SITI.YANG.MENAIP: BERAYA BERSAMA SALBIAHM DAN SALLY SAMSAIMAN

BERAYA BERSAMA SALBIAHM DAN SALLY SAMSAIMAN

/
30 Comments
July 08, 2017

Iyeee baru nak kongsikan serba sedikit cerita Hari Raya Aidilfitri 2017. Rayakan sebulan apa salahnya lewat sikit daripada biasa. Hari raya tahun ini nothing much nak dikongsikan jadi kita cerita sekali harung. Sejak DediS tiada memang kemeriahan hari raya totally jadi hambar. Tak ada langsung semangat hanya persiapan ala kadar saja. Baju raya pun last minute beli online kuih-kuih raya pun tak meriah sangat. Beli untuk bawa balik kampung. Mujur sempat juga buat persiapan. Visited DediS a day before raya while still dalam bulan Ramadhan, MamiZ said lebih pahala dan keberkatan. I am missing my ayah so much, merasakan ayah masih ada disisi. Alhamdulillah I got some alone time to report and tell him everything, poured out semua burden and some random talks. Semua pun lari pergi ziarah kubur ahli-ahli keluarga lain wanted to give me space. Raya pertama hingga keempat hanya di Bangi sebelum pulang ke Pulau Pinang. Surprisingly, aku masih menerima duit raya. Alasan kukuh selagi belum berkahwin. I like the reason so much sangat thoughtful. Raya pertama yang agak meriah dengan keriuhan anak-anak saudara berlari sana sini. Took us almost an hour untuk selesai sesi photoshoot raya. Food biasa-biasa saja aku tak enjoy sangat rendang daging, I prefer rendang ayam but it was fine. Telan sajalah bukan tak makan langsung. Terasa terisi dengan kunjungan beberapa keluarga dari jauh. Raya kedua paling hambar tak ingat kenapa. Duduk rumah taip draft entries, makan dan tidur. Merasakan ada keperluan juga untuk bersosial dihari raya, aku contacted Kak Sal dan Sally. Adjust pertemuan dan sempat juga cari masa beraya ke rumah kawan-kawan Bloggers SalbiahM dan Sally Samsaiman. Terima kasih sudi menerima kunjungan dan jamu makanan-makanan yang sedap. Dapat makan lontong, rendang ayam dan sizzling mee yang special. Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Maaf Zahir Batin atas segala kekhilafan yang diri ini pernah lakukan sama ada sengaja atau tak. This is me asking for a sincere apology. Have fun everyone during Syawal. Do not forget to always spread love and positivity.

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

30 comments:

  1. wah...bestnya dapat bertemu rakan blogger tambahan pula Salbiah M dan juga Sally

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe yang sudi menerima kunjungan dihari raya.. makan sedap2 depa jamu =D

      Delete
  2. Replies
    1. duit raaaaaaya kami adik-adik mana ?? manaaa ??

      Delete
  3. Faham perasaan SYM .. Bila hilang org tersayang mmg semuanya x mcm dulu .. Be strong .. Selamat Hari Raya =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah selalu ajar diri jadi strong =)

      Delete
  4. SALAM LEBARAN SITI MESTI MERIAH DPT BERAYA DGN SALL SALLY DLL

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee macam kena rhythm nye.. Sal Sally hehe.. sesekali jumpa kawan2 bila balik kampung =D

      Delete
  5. Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin juga ya..

    ReplyDelete
  6. duit saya tahun ni cuma rm25 je akak.. hihihihhihi..

    InshaaAllah dedis akak dibawah lembayung rahmat Allah swt..
    Selamat Hari raya Tce CT.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe itu tandanya awak pula da kena memberi ngeh2 =P

      Delete
  7. jemput join :)
    https://fws00blog.blogspot.my/2017/07/aidilfitri-giveaway-by-faye-and-friends.html

    ReplyDelete
  8. untungla blh jumpa sally..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe raya tahun depan kita serbu rumah Sally sama2 eh kak.. kita demand suruh Sally masak macam2..

      Delete
  9. Al-fatihah untuk arwah Dedis ye..jangan sedih-sedih. Lain kali datang lagi bawak MamiZ pulak. Thanks a lot sudi datang. It means a lot to us satu family. Mak n Ayah akak pun hepi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah next time kalau MamiZ nak ekot CT serbu lagi. kirim salam acik pakcik hehe.. rendang ayam sodap =D

      Delete
  10. Suka tengok keakraban rakan blogger.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga persahabatan yang terbina kekal =)

      Delete
  11. selamat hari raya siti..seronok beraya dapat jumpa kawan2 dan saudara mara

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya too.. depa ni sudi terima CT jadi tetamu tu yang terjah rumah depa hehe.. lama tak jumpa lagipun..

      Delete
  12. salam syawal... wow.. bestnye bertemu sesama blogger raya sesama... bila agaknya akak nak jumpa teman seblogger ni... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aidilfitri maaf zahir batin jugak.. heehe xde ke kawan2 blogger yang duduk dekat2 dengan rumah. ni kebetulan CT balik KL tu terjah depa ni..

      Delete
  13. Salam Aidilfitri CT. Maaf Zahir & Batin. Syoknya beraya rumah Sally!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe salam aidilfitri Nani.. itula thanks to Sally sudi nak terima kunjungan CT.. siap masak tu syiook..

      Delete
  14. wah...tuan rumah hidangkan mee sizzling..uishh..mau tak balik ni
    ~ Kisahsidairy~

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulaaa si Sally siap haaa mee sizzling dia hehe..

      Delete
  15. Selamat Hari Raya..hope tak terlewat wish raya kepada sis

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.