Monday, 28 September 2015

MELBOURNE VICTORIA 2015 | AUSTRALIA : #1 TEASER

JALAN-JALAN MELBOURNE MUSIM BUNGA


SPRING HAS SPRUNG

"you will never be completely at home again.. 
because part of your heart will always be elsewhere.. that is the price you pay for the 
richness of loving and knowing people in more than one place.."

Jujur aku katakan.. jiwa.. hati dan fikiran ini masih melayang jauh merindui bumi Victoria.

Bak kata kawan aku..

"Hang ni boleh masuk #TeamTakBolehMoveOn.." Pffft !!

Finally !! Berjaya juga kumpulkan kerajinan untuk mula bercerita. Malas. Bila jenguk blog dan mencari mood untuk update mesti kecundang. Rindu sebenarnya nak kongsikan cerita pengalaman berkelana. 

Aku bukan traveller tegar jadi jarang-jarang dapat terbang keluar. Cerita tentang Pulau Pinang tak sudah. Tak ada modal nak cerita kisah travel sebab memang tak pergi mana. Nak mengaku diri seorang traveller pun malu. Pengalaman ciput tak seberapa kalau nak dibandingkan dengan kawan-kawan yang lain. Lagi jauh kaki mereka semua melangkah. Lagi hebat. Ilmu banyak. Tapi aku masih berharap perkongsian kali ini ada juga manfaat buat yang memerlukan. Manalah tahu ada juga benda yang boleh dicedok dari pengalaman aku.

Alhamdulillah. Seminggu sudah aku selamat pulang ke tanah air. Tak pernah terlintas yang aku akan sampai ke Australia. Gempak sangat bila sebut Australia. Macam dah jelajah the whole country. Aku pergi 1/10 daripada keseluruhan Australia. I went to Melbourne yang terletak di negeri Victoria. Berkobar-kobar bila baca entries PLM, Cik Nun dan few others yang dah berjaya sampai ke Melbourne. Aku baca tapi belum terdetik nak pergi. Tak merancang pun untuk travel tahun ini memandangkan tahap kewangan yang tak berapa nak stabil. 

Back in April, aku bersembang dengan Cik Tia, kawan lama masa di MRSM dulu through FB. She was one of my housemates. She is in Melbourne sambung study. Aku pernah plan untuk ke New Zealand ziarah dia tapi tak jadi. Christchurch gempa. Bila Cik Tia sudi terima aku as tetamu, I bought the ticket. Ramai yang dah tahu aku travel dengan siapa kali ini tapi apa yang korang tak tahu adalah macam mana kami boleh terjebak travel bersama. Semua akan aku kongsikan. Soon yaaa very soon. Shhh.. Expose sikit saja dulu. Nanti dah tak misteri. 

Memang niat utama nak travel tengok bumi-Nya. Nak merasa usap kangaroo dan peluk koala. Aku boleh katakan hampir 90% daripada itinerary aku berjaya dicapai. Mana hilangnya lagi 10% tu ? Nantikan. Disebalik semua itu, ada yang lagi bermakna yang aku dapat. Tiny little things yang besar nilainya.

Kisah jejak kasih..

Kisah membina persahabatan..

Kisah merancang memilih serta membuat keputusan.. 

Yang pastinya satu kisah pengembaraan baru buat aku. Hebat atau tidak dimata korang semua, bukan taruhan. Diri merasa cukup bersyukur dengan pengalaman kali ini. Aku tak nak cerita sekarang. Saja nak biarkan korang tunggu (acah macam orang orang heran sangat). Alaaa.. Alaaa..

Aku masih mencari rentak nak menaip. Macam tak reti pula nak susun ayat.

Kali ni izinkan aku nak belanja satu gambar.


Kuala Lumpur - Melbourne
14 September 2015 (5.30AM) +2


---------------------------------------------------------------------------------------------

Al-Fatihah untuk arwah DediS, Shuhaimi Bin Sulaiman.

