Wednesday, 7 October 2015

SEHARIAN DI PENANG BERSAMA SALLY SAMSAIMAN

SEHARIAN BERCINTA BERSAMA SALLY SAMSAIMAN DI PULAU PINANG


Apa hampa rasa bila nak dating dengan seorang stranger yang tak pernah hampa jumpa untuk pertama kalinya ? Selama ni beramah mesra di blog masing-masing macam dah kenal lama. Tiba-tiba nak jumpa face to face ketaq lutut ni. Ya. Kawan bloggers. Mesti semua ada pengalaman bertemu buat kali pertama kan kan kan ? Hampa rasa apa ? Habaq mai sikit.

Over !!

Hahaha tak adalah teruk sangat macam tu. Dah kita tak kenal kan ? Mesti cuak rasanya. Debar macam nak jumpa calon suami. Excited juga dalam masa yang sama sebab teruja nak bawa persahabatan yang terbina di alam maya ke realiti. Akhirnya bertemu jua.

Korang jangan cakap tak kenal Sally okay. Famous tau seorang Sally ini. Tak percaya silalah terjah blog Sally Samsaiman. Awal September yang lalu, Sally datang singgah ke Penang setelah beberapa hari sun bathing di Langkawi. Sally memang dah contact aku few weeks before sebelum datang lagi. Memang kami dah plan untuk bertemu menatap dua mata masing-masing. Secara tidak langsung, aku dilantik jadi tour guide tak bertauliah kepada Sally. Blur kejap tak tahu mana nak bawa. Mujur Sally tak banyak ragam. Solehah saja mengikut. 

Together with Ana, aku ambil Sally di Hospital Seberang Jaya. Awat kat hospital ? Haaa.. Sally memerlukan rawatan emergency. Acah saja. Kawan Sally drop Sally di bus stop yang berada di depan entrance ke hospital. Senang untuk aku ambil Sally disitu. Kawannya ada urusan lain jadi tak dapat nak bawa Sally pusing-pusing. Aku took over the job. Sally masuk saja kereta terus sembang macam dah kenal sejak lahir. Aku rasa okay sebab Sally pun dapat biasakan diri dengan baik. Tak kekok dan semuanya berjalan lancar.

Yes. Terus saja aku drive masuk pulau sambil bergelak ketawa menyembang dengan Sally. Aku tanya if Sally ada tempat-tempat idaman yang dia nak tuju tapi katanya tak ada. Dia ikut saja mana aku nak bawa. Maka teruslah otak aku ligat berfikir. Mula nak atur journey dan cuba sebaik mungkin susun aktiviti. Yelah !! Nak layan tetamu dari jauh ni.

SALLY SAMSAIMAN DI STREET ART PENANG


Aku rasa tempat ini memang wajib singgah buat semua tourists yang masuk Penang. Walaupun aku dah dekat berpuluh kali singgah tapi tak apa. Dah bawa orang jalan kenalah bawa singgah sini. Kalau tak nanti tak complete visit. Orang pula sangatlah ramai sampai pusing dua tiga kali cari parking. Weekends. Dua hari before that kecoh di Facebook ada puak manusia otak geliga dah spray Street Art sekitar Penang dengan spray kuning. Tapi bila kami pergi tengok okay saja. Jadi tak tahulah macam mana. Rezeki Sally untuk enjoy Street Art that day.



Aku rasa semua orang pun memang dah tahu. Kalau datang Penang memang wajib singgah cari Street Art. Kalau korang rajin Google, Street Art di Penang ni dah bersepah-sepah. Merata boleh nampak. Tapi yang betul-betul pioneer adalah di sekitar Jalan Armenian. Kalau rajin bolehlah sewa basikal untuk explore lebih jauh. Janji jangan pakai skirt macam aku. Kami ronda sikit saja. Tak menyeluruh sampai ke Chew Jetty pun memandangkan Sally sedikit injured. Aku bawa Sally jenguk Street Art yang wajib bergambar saja. Kesian pula nak ajak Sally menapak jauh-jauh.



AIS KEPAL DI JALAN ARMENIAN / PENANG STREET ART


WAJIB !! Aku dah tulis wajib jadi jangan derhaka much. Dengan cuaca panas matahari mencanak atas kepala, elok sangat korang cuba ais kepal ni. Datang with various flavors jadi pilih sajalah yang mana korang suka. Hanya RM3 untuk single flavor dan RM5 kalau campur-campur. Favourite aku adalah anggur dan sarsi. Kat tengah-tengah ada sebiji asam ko. Asyik makan benda alah ni sampai tak sedar apa. Ada few kedai yang jual ais kepal ni sepanjang Jalan Armenian. Mana-mana pun sama saja. Kalau rajin, boleh menapak jauh sikit untuk makan aiskrim kelapa. 

