Monday, 7 September 2015

UPIN IPIN FIESTA DI DPULZE, CYBERJAYA

UPIN IPIN FIESTA DI DPULZE, CYBERJAYA


DPULZE CYBERJAYA | UPIN IPIN FIESTA. Ini bukan sebarang pemberitahuan. Event pun dah lama berlalu. Aku just nak kongsikan cerita dan gambar sebelum aku delete. Baik aku upload sikit daripada nanti tak ada dalam simpanan terus.

Nak dijadikan cerita, aku tak tahu menahu pun pasal Upin Ipin Fiesta yang berlangsung di DPulze. DPulze berada kat mana pun aku tak tahu. That day after Momon bertunang, dengan berbaju kurung bagai, kami terus shoot ke Cyberjaya. Nak melepak. Yes kami tinggalkan majlis macam tu saja. Together dengan orang yang bertunang. Hihihi.. Akhirnya kami pilih untuk ke DPulze. Lepas makan kami pergi solat. Since aku boleh Jama' and Qasar, aku malas nak bersesak dalam surau yang sempit. Aku tunggu kekakaks lain solat. Kat bawah memang ada booth jualan barangan Upin Ipin. Lepas tu ada dua MC naik stage dan mula kasi soalan quiz untuk orang yang mula berkerumun. Soalan-soalan quiz untuk budak-budak kecil. Kalau jawab betul dapatlah goodies. Aku dengan Momon tengok saja dari atas.

Tak lama lepas tu, MC jerit panggil keluar mascot. Aku ingat acah saja. Sekali betul pula seketul 'Ehsan' keluar dari entah mana. Makin ramailah budak-budak kat depan stage tu. Joget-joget si Ehsan atas pentas. Aku dah jeling Momon. Memberi signal nak turun. Terus aku cepat-cepat turun tinggal Momon kat atas. Momon geleng-geleng kepala. Mengutuk aku tapi lepas tu kekakaks semua sama-sama lupa daratan. Tak sedar umur dah tua. Come on. Age is no guarantee of maturity. 

Jadi aku nak share saja moments aku bertukar jadi anak kecil seketika. Sama-sama excited dengan budak-budak kecil yang bersorak bila nampak Upin Ipin. Padahal bukan peminat pun. Sekadar tahu nama watak saja. Ada Ehsan, Jarjit, Upin dan Ipin. 










Jejoget untuk beberapa lagu before adik-adik dijemput naik ke pentas untuk sama-sama menari. Aku nak naik juga tapi nanti rosak pula event orang. Comel sangat sampai orang tak dapat nak teruskan majlis. Lolz. Aku ada ambil video. Kalau nak tengok sila rajinkan diri scroll IG aku. Comel.

Lepas dah semput jejoget atas pentas, mulalah sesi bergambar dengan mascots. Kami gigih tunggu sampai ke sudah sebab nak bergambar dengan mascots. Isk.. dahlah tak dapat naik atas pentas menari, tak kan nak pergi macam tu saja. At least kena ada juga bahan bukti dah berpeluk-pelukan dengan Upin Ipin. Abaikan saja siapa kat dalam mascots tu. Janji dapat bergambar dengan riang ria.

Kekakaks yang dok gelak sakan kat aku pun dah sama naik. Tu lah !! Jangan gelak kat orang sangat. Kan dah sama-sama lupa diri. Boleh tengok sendiri. Lagi over dari aku. Yang baru bertunang pun sama excited. Hahaha..







Haaa puas kami kejar semua mascots. Siap main tarik lagi suruh pandang camera. Mascots pun sporting habis. Siap kasi idea nak posing macam mana. Kami tak pedulikan orang lain yang tengok kami atas bawah. Aaargh !! Tunggu turn masing-masing lah baru bergambar. Kami pun beratur juga. Sesekali buat perangai childish macam ni seronok. Boleh release tension dan lupakan seketika masalah duniawi yang melanda. 

Okay itu saja nak kongsikan kali ini. Jumpa lagi nanti.