-SITI YANG MENAIP (SYM)-

Reach me via email at :
sitiyangmenaip@gmail.com

260 comments:

  1. waah ke melbourne ya. tak sabar nak tau cerita trip ke melbourne. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh iye.. CT cedok tips sikit2 dari entry Maz =)

      Delete
    2. cedok jangan tak cedok
      sharing is caring

      Delete
    3. MAzu dan CT dah sampai Melbourne..ME? sob sob sob meh sini tudung tu nk kesat air mata nih

      Delete
    4. hehe curi tips sikit kat blog Mazu.. eh Maz ke Mazu ? ke tak kisah ? ehe..

      Delete
    5. bestnyer dah ke sana, mmg aus antara negara yg cn teringin sgt nak pegi

      Delete
    6. bestnye siti... seronok plus teruja nak baca sambungan penuh ni.. cepattttt... haha

      Delete
  2. Wah! Tak sabar nak baca cerita seterusnya! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ya Pojie.. nanti dah hapdet jangan lupa baca..

      Delete
  3. parking dulu...dah lama datang sini ni..jap g nk balas serangan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe eh eh ada serangan ka ? oooopsie..

      Delete
    2. mestila hada..tunggu eh..nak tajamkan jari jap

      Delete
    3. yaaaaaa daku sudah semput menerima serangan =P orang nak blackout kan.. dia serang siap2..

      Delete
    4. Bayo ehh parking tu... Bayo kat SS... He He He...

      Delete
    5. parking dua jam je free..macam kat Melbourne city..hihi

      Delete
    6. Akak tak dan parking. Kena baca terus! Dah terlambatttt! :)

      Delete
    7. eehehe apsal bayar kat SS plak ? blog CT.. bayar kat CT lah.. huahua..
      kalo park tayar senget pun kena compound tau.. skarang i penganggur.. i nak jadi ceti..

      Delete
  4. pergh..TEASER katanya...nanti sis JM pun nak buat TEASER lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha eh bukan Akak JM ngan SS pun selalu buat teaser ke..
      iols ni belajar dari uols2 la.. eheh..

      Delete
    2. gitew hihihi...tunggu my teaser...it will coming soon

      Delete
    3. inilaaaa dia ni eh yang acah suprise tu.. hoho lepas ni nak suprise jugakla dengan uols semua..

      Delete
    4. Jay Emm memang teaser memanjang... Entry penuh tunggu tahun depan... Ha Ha Ha...

      Delete
    5. kalau tahun depan lah..haha

      Delete
    6. Hahahah moga2 adalah entri penuhnya by tahun depan. Byk kisah pending nih....

      Delete
    7. ehehehe Akak JM sebenarnya ratu teaser tau.. betoi2 tu..
      teaser memanjang.. entry tadak gak.. ceq dok tunggu entry munge matahari ceq..

      yang dapat rembulan je memanjang..

      Delete
  5. tak sabaq, tak sabaq nak baca...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe sabaq sabaq.. ceq kalo menaik citer2 macam ni slow sikit hehe..

      Delete
    2. ehehehe alaaaa bukan orang tu adaaaa pun nak baca T.T

      Delete
    3. kita pun tak sabar nak baca..hehe

      Delete
    4. I pun tak sabar jugak! Especially citer mama kangaroo & joey dlm kantung! :)

      Delete
    5. ehehehe sabaq sabar.. ada sikit lagi kerja.. then boleh la
      rajin sikit nak sambung bercerita =)

      Delete
  6. citerlah..citerlah...
    kak tak pernah jejak bumi kangaroo tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe coming soon kakak.. komitmen lain menanti dulu ni..
      tu yang belanja teaser saja dlu..

      Delete
  7. Replies
    1. ehehe Anum ni.. komen memang epic..

      Delete
    2. ahahaha..itu trade mark Anum!

      Delete
    3. kan.. tak Anumla kalo x cemni hehe..

      Delete
  8. Replies
    1. bhahaha ala pakcik.. kasi chance la nak poyo =D

      Delete
  9. Uhuk...uhuk...terbatuk pulak... Haah PLM pun tertanya2 CT gi dengan sape...

    ReplyDelete
  10. sukanya tengok gambar tuh.. tak sbar nak baca pengembaraan SYM kat sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eeeh tayang satu je gambar dulu =D
      saja nak acah-acah intro penuh misteri ehehe..