Lepas dah puas posing dan pusing-pusing, kami pun bergerak untuk ke next destination. Aku tanya kot si Sally lapar tapi katanya tak lapar sebab dia dah breakfast kaw punya. Dia nak makan yang ringan-ringan saja. Rugi Sally rugi !! Aku tengah bermurah hati nak belanja makan nasi kandar tapi ditolaknya kemurahan hatiku. Sampai hati. Hahaha.. 

Ligat kepala berfikir, mana nak dapat makanan ringan-ringan tengah hari rembang ? Ting !! 

SALLY SAMSAIMAN MENERJAH CHOWRASTA


Yes. Aku tak boleh fikir dah tempat lain. Kalau si Sally nak makan nasi kandar memang laju aku drift ke Nasi Kandar Line Clear atau Nasi Kandar Pokok Ketapang. Akhirnya ke Chowrasta. Ada few stalls yang dibuka dan adalah makanan ringan-ringan yang Sally nak. Kalau korang nak borong souvenirs dan jeruk, Chowrasta adalah tempat yang terbaik. Memang lots of choices untuk dipilih dan kedai jeruk bersepah-sepah. Aku tetap suggest Jeruk Madu Pak Ali as the best. Tapi terpulang. Selera tekak lain-lain.

Di Chowrasta ada banyak pilihan makanan jalanan (baca : street food). Memang tumpuan pelancong dan juga penduduk setempat. Orang lunch hour mai makan kat kawasan ni jadi tak pernah sunyi. Baru-baru ni ada seorang Uncle Mee Goreng keluar newspaper. Uncle tu memang berusia sangat dah tapi ligat keletung keletang menggoreng mee. Aku tak pernah rasa sebab tak minat Mee Goreng Mamak. Dari pemerhatian aku yang selalu tengok kedai dia penuh, sedap agaknya. Hihihi.. Ada juga pelbagai jenis kuih yang baru digoreng, cendol dan buah berangan.



CUCUR UDANG CHOWRASTA / AIS TINGKAP FAMOUS GEORGETOWN


Pilihan makanan kami untuk makan ringan-ringan adalah Cucur Udang Chowrasta dan Ais Tingkap. Cucur udang biasa saja rasanya. Bolehlah untuk dinikmati ketika lapar. Not bad. Aku sebenarnya tahu pasal Ais Tingkap pun baru saja. Itu pun sebab CN aka Cik Nurul yang bagitau. Malu haih.. Duduk kat Penang dah 23 tahun tapi apa pun tak tahu. Bila aku tanya DediS memang katanya famous di Georgetown. Dapat nama 'Ais Tingkap' sebab dijual melalui tingkap. Air sirap saja sebenarnya tapi ada sikit maju. Ditambah biji selasih dan isi kelapa. Tak guna ais ketul tapi ais sagat. Jadi macam slurpee gitu. Bila minum waktu panas tengah hari memang kick sangat. 

Kalau korang seorang yang diabetic, aku tak suggest ya.. Super manis. Mungkin kalau nak cuba juga kena minta kurangkan gula. Walaupun dah tak dijual melalui tingkap, tapi tingkap yang dulu-dulu terkenal masih dikekalkan. DediS kata rasanya masih sama macam masa dia minum waktu kecil. Lepas ni sila masukkan Ais Tingkap dalam wishlist wajib cuba. 

Kami kemudiannya meronda sekitar Georgetown dengan kereta. Tak kuasa menapak. Panas. Akhirnya kami decide untuk singgah di Upside Down Museum yang baru beroperasi. Macam-macam tempat tarikan baru yang dibuka di Penang sampai aku tak sempat nak catch up. Tapi itu nanti kita cerita okay ? Simpan untuk jadi stock entry lain.


PANTAI TELUK AWAK, TELUK BAHANG


Aku tanya Sally, pukul berapa curfew kena balik. Katanya almost dah. Alamak !! Baru nak masuk jalan ke Batu Ferringhi. Tak apalah. Kasi redah juga. Selepas solat Zohor dan Asar, kami terus ke Pantai Teluk Awak. Aku ada cerita pasal pantai ni di SINI. Pantai yang aku pergi dengan Geng Bulat lepas kami sesat cari jalan. Sebenarnya nak bawa Sally lepak di pantai yang bertentang dengan Spice Garden tapi full house. Memang tak jumpa parking. Lastnya menonong ke Pantai Teluk Awak. 


