Friday, 14 August 2015

PULAU PINANG | TRANSFORMERS DATANG MENYERANG

TRANSFORMERS STREET ART IN PENANG | PENANG ESPLANADE (PADANG KOTA LAMA)


TRANSFORMERS STREET ART IN PENANG | PENANG ESPLANADE. Aku bukan peminat Transformers tapi aku tengok juga movie Transformers. Biasa saja tak sampai tahap menggilai. Kalau korang adalah peminat tegar Transformers dan berada di Penang, this is for you. Good news untuk semua Penangites, atau mereka yang berada berdekatan Pulau Pinang, both Optimus Prime and Bumblebee are now in Penang. Dua model robot dengan ketinggian 30 kaki telah dipasang dan dibina. Aku rasa size robot sudah cukup besar untuk dibanggakan. Hasil kerjasama Penang Global Tourism dan Penang Island City Council, kerajaan negeri Pulau Pinang telah mengeluarkan belanja sebanyak 1.1 Million untuk membawa masuk dua ekor robot ini dan melancarkan pameran secara percuma kepada orang ramai selama dua bulan. The One Academy Penang juga turut terlibat dalam menghasilkan lukisan-lukisan di kontena-kontena kosong yang diletakkan di sepanjang padang terbuka Penang Esplanade. 

TEMPOH PAMERAN TRANSFORMERS STREET ART IN PENANG


19 Julai 2015 - 17 September 2015

Bermula pada 19 Julai 2015 yang lalu, Transformers Street Art sudah sebulan berlangsung di Penang Esplanade. Tapi jangan risau. Masih ada masa untuk korang plan untuk bawa anak-anak dan keluarga melepak di Penang Esplanade. Transformers Street Art akan berlangsung sehingga 17 September 2015. Sambil makan pasembor, sambil jeling tengok Transformers. Kalau tak mahu kena panah matahari mari singgah waktu malam. Bermula pukul 7.30PM ada light and sound show. Mesti lagi meriah.

Baru-baru ini saja aku ada kesempatan nak pergi jenguk. Alang-alang sudah ke pulau terus lajak singgah sekejap tengok robot. Itu pun sebab Onni dan AbamZ datang ke Pulau Pinang untuk honeymoon. Jadi adalah alasan kukuh untuk masuk pulau. Menempek kacau daun orang nak lovey dovey. Kalau saja-saja memang tidaklah.





Optimus Prime dan Bumblebee terkurung. Bawa gadget korang yang super canggih dan posing sakan. Terhalang dengan pagar tapi masih boleh dan puas kalau nak bergambar. Itu pun ada beberapa orang budak kecil yang terlepas masuk. Jenuh pengawal nak halang. Jadi parents please, jaga anak masing-masing. Ada sebab kenapa tak boleh masuk. Ranap patung tu kalau semua orang serbu.

THE ONE ACADEMY PENANG | TRANSFORMERS STREET ART


The One Academy Penang adalah salah satu institusi seni yang ada di Pulau Pinang. Sepanjang tempoh berlangsungnya Transformers Street Art ni, hasil-hasil seni dari pelajar The One Academy Penang turut berada di sini. Pameran lukisan Transformers Street Art di kontena-kontena kosong yang disusun di padang Penang Esplanade. Fusion drawing kalau tak silap aku. Ada gambar Optimus Prime naik beca, Bumblebee kayuh beca dan macam-macam lagi. Comel sangat. Di setiap lukisan ada penerangan. Jadi tourists yang datang dapat relate dengan culture yang ada di Pulau Pinang.






Aku ada juga notice reaction dari tourists yang datang ke Transformers Street Art. Masing-masing teruja dan ada yang terjerit-jerit nak bergambar dengan patung Optimus Prime dan Bumblebee. Padahal robot-robot ni datang dari negara dia juga. Mungkin vibe yang diterima tu tak sama feeling bila tengok Transformers di negara sendiri. Sakan posing macam-macam gaya.