      Delete
  11. amboi diaa...join la #TeamTakBolehMoveOn tu...hahahaha...cerita cepat sikit boleh...gambar lain mana gambar lain?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha over kan team tu.. tapi nak buek guano..
      sabaq Sally.. workload ni Sally.. nanti tak dan terkejar2..

      Delete
  12. Replies
    1. jeng jeng jeng.. Kak Yan tak tahu lagi yaa..
      okay okay akan CT kongsikan nanti..

      Delete
  13. seronoknya.. tak sabar nk baca entry2 seterusnya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe kekalkan keseronokan itu.. akak mencari masa ni nak update =)

      Delete
  14. gmbr sunrise atas awan dlm kapalterbang tu memey ohsem.,

    tringt wak memori melbourne @2010 ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboi Wak dah sampai lagi awal ye.. huntonglah..
      memang nak pergi sana nampak matahari terbit.. cantiknya =)

      Delete
  15. uiii patut lah nekcik carik kat malaya tak dapat dapat..ada kat ostoluia ropernya...tak ngape..nekcik tunggu cerita CT ye dengan penuh kesabaran ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe Nekcik ni.. napa cari time ceq takdak kat Malaysia..
      sabar ya Nekcik.. CT ada beberapa urusan penting nak kena siapkan dulu..

      Delete
  16. Amboi
    Dia p Ostolia ler
    Bestnyaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe rezeki kak.. alhamdulillah..
      korek korek tabung =D

      Delete
  17. Wuhuuu, cik CT balik dah.. nak Koala sekoq... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe tak dapat la der Syida oooi.. diri sendiri pun tak ada koala sekoq..

      Delete
  18. bestnya Cik Ct dapat p jalan2.. Tak sabaq ni nak baca cerita depa.. cepat2 update nah.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak nak !! coming soon eh.. siapkan beberapa urusan penting seketika =)

      Delete
  19. tgk gambaq kat FB, lawa2 lah... meh satu 2 keping nak eksyen.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooit nak eksyen apa ni.. betuah punya budak hohoho..

      Delete
    2. Kehkehkeh, akak pun musykil sama,...nak eksyen apa? ;)

      Delete
    3. tu la.. ceq pun tak faham ni.. hehe..

      Delete
  20. Woittt... jgn nk ngade2 tak update...

    Update skrg... update..

    Ni akk dh diri sblh SYM ni sambil pegang rotan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tatutnyeeeee tite dengan Kak Huda dan rotannya..
      titeee tatut angat =P bhahaha..

      Delete
  21. Hahaha.... best kn melbourne...

    Dik... itinerary awk tu 90%akk dh sampai ...

    Ayyak... mcm mn nk tiru ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huda dh nak masuk 5 kali ke Melbourne dah kira 'balik kg' tak perlu lagi itie bagai

      Delete
    2. tulah Akak JM.. Kak Huda dah nak masuk lima kali pergi..
      tapi nak mintak itinerary orang baru first time pergi..
      memang la 90% dia dah khatam *jeling Kak Huda*

      ps : rasa macam CT plak nak pegang2 rotan huhuh..

      Delete
  22. OK, tak sabar nak baca your story..hehehe.baru baca dari your travel partner je..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ecececeh..komen ni buat sis JM tersenyum je

      Delete
    2. ehehehe lawak kan ? tapi bila masing2 baca sangat comel sebenarnya kekeke..

      Delete
    3. Padahal dia drama queen.. he he he..

      Delete
    4. i kan pemenang Oscar..haha

      Delete
    5. Adoyaiiiii! Tak larat betul baca komen si Sal nih! Sal kenal ke ngan travel partner CT tu? ;)

      Delete
    6. bhahahaha tahap identical Kak Sal dengan travel partner CT mmg match..

      Delete
  23. so true CT, rezeki tak disangka kan..akak pun tak pernah terbayang akan kembali ke Ostolia dalam masa setahun..tapi dah itu takdir Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada rezeki allah permudahkan..syukur

      Delete
    2. kan.. keputusan masing2 buat tak sampai sehari pun..
      terus decide dan beli.. memang drastic sangat padahal tabung sendu..

      amin amin Ya Allah..