-SITI YANG MENAIP (SYM)-

Reach me via email at :
sitiyangmenaip@gmail.com

238 comments:

  1. Replies
    1. best best.. jadi cem bebudak jap..

      Delete
    2. suka tgk anum komen..ayat mesti pendek2 je hihih

      Delete
    3. Anum boleh geng ngan Uncle Khairuddin hehe..

      Delete
    4. Bukan isteri MKL kan? Ahaksss...

      Delete
  2. Comel nya upin ipin real..besar ....nak peluk upin ipin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. kami pun jahat jugak.. tarik2 dia sana sini ajak bergambar..

      Delete
    2. kalau sis JM kan CT...minta dua bukak maskot tu..mesti berpeluh dalam tu kan..PANAS! ke ada kipas kecik kat dalam....penat wooo nk bawak kepala besar lori tu ehehhe

      Delete
    3. kak Yan!! jgn! dalam maskot tu mesti lelaki hehehe..kalau JM x pe sbb JM single ehehe

      Delete
    4. hehehe tamo lah suruh dia bukak maskot.. kang punah bayangan comel Upin Ipin macam mana hahaha tak rela iols weh.. tapi dalam bangunan tu sejuk je.. so tak adalah dia peloh teruk sangat kot..

      Delete
    5. Kalu kak yan nak pelok maskot tu... Make sure org dlm maskot tu perempuan... Kalu x... Rasa 'penuh' je org kat dalam tu peluk kak yan... Ha ha ha...

      Delete
    6. hahahaha macam2 la SS ni.. tak de diorang tak pelok2.. hehe.. budak2 je kalut nak pelok diorang.. diorang cool je..

      Delete
  3. comel kan watak2 dlm upin upin tika bersama diluar skrin tv..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang.. sebelum ni tak layan pun kartun ni.. tetiba dah nampak maskot..
      comel pulak hahaha.. suka Upin Ipin dari Boboboy hehe..

      Delete
    2. watak Boboboi comel tak kak Paridah...ke JM lagi comel hihihi

      Delete
    3. comel jugak.. muka sebijik je ngan Upin Ipin hahaha..

      Delete
    4. Upin Ipin ngan Boboiboi tu sama je pelukisnya, tu pasal muka sama

      Delete
    5. wwoah eh ? bhahaha patutla sbijik.. tapi awat Boboboi tak best ?

      Delete
  4. Replies
    1. Jarjit kat Jargit ? ehehe.. ada tapi kesian dia.. orang lupa nak brgambar ngan dia..

      Delete
    2. Macam mana orang leh lupa? Bukan dia sama besar ke dgn yg lain. Ni mesti sebab dia lupa nak berpantun nih! Terus hilang charm ;)

      Delete
    3. sebab upin ipin comey sangat.. orang serbu diorang saja.. tu yang lelain kelupaan =P

      Delete
  5. bukan setakat kanak2 je tengok upin ipin ni, yg dewasa, wrga tua pun tengok.. syokk je..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe memang.. tetiba terus lupa diri dah besar bila nampak maskot keluar hehe..

      Delete
  6. budak budak pasti seronok kalau dapat ke sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak bapak budak pun sama seronoknya Arz hahaha..

      Delete
    2. arZ x bawak cik puteri ke sini

      Delete
    3. uuuish jauh tu Penang ngan Cyber hehe.. tapi ritu masa merdeka ada
      gak maskot ni pegi Perda.. ehehe.. time tu ada karnival gak..

      Delete
    4. arz takut dia yang lebih-lebih dari cik puteri..hehehe

      Delete
    5. bhahaha ada kemungkinan tau jadi macam tu =P

      Delete
  7. Sampai sekarang SS tak tahu mana satu ipin dengan upin.... SS tahu kak 'Ros' aje... Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh...sama laa kita....xtau yg mn satu upin ipin....kena tgk huruf kat baju ehhhhh.....hehehhe

      Delete
    2. sama ja..beza jambul.. haha. suara pun sama..

