Sunday, 13 December 2015

WINTER WONDERLAND : WINTER ESSENTIALS MUST HAVE

WINTER ESSENTIALS : MUST HAVE ITEMS


Sekarang ni tengah musim sejuk di most of the countries. Jepun.. Korea.. UK.. Aku yakin ramai yang dah rancang to travel untuk main snow. Aku suka tengok snow walaupun belum pernah merasa pegang atau golek-golek ber'snow' angel. Apatah lagi 'do you wanna build a snowman' kan.. Insyallah soon. When it comes to fashion.. YES !! Winter is the time selain autumn yang aku rasa semua orang akan nampak cantik regardless apa pun yang kita pakai. Lilitlah macam mana pun mesti akan nampak gorgeous.


Gatal pula tangan scroll Pinterest hari ni. Saja tengok winter fashion. Semua cantik sangat. Memang kalau banyak duit rasa nak rembat semua. Nak kongsikan sikit dengan korang semua. Antara fashion winter essentials yang wajib ada. Sama ada untuk keselesaan atau untuk extra bonus kelihatan cantik during winter. Fashion yaaa.. Jadi focus kita adalah outfit. Bab-bab lain korang fikirlah sendiri. 

Dark red lipstick.. Colourful wool sweaters.. Boots.. Parka.. Scarfs and many more !!

    
   

  
        
 
  

      

      
      
Kalau nak share semua memang sampai esok tak habis scroll. Sekali buka Pinteres mesti sangkut lama tak boleh nak berganjak. Huurm.. just some ideas untuk aku kongsikan for those yang tengah cari inspirasi fashion untuk digayakan during winter. Kalau yang body slim memang superb pakai apa pun. Yang ehem-ehem macam aku ni kita confident sajalah. Peduli apa ? Janji bahagia. Kalau pergi window shopping pun mesti aku tertarik tengok winter attire. Cantik-cantik semuanya. 

Jangan lupa buat checklist barang-barang sebelum travel ya.. Nanti tak adalah towel pun korang tinggal. Ooops..

Happy travelling everyone.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Al-Fatihah untuk arwah DediS, Shuhaimi Bin Sulaiman.

-SITI YANG MENAIP (SYM)-

Reach me via email at :

119 comments:

  1. winter time!!..kena pakai berlapis-lapis tu sgt leceh..main slide pun best jg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tapi baju2 untuk winter semuanyaaa lembut2.. memang sedap saja nak pakai.. lapis2 tak peloh tak apa.. kat Malaysia.. selai pun peluh jenuh lap hehe..

      bestnyaaa slide..

      Delete
    2. Heheeh cuba pakai lapis2 kat Malaysia,...confirm peluh boleh timbang! :)

      Delete
    3. eheheh.. sauna la gitu kak.. boleh kurus =)

      Delete
    4. Berjalan dengan baju tebal dah macam penguin... Ehhh... Panda... Ha Ha Ha...

      Delete
    5. huahua.. lepas tu orang amek gambar.. terus viral =P

      Delete
  2. Really love sweatshirt, smart ahh pic2 kat ats. Fashionista sgt. Heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe gambar tu je fashionista Mekja.. ahkak ni tak fashionista pun wakakaka..

      Delete
  3. Teringin juga hendak bercuti ke luar negara pada musim salji, tapi En Suami kata ada apa selain dari salji. Nak jalan-jalan pun tak seronok, katanya...

    Tak apalah, tuari dah main salji kat Kashmir walaupun sebenarnya belum musim dingin. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaaa betul. kalau jalan time winter memang limited tempat boleb pergi. tapi kalo pergi memang untuk snow saja bru ookay..

      tak baca lagi travelogue KakCik.. nanti insyallah CT terjah..

      Delete
  4. KALAU NAK TRAVEL KE NEGARA YG SDG WINTER KENA SIAP SEDIA DGN BUSANA TEBAL LITUP TUBUH...SEJUK SUNGGUH KAN...KAK MMG XTAHAN SEJUK MAHU MENGEREKOT JER...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe betul.. kena bawa pakaian yang tebal dan keperluan yang sepatutnya.. balut balut berlapis hehe..

      Delete
    2. kalau sejuk sangat, boleh hilang mood travel tu..so, memang penting.biarlah nampak pelik di mata locals..haha

      Delete
    3. ehehe bila da memang nak travel during sejuk mmg kena standby la kan.. tapi betul tu kak.. boleh jadi moody jugak hehe..

      Delete
    4. Oooo macam tuuu.. bestnya dapat main salji..

      Delete
    5. jom Wardah.. kita bukak tabung then jalan-jalan..

      Delete
  5. kaaann saya rasa dlm banyak2 fashion, fashion winter yg nampak stylish. autumn pun hehe. cantik bila depa pakai knitwear semua tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi.. sebab kita kalo buat pakai macam tu kat Malaysia memang mintak kena jeling hehe.. memang suka attire winter dengan autumn..

