SITI.YANG.MENAIP: PENGINAPAN CONDOTEL MEWAH DI THE HAVEN LAKESIDE RESIDENCES IPOH

PENGINAPAN CONDOTEL MEWAH DI THE HAVEN LAKESIDE RESIDENCES IPOH

/
98 Comments
December 26, 2015
THE HEAVEN ON EARTH - PENGINAPAN CONDOTEL MEWAH DI THE HAVEN LAKESIDE RESIDENCES IPOH. Sesuai dengan gelaran 'The Heaven on Earth' yang diberikan, The Haven Lakeside Residences yang terletak di Ipoh menjanjikan pengalaman berharga buat semua pengunjung yang datang menginap disini. Persekitaran yang eco friendly di pinggir bandar dikelilingi gunung batu kapur semulajadi yang berusia jutaan ribu tahun dan flora fauna yang terjaga rapi memang sangat superb. Sejuk dan damai terasa. Thanks to Sally Samsaiman who offered me to join the team and spend a night di suite room The Haven Lakeside Residences. Nak harap aku yang dapat jemputan memang taklah jadi kita pergi menempek. I made new friends too. Kawan-kawan bloggers yang famous, Ayue Idris, Naomie dan Eyzamiel. It was a splendid stay I must say.

THE HAVEN LAKESIDE RESIDENCES IPOH

The Haven Lakeside Residences menawarkan pengalaman penginapan mewah bilik suites untuk semua. Sangat sesuai untuk dijadikan sebagai salah satu destinasi percutian bersama yang tersayang, ahli keluarga dan juga kawan-kawan. Kalau rasa nak lari bawa diri dari kesibukan kota dan bertenang disini pun boleh. Confirm hilang semua stress dan tekanan. Masuk ke kawasan The Haven Lakeside Residences memang terus terpukau dengan keindahan sekeliling. Kawalan ketat dari pondok pengawal sangat bagus. Disapa mesra dan diterangkan serba sedikit tentang The Haven Lakeside Residences. Lagi teruja nak masuk. Tak sabar !! Jom kita masuk dan explore The Haven Lakeside Residences.





Awesome. Ternganga aku dan Sally bila lepas saja entrance sebab terpukau dengan keindahan sekeliling. Patutlah The Haven Lakeside Residences ni diiktiraf di peringkat antarabangsa. Kami terus parking dan selesaikan urusan untuk check-in. Nama pun kawasan residences jadi ada unit yang owned by public. Bukan semua unit dibuka untuk pengunjung. Jadi kita kena really ikut rules yang ditetapkan. Ada tiga towers di The Haven Lakeside Residences. Aku dan Sally duduk di aras lima belas Tower Banyan. Masuk ke dalam suite dan sekali lagi terpegun. Pernah sekali merasa duduk di Suite Room Equatorial Cameron Highlands (Copthorne Cameron Highlands) tapi Suite 2 + 1 Lakeside View di sini lagi besar dan selesa. Jakun. Setiap pelusuk ruang kami terjah. Aku pandang Sally.. Sally pandang aku. Besar sangat. Memang sesuai untuk keluarga besar yang ada ramai ahli keluarga.

LOKASI THE HAVEN LAKEVIEW RESIDENCES


GPS Coordinates: 
Latitude N-4°38'14.2, Longtitude E-101°9'43.2

THE HAVEN LAKESIDE RESIDENCES
Jalan Haven (Persiaran Lembah Perpaduan),
31150 Tambun, Ipoh, Perak, Malaysia

Phone : +6 05 220 9000

Hotline : +60 1700-8-1700-0

Fax : +6 05 220 9011

Web : The Haven Lakeside Residences

Email : reservations@bestwesternhaven.com.my

2 + 1 LAKESIDE VIEW SUITE

Bilik yang kami dapat memuatkan enam orang atau lebih. Pandai-pandai adjust kalau nak sumbat lebih ramai. Aku tak perlu ajar. Dua bilik tidur dan satu lagi bilik ada sofa panjang. Ruang dapur dilengkapi tempat masak dan meja makan untuk enam orang. TV flat screen dan sofa panjang turut disediakan untuk keselesaan pengunjung. Dari balcony pula jelas nampak keindahan alam semula jadi yang terpelihara. Tak perlu switch on aircond pun dah rasa nyaman. Jom kita buat tour sikit. Mesti korang pun akan fall in love dengan suite ni.

