Thursday, 14 January 2016

CHOCOLATE BOSS : CAFE CHOCOLATE BARU DI PULAU PINANG

TEMPAT MAKAN BEST DI PULAU PINANG | SUNGAI NIBONG : CHOCOLATE BOSS


TEMPAT MAKAN BEST | CHOCOLATE BOSS. Fuh !! Lama tak buat food review. Banyak tempat makan lain yang tengah pending dok simpan tak share lagi. Ni baru mari seru nak share mengenai another tempat makan awesome yang korang boleh terjah di Pulau Pinang. Siapa suka makan chocolate ? Angkat tangan kanan !! Okay. Sep. Kita geng. Ceq nak share pasal another cafe chocolate yang baru saja beroperasi. Chocolate Boss yang terletak di Sungai Nibong baru saja mula menapak tapi aku yakin Chocolate Boss boleh pergi jauh. Tekak aku yang kerja nak makan ni meng'approve' kesedapan desserts yang disediakan.


Sesuai dengan theme yang diketengahkan : Chocolate.Chill.Chat. Konsep kedai mengikuti trend semasa. Hipster gitu.. 

MENU PENCUCI MULUT BERASASKAN COKLAT DI CHOCOLATE BOSS.


Come on. Girls always have room for desserts. Hampa cakap kenyang macam mana pun kalau dah terhidang dessert mesti ngap punya. Huhuhu.. Aku, Dayah dan MamiZ had our outing together. Nak girls day out katanya. Lepas dah penat pusing sana sini.. We decided to have dessert. Itu jadinya terus terlajak ke Chocolate Boss. Nak cuba dessert yang gempak menurut ArzMoha di SINI. Betul kaaa ? Haaa.. Kena cuba dulu baru tahu.





Pergh !! Sejak aku scroll IG Chocolate Boss lagi dah mula terliur. Tengoklah chocolate semua bukan main lagi. Menu di Chocolate Boss tak banyak tapi cukup nak penuhkan crave orang-orang yang suka makan desserts lagi-lagi yang berasaskan chocolate. Harga yang dikenakan pun tidak terlalu mahal. Kalau tiba-tiba teringin nak makan desert memang boleh sangat terjah Chocolate Boss. Tak payah risau duit cukup ke tidak.

BROWNIES DAN AISKRIM YANG SEDAP DI CHOCOLATE BOSS



Boss Tower memang awesome. Tiga scoops aiskrim with cream dan chocolate sauce. Korang nak apa lagi ? Nuts ? Choc chips ? Yaaa.. pun ada sekali. Memang complete package. Tengok Dayah sakan makan aiskrim. 


Ini memang superb. Aku memang peminat brownies. A+ untuk texture yang gooey dan chewy. Memang style brownies yang aku suka. Ada chocolate sauce and nuts lagi as toppings. Memang terbaik. Cepat-cepat aku habiskan tak nak kongsi. Huhuhu..

Dua jenis desserts saja kami cuba that day.
Insyallah next visit aku nak cuba another dessert pula.

LOKASI CHOCOLATE BOSS



CHOCOLATE BOSS
D9, Kompleks Medan Suri,
Sungai Nibong Besar,
11900 Bayan Lepas, Penang

1.00PM - 9.00PM

012-4146407 / 019-5121271

mail.chocolateboss@gmail.com

Instagram - Chocolate Boss
Facebook : Chocolate Boss

'you cannot buy happiness.. but you can buy chocolate..
and that is kind of the same thing..'

Happy food hunting everyone. Masukkan Chocolate Boss dalam list JJCM korang okay..

----------------------------------------------------------------------------------------------

Al-Fatihah untuk arwah DediS, Shuhaimi Bin Sulaiman.

-SITI YANG MENAIP (SYM)-

Reach me via email at :
sitiyangmenaip@gmail.com

137 comments:

  1. ummmph sedapnya..minggu ni kami plok nak terjah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap sedap.. makan kek tau.. ritu CT p kek xdak..

      Delete
  2. Huarghhhh! Nanges tengok gambar! Semua nampak tempting!

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. bisa bisa.. marilah datang Penang ^^

      Delete
    2. Brownies tu pun tau! Akak pun tak mau share :)

      Delete
    3. hehehe mari dulu Penang baru kita sembang =P

      Delete
  4. Terliuq tgk gambar2 yg super delicious. Rasa mcm nk p terjah skrg juga. Tp jauh...balik kg boleh la singgah nnt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa kot tetiba sampai area sini.. harus terjah =D

      Delete
  5. Ngences merembes dibuatnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi PLM daaa pandai da ngences mrembes semua =P

      Delete
  6. Salam, selalu masuk blog akak ni salah timing, mesti time perut bergendang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe gendang gendut tali kecaaaapi la tu =P

      Delete
  7. dah la peminat aiskrim ! :( nangis bucu katil

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak.. bebaik tepi katil tu.. nanti tergolek =P

      Delete
  8. dekat sgt dengan rumah nina tu..