      Delete
    3. bahahah a ah kena tengok kat baju diorang.. ada huruf kan.. tapi betoi.. sama je sebenarnya.. botak sorang berambut sorang.. rambut pun seketoi =P

      Delete
    4. Upin tu ada rambut seurat..kalau Ipin borak terus..kalau kak Ros mestilah yg paling comel tu SS

      Delete
    5. hahahaha typo teruk ni Akak JM.. borak pun boleh =P

      Delete
    6. Tapi SS suka 'Ros'... Ha ha ha...

      Delete
    7. SS kan memang dalam hati ada taman.. hari hari jiwang =P

      Delete
    8. Dua-dua suka ayam goreng ke salah seorang je?

      Delete
    9. rasa macam dedua suka ayam goreng.. suka paha ayam..
      kalau ada mesti berebot2.. ehehe.. ke bukan ?

      Delete
  8. Yang pakai tudung pink tu... pinkkk tu.... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. apesal apesal ? taulaaa dia yang paling comel.. hahaha..

      Delete
    2. yang pakai tudung pink tu i dah "book" tau SS hihihi

      Delete
    3. bhahaha nampak tak tu SS ? warden u mula nak curang dah hahaha..

      Delete
    4. Sampai hati u curang dengan I Jay Emm... cikgu ceketedddd manaaa? I nak berpaling tadah sekarang! Kah kah kah....

      Delete
    5. lalalala Kak Farrah masih warden iols =P
      walaupun muncul sepurnama malam hehehe.. bizi tu..

      Delete
    6. Kahkahkah cikgu ceketed di sini SS. Tak mau berpaling tadah! Cikgu Ceketed tak cukup kudrat nak pantau ramai2. Maklumlah muncul bila purnama biru je hihihihi

      Delete
    7. cukuplah Kak Farrah dengan anak2 jagaan kan ? dah dah tak payah tambah2 dah..

      Delete
  9. Bebudak suka betul ipin upin ni kan... Kalu anak sedara SS tgk... Jangan harap ada peluang nak tgk tv...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha ala Acik SS takan ngan anak buah nak berkira.. ahaha..

      Delete
    2. Tengok sejuta kali cam nak muntah... Ohhhh tidakkk mampu ku hadammmm...

      Delete
    3. ahahaha CT tak tengok pun.. kadang tu tau dah.. memang TV diorang yang dapat..
      tak ada chance nak tengok.. layan laptop je la..

      Delete
  10. Ni kalau Zuyyin dan Zayra nampak ni memang taknak balik =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe habisla mama jenuh nak kena kepong.. ke mama pun sama tanak balik ?

      Delete
    2. keee mama yang tanak balik ? haaaa.. sama2 tinggal ngan anak-anak..

      Delete
  11. Replies
    1. ehehe kebetulan ni Nani.. nampak ada fiesta =D

      Delete
  12. waaa....dah ramai kawan upin ipin ni. dulu mascot berdua je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. makin maju dah.. skrang ni yang watak watak lain pun ada peminat =P

      Delete
  13. peluang tak boleh dilepaskan ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. dah kebetulan ada situ.. terjah je terus..

      Delete
  14. bestnya...betul, betul, betul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh eh ? hahahaha.. mesti suka jugak kan ?

      Delete
    2. saya suka...saya suka (ce teka tu trademark sape)

      Delete
    3. yang cinaaa tu.. kan kan ? alaah apa nama dia.. Mei Mei eh ?

      Delete
  15. heheheheh....kalau sy pun...mesti teruja tgk maskot tuhhh...apatah lg budak kecik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak memang tayah cerita.. tak lekang dari pentas tu..
      kita yang dah besaq ni pun sama je naik dengan diorang.. mujur tak naik pentas skali..

      Delete
    2. I teruja nak tengok sape dalam maskod tu... Kah kah kah...

      Delete
    3. isk pelik2 laaa SS ni.. orang nak jumpa maskot je bukan yang dalam maskot..