Ruang Dapur dan Ruang Makan.

Master Bedroom dan Toilet.

Bilik Kedua.

Toilet di Master Bedroom.





Besar dan luas sangat. Memang puas hati kalau nak bermalam ramai-ramai di The Haven Lakeside Residences Ipoh. Angkut adik-beradik mak ayah semua sekali mesti meriah. Asalnya bercadang nak tidur berasingan tapi masing-masing takut sebab bilik besar sangat. Jadi tidur sebilik saja. Senang nak pillow talk.

HARGA BILIK-BILIK SUITE DI THE HAVEN LAKESIDE RESIDENCES

Selain daripada Bilik Suite 2 + 1 Lakeside View yang kami dapat, ada banyak lagi jenis suites yang disediakan di The Haven Lakeside Residences. Korang boleh pilih bilik mana yang sesuai dengan jiwa. Yang bersesuaian dengan budget dan harga yang korang nak. Kalau bawa ramai ahli keluarga, kenalah bilik yang lebih besar. Kalau sekadar nak romantika cinta, cukuplah sekadar satu suite yang comel. Aku kongsikan sikit antara jenis-jenis bilik yang disediakan di The Haven Lakeside Residences.

One Bedroom Suite.

2 + 1 Lakeview Suite Standard.

2 + 1 Lakeview Deluxe.

3 Bedroom Executive Suite.

3 + 1 Bedroom Premier Suite Living Room.


Bestnya kalau dapat bercuti ramai-ramai bersama ahli keluarga dan kawan-kawan. My honest opinion about the suites dan harga : Berbaloi. Semua services yang ditawarkan adalah berpatutan dengan harga yang ditawarkan. Worth every penny. Bolehlah korang rancang percutian dengan keluarga atau kawan-kawan ke The Haven Lakeside Residences. Escape the hustle and bustle kesibukan bandar dan bercuti di sini. Tenangkan jiwa dan hilang stress dengan kehijauan alam semulajadi. Rancang percutian awesome korang sebaik mungkin. Selamat bercuti.

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

98 comments:

  1. cantik nya pemandangan kat belakang sna tu.. best nya dapat merasa menginap kat situ ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. permandangan disini memang cantik sangat.. damai je terasa..

      Delete
  2. Replies
    1. ehehe cantik.. berbaloi dengan harga..

      Delete
  3. Bestnya kalau akak dpt bercuti disini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe CT ni menumpang je kak ngeh3.. kalo dak tak mampu gak =D

      Delete
  4. Ya ampun... Cantik betul aih. Bertuah kak Siti dapat stay sana. Betul-betul into nature tu.
    Apa pun, gambar-gambar meletop!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Dik Pojie.. still belajar lagi cara nak guna Gopro.. ulang2 tengok video tutorial.. huhu.. dalam air tak pernah try lagi..

      Delete
  5. Cantiknyaaa .. kalau pergi confirm rasa taknak balik ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. rasa nak duduk je kat situ tanak balik =D

      Delete
  6. akak bukan nak bodek, tapi Sally memang bagus tau, kalau ada job dia akan ajak member blogger join sekali.semoga korang berdua makin murah rezeki

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe kembang kempis idong Sally bila baca ni ngeh3.. itulah dia ajak CT dapatlah merasa pergi duduk condotel mahal =D

      Delete
  7. Tingkat 15, tak gayat ke?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. gayat Kak Sal oooi.. keluar nak ambil gambar je.. ngeh3..

      Delete
  8. suatu hari nanti, nak beromantika cinta kat sini...tak payah gi oversea, kat Malaysia pun banyak hotel cantik-cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. idea nak romantika tu okay CT percaya.. tapi yang tanak keluar pi oversea tu macam tak berapa nak percaya je hehehe..

      Delete
    2. kah kah kah..gi oversea tu kalau ada duit..