    ReplyDelete
  9. Brownies tu...arghhh sedapnya tengok..nyumm.. jauhnyaaa kalau saya nak makan tu ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhehehe xpa.. kalo tetiba sampai Penang bolehlah terjah..

      Delete
  10. Pehhhh, semua pun nampak menyelerakan. Nasiblah saya tak berapa suka sangat chocolate. Kalau tak, mahu menangis baca review ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu Farah tak suka chocs ? alahai rugilaaa..

      Delete
  11. betul..betul..untuk dessert memang sentiasa ada ruang

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe walau kenyang perut dah sengkak sekalipun..

      Delete
  12. semua nampak sedap...lagi-lagi brownies tu!

    ReplyDelete
  13. haduiyai. kalo dah nama dia 'chocolate' mmg mengundang ayaq lioq meleleh la cita dia bila tngok. hahaha adehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe betul tu.. gegurl kalo ngan chocs memang berpisah tiaaada..

      Delete
  14. Kalau bawak adik ni, sahih ! nasib dia tak dak.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe adik peminat chocs ke.. bila nak deting awok ? huhuhu..

      Delete
  15. menggiurkan betul...nasib baik jauh...kalau tak......

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe marilaaa kak kita serbu sama-sama..

      Delete
  16. ya allah .. sedapnya tengok coklat..

    ReplyDelete
  17. Mcm awesome .. hhehe .. nk try lah nnti =)

    ReplyDelete
  18. hadoiiii silap la mai buka entri ni tengah malam....lapaq.....

    memang terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe weekend depan pegi serbu laaa..

      Delete
    2. selalu nak pi....tapi tak tersinggah dekat ja...

      nanti nak singgah geram tengok belgian chocolate cake

      Delete
    3. ehehe ada singgah x lepas tu ? tulaa kalo rumah CT dekat bleh je pegi lagi tapi jauh..

      Delete
  19. dok terasa nak pi makan belgian chocolate cake....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ritu xdak.. nxt time nk kena tanya dulu ada ke x..

      Delete
    2. Apabila irg kaya bersembang... Ha ha ha

      Delete
    3. ayoyo.....ini kenyataan apakah hehe

      Delete
    4. huahua.. aminkan sajaaaa Arz ooi.. kot bleh jadi kaya betoi..

      Delete
  20. terima kasih SYM sudi link kan entri aRz disini

    ReplyDelete
  21. menggeletis tgk brownies tu kak oii.. kalau husna pon tak nak share..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan bolot sorang.. jangan share =P

      Delete
    2. nasib tak pi ngan SYM haha

      Delete
    3. bhahaha kureng tol.. weh pi ramai2 share la.. sikti2 bolot sorang =D

      Delete
  22. Assalam. Dah tua-tua tak lalu dah dessert dek ooii.. buat sendiri je sekarang.. tu pun jarang-jarang. tak de sape nak ngabihkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe kalo buat sendiri lagi puas kak tapi ceq pemalas.. maka ceq beli saja =D

      Delete
  23. Ishhh saje tau buat orang kecur ailio. Hahahahaha !

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha Nani pun selalu buat ailio orang meleleh..

      Delete
    2. SS mampu eskim mesia je... He he he

      Delete
    3. amboiii dia...dia makan salji takpa

      Delete
    4. ahaha sapa makan salji weh ?? orang x makan haih salji..

      Delete
  24. Ya Allah, kenapa entry ni bt yaya rasa nak kak CT belanja . hahaha . kak belanja yaya please :P :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh adik sayang.. janji kena datang Penang dulu..

      Delete
  25. sedapnya tgk menu dia.rugi xdapat ikut kak ct p hri 2 :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe insyallah next time lepak sini eh..

      Delete
  26. Lately nampak ramai bloggers pergi sini. Nak pergiiii tapi jaug pulak nun jauh kat seberang tuuu. Kita kat belah uitm huhuhu. Suka chocolate! <333

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe alaa sesekali tu lajak ke pulau nun.. makan puas2 eheh..

      Delete
  27. wahhh...sakan dh blog dia skrang..lama x jenguk..hihi..

    ni sajer dengki buat org terliur ni..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe blog biasa2 saja.. hehe.. CT pun lama tak pegi sana.. ngeh3 nak goda uols makan cekelat ginila..

      Delete
  28. Salam Siti..lama dah x blogwalking...hehehe...bestnye...try to singgahla sb kita pun hantu cekelat...next week nak ke Penang...sempena Thaipussam..hahhaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa mari2 jalan2 Penang.. terjah2 choc cafe.. sedap2 semuanya..

      Delete
  29. memang sedap ! rasa nk terjah lg.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak terjah ajak SS... Hi hi hi...

      Delete
    2. hahaha.. CT jelah yg boleh ajak. SS jauh lar bekilo KM tahu

      Delete
    3. Naik kete kejap ajeee... he he he..

