA TIMUN TU HINGGA SITI CARI SAMPAI JUMPA DI SINI YA

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh betul tapi mahal so sesekali okay kot. selalu tak mampu la =D

      Delete
  3. tak pernah rasa lg...timun jepun mmg sedap, rangup jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tak minat timun sbenarnya. tapi jadi flavor kopok sedap pulak jadinya hehe..

      Delete
  4. Wah nampak menarik dan cam sedap.. Kena cari kengkawan yang selalu ke china ni.. tak pun beli kat Lazada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol sedap ni Mummy. kalau ada di Lazada boleh cuba. tapi dia kejap ada kejap xdak hehehe..

      Delete
  5. Yesss..akak pun pernah rasa. Damn good!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sedap kan Kak Farrah. tunggu la next budget boleh beli lagi hehe..

      Delete
  6. Lays dekat Malaysia takde kan perasa yang ni. Biasa beli di Giant plain flavor pun sedap. Kalau dah sedap harga mahal pun takpe, sebab berbaloi beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul ini x ada di Malaysia.. tu terkejut dijual di Lazada. Lays yang plain tu pun sedap. tapi yang sour and cream tu pejam2 mata gak makan hehehe sooour sungguh..

      Delete
  7. perisa timun? tak pernah dengar, tapi bila siti cakap sedap, teringin plak nak rasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jenguk-jenguk Lazada hehe tapi tatau ada lagi ke tak.. macam tenggelam timbul kejap ada kejap tak ada hehe..

      Delete
  8. Opps yang ni lagilah, baru first time tau kewujudannya. Hahaha malunyeee. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe its okay darling its not something yang memang ada dinegara kita =)

      Delete
  9. first time dengar ada something perisa timun XD I still prefer fresh timunssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. nothing beats the real one hehe.. but kena rasa dulu hahaha.. then tahula jatuh cinta dia macam mana =D

      Delete
  10. untunglah gi China ngan orang yang boleh baca bahasa China. akak g Shenzen merana jiwa raga.Hahaha. lupa cari chips ni. maybe sebab akak bukan minat junk food sangat kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak.. i told you about this kan hehe akak cari tak ? memula ingat nak kirim tapi tamo tak jadi nak susahkan. itupun kawan hari last baru jumpa dia. hari laaain seksa merana juga cakap ayam itik..

      Delete
  11. alahaii..Malaysia xde pulak. teringin juga nak rasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita kena beli ooonline nak lepaskan rindu T.T

      Delete
  12. Wah nampak cam biasa2 jer .. tapi bila Ct cakap sedap tu .. terasa la jugak nak rasa hahaha

    ReplyDelete
  13. Lays perisa timun.. alamak.. mcm.mana ye rasanya?

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.