Siapa boleh teka apa yang si Sally tengah buat ? Pelik-pelik benda baru aku belajar dari dia that day. Bila ingat balik memang aku gelak. Isk betuah punya Sally. Hahaha..

Pantai Teluk Awak bukan pantai commercial tau. Kalau korang bayangkan ada tempat salin baju dan sebagainya memang kirim salam siap-siap. Ramai pun orang kampung yang tinggal sekitar pantai saja. Kalau nak mandi boleh. Ramai anak-anak kampung berendam sakan. Tapi aku rasa pantai disini sedikit berlumpur daripada bahagian pantai yang lain. Memang normal kalau korang mendapat pandangan sedikit pelik dari penduduk tempatan. Yelah !! Tiba-tiba sesat orang luar tapi do not worry. Nak takut apanya ? Kita pi nak layan perasaan saja. Nak lepak tenangkan fikiran elok datang sini compared to other pantai yang ada. Lama juga kami disini. Sampai perut dah mula berdondang sayang. Nak cari tempat for dinner. Lets go..

Nak sampai sini senang saja. Waze saja Teluk Awak atau boleh refer entry INI. Aku dah ceritakan dah. Rajin-rajin pi baca.

KEMPUNAN PASEMBOR PADANG KOTA


Sedih !! Tak dapat nak belanja Sally lagi. Huuurm.. Sally memang kena datang Penang lagi. Kami dah sampai Padang Kota dengan hujan renyai-renyai. Mencari parking sampai dua kali pusing. Dah dapat parking maka kami pun senang hati. Rupanya, kawan Sally dah sampai Padang Kota juga untuk ambil Sally. Sedikit blur ketika itu bila Sally kata dia nampak kereta kawannya. 

Aaaik ? Alaaa.. Tak makan la macam ni ? Hancus hatiku..

Jadinya plan untuk makan that night lebur. Sally pulang bersama kawannya. Macam terlalu pantas pula dah sampai detik nak berpisah (mood drama). Sempat juga berpeluk cium to bid goodbye. Aku harap akan ada pertemuan seterusnya. Sudi tak Sally ? Nak suruh Sally belanja sushi. Lalala..

Thanks for coming Sally. Harap Sally berpuas hati dengan service tour guide tak bertauliah ini. Datanglah lagi and lets plan a proper trip. Sorry for any inconveniences.

-----------------------------------------------------------------------------


Sorry sangat-sangat sebab tak dapat nak entertain or luangkan masa untuk korang berdua when you both came to Penang last time. Terima kasih ingat kat diri ini dan ajak berjumpa. Timing tak kena bukan kerana tak sudi. Insyallah ada rezeki next time pasti ketemua jua. Muah !!

-SITI YANG MENAIP (SYM)-

Reach me via email at :
sitiyangmenaip@gmail.com

249 comments:

  1. Hamboiii datimg datingan gituuuwwww x ajk kite pon sob sob...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe CT welcome semua orang datang Penang.. CT kan self proclaim
      duta kecil Penang.. cumanya kalo nak ajak lepak tu kena hello2.. bajet divaaaa ehhe..

      Delete
    2. perghhh duta tu...hai anies...datang penang roger #BloggerUtara k

      Delete
    3. ceq syok sendiri jaaaaa wakakaka..
      jangan lupa roger tau Anies.. Arz nak belanja nasi kandar..

      Delete
    4. sy br je blk dr penang smlm. smpi sn ujan lebat... ;-)

      Delete
    5. haaaa ? huuurm sampai hati tak gitau kite pun.. huuurm..

      Delete
  2. Sy ada pos something gn pos biasa je...in case dlm tempoh 2mggu still xdpt, beritahu sy ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooopsie.. baik baik.. setakat ni CT tak dapat apa-apa kiriman..
      will update Anies ya..

      Delete
    2. alamat yg ct beri agk general so mungkin kn tanya kerani kot...

      Delete
    3. kalau surat atas nama CT
      selalunya memang akan terus masuk pigeon hole nama ayah.. huurm..

      Delete
  3. Alaaa...alaaaaa....kita is terharuuu tauuu...jangan risauuu...nnt kita datang penang lagi yerrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe.. kite tau.. kite memang kadang2 suka act manis macam gula..
      awak jangan terharu sangat.. cepat sikit plan nak datang Penang lagi..

      Delete
    2. nnti datang penang, kita angkat 1 geng #BloggerUtara sambut sally.. hahaha

      Delete
    3. ehehe semua pakat bawak Sally jalan satu Penang..
      jangan risau Sally.. PhaIs belanja.. dia kayooo..