      Delete
    4. ehehe yo yo o je SS ni Nina ooi.. kita ajak dia bukan nak mai pun..

      Delete
  30. ini ala2 dip n dip lah ni? cuma harga dia tak semahal dip n dip, hehe.
    waffle tu nampak cm best jee. ada aiskrim lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes betul.. konsep gitu and more affordable..
      boleh makan anytime kalau craving for chocs =)

      Delete
  31. perghh..chocolate...buat anda gembira..
    dah kena cut down benda2 ni semua..huhu..*nanges tengok*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe cut down je kak.. bukan cut off =)
      masih boleh menikmati cuma kena kurangkan hehe..

      Delete
  32. wah sedapnyaaa...petang-petang macam ni, sdap pulak tgh eskrem tu huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe ptg2.. time panas2 mmg best lah kalau dapat eskrim cenggini kan..

      Delete
  33. Anda telah di tag

    ~http://misskitty12.blogspot.my/2016/01/pencarian-mega-bloglist-aisyhah-nyais.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hewhew.. lama dah tak kena tag =D
      insyallah kalau ada free time.. selamat bersegmen..

      Delete
  34. setju dgn k.siti....harga dia agak reasonable jugaklah.... terliur tgok waffle tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. tu one of the attraction.. x perlu nak mahal2 sangat. semua orang dan golongan mampu =)

      Delete
    2. Kalu dah suka semua reasonable... Hi hi hi

      Delete
    3. bhahaha tapi memang reasonable pun !!

      Delete
  35. aduhai. haritu tgk kat blog abang Arz. ni kat blog kak CT. waaaaa, nak merasa juga pergi sana. sobs.. skang ni gila2 menyimpan duit xnak belanja benda lain sbb nak travel muahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. eehehe kan.. dah rasakan hazab menabung sebab nak travel ? ngeh3.. tapi you will taste the sweetness after that.. tabah ya !! mari sama-sama menabung..

      Delete
  36. sedap tengok chocolate ct belanja kak ekin hahahahha... besday tak lama dah :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh marilah kita plan lepak2.. banje banje makan =D

      Delete
    2. plan xselalu jadi hihihi... encik suami busy keje...

      Delete
    3. Yg belanja tu yg sedap kan... Ha ha ha

      Delete
    4. a ah jugak kalau plan tu kadang2 memang plan je lebih jadinya tidak ehehe.. SS nak belanja ke ? i pegi JB skarang jugak ahaks..

      Delete
    5. hahahahha nak org jb belanja la :P

      Delete
    6. JB tak de cekelat mahal... Ada cekelat ding dang aje... boleh? keh keh keh...

      Delete
    7. boleh jah orang JB asalkan yang nak belanja tu org JB hahahahha

      Delete
    8. cekelat ding dang pun jadila.. belanja duduk hotel skali kan ?

      Delete
  37. Sampai skrg cek tak taw apa itu hipster... Ahakssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. adeh.. guano ni SS.. trend skarang you nak hipseter bagai..

      Delete
    2. Really I donno wut is hister...

      Delete
    3. you have to mix.. a hip and a ster.. jadilah hipster =D

      Delete
  38. Dah telan cekelet boss balik umah membuta... Lagi bertambah best... Ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha takyah tunggu balik rumah.. dalam kereta pun dah konsert.. jenuh sapa yang drive tahan mata..

      Delete
  39. Mamam cekelet boss boleh jadi boss... He he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huahua.. betui2 kat sini semua boleh jadi boss =D

      Delete
  40. sedapnye.. terus meleleh air liuq ni ekk

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe tergodaaa eh.. mai la Penang =D

      Delete
  41. memang kena masuk dalam list JJCM saya ni.. tq for sharing~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe harus2.. jangan lupa singgah k =)

      Delete
  42. chocolate? aduhh...x leh geng sbb x suka sgt..makan gitew2 je

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe alaa sedapla. very the gegurl tau yang suka cekelat2 ni eheh..

      Delete
  43. Replies
    1. hamster kalo salut cekelat sodap gak kot =P

      Delete
  44. perghh...meleleh...klau jenis minat coklat ni mmg merembes lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang betul kak.. spesis suka cekelat memang bahaya tengok ni..

      Delete
  45. arghh...x leh mkn aiskrim...kalau mkn jap lg mula lah sakit tekak..rugi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa akak.. sesekali apa salahnya. rugi wooo..

      Delete
  46. CT mmg WIN lah bila buat review JJCM ni..bila baca pun dah tahu sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak.. ni pujian tinggi sangat ni hehehe..

      Delete
  47. arrghhhh bla laaa nk g penang lg niiii nk try jggggggg

    ReplyDelete
  48. Cik Mimie mampu tengok je tak mampu nak makan..hehehe.. kita tak geng la CT bab2 coklat ni.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...