Friday, 10 July 2015

TAMAT KONTRAK GURU GANTI - TERIMA KASIH MRSM PDRM KULIM

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ

 بِسْـــــــــمِ اَللّهِ الرّحْمن الرّحيم

Finally !! Setelah hampir dua bulan setengah aku bekerja sebagai guru ganti, akhirnya kontrak aku pun tamat pada hari Rabu yang lepas. Pejam celik dah sampai hari terakhir aku bekerja di MRSM PDRM Kulim. Dari awal bulan Mei hinggalah awal Julai. Bukan satu tempat yang asing bagi aku since aku merupakan student di sini suatu ketika dahulu. Walaupun option aku English aku diberi kepercayaan untuk mengajar BM. At first agak sedikit susah but I had to try my best. Tersasul juga few terms in English but these cool kids tolong betulkan. Kelakar.

And now I am back as a penganggur terhormat. Dapatlah jenguk blog yang dah mula berhabuk. Menunaikan tanggungjawab blogwalking terhadap kawan-kawan yang masih sudi bertandang. Ada yang mula merajuk ke ? Janganlah macam tu. Nanti aku pergi jenguk.

Aku tak nak membebel panjang. Korang pun belum tentu rajin nak baca. This time aku just nak share gambar-gambar yang aku sempat ambil with my students. 1 Arrazi, 1 Kindi, 5 Arrazi dan 5 Zarqali. Extra pictures with my homeroom kids. Gambar-gambar around hari terakhir aku mengajar di sana. Sempat juga kami rancang untuk berbuka puasa bersama-sama.


























Okay cukup. Tak boleh banyak-banyak. Semua dah cuci mata masing-masing ? Hihihi.. 

Ada banyak lagi gambar sebenarnya. Gambar budak-budak yang syahid dalam kelas pun ada. Tapi aku simpan buat kenangan sajalah. Nanti kantoi Cikgu CT mengajar bosan sampai budak-budak boleh terlelap dalam kelas. Cover !!

Untuk my students, incase korang come across this entry, silalah sengih lebar sebab muka korang dah popular di blog ni selain di account Instagram. Sila rasa bangga dengan diri sendiri sebab blog ni sangat terkenal dah famous. Bukan calang-calang orang boleh menempek disini. Haaa.. itulah jaminan seorang blogger picisan yang budget poyo. Hahaha.. gurau saja ya kawan-kawan.

Good luck people. Sila jadi rajin because your exam is just around the corner. Jangan malas sangat. Few months left saja lagi. I had fun meeting all of you and my prayers will always be with everyone of you. Saranghae ^^

115 comments:

  1. meriahnya anak murid siti.. 😊😊😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe itu yang bagus.. ambil gambar pandai posing sana sini..

      Delete
  2. Salam ramadan cikgu Siti :)
    Dulu aliah pon budak mrsm best sangat..
    Semoga Allah murahkan rezeki dan mempercepatkan prosess dapat kerja baru :-)
    Jemput datang blog aliah
    www.sheiskrung.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe seronok kan ? zaman sekolah..
      amin thank you lalink.. insyallah nanti CT jenguk ke sana ya..

      Delete
  3. cuci mata lah..tapi budak-budak sekarang nape comel-comel.zaman akak sekolah dulu semua muka pecah rumah..bahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kita dulu comot2 kak.. pegi sekolah tudung pun selebet..
      ni anak2 moden.. bergaya pandai hehehe..

      Delete
    2. Muka pecah umah cemana Cik Sal? Demo skit... Bagi contoh... Ha Ha ha...

      Delete
    3. ada paku ada hammer melekat kat muka..

      Delete
  4. nape mrsm pdrm?parents diorang polis ke?takut pulak sebab dah puji diorang comel karang polis mai tangkap akak..maaf Tuan, saya tak minat budak-budak kecik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mrsm ni hasil gabungan polis ngan mara.. majoriti memang yang parents kerja polis..
      tapi CT dulu masuk mrsm ni jugak tho parents bukan polis hehe.. ratio diberatkan untuk
      anak2 polis yang cemerlang..

      Delete
    2. oh, alumni rupanya..mesti best dapat mengajar kat sekolah lama..

      Delete
    3. hehehe best reminiscing those good days kan.. tengok kelas lama macam trbyang2
      waktu jadi students.. tngk dewan makan tingat dulu brebut2 nak makan dulu
      potong que kawan hahaha..