      Delete
    4. datang tu buat pengumuman dulu yaa

      Delete
    5. ingat tu Sally.. Arz Moha nak belanja.. maka jangan lupa
      bagitau kami kalo nak datang lagi k..

      Delete
    6. Hahahaha..insyaAllah...kalau ada masa lapang nnt sally pi jugak lg sekali...cari hotel yg best2! wee~

      Delete
    7. eheheh hotel pun nanti kita claim kat Arz tau.. kita lenjan duit dia ehehe..
      book seminggu terus kat Gurney Drive ehehe..

      Delete
  4. dah layak jadi tour guide x bertauliah nih... hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. miaahhaha.. bila nak dapat tauliah ni PhaIs ? tell me tell meee..

      Delete
    2. kena bawak geng #BloggerUtara pusing 1 penang, baru boleh layak bertauliah.. hahaha

      Delete
    3. owh, lupa nak check.. cukup sepurnama tak saya singgah sini.. hahahaha

      Delete
    4. hek eleh.. geng #BloggerUtara lagi pro kot.. masing2 dok Penang..
      tu si Arz tu duduk Komtat lagi.. tah celah mana Komtat tu.. penuh misteri..

      ehehe.. PhaIs.. mari lah jenguk sminggu skali.. buat macam CT..

      Delete
    5. tu la.. dah 25 tahun saya dok penang, x jumpa2 juga komtat tu.. hahaha

      Delete
    6. caittt sampai ke sini isu komtat......

      patutla tersedak sedak

      Delete
    7. ahaha Arz saja yang tahu.. Komtat tu bayangan ciptaan dia.. miahaha..

      Delete
  5. Waaahhhh, bestnye dia.. okkey, teruja tengok ais tingkap itu.. Shad pernah jugak jumpa bertentang empat mata dgn few friends yang kenal rapat kat alam maya. debar pun ada, tapi mmg terbaek! Berkawan biar berjuta millions.. hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu betul.. kita bina networking kita ramai2 janji bahagia..
      yang penting kena ikhlas.. betoi dak ? kita lepak share idea share pendapat.. baru syok..

      Delete
  6. SUKANYA DPT BERTEMU RAKAN BLOGGER YA SITI SAMBIL BAWA RONDA2 PENANG...PASTI SALLY HAPPY SGT...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe yang tu kena tanya Sally dia happy ke tidak.. happy dak Sally ? ehehe..

      marilah kak jalan-jalan Penang.. kalau ada kesempatan free time memang CT akan cuba luangkan masa sama-sama. boleh pergi makan.. hihi..

      Delete
    2. happy laa...bolehh laaa...bolehhh laaa...kahkahkah...

      gilaaa kau tak happy! :P

      Delete
    3. ngeh3.. nasib baik happy..
      kalau dak mogok dah ahahaha..

      Delete
  7. masih wujud lagi ais kepal ye ct...dulu suka makan aiskepal ..habis melekit tangan..baju habis kotor

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru je lagi Kak Yan diorang mula jual.. dalam setahun kot.. eloklah jual kat situ..
      panas so memang orang berebot2 nak beli..

      Delete
    2. cemana nak buat ais kepal tu? yang CT makan tu pakai mesin ke?

      Delete
    3. dia guna mesin ABC tu then dia kepal2 ngan tangan dia..
      tulaaa nama dia ais kepal..

      Delete
  8. sally dan yong hwa bagai aur dgn tebing ... hehehee ... suka je baca blog dia pasal artis k pop pujaan hatinya tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngeh3.. yang tu jangan siapa cuba pisahkan..
      haru biru duniaa jadinya nanti hehehe..

      Delete
    2. Guana boleh masuk cerita yong hwa kat penang ni..hahahaha

      Delete
    3. ehehe sebut Sally memang semua tau dah peminat Yong Hwa..

      Delete
    4. oooooo... ye laaaa... baru SS ingat... Sally pernah promote si yong hwa tu...

      Delete
    5. ehehe always dengan Yong Hwa dia.. berpisah tiada =D

      Delete
  9. Amboi bestnye adik2 g jln2 hehehe..wah glemer gtu ct jadi tour guard eaaa hehe..nnt kak lya g sana boleh laa tunjuk2 jalan utk kak lya plak ya ct

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe marila Kak Lya.. bawak si comel Akif tu ehehe..
      kalo datang wajib roger2 CT k..

      Delete
  10. Bestnya dapat berjumpa! Bilalah saya nak dapat peluang jumpa kak Siti dengan kak Sally ni? T____T

    Kak Siti nanti bolehlah jadi guide saya kalau saya pergi Penang. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh darling.. once ur back in Malaysia..
      we shall meet okay..