Menarik kan ? Jadi jangan lupa untuk datang singgah ke Penang Esplanade (Padang Kota Lama) untuk menjenguk dua ekor robot terkenal ini. Anak-anak mesti suka. Mak ayah pun suka juga. Jadi rancang percutian hujung minggu korang baik-baik ya. Dah tengok robot nanti mari kongsi cerita dengan aku. Selamat hujung minggu =)

PENANG TRANSFORMERS STREET ART INFORMATION


          

Penang Transformers Street Art


Venue
Penang Esplanade (Padang Kota Lama)

Date
19 July 2015 - 17 September 2015

Contact Numbers
012-4337063 / 04-650 5136


-SITI YANG MENAIP (SYM)-

Reach me via email at :
sitiyangmenaip@gmail.com
SitiYangMenaip | Sitiroro | Facebook | Facebook Page

200 comments:

  1. Bawak budak2 ni confirm suka..")

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe mak bapak budak pun sakan sama =)

      Delete
    2. Betul...betul...mak bapak budak pun excited sama :)

      Delete
    3. ngeh2.. omputih pun sama kak.. sakan jakun =P

      Delete
    4. kalau x jakun bukan 'orang' nama nya..itu robot hihih

      Delete
    5. ahahaha tudia Akak JM attack.. amek kau hehehe..

      Delete
    6. hehehe semput terkejut lemah semangat semua ada =D

      Delete
    7. kang tak larat orang nak angkat kak =P

      Delete
  2. Saw few pictures of this arts on Instagram! Sangat cool, okay. I wish I could be there.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe Farah.. please post some pictures on IG please.. hehe..

      Delete
  3. Menarik ni kan...bestnya kalau akak dapat pergi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe marila jalan2 Penang Kak Suria =D

      Delete
  4. Replies
    1. memang.. tapi tengok di kejauhan.. kalo boleh serbu lagi best =)

      Delete
  5. Kalau dekat boleh pergi...tapi sayangnya robot tak boleh sentuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe yang duduk kat Penang ni pun brapa kali
      plan tak jadi jadi pergi hehe..

      Delete
  6. Yang gambar tarik beca tu cantik...gelihati pulak menengoknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. macam Bumblebee kena buli dengan Optimus Prime.. hehe..

      Delete
  7. Replies
    1. best.. nak repeat mai Penang lagi dak ?

      Delete
  8. wahhhh menariknya..best nih... tiba-tiba teruja pula nak turun penang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe mari mari sebelum Transformers lari..

      Delete
  9. akak dah pergiii..org kata kalau pergi malam lg cantik..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya pun malam best lagi.. ada light and sound show tu..
      tapi yang jelasnya sianglah..

      Delete
  10. salam jumaat..transformers kayuh beca hebat tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. only in Penang ada Transformers naik beca =D

      Delete
    2. transformer kayuh beca tu mmg rare heeee

      Delete
  11. Ct depa kata malam lagi cun kan, agak2nya sempat tak kak ana ke sana nanti ni haha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai mai Kak Ana.. sampai bulan 9 ni.. plan any weekend mai terjah..
      mai petang lepak sampai malam.. dapat dedua =D

      Delete
  12. Replies
    1. Wak dendiam je mai Penang kan.. takut kena pow soh banje letu..

      Delete
    2. gitulah dia si Wak ni.. pastu kata orang x ingat dia..

      Delete
  13. akak kesana kelmarin..alangkah frustnya anak2 kerana tiada tempat utk parking..last2 balik mcm tu ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak ye ke.. yang carpark berbayar tu pun ke kak ? huurm..
      tapi kalo lepas office hour akak park je celah2 mana boleh nyelit.. hehe..

      Delete
  14. Replies
    1. kan Mazni.. mari lew kita serbu Transformers..

      Delete
  15. penang memang syok.. negeri kedua kita dari kecik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe samalah.. kalo dak membesar kat Terengganu CT ni wakaka..