      Delete
    3. hahaha..antara benda paling gila akak pernah buat

      Delete
    4. bhahaha.. samalah. dalam kegilaan tapi ada bestnya kan =)

      Delete
  24. rindu Melbourne jugak!!!samalah, team tak boleh move on!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduhh!! baru balik dah RINDU rinduan ke..iskk...bila turn sis JM lak ni

      Delete
    2. CT masih lagi dalam #TeamTakBolehMoveOn.. masih scroll gambar2 disana..
      sengih2 dan terbayang semuanya..

      Akak JM tu dah nak khatam satu Ozi dah..

      Delete
    3. Sis JM belum khatam semua lah,..dia komen kat blog Sal yg tempat korang pergi ada yg dia tak sampai lagi....kan sis JM kan? Kan? Kan?!

      Delete
    4. ehehehe tak lama lagi tu Kak Farrah.. tak lama lagi dia sampai leee tu..
      bukan boleh caya itu kakak.. laju je dia berjalan..

      Delete
  25. wow... menarknya ausie terasa nk p sana jer... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe sila sila.. CT tak pernah plan nak ke sana..
      tapi bila baca kawan2 lain punya entries.. memang berkobar2..

      Delete
  26. Bermadah pujangga betul entri ni. Tak sabar nak baca the next part, kak Siti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haiyak betoi ka Farah ? ehehe tak sedaq dok menaip puitis..
      tak apa nanti next entry tamo la pujangga sangat..

      Delete
    2. Itu baru bunga je, Farah. Tunggu bila feel kangaroo dah menyerap dalam diri,...hikhikhik

      Delete
    3. bhahaha aaa ah la.. rasanya memang ada bawak balik sama..
      semangat kenggeru..

      Delete
  27. tak sabau nak baca entry seterusnya..intro yang sgt mendebarkan..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh tudia haih Kak Murni.. mendebarkan ya..
      sabar naa.. ceq mencari masa nak update ni.. insyallah soon..

      Delete
  28. wahhhh..best best..cepat sambung entry...tak sabar nak tahu cerita kat sana :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe tak sabar nak kongsikan jugak.. nantikan yaaa =D

      Delete
  29. keep d momentum going...looking forward nak baca kisah siti ke melbourne :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sure will.. thank you.. nanti jangan lupa baca tau bila dah update..

      Delete
  30. Assalamualaikum....singgah jap....suka baca kisah keluar negara....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe marila singgah singgah selalu =)

      Delete
  31. Replies
    1. skali skala Yui.. best best.. jom menabung =)

      Delete
  32. Baca intro je da x sabar nak tunggu episod yang seterusnya...
    Excited nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngeh3.. dah hapdet da entry baru.. dah baceee ke belom =D

      Delete
  33. jauh perjalanan luas pengalaman.. pengalaman berada tempat org tak kira dalam negara atau luar negara bg husna sgt priceless.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Husna.. memang berharga. even pusing Penang pun ada je kadang2 tu jumpa tempat yang best yang tak pernah terjah lagi.. padahal dah duduk puluh tahun..
      always ada feeling tourist..

      Delete
  34. Assalamulaikum mek ct baru lapor diri di sini maaf taw

    ReplyDelete
  35. Dapat peluk ke dua2 binatang tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pun.. salah satu je dapat.. yang sekoq lagi tu kena bayar extra nak pegang..

      Delete
  36. Untung ct dapat p australia nah

    ReplyDelete
  37. Ada cinta padang pertama dgn abam mata biru ke hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha yang mata biwu.. mata ijau.. yang tua semuaaaalah !!

      Delete
  38. Replies
    1. Apasal komen2 si Ekin ni sekerat-sekerat? Panggil kanggaru suruh tinju kang baru tahu! ;)

      Delete
    2. hahaha tu la.. sekerat sekerat dia komen.. mcm tengah nyembang.. tanya ceq jawab.. tanya ceq jawab ehehe..

      Delete
  39. wah menariknya..memang teringin gak nak pergi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila rajin2 tngk tiket.. dapat yang murah rembat je terus.. lepas tu baru fikir cari duit nak jalan..