      Delete
    2. CT memang travel guide akak kan,..cuma akak je yg belum muncul2 :)

      Delete
  11. org penang sendiri pun belum merasa nikmat jenjalan kat penang.. entry best.. boleh jd referer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe sep sep !! lama duduk tapi tak pernah habis ronda..
      balik2 pi tempat yang sama ja...

      Delete
  12. Penang memang best dr segi makan atau pun jalan-jalan, sekali sakala balik kampung memang tak dan mummy nak explore semua..hehheehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe kampung Mummy kat Penang ya ? ehehe balik kampung skali skala pusing area kampung sajalah kan ? ehehe.. CT dok seberang. kalo orang datang or kadang2 saja free baru masuk pulau.. saja tak hadap gak pulau tu.. jem sana sini..

      Delete
  13. aritu mummy pun baru pi street art.. takde pulak yg spray kuning2 tu, tak silap dah lukis balik kan..

    Next time balik mummy nak pi rumah terbalik lahhh ..macam best je..macam syokkk je!.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa kalau betul diorang lukis balik memang super cepat diorang bertindak..
      sebab kami pergi dua hari lepas masuk paper.. baguih la gitu..

      Delete
    2. tangan sapo laa yg gatal tu...

      Delete
    3. tangan mereka2 yang perasan bijak tapi beeeengap aaha..

      Delete
  14. Siti .. nanti bole bawak mummy g jenjalan pulak ea... hahahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe boleh kalau free Mummy.. banje pleaseeeee hehe..

      Delete
    2. Ct ni on je, mummy! Gi penang carikla dia segera!

      Delete
    3. eheheh kalo time free baru on ehe.. kena book awal..
      gituuuu tau booking booking..

      Delete
  15. bestnya Penang..nak pi Penang lagii..sangat ceria and sporting orangnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh ceq la tu yang ceria tu.. ehehe.. kan kan..
      mari Penang jangan lupa cari ceq okay..

      Delete
  16. mestilah I tau..macam kita first time jumpa..hehehe.lagi gila kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe dup dap dup dap sepanjang hari kan.. makin nak jumpa makin neves..
      tapi dah jumpa sekepala terus 5 min hilang dah cuak..

      Delete
    2. amboi sampai ke osotlia katanya

      Delete
    3. eeeh jangan disebut2 laaah abang long oi..
      rindu belum habis lagi ni..

      Delete
  17. teringat first time jumpa Anies n Sally...tapi sebab terserempak, excited dia lain.selama ni tengok dalam skrin, bila nampak depan mata terkejut kejap..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha selama ni nampak dalam screen ahaha.. itu lawak..
      dalam screen pastu Whatsapp kan kan hihi..

      Delete
  18. pantai teluk awak? memang bukan tourist attraction, tak pernah sampai. Ais tingkap tu tak pernah try.banyaknya benda ketinggalan walaupun duduk Penang 3 tahun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe tiga tahun hampun lagi tak cover semua.. yang duduk 20 tahun lebey ni..
      nak cari jalan pun pakai Waze lagi kak oooi ehehe..

      Delete
  19. Sally ye..akak selalu baca bila dia cite pasal Kpop..tapi baca jelah.nak komen tak tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe dia ngan pojaan hati dia tu memang berpisah tiada ehehe..

      Delete
    2. alaaaa SS tu ngan LMH tu.. yo yo o jeeee kan..

      Delete
  20. nk suruh siti wt ronda2 penang gak le #EH...hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe boleh boleh.. akak banje okay ? i is on saja.. alalala..

      Delete
    2. nanti siti bawa ronda naik bas

      Delete
    3. aaaa ah aaah.. memang bus tu CT punyaaaa ahaaaaah..

      Delete
  21. bestnya jalan-jalan penang..wif sally pulak tu..ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. marilah kita berjalan bersama =)

      Delete
  22. wah best ronda2 Penang..nanti bawa Sally tempat lain pulak ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe kalaulah seorang Sally itu sudi jalan ngan CT lagi..

      Delete
  23. apa yg Sally buat kat pantai teluk awak tu? cari siput ke? cer citer ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe bukan kak bukan !! akak tekalah.. dia telah mengajar CT sesuatu yang
      sampai skarang kalo CT ingat mesti nak gelak kaw kaw..

      Delete
  24. nti bolehlah belanja k.el pulak no :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh eh ? ahkak lah kena belanja ahdik..