      Delete
  16. Replies
    1. mari le sini Nani.. lepak makan pasembur =D

      Delete
  17. 1.1m.. perh...
    nasib baik dgr pkataan free.. tu masuk..
    teringin nak p... tapi jauh plak..
    yg transfomer naik beca punya mural.. mesti cantik
    lukis kat kontena...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe orang Malaysia kan.. free baru pergi wakaka..
      hurm lama lagi ni berlangsung.. diorang siap launch new chevrolet kalo x silap..
      cantik2.. blend in dgn Penang's culture..

      Delete
  18. budak-budak memang suka juga dengan robot..

    ReplyDelete
  19. hari tu pi padang kota, cari parking x jumpa. last2 balik macam tu je.. hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kata naik motor Pha Is ? nempek je la celah mana pun hehe..

      Delete
    2. cari parking x jumpa ke or parking penuh..musykil ni

      Delete
    3. pha is suka kusutkan .. park mana2 janji jalan kaki

      Delete
    4. ahahaha dengar tu Pha Is.. si Nina nak mula bebel hahaha..

      Delete
    5. pha is mmg sengal pon.. sikit2 nk gomel

      Delete
  20. bukan peminat Transformers jugak..tapi kalau dekat memang dah datang posing kat sana..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kan.. bukan big fan tapi kalo dah ada depan mata..
      terus mengaku peminat hehe..

      Delete
    2. Mmmmm kalau dah agam tersergam depan mata kita, rugilah kalau tak bergambar!
      Akak tau bumblebee je. Yang lan akak conpius sendiri :)

      Delete
    3. hehehe memang rugi lah.. tetiba yang tak pernah tengok movie pun
      ngaku tau nama2 movie =D

      Delete
    4. itu mmg dasyat...boleh mengaku je belum tentu tahu

      Delete
    5. eeheh tahu kak.. bukan tak tahu.. cuma bukan peminat sejati..

      Delete
  21. harap boleh p la sini huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mari mari.. memeriahkan Padang Kota =D

      Delete
    2. Tggu abe cuti la jawabnya

      Delete
    3. yeah.. bila cuti boleh jalan2 =)

      Delete
    4. Xde cuti hari merdeka pun kena keje

      Delete
    5. hehehe laung "merdeka" kat rumah le gitu hehe..

      Delete
    6. bukan Ekin suri rumah sepenuh masa ke

      Delete
    7. ehehe suri rumah kadang lg sebok dari yang bekerja tetap kak..

      Delete
    8. Sis JM surirumah sepenuh masa buat keje penat sikit rehat ngantuk tido hihihi...

      Delete
    9. Ekin ckp abe ekin la sis JM nk g berjalan2 mana tak boleh hari Puclib holiday pun kena keje

      Delete
  22. serinya Onni... pi time malam and ramai orang..

    tak syiok macam ni.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe orang bahagia =D kita tumpang bahagia..
      tak syok malam ka tak syok siang ? hehe.. malam susah lah nak hangout..

      Delete
    2. mlm lah best ada lampu kan cT kan...lagi cantik pe..x pun pergi je siang n mlm..free kan

      Delete
    3. CT prefer pergi siang.. colour lagi cantik kalo nak snap gambar..
      kalo malam i is tak reti amek gambar..

      Delete
  23. Woww...menariknyaa tapi, jauhnya nak ke penang..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe yang duduk kat Penang ni pun malas nak pegi =P

      Delete
  24. Teringin nak p tapi tak tau bila... moga sempat laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama lagi ni Zumal.. mai Penang naik ETS lepas tu soh Arz bawak jalan ngeh2..

      Delete
    2. Hehe... nak bawak bumblebee balik ^-^

      Delete
    3. amboi Zumal.. tinggi cita2 tu.. tak muat ETS tu..
      eh naik la bumblebee kan kan hahaha..

      Delete
    4. ehehe Zumal duduk jauh.. macam tak berbaloi je datang
      Penang nak tengok patung ni kan ehehe..