      Delete
    3. ehheheh ala akak.. ada tu nanti bila sampai masanya =)

      Delete
  9. bestnya jalan-jalan...syok tgk kawasan sekeliling

    ReplyDelete
    Replies
    1. hewhew.. thanks Sally sebab ajak itew =)

      Delete
  10. Terpegun melihat keindahan tasik dkt hotel tu. Mcm x percaya je ada pemandangan cantik gitu. Wow! Harga boleh tahan juga dia punya mahal tp ye la kan berbaloi la dgn service dan kemudahan yg terdapat di hotel ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huurm yes sebab too exclusive that why.. kalau keluarga besar memang berbaloi sangat2 Kak Sue.. sumbat semua dalam 1 suite dah settle.. lepas tu x payah keluar dari hotel.. duduk je golek2..

      Delete
  11. cantiknya bilik hotel tu! siap ada study room lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe itulah. ada study room.. kalau tak cukup katil tido kat sofa je..

      Delete
  12. menarikkk.........jenguk di balkoni nampak tasik.
    but harga pun cantikkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. tasik semulajadi.. ehehe harga paling cantik =D

      Delete
  13. Terbaik la permandangan dia ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Yunsing.. jom kita explore Ipoh =)

      Delete
  14. Wahhh seronoknya dapat duduk The Haven ni .. bila la saya nak dapat duduk hotel mewah camnie ehh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala je Bro HH ehehe.. boleh plan family trip =)

      Delete
  15. viewnya mmg cantik la CT tapi harganya nak pengsan tgk . klu company byr ok je ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe ok kena pegi pujuk bos.. ehehe.. suruh bos banje =D

      Delete
  16. pergh.. boleh tahan juga pricenyer. tapi memang cantik. kalau 1 nite xcukup nih.
    thanks blogwalking.. follow u back ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. bayar mahal tapi services tip top.. ehehe mau duduk dua tiga malam kan.. memang melingkar saja atas katil ngeh3..

      Delete
  17. memang cantiklah view ngadap tasik tu..heaven je rasa, bila dpt pergi tak tahulan akak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngeh3.. jom kak kita pergi lagi..
      tong tong segalanya ahaha.. lepas tu x keluar2 bilik =D

      Delete
  18. Perghhh... Tempat orang kaya.. keh keh keh..
    * Carik gadoh...

    ReplyDelete
  19. Kalu datang sini kena main masak2 laa kan... full utilise peti ais.. ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulaaa lagi2 kalo ada fridge penuh cem orang tu punya fridge..

      Delete
  20. "aku dasar penakut"... Abislah Sally jadi bantal peluk! Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
  21. 1.5K ok laa tu... Lebih sesuai utk family... Sumbat reramai... Macam citer hindustan.. Ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. ramai2 memang sngt untung.. alaa sorang sikit share duit ngeh2..

      Delete
  22. salam kak fuh! heaven sungguuh! seheaven namanya hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu adik manish.. seheaven namanya =)

      Delete
  23. berbaloi la dengan pemandangan yang cantik,

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. kita bayar mahal and what we get in return pun berbaloi =)

      Delete
  24. sambil rest mind dapat lihat alam teringat kebesaran Allah kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu yang.. beruntung bagi mereka yang memikirkannya =)

      Delete
  25. Sakan hari tu tengok kak Siti dengan kak Sally update pasal tempat ni dekat Instagram. Memang nampak cantik sangat! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau boleh nak update lagi banyak2.. hahaha.. tapi nanti tak ada gambar nak share kat blog pula..

      ehem adik manish yang sedang bercuti tu.. amboi dia..

      Delete
  26. jeles aihhh...baca tajuk ja dah jeles hehe...belum lagi baca sampai habis

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan jeles you.. Sally ajak i deting =P

      Delete
  27. pemandangan di sekeliling memang aman, memenangkan...rasa macam nak stay kat sini ja kalau ke lost world of tambun

    ReplyDelete
    Replies
    1. uuish.. ceq kalo duduk sini tak keluar2 dah ngeh3..
      duduk sehari suntuk dalam bilik..