      Delete
  25. ok..entry ni buat akak jeles..alaaaaaa...nak pergi jugak..sampai hati sally x bawak akak...sallyyyyyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe Sally jawab leeeekaih.. eh ritu kan Kak Suria mai Penang gak..
      tapi time tu ceq ketiadaan di utara tanah air.. ihihi..

      Delete
    2. akak.. Arz ni hai hai dia nak belanja akak..

      Delete
    3. sape suh akak g awal sangat! hahahaha...lain kali dtg lambat sikit baru bole jalan sekali..eh?

      Delete
    4. miahaha.. akak next time datang hello2 siap-siap..

      Delete
  26. perasaan jumpa kawan blogger lain macam dari jumpa retis kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe betoi2.. kalo masuk sekepala memang la lagi havoc..
      jumpa Sally macam dah kenal 10 tahun ngeh3..

      Delete
  27. Cik Ct bila nak bawak org Kedah ni jalan2.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bawak jalan-jalan je kan ? makan tol minyak orang Kedah tu nak belanja kan kan..

      Delete
  28. dah lamanya x datang penang! banyak lagi tempat2 menarik kat penang yg saya x explore lagi T__T nak pegi penang. teringin nak rasa ais kepal tu. besar betul :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngeh3.. samalah kita diknon.. akak sendiri tak habis pusing Penang ni..
      ada saja tempat baru diorang buat.. lepas tu tempat lama tak habis cover lagi..

      Delete
  29. bestnyer, hjg thn ni nak blk kg di parit buntar, agenda wajib adalah jejalan di penang, mesti pegi tempat2 kat atas ni, serius tak pernah pegi, selalu pegi padang kota lama jer layan pasemboq

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe looorh kampung CN kat Parit Buntar ke ? dekat meh ngan rumah CT.. ehehe..
      wajiblah kalau dah sampai area sini kan.. harus lajak ke pulau nun..

      Delete
    2. tengok.. semua dia hai.. pemurah Arz ni..
      dia nak belanja semua orang..

      Delete
  30. Bestnya..saya rindu penang n kedah..huwa!!
    Bila dpt balik nieyh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe tak apa Timm.. nanti cuti balik rumah.. pusing puas2 k..

      Delete
  31. Wah, berdating dengan Sally yer... Lama sangat tak pergi Penang, pergi pun tak pernah jalan-jalan just meeting atau jumpa kawan aje...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa tula nanti datang Penang tu roger2 geng #BloggerUtara.. meh semua
      sambut kedatangan Zumal weee.. hihih..

      Delete
    2. nnti zumal datang kita sambut sekali dengan kompang.. hahah

      Delete
    3. Zumal !! sila screen cap apa diorang cakap ni.. kalau diorang tak
      berkompang.. mohon saman !!

      Delete
    4. Wah terasa bagai YB nak turun melawat kawasan pula... tapi Zumal hanya seorang pakcik tua. Hahahahaha ^-^

      Delete
    5. acececeh Zumal ni.. claim kat diorang je..
      depa dua ni sembang lebih ahahaha.. kasi buli sikit..

      Delete
  32. wahhhh ana cantikkkkkkkkk bangat..famous ana

    ReplyDelete
    Replies
    1. muahaha.. memang mek tu skrang bergaya..
      niat haplod memang nak memperkenalkan Ana skali.. kena luaskan
      network Ana ehehe..

      Delete
    2. untung ler ana ada kawan blogger pemes mcm siti ni.. hahaha

      Delete
    3. eh eh celah mana famous tu PhaIs.. aigooo..

      Delete
    4. kira pemes la tuh.. siap dpt bergandingan dengan blogger pemes cik sally.. hehehe

      Delete
    5. untung la pemes kan pha is

      Delete
    6. ehehehe Cik Sally iyelah famous PhaIs oooi.. Cik CT mano famous..

      Delete
    7. ape famous? apa? apa? hahahaha...chuoollsss takde femes nyaa...sebut nama pun tade org kenal :P

      Delete
    8. acececeh Sally merendah diri ehehe..

      Delete
  33. Wah kenapa cantek sangat gamba-gamba tuh huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh sebab model2 dia pun omey omey laaa kak =D

      Delete
  34. paling suka tengok gambar waktu Sally posing... rasa macam teruja je nak over confidence sangat macam dia tu... teringin nak jumpa CT so hakakkk boleh makan nasik kandaq line clear tu... teringin siutttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang mek tu.. dia redah je semua ehehe.. marilah datang Penang..
      ada rezeki kita jumpa.. boleh belanja ahkak makan dun worry..

      Delete
    2. bila nak belanja kita niiii

      Delete
    3. skarang ni sapa yang hutang belanjaaaaa siapa ??