      Delete
  25. suka nyaa tgk lukisan kat kontena2 tu.. kreatif sungguh..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. kalo datang awal2 dulu dapat tengok diorang lukis..
      live gituu hehe..

      Delete
  26. Replies
    1. hehehe kan.. memang semuanya students akademi seni =D

      Delete
  27. Replies
    1. hehehe marila sini Yui.. naik ETS.. skarang kan dah ada ETS..

      Delete
    2. kalau naik ETS turun mana CT?

      Delete
    3. turun Butterworth then kena naik ferry / bus ke Georgetown..

      Delete
    4. CT..betul ke dgr cite ada kapal besar berlabuh di Penang..nak naik byr RM1 utk dewasa..pastu ada library kat dalam tu

      Delete
    5. haaaa ? ehehe memang banyak kapal besar berlabuh kat Penang ni kak..
      kapal apa tu.. murahnya bayar RM1 je..

      Delete
  28. peminat transformer mesti tak kan lps kan peluang ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Anies.. omputih pun sakan posing..
      hehehe kalah kita..

      Delete
    2. tp kenapa yek x smpi penghujung thn? kasi laa lama sket... br syiok

      Delete
    3. hehehe lama dah ni Anies.. dari bulan 7 ritu..
      rasanya sempena Georgetown Festival.. rasanyalah..

      Delete
  29. huihhhh....ni bukan stakat budak pun suka nih....mak bapak budak pun suka....sy peminat setia transformer.....gerenti excited giler bila tgk prime tuhhh.....over lg dr budak kecik kan...hahahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. betul tu DM.. wow peminat transformers ? mesti layan dari zaman kartun2 tu kan.. CT tak tengok sangat tapi pernah la tengok..

      Delete
  30. baru je melawat sana semalam..sekali kena saman parking daaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. woooo itula kisahnya kena saman tu ye kak.. sabar2.. diorang tahu tengah in
      kawasan tu.. extra la nak jaga2.. kalo dak parking je cem mane pun..

      Delete
  31. Assalam CT,
    dah 2 kali terjah
    ghasernya akan ada kali ke tiga he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. amboi. ni memang peminat sungguh ni..

      Delete
    2. Assalam CT,
      idok ler minat bebenor dengan robot itu
      iols lebih minat padang itu
      punggaaaaahhhh he3

      Delete
    3. hehehehe manalah tau fanatic robot tu hahaha..
      dah minat padang tu bakpo pulok kak ?

      Delete
  32. Lupa nk ckp, sy nk minta alamat surat menyurat boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh Anies.. nanti CT pegi kat blog Anies k tinggalkan alamat..

      Delete
  33. nice ...ada tambahan art kontena yee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah !! tengok gambar promotion memang diorang mula melukis di Padang Kota =)

      Delete
  34. I pergi malam.. suasana pun lain.. jenuh nak mencari parking..
    for me, walaupun I minat tgk movie, this one tak menarik sangat.. tapi, proud kat depa yg buat tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. malam macam sesak kan.. plus CT pun suka pi siang.. tak reti ambil gambar at night..
      kalau siang okay lah sikit cuma panas.. around pukul 5 gitu okay sangat..

      ritu untuk dapat parking betol2 depan pentas tu hehe..

      Delete
  35. alahhhhhhhhhhh budak2 tu dah p tgk ngan babahnya
    mak dia belum lg
    xkira mggu ni nak p terjah nak peluk bf gelap i optimus prime hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe alamak El.. x boleh pelok pun.. tapi Optimus Prime macho kan ?
      kalo Bumblebee dia cooomey2 manja hehe..

      Delete
  36. Lukisan mural kat kontena tu sangat cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. comey kan.. Bumblebee kena buli ngan Optimus Prime kayuh beca =)

      Delete
  37. Ada juga org bgtau CN psl transformer ni. Tapi optimus prime dan bumblebee ni mai waktu CN takda planning ke penang. Huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heehe baru ada skarang sampai bulan 9 nanti.. CN tak dak planning nak mai lagi
      Penang ke ? mari mari..

