SITI.YANG.MENAIP: SEDAP RUPANYA SET BENTO SUSHI KING

SEDAP RUPANYA SET BENTO SUSHI KING

/
76 Comments
July 26, 2017

Just recently, last weekend aku pergi makan Sushi King dengan sepupu. Tak adalah rasa teringin sangat tapi adalah sikit tekak meminta sushi. Bila masuk outlet Sushi King rasa tak selera pula tengok sushi-sushi yang tergedik-gedik atas kaiten belt. Belek menu sepupu aku dah order Bento Set Salmon. Tak pernah cuba before jadi terasa nak cuba pula. Selama ni masuk Sushi King, most of the time memang makan sushi saja but I won't forget the egg custard (chawanmushi). My favourite sepanjang masa. Kalau rajin baru makan set nasi atau udon. Menarik juga rupanya Set Bento dan aku pilih Beef Yakiniku. Berbaloi dengan harga dan obviously kenyang. Ada banyak benda datang dengan set. Potato salad, chicken cutlet dan fish cake. Sesuai untuk yang sangat lapar. Mujur makan sushi sikit saja that day kalau tak mesti sengkak teruk. Would give it another try again next time. Untuk peminat-peminat Sushi King, tunggu tak lama lagi ada Bonanza yang akan berlangsung pada 7-10 Ogos 2017 di semua outlet Sushi King. Boleh makan sushi-sushi pinggan mahal dengan harga murah. Boleh dah kumpulkan kawan-kawan. Date di Sushi King ramai-ramai. Sedaaapnya !!

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

76 comments:

  1. saya suka yg mixed bento tu. dahla sedap, pastu bento paling murah pulak kat SK tu xD
    bulan depan sushi king buat bonanza, apalagi? ayuhla kitaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa mixed tu mesti ada semua kan.. boleh jugaklah try next time. tapi memang selalunya jarang sebab suka sushi lebih. apa lagi ? ayuhlaaa kita hehe..

      Delete
  2. Sedapnya. Ana pernah sekali je makan set bento sushi ni. Selebihnya duk pulun sushi dia je. Tetiab craving. Aduhhhh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok gambar memang sure telan ailio hehe.. tapi CT pun selalu pulun sushi saja jarang amek set-set..

      Delete
  3. Gila tak best...mmg sedap kot bento dia sbb banyak benda dalam tuu...Beef Yakiniku tu yg tgh promo skrg ni kan? Sally haritu ada org belanja makan Sushi King...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eerrm kita tak sure tengah promo ke tak.. tapi skarang ada set Hokkaido and macam ada promotion jugakla. untunglaaa ade orang banje.. kite banje diri sendiri..

      Delete
  4. Sama macam akak. Kalau pegi Sushi King dok makan yang atas belt tuh ajer. Kekadang order miso sup and udon. Sedap gak tuh! Belum pernah cuba lagi Set Bento tu. Kalau Siti kata sedap nanti boleh akak try. HEHEHE...

    ReplyDelete
    Replies
    1. verdict CT sedap dan memuaskan. memang kenyang jadi kena kurangkan makan sushi nanti penuh sangat tak enjoy makan hehe..

      Delete
  5. e'in tak penah makan kat sini sebab e'in dengan asben tak makan sushi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe pegila sesekali cuba mana tahu terus fall in love dengan sushi..

      Delete
  6. Kalau gitu saya nak buat date lah dengan kawan saya. Dia suka tu sebab dia orang jepun? Sempat kot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempaaat haih Bonanza mula next month. hihi..

      Delete
  7. lama tak makam sushi king. tiba2 teringin sushi la plak kan haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehlaa pergi terjah Sushi King. nanti Bonanza pergi lagi hahaha..

      Delete
  8. Terliurnyaa, dah lama mengidam nak pergi sushi king!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeaaah !! kumpulkan angkatan tentera. pergi serang Sushi King..

      Delete
  9. Memang sedap..
    Chawanmushi feveret akak tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sungguh chawanmushi tu sedap yakamat !! memang kalo tiba teringin sampai tiga bekas CT mintak. sebab tu tembun macam telur gak hahaha..

      Delete
  10. Gambar ni pun dah buat saya makin lapar. Adoiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi memang nak menghasut korang semua pergi terjah sushi king =D

      Delete
  11. Gulp. sedapnyaaa. Dah lama ni tak jejak Sushi King.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi apa lagi ? mari terjah sekarang hehe..

      Delete
  12. mula2 dulu try mcm pandang rendah la,sedap ke bento ni ,xde kuah makan dgn nasi,lps dah mkn sedap sgt,kenyang pulak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa samalah tengok macam biasa-biasa saja.. sekali teruja bila tengok. uuih nasib tak makan sushi banyak kalo tak jenuh sumbat nak habiskan..

      Delete
  13. Replies
    1. presentation cantik dan rasanya pun cantik ^^

      Delete
  14. Kesian kak kami takdo Sushi King kat Lahad Datu sis.. haha..nak merasa kena tunggu turn balik KL lah.. menariknya set Beef Yakiniku tu sis..mesti sedap kan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak kak jawuhnyaa di Lahat Datu.. takpe takpe balik KL nanti serbu and makan puas2.. bila teringin makan baru syiook puas hati..

      Delete
  15. kesian sushi dikatakan gedik. kecik hati dia.. he he.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha memang dia tergedik2 kan atas belt tu hahaha..