      Delete
    4. manalah tahu kot jodoh sembunyi dalam maskot... keh keh keh

      Delete
    5. Akak suka ngan maskot. Tapi kena pandai kawal diri sebab bila geram tengok kecomelan maskot, ada kecenderungan utk 'cederakan' mereka.

      Delete
    6. haaaaa Kak Farrah ? really ? ooooemgi.. huurm.. awat lagu tu ? sebab kita sakan pi serbu depa eh hehehe.. jangan gitu kakak.. nanti depa seram hehe..

      Delete
  16. Replies
    1. ehehee.. ooo peminat Upin Ipin rupanya =P

      Delete
    2. Ni kartun favourite cekebon gak ni. Boleh tahu episod mana episod baru atau ulang :)

      Delete
    3. amboi Cekebon.. melayan Upin Ipin jugak eh ehehe..

      Delete
  17. anak sy klu tengok niemesti suka..skrg dah ada geng layan upin sbb adik diadah kena sapa tu upin...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh ada geng lagilah naik kalo dapat jumpa maskot ni.. mesti seronok diorang..
      rasanya kalo ada event yang ada Upin Ipin memang maskot akan datang hehe..

      Delete
  18. Upin Ipin siri animasi yg bagus.. kadang bila tgk cerita mereka teringat zaman kecik2 kita.. jalan cerita dlm upin ipin bukan kisah moden ni sangat. ianya around 90-an camtu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang.. sebab main kat kampung2 kan ? main lak permainan tradisional.. memang
      trasa cem kita bebudak dulu.. hehe.. tapi ada gak kadang2 tu kena explain kat budak2 yang
      tengok.. sebab ada watak yang nakal2 jugak.. so kena remind anak2..

      Delete
    2. anak sedara akak suka benau ulang ayat 'bertuah punya budak'. sambil cekak pinggang ala kak ros.pening hakak layan nenek umur tiga tahun tu..haha

      Delete
    3. hahaha cepat tangkap kan budak2.. meh sini mokcik nak luku kepala tu =P
      amboi nenek umur tiga tahun yaaa..

      Delete
  19. Yang tudng pink tu Kak CT Rose ka? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh CT je.. rakyat marhein biasa ja..
      Kak Ros tu lawa benar nak compare ngan itew.. haha..

      Delete
    2. yang tudung pink tu lagi comel dari upin ipin

      Delete
    3. eh eh ? mana Kak Sal tahu ni.. miahahaha..

      Delete
  20. Jadi budak2 sekejap ni memang best.. lupa masalah.. tapi terlebih budak2 pun menyampah jugak.. HAHAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha betul tu Syida.. sesekali okay jugak.. haaa tu kebudak-budakkan.. kenalah kena dengan gaya jugak nak buat perangai pun..

      Delete
  21. kenapa tak bawa titew same jumpe upin ipin

    ReplyDelete
    Replies
    1. titew pun tak plan lew awak.. tetiba je sampai sana..
      DPulze pun kitew tatau kat mana hahaha..

      Delete
  22. Ehe..upin ipin ni mmg smpai ke glongn tua minat abes..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak takdela minat sangat pun sebenarnya Timm haha.. akak excited tengok maskot
      tu jee.. terus lupa diri haha..

      Delete
  23. hai sym!!!!!!!!!!!!!!!! hai upin ipin!!!

    ReplyDelete
  24. comelje upin ipin..
    Salam blogwalking: www.yanieyusuf.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang comel sangat.. hehe..
      thank u singgah sini.. tunggu CT kesana yaaa..

      Delete
  25. hahaha....memang sah-sah kalahkan bebudaks okay...kiki

    Upin Ipin memang best cuma bahasa dia tu kadang-kadang agak kasar. Tak berapa sesuai rasanya sebab budak-budak 2-3 tahun yang baru nak belajar cakap, ikut sama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang.. terus lupa umur sebenar hahaha.. tapi masih under control.. tu tak naik pentas sama jejoget hehe.. a ah memang bahasa tu kasar sket.. sebab tu kena tengok sama dengan anak2.. takleh kasi tengok tanpa pemantauan.. yes anak2 buah CT dapat perkataan pelik2 thru kartun lah.. kita naik hairan diorang guna words tah apa-apa..