      Delete
  40. seronoknya membaca kisah pahit manis awak mengemabra...alhamdulillah..pengalaman yg dikutip pasti kekal diingatan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak.. yang pahit manis mmg elok dikenang juga.. jadikan pengalaman.. harap yang baca pun dapat rasa mengembara bersama ^^

      Delete
  41. perrggh!! dapat pergi Melbourne tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intan dah sampai tahun lepas bawa si FL :)

      Delete
    2. kan.. Akak DP da smpai dulu daaa eheh..

      Delete
  42. wahhh teruja membaca teaser walaupun panjang berjela.. Tahniah Siti buat mummy baca sampai habis.. so cepatlah update..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe entry baru lagi panjang Mummy.. dah baca ke ?
      nanti mengah2 baca hahaha..

      Delete
  43. ntah bila dpt pergi kt sana
    sonoknya dpt merasa kehidupan di sana
    mana souvenir..ahaks

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha souvenirs ? ahaaaks..
      nanti insyallah buat GA.. nak kasi sorang satu tak mampu kak..

      Delete
  44. "hati dan fikiran ini masih melayang jauh merindui bumi Victoria"..PERGH statement CT..buat hati sis JM berbulu2 je hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom kite menyemai cinta kat Melben.. Keh Keh Keh...

      Delete
    2. heheeh kejap je ni kang kakak berdua ni sampai le Melbourne pulak..
      CT tabung amek masa 2 tahun nak penuh.. diorang ni petik jari je..

      Delete
  45. CT..jgn ckp mcm tu...itu di kira traveller jgk walaupun setahun seklai travel...Melbourne!! sis JM pun belum jejak kaki ke sana..so pls share...nanti sis JM boleh jadikan panduan..nk cedok info kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe suam-suam kuku kak.. tak gempak macam orang lain..
      ngeh2.. balik2 citer pasal Penang.. jemu dah haih..

      Delete
  46. Replies
    1. alaaa tau dah tau daaaaaah kenapa ni !!! mrajuk !!!

      Delete
  47. Replies
    1. sudahlaaa kak.. blackout kunun..
      cakap jela nak tinggalkan CT sob sob..

      Delete
  48. Replies
    1. rezeki.. ehehe ZF dah kerja skarang boleh bukak tabung
      and start saving..

      Delete
  49. travel dlm negara pin traveller jugak la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keluar dari umah pon dah kire travel... Maksud travel ikut definisi sendiri...

      Delete
    2. yup..travel tak semestinya kena naik kapal terbang

      Delete
    3. sob sob sob.. hahaha tak dela.. tingat last time kena bash..
      sayu pilu hati berkecai.. bhahaha over =P

      Delete
  50. betul siti! i is rindu melbourne jugak! rasa tak puas gi sekali.. hihi..

    jom folo saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe betoi2.. memang kalau ada budget lebih.. nak kena repeat lagi..

      Delete
  51. OK... SS datang nak serang tubi2... He He He... Miss you!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe tu laaa semput laaa ceq kena serang =P

      Delete
  52. Up citer Pulau Pinang tak sudah tu... Moga one fine day jadi duta Penang... Boleh SS naik HOHO free... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe tu la.. harap gak sapa2 notice diriku wakaka..
      boleh jadi duta eh ? tamo la.. tapi nak naik bus HOHO marilaaa mari..

      Delete
  53. Ok... SS nak cedok pengalaman... Belum sampai Melben.. Nak penuhkan tabung bapak ayam sampai berkokok... Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. acecceh.. kejap je tu tabung tu penuh lah.. iols ni je lama bebenar nak penuh..

      Delete
  54. Ada orang tu merajuk 2 ari... he he he... Ni I dah datang pujuk nih... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih dua hari kan budak ni merajuk? :)

      Delete
    2. hahaha budak tu mrajuk 2 hari jaaa.. tapi dia xdan nak menjalinkan silaturrahim balik.. dia sebok berperang naik minyak hahaha..

      tapi len kali nak pujuk bawak la kit kat ke.. sneakers ke.. ni mai serang rumah orang smpai sempot.. haha..

      Delete
  55. Replies
    1. eeerk.. ala 2017 target lain.. hahaha tapi iols menabung je la dulu..
      hampa banyak2 duit takpa.. pegi la dulu..