      Delete
    2. for the time being takda planning ke penang lg. plan nak ke tempat lain plk. hehe...

      Delete
    3. ehehe amboi nak pegi mana tuh !!!

      Delete
  38. Adoiii tak terpergi lg tengok.. Selalu dok tgk dari jauh jer... Tak leh jadi kena pi terjah jugak nie..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uuuit Kak Farah.. opis kan dekat jew.. pi la jenguk.. makan2 pasembor situ hehe..
      sambil tenung Optimus Prime..

      Delete
    2. Dah pi cuma belum masukkan dalam entri

      Delete
    3. mesti cik Puteri teruja kan..ke aRz yg terlebih teruja hiksss

      Delete
    4. hahaha Cik Puteri biasa2 je.. dedi dia yang teruja lebey hehehe..

      Delete
    5. eeheh hai kak.. singgah gelak je eh =D

      Delete
  39. SS nak tanya... Cemana icon muka SS boleh ada dalam google map tu? Pelik nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngeh ngeh ngeh...siapa yg log in utk tinggalkan komen..muka org tu terpampang kat sana..

      Delete
    2. hehehe a ah.. siapa ada account Google akan keluar muka dia.. haaaaa most wanted laaa tuh..

      Delete
  40. Penang ni memang femes dengan street art kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tapi sedihla skarang.. diorang conteng protess..

      Delete
  41. Dua2 bertudung pink... dah macam kembar... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau JM ada kat sana mesti Mak dan 2 anak bertudung pink

      Delete
    2. hehehe.. kaler peach laaa hehe.. kalo campur Akak JM memang lagi pinkish..

      Delete
  42. siang pon cntik tp ada anak kecik xmo p siang nti demam

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi CT rasa siang lagi cantik.. sebab CT tak reti guna camera at night..

      Delete
  43. bestnyeee... kan best klau transformer dtg nogori jugak..hihi.. jauh tu penang... ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe mana tahu transformers ada road tour hehe..
      marilah sini Anis.. i am here for you =)

      Delete
  44. Seronok juga bila tengok pameran mcm tu..kak wana minat citer transformers..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. woooo Kak Wana peminat transformers rupanya..
      kalau datang Penang mesti wajib singgah ni.. hehe..

      Delete
  45. lama dah dok tengok je org post psl 2 ekor robot ni. geram nk p tapi xdak member pulak hurmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdak member ? Anamizu duduk mana ? alaaa wat tak habaq mai ehehe..

      Delete
  46. Hahaha. Transformer pon naik beca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eehehe dah jadi orang Penang kena naik beca heheh..

      Delete
  47. Eh ehh saya pun haritu pergi sini! Tapi singgah kejap je lah lepas makan mi sotong dengan abc kat situ haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula tengok kat IG orang tu jalan Penang sakan.. tak hello2 pun akak ni.. huwaaa..

      Delete
  48. paling best kalau ada effect GERAK...x STATIK mcm tu baru woowwwwwwwww!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. kot la ada gerak2 hehe.. lawan2 ke kan.. baru cem wowowowow real hehe..

      Delete
    2. barulah kena Pulau Pinang kena 'serang'

      Delete
    3. betoi betoi.. ni diri statik je.. kasi gerak2 sket..

      Delete
  49. perghh...Optimus Prime and Bumblebee!! mmg minat gile kat dua org ni...ehh..orang ke ekor...bak kat CT heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. ekoq ekoq.. dua ekoq robot.. hehehe.. suka bumblebee sebab manje je =D

      Delete
  50. belanja sebanyak 1.1 Million untuk membawa masuk dua ekor robot? PERGHH!! untung n berbaloi ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe bab tu den tak dapat nak tolong jawab lew.. hehehe..

      Delete
    2. ahahaah..sis JM tanya salah tempat

      Delete
    3. eheheh kena tanya CEO company yang jemput robot mai Penang..