      Delete
  26. Salam SYM,
    Comel maskot Upon Ipin & Kawan2 tu.. Bertuah SYM dpt bergambar sbg kenangan.. Kalau anak saya tgk ni mesti setahun cerita tak habis.. hehehe :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe sama jugak lah.. benda best2 memang sembang lama tak habis..
      kalo bebudak lagilah kan..

      Delete
  27. ni baru betul2 nak komen..tadi komen cari pasal heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada eh komen betul2 ngan komen cari pasal ahahahak..

      Delete
    2. kekakaks lew suka komen cemni =D

      Delete
    3. Kiranya komen2 sebelum ni tak betullah ye ;)

      Delete
    4. diorang ni kan memang cemni Kak Farrah haha.. macam tak biasa =P

      Delete
  28. sis JM pun tak tahu DPuzle tu kat mana? ni kan pula CT..malu sis tau!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha kalo akak tahu memang CT kagum haha.. akak.. kat Putrajaya tu ada Alamanda akak tahu dak ? harus tahu k.. tempat kita dating hahaha..

      Delete
    2. Kampung jay emm kan kat Koya... Tak pe... Di maafkan! Ha ha ha...

      Delete
    3. ahahah tu yang tetiap tahun nak balik kampung.. hehe..

      Delete
    4. samalah, tak pernah dengar..I tahu Pavilion je.hahaha

      Delete
    5. ehehe Pavi tempat orang2 keyel Kak Sal.. yang suburb ni pegi DPulze je..

      Delete
  29. kih kih kih..'Age is no guarantee of maturity' katanya...it's like me opsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa betullah.. age is just a number kan hehe..

      Delete
    2. beeeetoi tu Kak Sal.. hehe tak apa kita acted macam muda remaja pun..
      janji kita tahu dalam certain2 situation.. macam mana nak bertindak matang..

      gitu =P

      Delete
  30. ahaahha...abaikan rupa paras dalam maskot tu yek..ntah2 mat bangla ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha CT pun rasa gitu jadi abaikan siapa di dalam maskot..
      kitaaaaaa abaikan !! hahah..

      Delete
    2. Pastu sedap2 org pelok! Kah kah kah... Nasib!

      Delete
    3. eeeeh takde pelok2 laaa.. amboi SS pikir pelok je eh..

      Delete
    4. Tak dapat dibayangkan kalo betui2 bangla dalam tu.. hadoiii pengsan!

      Delete
    5. halamak Mummy.. janganlah bayangkan.. nanti tak ada selera =P

      Delete
  31. kalau sis JM haruslah buat aksi lagi gediks dari CT ahahaahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi kak.. ni tak cukup gedik ek ? okay takpa.. nanti kita suruh akak posing kaw2 okay..

      Delete
    2. tulaaaaaa nak tengok sikit.. nak tengok demoo.. !!

      Delete
  32. Comel jerr...
    Untunglah Upin dan Ipin and the gang dah berapa lama wujud pun sentiasa di zaman kanak-kanak ngeh! ngeh! ngeh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe lama dah.. lagend dah diorang berdua tu hahaha..
      kalo zaman kita kecik ni kira kira katun2 macam usop sontorian hehe..

      Delete
  33. Wahhh..syoknya...anak sy minat giler okay dengan upin ipin..ade one day tu..dia berpantun.. "dua tiga kucing berlari..mana nak sama si kucing belang..." cer..kagum dengor..terus tanya..kakak..kakak pandai pantun..teacher ajar ek kat school..sekali dia jawab.. "taklah ibu..Jarjit yang ajar..." ohhh no...hahhaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha nangis cikgu dengar.. Jarjit rupanya lagi besar pengaruh daripada cikgu hahaha..
      comel sngat.. yang mana elok tu ekot tak apa.. tapi kadang2 tu bahasa diorang
      kasar2 jugak.. yang tu yang tamo anak2 dok ikut..