      Delete
  56. Allah hold Jakarta becoz he wanna give u Melben.. Nampak tak percaturannya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau u gi Jakarta, I pun tak sampai Melbourne..rezeki I jugak!

      Delete
    2. Very very true! Teringat lagi monyoknya adinda I yg seorang ni bila tak jadi gi JKT ;)

      Delete
    3. hahaha time tu memang monyok sebab lama gilaaa x travel.. rasa macam gatai tangan kaki semualah nak jalan jugak.. alhamdulillah masih berfikiran waras ketika itu..

      and yes !! thank you Allah for this opportunity.. kalo dak xde jumpa pelok2 Kak Sal eheheh.. eh =P

      Delete
  57. OK... Cepat sambung! Kanda SS menanti dengan tazzzabar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah sambung dah weh.. cepatla pi baca hahaa..
      kang adinda murka lagi kang =P

      Delete
  58. hahaha.. cepat sambung entri...!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh dah sambung dah awok.. lekaih2 baco..

      Delete
  59. Bestnya dapat mengembara ke luar negara ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. gigih CT menabung Zumal oooi..
      nak memuaskan hati ni..

      Delete
  60. CT, gambo teaser tu cantik. Leh print buat poskad :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngeh3.. memang dalam perancangan kak.. nak print few pictures..
      tapi belum lagi.. kasi semua bertenang hahaha..

      Delete
    2. Kalau buat piskad..kak yan nak satu ye ct

      Delete
    3. eheehhe boleh dipertimbangkan Kak Yan..
      tengok poket dulu ngeh3..

      Delete
  61. rasa tak sabar nak baca mcm3 tragedi yg berlaku itu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaaa memang macam2 tragedi hehe.. ada yang manis pahit lawak..
      nanti CT kongsikan ya..

      Delete
  62. Kisah cinta pandang pertama? wow.. wow.. and wow... hehehe.. okey, I'm excited to read the whole words coming.. mohon diberikan kerajinan buat Kak CT kita ni ya.. and that one, two, three things that happen must be a reason. pengalaman terindah.. alhamdulillah... :D

    With Love, Shad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe.. memang betul2 Shad komen macam buat esssay aahaha.. betuah..
      yes.. cinta pandang pertama hehe..

      Delete
  63. Teringin juga nak menjelajah tempat orang, tapi bukan sekarang la kot... insha ALlah... tunggu anak-anak dah besar kan.. blh dating feeling honeymoon gitu... hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe betul tu Kak MF.. bila anak2 da besar sikit.. diorang mengerti..
      spupu CT bawa anak jalan kecil.. tanya apa diorang tak ingat ehehe..

      Delete
  64. Wahhh...bestnye dpt ke Melbourne.. Kak Leya pun lom dpt jejak lg ke sana... Tak sabar nak tunggu episode seterusnya... Yeahhhhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom jom Kak Leya.. kita terjah sama-sama.. ehehe CT macam brangan je dapat pergi lagi..

      Delete
  65. melbourne...seronoknya melawat negara orang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom Cik Mimie.. buat trip before kawen.. eh tak pun nanti Cik Mimie
      boleh plan honeymoon oversea =P

      Delete
  66. Kenapa x ckp awal2 nk pergi sana...Cik Mimie nk kirim bawa balik kanggaroo sekor,,hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaa tidak ku sanggup lah Cik Mimie.. yang baby pun dah berat gabak dah..

      Delete
  67. Tak sabar nk baca cerita pengalaman CT kat sana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe CT stop sat la dulu Cik Mimie.. ada entry lain yang menanti..

      Delete
  68. Bak kata pepatah jauh perjalanan luas pandangan... nk g ostolia hari2 mmg xmapu kan ;)

    ReplyDelete
  69. Wah teruja nak baca citer ct..tak sabar tak sabar..cter laa lagi xter laa lagi..mmg seronok kan dpt travel..

    ReplyDelete
  70. suka gmbq sayap kapal terbang cmni.akak ada 1 ms blk Mekah dl...hihihihi

    ReplyDelete
  71. Melbourne..akak masih belum keluarkan dari wishlist...bestnya

    ReplyDelete
  72. eyh... hai awak...

    yalah.. mari kita sapa menyapa...

    heheheh...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...