SITI.YANG.MENAIP: WINTER TRIP | SOUTH KOREA 2016 : SUMMARY

WINTER TRIP | SOUTH KOREA 2016 : SUMMARY

/
26 Comments
April 12, 2016
WINTER TRIP KOREA | JALAN-JALAN KE KOREA | TEMPAT-TEMPAT MENARIK DI KOREA | PERBELANJAAN DAN BUDGET KE KOREA | TEMPAT MAKAN HALAL DI KOREA. Entry terakhir kisah perjalanan aku sepanjang di Korea selama sepuluh hari. Lama sudah terperam cerita di Korea akhirnya dapat juga habiskan. Aku akan senaraikan semua entries yang aku dah kongsikan sebelum ini. Senang untuk korang buat rujukan. Dari senarai tempat-tempat menarik untuk dilawati dan cadangan aktiviti-aktiviti yang boleh dilakukan. Aku juga ada cuba beberapa hidangan halal. Dah sampai tempat orang harus juga selit sekali dua makan makanan dan masakan tempatan. Pengalaman setiap dari kita adalah berbeza dan cara juga berbeza. Ikut keselesaan dan kesesuaian diri masing-masing. Ambil yang positif dan baik-baik saja. Semoga segala perkongsian dapat dijadikan panduan untuk merancang perjalanan ke Korea.







It was a blast journey I swear memang sangat seronok dan bersyukur dengan pengalaman sepanjang di Korea. Sekurang-kurangnya dipihak aku memang jujurnya I had so much fun. Totally. Thanks a trillion untuk Akak JM sudi travel bersama. Sorry for any inconveniences sepanjang journey. Thank you for the days spent and lets treasure the memories bersama. Semoga kita semua diberi kesihatan dan kesenangan untuk travel lebih jauh menjelajah bumi ciptaan-Nya. Do not stop exploring. Masih banyak tempat-tempat menarik di Korea yang masih belum diterjah. Tak sempat nak cover semua. Kalau ada rezeki for sure I want to go there again and will explore more. Terjah tempat-tempat yang lain pula. Harap perkongsian ini dapat dimanfaatkan bersama dan membantu rakan-rakan semua merancang perjalanan. Untuk maklumat lanjut kalau ada apa-apa yang tak faham boleh terus email dan akan aku cuba balas secepat mungkin. Mana yang dapat tolong akan ditolong.

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

26 comments:

  1. SALAM JUMAAT SITI..KALAU NK TRAVEL KE KOREA PATUT BACA INFO NI

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga dapat membantu sebagai rujukan serba sediki =)

      Delete
  2. Bestnya dpt complete bercuti di korea. Sy pergi hari tu xsempat nk tour seoul sebab anak demam teruk. Terpaksa balik awal. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe kesihatan lagi penting.. insyallah ada rezeki boleh repeat =)

      Delete
  3. bestla pi korea. kalau jumpa ji sung bestnya. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. heehe Jisung mana ni ? yang main bola ke yang pelakon hehe.. yang pelakon tu naaaaak jugak jumpa eheh..

      Delete
  4. wah...korea memang tempat yang cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan Uncle kan.. smoga ada rezeki nak repeat..

      Delete
  5. Korea memang best. Banyak jugak tempat yang tak pergi lagi dalam entry ni. Nice info 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe boleh plan repeat tu.. hehe..

      Delete
  6. Bila la nak dpt pi korea niiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah.. ada rezeki sampai punya =)

      Delete
  7. korea mmg best..byk tmpat menarik..pi jeju pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah kalau ada rezeki.. dalam wishlist tu =)

      Delete
  8. fuyooo pegi korea tuu.. alahai makanan tu.. nampak dapppp xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe makanan kat sana semua nampak sedap2 and menggoda diknon.. mujur tak semua boleh bedal kalo tak akak balik size double =D

      Delete
  9. Banyaknyaa entry, rajinnya kak. Hehe
    Jeleslaa tengok orang selalu jenjalan ni. Saya inshaAllah one day. Sekarang tak mampu lagi, kena fokus belajar dulu. Hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. focus mana penting dulu.. akak pun slowly menabung bukan segedebuk jatuhnya hehehe ramai lagi kawan2 bloggers yang jauh langkahnya.. insyallah one day lepas dah habis belajar boleh start explore =)

      Delete
  10. bila dapat pergi korea ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah ada rezeki akan sampai punyaaa =)

      Delete
  11. mudah2an ada rezeki lps ni ke korea pula... aminnnn boleh refer entry2 di sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin mudah2an semua murah rezeki dapat travel lebih jauh =)

      Delete
  12. ok... terima kasih info ni... pergi Korea tapi belum sampai destinasi yang Siti share...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. kena repeat lagi tu nampaknya =)

      Delete
  13. Macam lama x singgah sini. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe CT pun lama tak jenguk blog kawan-kawan..

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.