      Delete
  34. seronok sungguh kanak2 riang tu ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahah kami pun sama sama kanak2 riang =P

      Delete
  35. Anak mummy kalo jumpa Upin Ipin ni ada yg tak mau balik kang... Mummy suka Jarjit , suka ngan pantun-pantun merapu dia.. Syookk je bila dengaq..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe Jarjit pun ada fan eh.. mmg la dia ngan pantun2 dia tu.. kdg je kena gaya lebihnya mrapu hehe.. anak tamo balik tapi Mummy pun akan sama terjebak..

      Delete
    2. mummy ke anak mummy yg x nak balik? ha ha ha

      Delete
    3. Siti..itu sudah semestinya.. mummy suka pantun Jarjit tau, walaupun byk merapu..hehhehee

      Delete
    4. SS : dua-dua sekali la.. kan mummy drebar dorang.. hahahahaha Baik tak punya alasan..hehehehe

      Delete
    5. sebenarnya CT tak tahu pun Jarjit tu suka berpantun.. CT ni tah dua tiga kali je penah tengok Upin Ipin ngeh2.. kenal pun Upin Ipin jaa..

      Delete
  36. Comel gak maskot Ehsan tu kan ^-^

    ReplyDelete
  37. Fuiyoooo...dapat selfie dgn upin ipin & the gang. Dekat ngan office kita D'Pulze ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heehe bila kawan sebut DPulze mmg blur tatau kat mana.. ke Cyberjaya pun baru brapa kali hehe.. makin banyak shopping mall..

      Delete
  38. best nyer.
    aida pernah jumpa upin ipin aje.
    yg lain x pernah la plak.
    best nyer jumpa jarjit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ni sorang lagi eh peminat Jarjit hehe.. dah maju da.. diorang buat maskot lain sama..

      Delete
  39. husna bila sampai part mcm ni mmg tak peduli ckp org dah.. hehehe.. dah ada peluang bila lg nak merasa kan.. kalau pikir ckp org je mmg seketul robot lah kita..;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe gitu skali perumpamaan eh.. umpama seketol robot..

      Delete
  40. sudahnya semua terjebak ambik gambar ... besar tu upin ipin ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha betol.. yg asalnya mencebik tu sama-sama naik hehe..

      Delete
  41. http://madey09.blogspot.my/2015/09/jerebu-di-keningau-pada-12-sept-2015.html
    menarik tul lah Etuza tengok..gambar pula sangat meriah dan terang..tahnia upin dan ipin menceriakan kanak2 di sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kanak2 memang suka sangatlah dengan maskot ni semua.. yang tua pun tetiba jadi tak sedar diri.. hahaha macam mana tu kak..

      Delete
  42. mohon maaf selalunya letih Etuza lain tak lancar...so blogwalking sangat slow penat pun ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe slowly pelan2.. ada free time baru blogwalking.. CT okay saja =)
      thanks singgah teratak CT ni..

      Delete
  43. hahaha.. tak sangka ct mcm kanak2 juga. sekali sekala. bukan CT stay kl. org xkenal blogger penang

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha well.. jiwa muda bhahaa.. kadang2 keluar juga prangai budak2 ni..

      Delete
  44. kalau dekat rumah anak buah tengok upin ipin mak sedara tumpang sekaki... hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe mak sedara sporting le tuh.. boleh tumpang sekaki..
      kalo CT memang terus bukak channel lain =P

      Delete
  45. Aqil msti suka klau dpt jumpa upin ipin...apasal x culik seketoi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak.. kalau culik seketoi CT nak letak mana kak ? tamolaaa..
      kalo culik nanti penuh bilik..