      Delete
  16. wuaaa nampak sedap nya,tapi irda sampai sekarang tak pandai makan sushi,tak tahu tekak melayu tok tok kot.sampai makan sushi je tak boleh telan dah:(.tapi gambar ni nampak sedap lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT pun mula2 tak lalu kawan yang ajar makan.. tapi mula dengan yang goreng2 then baru sikit-sikit berani cuba yang extreme pulak hihi..

      Delete
  17. bestnya makan sushi...terliur tengok la

    ReplyDelete
    Replies
    1. mohlee makan sushi jugak.. nxt month ada Bonanza hehe..

      Delete
    2. Ct belanja kak ekin hahahahaha

      Delete
    3. hihi marilah sini insyallah boleh belanja =)

      Delete
  18. Cam sedap jer.. nnt bolehlah cuba.. 😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap sedap.. jangan lupa cuba tau..

      Delete
  19. Replies
    1. yuummmeh.. next week Bonanza jangan lupa ^^

      Delete
  20. Tadi saya pergi tinjau sushi king kat shah alam. Ada di aeon mall sek. 13. Dah tau ni senang. Bila kawan sampai je dri jepun terus ke situ. Tak lah tercari cari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe usually kat Aeon Mall akan ada Sushi King.. bolehla tu lepak2 makan sushi..

      Delete
  21. Tak pernah lagi cuba set bento ini.. Baca review ini rasa cam nak gi serbu sekarang je.. kikiki.. nasib lah jauh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe bebila lalu Sushi King bolehla cuba hehe..

      Delete
  22. Iyelah nmpak sedap amat tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe sedap and kenyang. itu penting..

      Delete
  23. mengidam pulak akak tengok bento ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe apa lagi ? jom terjah Sushi King..

      Delete
  24. Mya tak pernah pergi Sushi King. Selalunya beli set sushi dekat aeon supermarket je.
    Tak ada partner nak ajak gi Sushi King.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sushi Aeon pun sedap jugak cuma kadang2 tak sure bila depa buat. tu jaa.. kadang CT masuk makan sushi kat Sushi King sorang2 ja.. memang forever alone =D

      Delete
  25. alah weekdays 7-10/8 je ke,kempunan la org yg takda sushi king dekat2 rumah,klau weekend boleh gak panjang2kan langkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe itu game depa saja buat time weekdays ngeh2.. samalah Sushi King paling dekat pun sejam. huwaaa kena plan elok2 kalo nak pi. perut kena kosong betul..

      Delete
  26. Sedap set bento tu Siti.. Kalau makan di Sushi King, LZ memang tak pernah miss order set mix Bento dan Salmon Steak.. Memang mengancam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi tulaaa rugi CT baru rasa ni.. before this dok hentam sushi saja. tapi ada la juga try set set udon tu. bento je tak penah try =P

      Delete
  27. pernah makan set bento ni. memang sangat sedap n kena dengan taste saye. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena dengan taste tu penting. baru enjoy makan =D

      Delete
  28. Replies
    1. betul.. first time cuba jatuh hati =)

      Delete
  29. Suka jugak set bento ni. Yang Salmon. Selalu try udon je sebab ingat nasi ni macam sikit je karang tak kenyang. Hahaha. Sekali gendut perut daaaa... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa betul ingatkan macam sikit saja rupanya sengkak terus perut. kalau nak makan bento janganla makan sushi banyak sangat.

      Delete
  30. Tak pernah makan kat sushi king..sebab suami isteri bukan peminat makanan jepun..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehla pergi cuba hihi mana tahu jatuh cinta dengan sushi =)

      Delete
  31. I dulu memang pilih set Bento jika lapar sangat. Tapi sekarang coz Cut kos, pilih yang rm2-3 tu je untuk banyak pilihan. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan sushi memang belanja besar itulah boleh makan sbulan dua bulan skali. kadang2 bila da teringin sangat. okayla pegi makan.. memang mahai..

      Delete
  32. hehehe nasib baik x suka sushi.. Jd x terliur la walaupun gambarnye nmpk sedap... ekekkee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa kenapa tak suka.. tapi CT pun memula dulu takleh telan jugak. tapi tak ingat macam mana lepas tu fall in love terus =D

      Delete
  33. Waaa makan dan makan lagi..dapnyer ct mintak sikit hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula kak asyik makan je keje ni.. bab tu bam bam hihi.. meh sini meh.. kita makan sama-sama =D

      Delete
  34. nikmat layan sushi king time lapaq bru berbaloi makan hbis. bonanza mesti ramai org

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul bonanza mesti ramai sangat orang.. nak pegi tapi itula.. mesti ramai =D

      Delete
  35. Replies
    1. skarang tengah Bonanza tapi ritu pegi kad tadak.. depa nak charge normal. terus tak jadi hehehe..

      Delete
  36. peminat mknn jepun ni mesti terliur tgk ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeaaah.. suka dak ? kalo sukaaa mesti terlio ni =P

      Delete
  37. Mummy pi Sushi King bila ada offer je hahaha.. Nanti leh try ni bento pulak..hehe :D

    ReplyDelete
  38. Wow, tak pernah makan sushi gini, nampak sedap and menyihatkanlahhhhh~ hehe
    Bbeila nnti leh try.huhu

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.