      Delete
    4. Sally ni dah takde perasaan tu yg boleh posing tu..kahkah :P

      Delete
    5. eheheh Sally baguih la gitu.. tayah cover2..

      Delete
  35. Kak Siti memang tinggal Penang ehh? Bestnyaaaa! Tetiba mengidam food kat sana tsk tsk :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye laaa darling oooi.. tu laaa tacing dia jalan2 tak hello2 kita pun T.T
      haa marila lagi.. kita ronda2 cari makanan..

      Delete
    2. yaaa saya pun orang penang hahaha

      Delete
    3. eheheh dan Arz adalah seorang yang pemurah.. dia nak belanja semua orang..

      Delete
  36. Salam singgah Siti :D
    Ooo orang Penang ke? Saya suka Penang, makan semua sedap-sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngeh3 a ah.. ceq orang Penang.. memang. bab makan memang ohsem..
      marilah singgah Penang pulak..

      Delete
    2. ehehe.. dan Arz nak belanja makan tu.. dia memang suka belanja orang..

      Delete
  37. sally si peminat tegar CN blue. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe itu tak dapat disangkal lagi =D

      Delete
    2. CN Blue tu apa ok saja menyibok

      Delete
    3. pi tanya Sally.. kata nak mengenali Sally dengan lebih dekat..
      nanti nak belanja Sally makan-makan kan..

      Delete
  38. wokey masuk kawasan saya tak bagitau.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi.. kalau bagitau nak belanja ka ??? AB Cafe bilaaaa ni ??

      Delete
  39. Bgus nya ct...akk duk png..kawen ngn org png pun xpernah trun tgkp gmbaq kt street art tu..nk request ct bwak la

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe Kak Alia.. sesekali pegila bawak anak jenguk Street Art.. waktu malam pun menarik tau sebenarnya tapi scary sikit.. kat lukisan2 ni ada lampu..

      Delete
  40. macam2 dah ada kat belah pulau nun kan. masa kami rajin travel takde pulak tempat2 best macam ni haaaa. haihhhh mengundang betoi. ais tingkap tu macam bestttttttt je. sebab guna ais sagat!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe memang macam2 sangat skrang ni Kak Kira.. tau tau ada je tarikan baru..
      diorang memang guna rumah2 kedai lama tu buat tempat tarikan.. macam2.. hihi..

      Delete
  41. pantai teluk awak.. mcm best..agak secret tempat tu..
    nanti klau p penang bolehlah cari siti ha..ha.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah.. dekat je dengan taman negara Penang tu.. tapi simpang bertentang ehehe..
      boleh boleh.. tapi Sobri la belanja wakakaka..

      Delete
    2. owh dekat taman ngera la.. siti.. jom nanti bila2 planning naik kapal cruice nak.. baca kat review bloggers sounds intresting.. ha.ha.ha. cari tiket pling murah.. lpas tu p escape. yeahh haa.. :)

      Delete
    3. cruise pulak hihi.. kena rajin cek Groupon.. diorang selalu buat sale situ..
      tapi kat atas kapal ada banyak show pelik2 la ahaha..

      Delete
  42. wah sakan sgt berjalan-jalan...yg penting enjoy! :) btw, hari tu ada jalan2 dekat area street art tu..tapi kenapalah sy mcm tak perasan ais kepal tu?? T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul.. yang penting enjoy..
      air kepal tu kan.. CT rasa diorang bukak time weekends.. sebab
      time tu tourist ramai.. rasanyalah =P

      Delete
  43. bilalahh dapat jumpa akak gojes ni kannn~~ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngeh3.. marilah datang Penang adik manish =)

      Delete
  44. Apa yang Sally buat yang last tu? tak dapat teka... huk2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihih sampai skarang belom ada yang dapat teka.. hehe..

      Delete
  45. alaaaa.....pepagi tgk gbr makanan....adehhhh...terseksaaaaaaa.....laparrrrr......huhuhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh dah nak dekat lunch hour dah DM.. sabar naa ehehe..

      Delete
  46. nnti nk p penang titew kontek CT...gerenti ajak p tpt mkn yg sedap....hahahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe yeah.. inform ceq awal-awal..
      walaupun ceq tak kerja.. kadang tu jadual penuh macam orang kerja..

      Delete
  47. Amboi.. syoknya depa berjalan sakan... hehehehe CT bila kita nk deting jgk.. hahaha Ahlam selalu jer ke penang dulu setahun lebih duk penang... meh set time kita p daki bukit bendera...kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. daki Bukit Bendera ? miahahaha.. okay CT tunggu kat atas ya ? next time datang roger awal k.. kalau free boleh set nak date kat mana..