      Delete
  46. Anak saya sgt suka upin ipin ni

    Saya dapatkan air bersih dan jimat bil elektrik. Jemput baca sharing saya AIR BERSIH , BIL ELEKTRIK JIMAT

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe tah tah akak pun minat sama macam anak hehehe..

      Delete
  47. bestnyaaaaaa <3333 tapi kesian dengan upin ipin. rambut masih tak tumbuh2 . hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha kebotakan itu yang paling comel tu hahaha.. bebudak lagi
      tak apa botak =P nanti da besaq tumbuh la rambut tu..

      Delete
  48. wah jadi kanak kanak riang di festival upin dan ipin :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kan ? sekali sekala tetiba jadi kids balik..

      Delete
  49. Sally baru je balik Cyberjaya semalam...tapi jumpa Tun Mahathir laa..hihihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada event eh kat sana.. okay la tu.. jumpa Tun M yang real..
      bukan yang pakai maskot ngeh3..

      Delete
  50. Wahhh....meriahnyaaaaaa..... bukan budak2 je seronok..mak budak pun seronok gak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngeh3.. itulah pasai.. habis yang tua pun lupa diri kejap hehehe..

      Delete
  51. Tingat upin ipin kt pwtc..last year...ada budak2 meraung2 sbb tkt pd hal maskot je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha overnya meraung2.. sebab tengok besar gabak kot.. tanjat boboy gitu la kan..

      Delete
  52. Replies
    1. ngeh3.. sekali sekala acted macam kids =D

      Delete
  53. syokkk la bawak anak2 pegi.... tapi kdg2 depa takut gak maskot patung besar2... ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe a ah betoi gak tu.. kadang tengok maskot takut gak..
      kang nangis2 dibuatnya.. tapi mami and dedi boleh je pegi amek gambar hehe..

      Delete
  54. ammvoiii jeliternyer uooolss., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaaamvoi Wak.. cuci mata eh kat sini wakakaka..
      kekakaks itew semua memang cecantik =D

      Delete
  55. suara upin ipin tu sama tak dengan dalam video dorang hihihihi :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngeh3.. diorang tak bercakap pun Kak Kira hehe..
      time nari diorang golek2 je..

      Delete
  56. Upin Ipin ni bukan takat budak -budak ja suka... mak ayah pun tumpang sekaki kadang-kadang... hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh betoi2.. kadang2 mak ayah layan lebih dari anak2..

      Delete
  57. Anak sedara Ros suka tengok jugak.. asyik la dok ulang tengok. Tak cukup kat tv, tengok pula kat hp. Tapi , la ni dia slow dah tengok upin ipin. Sebab dah terpaut dengan Ultraman!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe haaa tengok Ultraman jaga2 jugak.. kang diorang ekot step2 berlawan tu..
      budak2 skrang cepat pick up.. anak2 buah CT mmg tak dapatlah tengok lawan2 tu semua..

      Delete
  58. amboi.. manja nya upin dan ipin tu.. ai peminat depa.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha kami paksa tarik kepala dia pandang camera..

      Delete
  59. ehhh... kita tag awak kat sini...

    http://miamorzafirah.blogspot.my/2015/09/give-away-by-budak-kacamata-jangan-baca.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuuuhu awok.. itew tak dak masa lagi nak jenguk2.. huahua..
      gud luck oookay =D

      Delete
  60. Seronok...seronok...comel2 semua mascot tu :)

    ReplyDelete
  61. Cik Mimie minat giler dgn Upin Ipin..terpengaruh dgn anak buah...hahahhaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kuat melayan Upin Ipin gak ye Cik Mimie hehe.. join anak buah sekali..

      Delete
  62. Hahahhaa haruslah jd macam bebudak bila ada maskot pujaan budak2 ni... upin ipin ni pun mmg fav anak2 saya... tapi saya rasa upin ipin ni antar kartun yg boleh didik anak2 secara tak langsung... dgn doa2, moral of the story dlm setiap episod... dan lain2..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...