SITI.YANG.MENAIP: MELBOURNE VICTORIA 2015 | AUSTRALIA : SUMMARY

MELBOURNE VICTORIA 2015 | AUSTRALIA : SUMMARY

/
64 Comments
October 27, 2015
JALAN-JALAN TRAVELOGUE MELBOURNE VICTORIA | TEMPAT-TEMPAT MENARIK DI MELBOURNE | PERBELANJAAN DAN BUDGET KE MELBOURNE. Akhirnya selesai pun perkongsian perjalanan ke Melbourne. Habis aku senaraikan tempat-tempat menarik di Melbourne untuk diterjah dan ceritakan tentang pengalaman sepanjang berada disana. Hampir setahun peram baru dapat habiskan. Kekangan masa dan kadang-kadang memang tak ada mood langsung.  Ini adalah senarai entries berkaitan trip ke Melbourne pada bulan September 2015. Musim bunga bakal tiba di Australia tak lama lagi, eloklah aku kongsikan dengan korang entries lama. Share idea apa yang patut. Tapi kena ingat satu perkara. Pengalaman setiap dari kita adalah berbeza dan cara juga berbeza. Apa-apa pun ikutlah kemampuan dan keselesaan masing-masing. Semoga dapat dijadikan panduan untuk merancang perjalanan ke Melbourne.










It was a blast journey and we had so much fun in Melbourne. Good food. Memang kalau ada rezeki untuk kembali memang nak pergi lagi. Banyak yang belum explore. Finally it's a wrap. Terima kasih untuk semua pihak yang membantu to make the trip possible dan sepanjang berada di Melbourne. Especially to my parents. Cik Tia, Acik Yati, Kak Sal dan AK. Thank you untuk semua kenangan dan days yang kita spent together. I am thankful enough to meet all the beautiful people while I was there in Melbourne. Harap perkongsian ini dapat membantu kawan-kawan yang sedang merancang ke Melbourne. Kalau ada sebarang persoalaan boleh drop komen atau email.

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

64 comments:

  1. teringin jugak nak ke australia

    ReplyDelete
  2. thanks for sharing...bestnyer dapat tengok tempat orang...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kak.. seronok tapi apa2 pun kita akan lebih hargai negara sendiri =)

      Delete
  3. banyak tertinggal ni... nanti ada masa sikit, sambung baca na... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheh pelan2 kayuh kalo sudi nak membaca =)

      Delete
  4. Selamat Hari Raya in advance... take care jangan main mercun haaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya too awok.. haip itew tak main haih..
      awak pun jangan main2 mercun =D

      Delete
  5. tu mat salleh saja interframe ke atau nak tumpang glamor kat blog ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe dia asal nampak camera dia nak nempek =D

      Delete
  6. wah..dah habis. I is jealous!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngeh3.. kamon Kak Sal.. kuatkan semangat anda =)

      Delete
  7. Sangat details..boleh buat rujukan, thanks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah bila aida nak merujuk ni, siti.
      sebab ntah bila nak ke melben.
      ari tu adik ipar ajak aida ke australia next year.
      but tak tau part mana of australia.
      nak cek cek saving dulu. ntah brape dinar nak kena rahnu kan nanti :) hu hu hu

      Delete
    2. ehehe insyallah ada rezeki sampai.. sementara adik bradik ada kat sana pegi je. Australia ceruk mana pun best hehe.. wow dinar !! CT bling bling da mata ni ehehe..

      Delete
  8. selamat hari raya kak siti

    ReplyDelete
  9. wah banyaknya entry, berpeluh la nak habiskan ni. i like melbourne

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe maaaaceh kalau sudi bacee hehe..

      Delete
  10. Pergh nak sampai 30 posting tu... dah boleh buat buku...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahahaha banyak bebelan jeee tu PLM =P

      Delete
    2. yes la dik.
      bleh dibuku kan tau.
      sgt membantu org lain in shaa Allah :)

      Delete
    3. bestnyaaa kalo boleh dibukukan hehe..

      Delete
  11. Selamat Hari Raya tuan umah.
    Tadi baca dari Blog Sal.

    Memang bestlah dah pergi Aussie. Lepas ni ke mana pula? =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee selamat hari raya too.. lepas ni hehe.. ehehe..

      Delete
  12. ya allah.. memang lengkap sungguh. ok dah jadi follower sejati dah ni. thanks dear.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha comel jee.. terima kasih ya =)

      Delete
  13. Selamat hari raya aidil fitri & maaf zahir batin

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya.. salam aidilfitri =)

      Delete
  14. Gambar memang terbaik Sis...chantik
    Teringin pulak rasa nak gi jenjalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.. edit jee lebih hehe..

      Delete
  15. insya allah ada rezeki pasti smpi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Anies.. ada rezeki insyallah sampai =)

      Delete
  16. selamat hari raya utk siti sekeluarga

    ReplyDelete
  17. terima kasih drop komen byk2 ;-)

    ReplyDelete
  18. finally! bertahun tunggu..ni belum masuk Perth lagi..hahahahahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahah sebelum Perth ada lagi satu citer lain =P

      Delete
  19. parking kat cni dlu..mana tau esok2 ada durian runtuh nak p Aussie Blog SYM laa sbg rujukan..mehmehmeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin. rezeki kita mana tahu kan.. rahsia tuhan =)

      Delete
  20. Seronok baca percutian sym ke melbourne..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak.. harap membantu diorang2 yang mencari info..

      Delete
  21. Selamat hari raya CT.. Cik Mimie dapat melawat kat sini..lama x tinggalkan jejak.. maafkan sya wahai Cik CT :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh Cik Mimie biziiii nak uruskan macam2.. tengok blog pun x berupdate hehe xpeeee itew faham =D

      Delete
    2. Terima kasih sebab faham...hehehe.. insyaallah, ada masa akan singgah blog CT ni..komain-komain.. :D

      Delete
  22. Belum khatam lagi cerita melbourne CT ni.. akan ku gigihkan diri selongkar entry melbourne ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe silakan Cik Mimie silaaakan =D

      Delete
  23. Seronoknya!!pasni p gold coast plak siti

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyooo hehe belum ada prancangan tapi mudah2an one day =)

      Delete
  24. SYM...kita mai lepak sini jap...tak sempat nak baca habis lagi....
    nanti ada masa relaks kita baca semua k...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha nak cari masa memang x jumpa punyaaa wakaka =D

      Delete
  25. Dah lama sangat tak datang sini sampai dah ada summary dah trip ke Australia ni. Kenalah korek balik entries dahulu kala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe silalah rajinkan diri Farah kalau sudi wakaka.. banyak tu entries kalo nak korek =P

      Delete
  26. syoknya.. x mampu pergi lg stakat..ni blh tgk n baca pgalaman org pom dh teruja

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah ada rezeki tu akan sampai =)

      Delete
  27. ehhh. nihhh yang arituu kann.. macam cerpen dahh.hehe nak jejak singapore pon xmampu haih apalagi melbourne nii (┯_┯)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha amboi cerpen ya.. maaf diknon.. akak ni menaip memang susah berenti. kalo
      boleh nak upgrade dari cerpen to novel hehe..

      insyallah adik oooi.. rezeki kan tiba =)

      Delete
  28. banyak duit mek ct ni g jalan2 hihihihihi...

    ReplyDelete
  29. nanti boleh refer sini.. no doubt hehhe. nice sharing ct

    ReplyDelete
  30. Nak ke sana xtau la smpi ke x, cikna feeling2 je la smbl baca N3 siti ni...;-)

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.