      Delete
  6. Replies
    1. mungkin kah akan terjadi.. dirimu aku miliki.. eeeeh =P

      Delete
    2. Akak masuk lagu Anuar Zain lah pulak.
      'Mungkinkah bersama,....' :)

      Delete
    3. mungkinkah.. mungkinkah.. mungkinkah..

      Delete
  7. Jom berwinter... dalam mimpi pun jadilah... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe dalam mimpi saja dulu pun jadilah kan =D

      Delete
    2. Mimpi yg sangat indah dengan lagu winter sonata kikiki

      Delete
  8. cantek2 nya fashion winter kt pinterest ni kak siti...kenapa la dekat jerman ni, semua hitam puteh ja....xbestnya la.... ahahhaha btw kita suka jugak winter ni byk accesories boleh pakaai, tpi bila masuk balik summer, jenuh nk simpan brg winter dlm kotak ke ape...sebab brg winter semua tebal2, pastuh byk plak tuh mak nenek dia....hahahaahha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kalo kat Germany tu hitam putih saja.. kat Malaysia ni lagilah susah nak cari Aisya.. dahla mahal2.. kalau satu winter coat kat UT tu.. mau tercekik tulang ikan rasanya.. semua RM500 keatas.. seksa.. mmg kalo search adeh.. lawa2 semuanya..

      Delete
  9. mesti tak sabar nak rasmi winter jacket merah tu..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngeh3.. semalam tengok kat UT.. dri RM899 jadi RM599 duh !! x sanggop nak beli..

      Delete
    2. nasib baik winter jacket I 75 hengget je..haha

      Delete
    3. yeeeelaaa jaket akak paling murah !!! jeelllllly !! ahaha..
      rezeki akak tau mmg ada dua ketoi saja..

      Delete
    4. Merah??? Make sure tak ziarah kandang lembu.. Kah Kah Kah...
      * Komen bakal meroyan...

      Delete
    5. tak daaaa pegi ladang lembu muaahaha..

      Delete
  10. hahhaha...towel oh towel, memang dalam memori

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha.. kenangan ku.. bersamamu.. tulaaa tuala penting tau.. kena masuk checklist..

      Delete
  11. cantik-cantik lah Siti..geram tengok!jom gi main snow plak..*wink wink*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe insyallah jom Turkey ke UK ke.. cewah. kita pasang angan2 dulu dan kumpul duit..

      Delete
    2. SS mampu snow tepi peti ais aje... Korek2 tingkat atas peti ais... he he he...

      Delete
    3. suka benar nipu.. dia da pegi dulu main snow konon tepi peti ais..

      Delete
  12. tinggal towel..macam org tu je yg buat..Opss!..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo patutla akak cakap pasal towel tertinggal hahhaa

      Delete
    2. ahahah Wardah jangan layan Syida ni.. dia saja je tu =P

      Delete
  13. dh boleh start simpan duit kalau nk main salji.. heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaaa betul tu Nina.. kena buat tabung dah untuk pergi jalan..

      Delete
  14. chantek2 semuanyer pakaian sejuk musim salju tuuh., kalo duit berkepok byk dlm poket suar kanns ., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau duit kepok2 memang CT rembat je semua Wak..

      Delete
    2. Kalu duit dah kepok2 tu... Suar dalam pon ada pemanas... Ha Ha Ha..

      Delete
    3. alaaa seluar pemanas tu kat Daiso RM5.30 je.. tak perlu duit kepok2..

      Delete
  15. Replies
    1. bhahaha yang pernah tinggal towel mesti mengerti perasaan itu =P

      Delete
  16. assalamualaikum ct..selamat malam..saje singgah umah ct ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe salam Kak Yan.. sorry tak ada teh ke kopi.. hehe..

      Delete
  17. Angin Winter sudah mai... Apakah???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia feeling2 frozen tu hahahah

      Delete
    2. ehehe acah.. acah.. Let It Go.. Let It Go..

      Delete
    3. Kalu frozen kena pakai baju kelambu... He He He..

      Delete
  18. I'ouls x mampu beli jenama mat saleh... Mampu brand cengkuang jek... He he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol !! iols jenama market buah ooohkay.. tak kuasa la jenama mat salleh..

      Delete
    2. Stoken I'ouls pon beli tepi jalan aje... Tak mampu masuk butik... Ahakssss...

      Delete
    3. pergh tepi jalan tapi kat mana ??? haaa tepi jalan kat negara orang =P

      Delete
  19. Fuhhhh, how I wish I can look fashionable during winter. How I wish I had dozens of winter coats and stuff. But too bad, takde pun semua tu. hahahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe i wish too walaupun Malaysia ada summer sepanjng tahu hehe.. sebab cute sangat semuanya..

      Delete
    2. Dok Malaysia ni memang tak leh pasang angan2 winter :)
      Akak paling feel pun pakai baju hujan nak gi tuisyen hahahah

      Delete
    3. eheheh CT baju hujan pun xdak.. ritu pinjam spupu punya tapi tak pakai pun.. hujan pun redha je basah ehehe..

