SITI.YANG.MENAIP: VIDEO | TRAVELOGUE TAWAU SEMPORNA SABAH 2016

VIDEO | TRAVELOGUE TAWAU SEMPORNA SABAH 2016

/
25 Comments
October 31, 2017

VIDEO | TRAVELOGUE TAWAU SEMPORNA SABAH 2016


Please enjoy my humble video above. Baru belajar sikit-sikit sambil isi masa lapang. Koleksi footage yang sempat diambil masa pergi Semporna dan Tawau tahun lepas. Cuti sekolah dah around the corner mana tahu ada yang merancang untuk ke Sabah. Be it dengan kawan-kawan atau keluarga. Semporna is a fun place to visit. Yes off course travel oversea tersangatlah seronok tapi Malaysia juga cantik and we should not neglect the beauty of our own country. Tak akan menyesal punya kalau ke Semporna sebab aku sampai sekarang masih admirer kecantikan Semporna. Layak dikatakan betul-betul 'sempurna'. Aku sertakan juga links kepada previous entries kalau berminat untuk baca serba sikit perkongsian tentang trip percutian dan tempat-tempat menarik di Sabah especially Semporna dan Tawau. Penginapan yang awesome di Lato-Lato Resort dan tour guide yang best dan mesra. Tempat-tempat menarik di Semporna dan Tawau. Tempat-tempat makan yang best dan hidangan makanan yang sedap di Tawau. Semua ada aku dah kongsikan. 







Dah boleh search tiket ke Tawau. Menarik sangat Semporna. Memang pengalaman yang tak dapat dilupakan. Jangan lupa pack sekali essential items kalau nak visit island. Suncreen topi aloe vera gel and sunglasses. Nak bawa portable fan pun boleh. Penting sangat-sangat untuk elak muka sunburn teruk but it won't take long to heal. Jangan risau. Sesekali merasa jadi rakyat Papua New Guinea apa salahnya. Hahaha.. Gear up guys and happy holidays !!

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

25 comments:

  1. Bravo mek.. kalau minat dan rajin sure jadi punya lah..keep it up..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak. CT suka jugaklah tapi tak adalah pro macam orang lain. slow sebenarnya dok buat benda ni tak faham. belajar sikit2..

      Delete
  2. Huwa...bestnya! bestnya! memang betul, bercuti kat Malaysia pun best jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. banyak je hidden gems cantik2 sendiri belum discover..

      Delete
  3. Seronoknya pi Sabah. Jeles sungguh tengok sis jalan2 sana sini. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi jangan gitu tak baik untuk kesihatan. jom kita jalan skali =)

      Delete
  4. WOW! CT dah masuk youtube ye.. tahniah! tahniah!.. Akak tak pandai nak buat video2 ni. so hanya mampu tengok video orang je la. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nervous sebenarnya kak.. CT pun blaja kat utube je alang2 memang ada software dalam laptop dah. try pelan pelan hadam macam mana..

      Delete
  5. menarik!! pandai buat video..background muzik pun cute jer..
    cantik Semporna cam kat Hawaii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul cantik Semporna. kadang tengok balik gambar rasa nak pergi lagi. tapi part sunburn tuuu kena pikir tiga empat kali..

      Delete
  6. waa.. bestnye tengok !! tahniah awak !! cantik videonye.. boleh plan untuk next video plak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you.. thank you.. itula bila da buat satu jadi seronok. tapi nak siapkan tu bercinta benar rasanya =D

      Delete
  7. best nya best nyaaaaaaaaaaaaaa......

    ReplyDelete
    Replies
    1. best.. sebenarnya akak bukanlah orang yang suka mandi laut. tapi pegi laut suka. Semporna berjaya mengubah hatiku ^^

      Delete
  8. The hidden jems,,,,boleh pergi ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh rancang da trip Uncle.. seronok =)

      Delete
  9. Xpenah sampai lagi tawau bestnya kalau dpt g sana Kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semporna best lagi Tawau biasa2 je tapi seafood best sedapnya !!

      Delete
  10. Kita baru tengok yang short version dekat IG tu. Nanti nak tengok yang full version ni. Tapi, Semporna memang nampak lawa sangat! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe sudi sudikan lee tengok video akak yang tak seberapa tu. memang lawa.. sendiri pun susah nak move on =D

      Delete
  11. mmg ada plan nk ke sini tp masalahnya... sorg pun x nk ikut...camno niiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tak de pun ajak CT kalo tak sure nak pergi =P

      Delete
  12. Replies
    1. baru nak jinak2 kak.. still learning ^^

      Delete
  13. salam. boleh saya dapatkan itinerary. dan boleh saya dapatkan contact no sbb saya nak ke semporna bulan JULY ni. kalau boleh saya nak lah tanya serba sedikit info

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.