      Delete
  48. Ini lah gambar2 yang buat Iolss rasa nak pergi Penang jugak. Hahaha. Dengan makanannyaa lagi, haihhh sabor je laah

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh marilah Nani.. Penang menanti dirimu =D

      Delete
  49. So far SS baru jumpa sorang blogger je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti dah jumpa jangan 'jemu' pulak... ahaksss..

      Delete
    2. bahaha adus macam amaran keras je..
      nak geng ngan HH la.. boleh pi makan selalu lalalala..

      Delete
    3. Syaa tahu,...Saya tahu! Blogger yg SS pernah jumpa,.Si Luna Batam! Hahahah akan panggil Luna Batam selagi luna tak sambung entri batam dia ;)

      Delete
  50. Pertemuan 8 mata laaa... Ha ha ha...

    ReplyDelete
  51. SS tak sampai lagi street art tu... Sedeyyyy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS mana sudi nak jejak Penang.. semua nak yang cop cop..

      Delete
  52. SS tak boleh minum ais... Kire wajib jugak ke telan ais kepal tu? Keh keh keh...
    * jeling warden...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wajib telan jugak.. takyah jeling2 warden tu.. warden pun kena telan jugak..

      Delete
  53. Tak hancur ke gigit2 ais kepal tu? Iskkss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak dak.. bayangan tu jangan nak extreme sangat.. ahaha..

      Delete
  54. Wah, jeles tgk CT dating dengan Sally...nak jugak... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. marilaaaa Penang mari.. orang ajak lama dah..
      Cik Mimie je tak sudi lagi ahaha..

      Delete
  55. Eh, sally tengah buat small love kan? pic dekat pantai tu..ke salah..hahahah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yahooo !!! finally ada yang teka betul !!! yes yes.. mula2 CT pelik..
      nape gambar2 si Sally dia dok buat benda tu.. lepas tu dia kata tu love..

      okay kalo tak ada orang memang nak guling kat pantai tu..
      tak terfikir tu love..

      Delete
  56. Kalau Cik Mimie nak suh CT bawa tmpat makan yang best2 je..i love food... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe boleh Cik Mimie.. kalo free boleh je bawak pusing-pusing =)

      Delete
  57. Sally cmne best x Penang??? hehehe.. Eh ais kepal tue baru tahu la ct..mcm best jer.. nanti nk pi cari lah..tak pun jom ct belanja akak..hehehe=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sally tu jejak blog ni sepurnama malam kak.. maka nak tunggu dia reply agak sukar ahaha..
      meh nak tolong jawab..

      dia kata best sebab ada CT wakakakaka =P
      akak dah kena penyakit Arz ni kak.. bahaya kak.. no no no..

      Delete
  58. Rasanya pernah jugak terjah blog SALLY SAMSAIMAN ni... Tapi entah zaman bila... ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe apa lagi.. pi terjah Sally skarang.. serbu dia biar dia sempot aahaha =P

      Delete
  59. wah, kak Sally ye. syoknya! fes time kita jumpa bloggers lain memang ketaq2. lama2 okay je. hehhehehe. kita dah la festime mmg krik2 .

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh memang.. part yang first time jumpa tu yang neves macam nak terkeluar jantung.. lepas tu bila dah click okay saja ehehe..

      Delete
  60. pergh ais kepal tu. dah terasa macam kat hawaii pula ha. sedapnya tengok. belum rasa sungguh lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tudia Amy jauh tu Hawaii tapi okayla.. feeling2 ditiup angin sepoi sepoi kan.. eeheh..

      Delete
  61. kita pernah juga makan jeruk madu Pak Ali. mak oi, sedap!! serious. abes kita pedajal dalam masa sehari je. kahkahkah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. kalo Jeruk Pak Ali dia different dari jeruk lain.. makan pun tak sakit tekak..
      ada reason kenapa jeruk tu paling famous..

      Delete
  62. alahai, masa x mencukupi ye. sedihnya. tak apalah. nanti ada rezeki moga berjumpa lagi ye. in shaa ALLAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah.. sedey tak dapat banje makan pasembor..
      memang nak kena suruh Sally datang lagi.. ehehe..

      Delete
  63. Gambar Sally dengan ais kepal kuning tu sooooo cooooomelllll!

    ReplyDelete
  64. mmg malu2 kucin tau waktu memula nak jumpat CT dulu...cuak, malu berdebar semua ada sbb? tak tahu leh ngam ke tak...risau bila jumpa nanti speechless nko pandang muka aku aku pandang muka ko..hha gitewww

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...