      Delete
  28. Memang...kalau nak bawa keluarga melihat keindahan alam, memang menarik tempat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. lari dari kesibukan kota.. cewah gitu =P

      Delete
  29. harga yang ditawarkan kalau untuk 2 3 keluarga berbaloi...boleh buat makan-makan lepak sembang pastu pi lost world

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tak abes lagi ka Lost World ? elok duduk hotel dulu then esok tu baru ke Lost World.. kalau tak lost lah duit anda =P

      Delete
  30. Bilik lawa luas cantik ! Suka tengok hahhh. pemandangan pun hijauuu je. Nanti kalau ke sana boleh lah menginap sini. Hehehe !

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh bila nak menginap tu hello2 CT k.. jangan lupa ahaha nak tumpang sama menempek =P

      Delete
  31. bestnyeeee..cantik gilosss..harga pun bole tahan..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngeh3.. tak apa harga tu.. dapat layanan tip top =D

      Delete
  32. wow best nyer !!!
    aida ni lom pernah holiday ke ipoh.
    lalu lalang aje, siti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eehhee lepas ni Aida lencong masuk jalan2 Ipoh pulak k..

      Delete
  33. wow weee mmg berbaloi harga dgn suasananya...

    ReplyDelete
  34. harap2 1 hari nnt dpt 'bertandang' kat sini ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe kalo nak bertandang tu hello2 k.. ceq nak menempek..

      Delete
  35. Usahkan ostralia...kat sini pun Mak tak sampai lagi..Cam mana nih.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe Mak nanti lalu Ipoh tu singgah2 pi JJCM sana..
      banyak kedai makan best2..

      Delete
  36. wowwwww......cantik bilik diaaaa....tp bila hrga....gulpppp....telan airliur.....kena kumpul duit dulu....heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngeh3.. kena angkut ramai2 baru best DM =)

      Delete
  37. Bestnye. Selesa sgt nmpk hoyel dia. Untung dpt join blogger lain.syok woo

    ReplyDelete
    Replies
    1. itupun ada yang sudi menjemput hehehe dapatlah tumpang sekaki..

      Delete
  38. Lawaaaa! Cuma harga je hehe kena kumpul duit banyak sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh ala tong tong ramai2 mesti okay punya =P

      Delete
  39. Kalau pergi area Tambun, saya pun suka tengok bukit-bukit kapur yang ada. Rasa aman damai je. Saya kat Lumut je. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe CT pernah few times jugakla meronda ke Lumut ehehe..
      betul.. kawasan Ipoh tu kaya dengan nature lagi.. hope kekal macam tu..

      Delete
  40. Harga je xde ye dlm ni? Kena check web mereka. Tp dasar kedekot ni..tunggu org belanja baru pergi kot..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. eeeh adalah harga CT up sekali.. ngeh3..
      hurm samalah gitu jugak kot.. bilalah ada orang nak banje =P

      Delete
  41. Mmg cantik cumactengok harga x dayo lah mokcik pencen

    ReplyDelete
  42. setiap kali balik kpg, tengok signboard je kat tepi highway..huhu..cantik suasananya..tenang dan damai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh betul2.. CT pun tahu tempat ni sebab tengok signboard tepi highway =D

      Delete
  43. Wow.. Cantik sangat nie.. Bila dalam gambar je memang ohsem.. Dekat tapi jauh... Bilalah nak sampai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe boleh kak.. rancang percutian keluarga ramai2 pegi =D

      Delete
  44. Ayat nak beromantika tu tak thn. Btw.cantik sangat tempatnya kak. Tenang aman je tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha orang ada partner sesuai la =P
      baru sesuai beromantika ehe..

      Delete
  45. dulu dok ipoh pun xpernah nk stay sini. masuk hotspring dgn LWOT saja.. weekend kalau tak busy mesti mai sbb dekat dgn rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe hotspring tu best tak ? tingin nak pegi.. Lost World je tahu..

      Delete
    2. hotspring tu best juga tp buatan punya. prefer pi sungkai hot spring lg best sbb betol2 dan banyak kolam boleh mandi. hehe

      tp jauh sikit lah selatan perak

      Delete
  46. cantiknya bilik tu syokkk kalau nak g honeymoon hahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eeheh orang honeymoon syiok la Kak Ekin.. yang x honeymoon ni krik krik..

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.