      Delete
  51. samp[ai 17 september? wahhh..kasihan 2 ekor tu kena hujan dan panas hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha itulah pasal.. dua bulan terpacak kat padang kota tu..
      redha sajalah panas hujan ribut semua hehe..

      Delete
    2. hari ni 9 sept....so ada masa seminggu lagi..kalau dekat mesti dah sampai ngeh ngeh ngeh

      Delete
    3. hari2 penuh padang kota tu CT tngk.. asal lalu mesti sesak ngan kereta..
      tapi skrang dah xde da robot tu..

      Delete
  52. so sweet pasangan couple yg pegi hanimun tu....alaaaaaaaaa...terkurung lah pulak...baru nk peluk kaki bumlebee huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe comel kan diorang.. malu2 tuceng hahahak.. sebok je CT nempek pegi kaco..
      tulaa.. sebab tu diorang kurung.. kalo Akak JM pun nak peluk
      bumblebee apa lagi budak2 haha..

      Delete
    2. kih kih kih kih...asyik tgk dalam TV je

      Delete
    3. eheheh okay la jugak kira akak kenal gak diorang ni =P
      kee tetiba ada yang tanya patung apa ni.. krik2 jugak lah..

      Delete
  53. masuk is FREE? kat mana untung nya dorang habiskan 1.1 milion tu eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe entahla kak.. ada la tu sumbernya.. yep semua free =)
      Penang memang baik hati untuk penduduknya..

      cewah dah macam duta kecil dah =P

      Delete
    2. kiranya org melayu tidak di 'pulau' kan lah eh

      Delete
  54. 1.1 M ? kalau pameran tu jatuh masa cuti sekolah , banjir lah padang tu dgn bebudak ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep.. katanya lah 1.1M hehe.. tak cuti pun memang penuh Kak QV huurm..
      penuh ngan budak parents tourist semualah..

      Delete
  55. bestnye.. jauh sgt nk p..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe yang duduk jauh CT faham.. yang duduk dekat2 ni..
      lagi malas nak pergi ehehe..

      Delete
  56. Ada juga tahu pasal transformer mendarat kat penang tu..seronoknya kalau dapat ke sana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh skarang dah tak ada Cik Mimie.. habis dah kontrak diorang ngan Penang..
      maybe pergi terjah tempat lain pulak..

      Delete
  57. Kalau tak berpagar memang ranap la semua bnda alah tu kena serang :) hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang.. dengan mak bapak budak rasanya serbu ehehe..

      Delete
  58. Kreatif betul lukisan2 denkat kontena tu...thoorbaik betul seni lukis dorang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe memang budak2 academy seni yang lukis.. so memang ada talent..
      cer soh CT lukis eheh..

      Delete
  59. ada masa lagi ni haaaa, boleh bawak uwais ihihihihi

    serius lukisan tu comey sangat haaa. yg pling comey dorg naik beca tu. kreatif!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe memang yang tu ramai gila orang nak amek gambar.. bratoq tunggu turn..

      Delete
  60. pi makan Mee Sotong tapi jeling2 je..tak gi bgmbar pun...hurm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap ke mee sotong situ ? awat jeling2 ja.. patut pi seround dua posing..

      Delete
  61. Fuiyoooo...transformers datang penang tu. Cantiknya street art tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe diorang mendarat kat Penang pulok.. ritu diorang kat KL..

      Delete
  62. malam pon cowded.. suka tgk optimus cakap. haha
    memang berpeluh, rasa malas nk selfiee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada ke dia cakap ? ke cakap dalam movie.. macho kan hahaha..
      tapi suka Bumblebee sebab ngada2 comel ehehe.. tapi cool..

      Delete
    2. mmg robot tu ckp pun kalau datang malam. hahaha
      cakap sambil buka lampu keluar dr mata

      Delete
  63. berbakatnya org yg buat art ni. serius lawa sgt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe kan.. dahla lukis atas kontena lekuk lekuk..
      memang budak2 berseni jadi tangan tu gifted nak melukis =)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...