SITI.YANG.MENAIP: MEE UDANG DAN NASI GORENG UDANG SEDAP DI JAMU SELERA MEE KETAM KUALA JURU

MEE UDANG DAN NASI GORENG UDANG SEDAP DI JAMU SELERA MEE KETAM KUALA JURU

/
128 Comments
August 03, 2017

Jamu Selera Mee Ketam Kuala Juru adalah antara kedai favourite kami sekeluarga. Kalau dulu masa tinggal di Juru memang selalu sangat pergi. Kawan MamiZ kenalkan kedai ni. Sejak dah pindah ke tempat lain jarang dapat peluang makan Jamu Selera Mee Ketam. Last few weeks selepas singgah beli barang di Alma, aku suggest kat MamiZ why not kita pergi makan di Jamu Selera Mee Ketam since dah lama tak pergi. Last visit was when DediS was still around. My all time favourite menu disini adalah Nasi Goreng Udang dan Sotong Goreng Tepung. Nasi Goreng kosong dengan beberapa ekor udang sederhana besar dan kuah. MamiZ makan Mee Udang dan sepupu aku cuba Bihun Goreng Sotong. Harga sangat berpatutan. Dari dulu rasanya harga kekal berbaloi. Rasa masih sama after years which is good. Antara option kedai makan pilihan kalau ada yang tanya nak makan dimana. Suka aku nak suggest pada kawan-kawan untuk cuba makanan di Jamu Selera Mee Ketam Kuala Juru. Key in saja nama kedai terus sampai ikut GPS. Jalan senang saja nak sampai. Mana tahu kalau tiba-tiba tersesat area Kuala Juru dan teringin nak makan seafood. Bolehlah singgah.

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

128 comments:

  1. Huwaaaaa...kenapa tengok time2 ni....bestnya laaaaa..sampai hati tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi maaafin guwe tiada niat hihi..

      Delete
  2. Menarik ni...tengok mee nya tu lazat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tahan rasanya. tapi still suka nasi goreng udang marveles =)

      Delete
  3. WAH NAMPAK SEDAP MEYELERAKAN..KALAU KE SAA BOLEH CUBA CARI

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh kak.. kalau dah sampai Penang ni jangan lupa roger2 hehe..

      Delete
  4. apa ni..apa niiii...semua tunjuk makan sedap2 ni meleleh dah air liur akak ni tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi lap lekaaaih ailio tu. marilah jalan2 Penang meh kita bawak jalan2 makan2.. janji kena roger dulu awal2..

      Delete
  5. Replies
    1. sedapnyaa mee udang. huurm.. tengok balik gambar sendiri rasa teringin =D

      Delete
  6. semuanya nampak menyelerakan, nyum nyum :)

    ReplyDelete
  7. akak mmg suka mkn sini. Sedap dan murah

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah aaa betul tu harga pun saaangat berpatutan. rasanya dari dulu pun harga depa ni memang terbaik =)

      Delete
  8. suka makan mee udang tapi belum pernah cuba kat sini lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi bila bila free boleh singgah sini pulak =)

      Delete
  9. Replies
    1. hihi bahayaa tu hehe.. nanti ngidam =P

      Delete
  10. hui nampak sangat menyelerakan...nyum..nyum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap. marilah jalan-jalan Penang kak =)

      Delete
  11. sedap dan memang confirm sedap nie

    ReplyDelete
  12. biasa dengar situ memang sedap. Tapi belum sampai lagi walaupun dekat ja Juru tu. hihihi. ada rezeki sampai ke sana InsyaaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi mana tahu saja-saja nak pergi Juru boleh singgah =)

      Delete
  13. Alahai.. Ringkas sangat artikel. Btw gambar buat i lapar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab da pernah buat entry panjang pasal kedai ni =D

      Delete
  14. waw! semua sedap tu.. hehe

    ReplyDelete
  15. Sedapnya.. Eyza balik kampung nanti nak try la..

    ReplyDelete
  16. nice info siti..gambar terlalu mengancam
    JanjiKita

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sebab nak goda semua orang pi makan situ hehe =D

      Delete
  17. Sedapnya mkn2 seafood.. tetiba pulak sya rsa lapar...haha

    ReplyDelete
  18. semua berunsurkan udang ni.. mesti sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. udang ngan sotong hihi.. ketam pun hado ^^

      Delete
  19. Ct lapar plak akak tgk gambar ct pepagi ni.. akak.
    lum sarapan lagi ni huhuhu Ct buat akak jadi alpar hahaha.. Semua nampak sedap.kat dalam gambar tu Ct..tergoda tekak akak ni duk menengoknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi CT dok ulang2 bukak entry ni pun telan ailio sokmo.. parah sket gitu maila jalan-jalan Penang insyallah boleh banje makan sini ^^

      Delete
  20. Uwaaaa saya lapo tgk makanan time time ni...=(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi sabar sabar.. meh sini meh jalan Penang. kita makan puas-puas..

      Delete
  21. huhu tu diaaa CT, tangkap leleh dah kak ana mai sini malam-malam ni, lapaq terus dah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi malam-malam tengok bahaya Kak Ana.. boleh terbawa-bawa dalam mimpi. jaga-jaga jangan sampai mengigau nak makan mee udang hihi..

      Delete
  22. Makanya, terliurlah saya di sini :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. makanya.. kenalah datang Penang jalan2 mai sini makan maciam maciam =D

      Delete
  23. Adudui.. mee udang memang feveret saya tuuuuu

    Ada x yang ada masalah Hb rendah? Jom semak 10 Makanan Naikkan Hb

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sedap kuahnya cukup rasa semua =D

      Delete
  24. Aduhh..bila nk dpt g cni ni ye..teliur tgk niπŸ˜€

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan terlio terlio. mari sini meh kita pegi makan hehe..