      Delete
  20. wahhh.. siti nak g main salji kat mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mestilah bukan kat dalam peti ais... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. sambil makan ais batu campur =P

      Delete
  21. ada satu hari tu sy acah2 msk kedai yg jual winter coat. bkn apa...tertarik dgn warna coat yg dia display. br nk tgk salesgirl da dtg. then buat2 tanya brapa RM? dia jwb, RM400 trs telan air liur...then sengih2 pastu blah... mmg tahu harganya mahal tp kalu smpi 4 ratus tu, mmm tggu betul2 nk g trip br beli ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang mahal2 kalau kat Malaysia ni.. jenuh simpan duit kalau nak beli selai.. tapi kat sini choices limited.. kalo ada peluang beli kat luar beli je terus kat luar.. ehehe..

      Delete
  22. Jom kita simpan impian untuk guling guling atas salji SYM..buat ais kepal sirap..hu..hu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe yaaa memang cita-cita.. bawak sekali sirap ngan air gula hehe..

      Delete
  23. fuh, semuanya cantik2 belaka.
    belum ada plan lagi bercuti di oversea ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulaa semua cantik2.. geram tengok.. kalo kat Malaysia ni mahal2 semua..

      Delete
  24. Replies
    1. ehehe insyallah.. persediaan barang2 baju2 yang diperlukan..

      Delete
  25. Mcm2 style ada ct..hehe.. bergayeng waktu winter kite...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe CT suka tengok winter fashion.. tapi hehe.. sebab debab macam kena pam pam jadi takleh nak bergaya sangat..

      Delete
  26. Koleksi yang hitam merah tu memang ohsem sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaaa hitam merah memang always the best kan =)

      Delete
  27. sy mmpu berangan jer dulu....tak yah bayar kan....hehheehhhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. berangan is free.. so marilah kita brangan sama-sama..

      Delete
  28. Winter attire memang ohsem. Pakailah kaler carca marba pun nampak gojes je. Tapi harga kat Mesia mahal gila. Selalu masuk kedai kat KLIA2 tu boleh telan2 air liur je lah tgk harga *sigh*

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. kat Malaysia ni kita mampu tengok saja.. mungkin sebab Malaysia xdak winter jadi tak ada keperluan nak bersaing jual.. hehe kena pegi tempat dia baru betoi murah..

      Delete
  29. Nani ada kawan tauu duduk Beijing. Tengok dia golek2 atas snow tu aihh jeles kita. Hahahaha !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beijing mesti tengah heavy snow skrang.. kalo kat China best main snow kat Beijing la.. jangan pergi tempat CT pegi tu.. kering saja tapi snow tadak..

      Delete
  30. bestnya tgok ampa semua ada life nk pi bercuti.. haihs

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom Ty kita plan.. ehehe.. nak ajak awak tu sibuk memanjang =O

      Delete
  31. xleh tgk baju bajan tu
    lawo2
    comey2

    ReplyDelete
  32. Saya pun kalau nak buat DIY ke apa ke suka tengok kat pinterest juga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kalau bukak pinterest tu boleh sangkut lama.. cantik2 gambar situ..

      Delete
  33. semua cantik2.. geram tgok klu nk beli pkai dkt malaysia boleh x? hahahaha #buangtebiat... yerlah nk pg sana entah bila... kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh adik manish.. ehehe sanggup ka ? ehehe..

      Delete
  34. Lissa pun suka winter fashion! nampak sangat sangat sangat elegen kan. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. the best fashion walaupun nampak gemok.. ehehe..

      Delete
  35. Replies
    1. eheheh eheheh.. Akak DP ni.. ehehe..

      Delete
    2. Tak yah nak gelak2 sangat... Orang tanya tu jawap... Kah Kah Kah...

      Delete
    3. muahahahahaha.. muahahahaha.. gelak lagi =D

      Delete
  36. pernah dengar nama kedai nama "winter wonderland". rasanya ada kat Malaysia ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu Winter Time.. Universal Traveller dan Kok Wong kot yang kat KL tu ehehe.. ehehe Winter Wonderland kat mana ?

      Delete
    2. Pernah dengar kedai bundle Abu Bin Sood? Ha Ha Ha...

      Delete
    3. kat ceruk mana pulak tu.. adeh..

      Delete
  37. baju bulu2 saya (baju winter), walaupun dah ada, rasa macam nak beli jugak lagi... (memang dasar perempuan sangat!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. walaupun dah beli dah ada masih rasa nak tambah lagi..
      especially kalo parka ke.. knit wear.. geram !!

      Delete
  38. fashion tuk winter memang cantek2. hee tp harganya msti cntik jugak kan?hahahahah
    da dpt bayangkan kesejukan time winter tu.. memang beku la jawapnya. pakai baju 3 lapiss ponn still terasa sejuk kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun Cik Neddy.. kalau kat Malaysia memang harga semua mahal2.. kalau sale pun masih consider mahal.

      Delete
  39. gambar last serba merah tu memang owesome ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe memang gojes lah serba merah kan..

      Delete
  40. baju di atas tak ada dalam simpanan kak ekin...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...