      Delete
  25. sedapnyaa ct.. tak pernah lg makan sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe apa lagi jom kita pergi makan hehe..

      Delete
  26. kebetulan datang sini time lapar... tergugat sangat ni... huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan gitu.. mai jalan2 Penang kita pegi makan hehe =)

      Delete
  27. adoiyai udang tu memng my fave sangat2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah. udang sotong memang fevret. lagi sedap kalau ada orang kopek kulit siap-siap kita ngap ja hahaha..

      Delete
  28. woww, sedapnyaaa.. ketamm.. Kuala Juru tu kat mana siti? hehe

    ReplyDelete
  29. peh, tengok udang yang tak tahan tu..

    ReplyDelete
  30. Replies
    1. sedap.. marila jalan-jalan sini kita makan makan =D

      Delete
  31. wah sedapnya, tapi jauhnya la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi takpe mana tahu tetiba tersesat sini bolehla singgah =)

      Delete
  32. fulamak terliur la ...perut tengah lapar ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe bahaya tengok entry makan-makan time lapo =P

      Delete
  33. Aduhai bertabahlah semua menu seafood dalam gambar tu favorite saya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay geng.. kaki makan seafood lah kita ni =)

      Delete
  34. Amboi, sedapnya. Dahla memang pencinta udang ni. Hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah. mari mari jalan sini kita pegi makan seafood puas2..

      Delete
  35. Aduhai lazatnye.. x menahan tgk.gambar tu

    ReplyDelete
  36. Replies
    1. hihi tengok gambar makanan memang bahaya =D

      Delete
  37. Replies
    1. ngeh3.. kena mai rasa skali baru tahuu sedap ke tak =D

      Delete
  38. lamanya tak mkn mi udanggg

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa lagi.. boleh terjah dah tu mee udang menunggu =D

      Delete
  39. p/s br sempat menjengah ni...

    ReplyDelete
  40. Replies
    1. itulaaa pasal. meh sini meh jalan2 kita pi makan =D

      Delete
  41. Terliur lak baca petang2 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi memang terlio sokmo kita ni tengok makanan =D

      Delete
  42. Banyaknya udang, besar2 pulak tuu..

    Sedapp ni 😍😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi puas makan udang beso beso..

      Delete
  43. 895 masuk mengadap 😘
    Salam kenal

    ReplyDelete
  44. rasa2nya pernah dulu2 sekali ke sini ni.. mmg best kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe yang dulu tu lama da. mai lagi skali untuk kedua kalinya =D

      Delete
  45. Balik nanti mummy nak pi la..dah lama tak meronda... nampak menarik udang beso2 tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pi jangan tak pi Mummy hehe.. udang2 dok tunggu tu =D

      Delete
  46. Mengancamm! Lapar terus jd.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe bila tengok gambar makanan memang jadi gitu =P

      Delete
  47. nasibla satu je gambonye. kalau ada 5 gambar gamaknya jilat screen dh ni hahaha

    ReplyDelete
  48. Balik Taiping nanti boleh singgah jap. Terliur plk dgr ada menu sotong goreng tepung

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa dekat da tu Taiping dengan Juru mai ja lajak ke sini hehe..

      Delete
  49. Replies
    1. Uncle bila nak mai Penang lagi ? jangan lupa hello2..

      Delete
  50. tengok gambar je terliur, tengok lagi, terliur. bila nak sesat ke kuala juru entah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe alang2 sesat tu jangan lupa calling2.. hehe..

      Delete
  51. Salam...
    nie frau lisa..ingat lagi tak..baru tukar nama blog

    http://mynameistraveller.blogspot.kr/2017/08/back-to-past-at-suncheon-drama-filming.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kenai kenai.. gambar and nama still sama =)

      Delete
  52. perghhh jenuh scroll baru boleh komen hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. sesekali je scroll jauh..

      Delete
  53. ok rasa macam dah pernah sampai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat Juru jaa orang Penang harus tau ni.. tempat ni..

      Delete
  54. memang harga berbaloi...tapi masa makan hari tu tak pastilah kedai sama atau tak...udang lebih mahal dari ketam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eerk ritu sama ja set udang dengan ketam.. betul ka kedai yang sama ni ke kedai lain..

      Delete
  55. memang berselera nak makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehlah banje adik2 makan sini =D

      Delete
  56. Hello Siti! saya singgah jap jamu me udang... hehhe... Saya dah takde chan nak rasa mee udang tu sebab no reason untuk pergi ke utara lagi la ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa janganlah cakap no reason. marilaa jalan2 utara CT kan ada sini.. meh buat trip jalan jalan cari makan. enjoy Penang and its food..

      Delete
  57. wak tenok gmbr pon sedapp., nyum2

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenok ?? hehehe.. tu baru gambar.. meh bawak family mai Penang meh ceq banje makan sedap sedap sini..

      Delete
  58. Sedapnya.. Mengancam betul menu-menunya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap.. meh la naik utara ni kak =D

      Delete
  59. Alolo...lapar la pulak..
    Nampak sedap tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe memang sedap. marilaaa Penang =)

      Delete
  60. wahhhh.. sedap ni.. nasib baru lepas lunch...

    ReplyDelete
  61. Meleleh pulak air liur tiba2..
    Boleh la cuba nnt..

    ReplyDelete
  62. tgk gambar ni memalam mmg xtido lena rasa nak buat meggi pun hado! hahahaha

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.