      Delete
  5. cikgu pun nampak sebaya je..ish, jeles!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh ni yang iols suka baca ni =D

      Delete
    2. Penat Cik Sal puji... Hulurlah sampul sekupang dua tu cikgu ct oiiii.. he he he...

      Delete
    3. hehehe xpela nanti bebila kami plan nak ngeteh..
      banje minum kopi seround dua =P

      Delete
  6. Mana satu muka kak CT ni, eh sasul akak pulak..hehe.. cikgu pun mcm budak2 je tgk.. selamat beristirehat sebentar ye, Insyaallah nanti dapat kerja baru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe cikgu mesti lah yang paling comel tu Shida wakakaka.. akak pun takpe..
      memang tua dah pun ahahha.. amin mudah-mudahan..

      Delete
  7. girang gumbira ye kamu semua.. good luck in exam anak2 didik cikgu CT..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe kasi diorang senyum2 skrang.. nanti dah SPM tak larat nak senyum dah..

      Delete
    2. girang gumbira? Banyak sangat dengar lagu sudirman nih...

      Delete
    3. aaaik.. zaman kami muda mudi la SS.. kami dengar sleeq =P

      Delete
  8. ank murid dgn cikgu dh mcm sebaya je ye...
    waahhh lps ni penganggur tehormat la ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe biasa dah jadi penganggur.. ambil upah check thesis balik lah..
      buat while tengah tak ada kerja ni..

      Delete
  9. yg mn 1 cikgu yg mn 1 ank murid ni?cari x jumpa...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang je Kak Zai.. cikgu adalah yang paling comel hahahak..

      Delete
  10. alaaaa...sekejap je ke? mesti rindu nak mengajar dah kan nnt...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah sekejap saja Sally.. depends on berapa bulan cikgu yang
      bersalin tu ambil cuti.. memang pun.. memang rindu nak mengajar..

      Delete
    2. So far belum dapat posting mana-mana? ke belum time lapor diri lg? Sally tak tau sangat pasal posting ni.. :P

      Delete
    3. CT terlepas tarikh nak register dengan government due to some reasons.. jadi kena tunggu another stahun / stahun stengah as a penalty.. tapi bila dah lama sngt jadi macam tahla..
      cuma minat tu still ada..

      Delete
  11. nampak siti pun macam student, muda remaja gitu...
    teacher yg disayangi student ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaauch so sweet of you Kak Sue.. tak ada muda remaja lagi dah haih..
      hihi.. biasalah.. kalau guru praktikal or guru ganti memang bebudak
      manja semacam hehehe..

      Delete
  12. confirm bebudak ni rindu kat cg BM mereka... hihihiihihih.. bestkan jadi cg kak CT.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe mari kita tengok berapa lama diorang nak rindu..
      best.. memang akak nak jadi cikgu tapi belum ada rezeki..

      Delete
  13. ala, comelnye students....

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa.. students je ke yang comel ? huwaaaa..

      Delete
  14. all the best in the future dear!

    ReplyDelete
  15. Assalam Siti, Mesti anda seorang guru yg sporting kan..kan..kan.. terpancar kegembiraan dalam tangisan di wajah anak2 murid anda... heeee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe bila jadi guru ganti.. kita tak payah nak serious sangat.. kita still mengajar dengan baik sebab itu tanggungjawab tapi ada sedikit free and easy. kalau stress bebenar nanti
      kita pun tension ye dak =D

      Delete
  16. BANYAK FOTO2 KENANGAN BERSAMA MURID2 KESAYANGAN YA CIKGU CT..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak.. ambil gambar banyak2 buat kenangan..
      gambar boleh simpan sampai bebila..

      Delete
  17. :'-C sayu pulak tengok gambar perpisahan nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe memang sayu Kak Yan.. tapi biasalah..
      semua pun kena berpisah..

      Delete
  18. sweetnya murid2 cikgu ct.. handsome pun ada :P
    jangan sedih2.. nanti boleh buat gathering dengan depa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. dah besar dah pandai bergaya..
      tu yang comel2 hensem2 tu.. cer kalo kecik2 lagi..

      sob sob.. itulah.. nanti bebila boleh jumpa lagi..

      Delete
    2. hahaha.. terpikat cikgu2 yg masih single.
      kalau dh masuk U berderet org nk kenal.

      dekat je kan ct nk jumpa.

      Delete
    3. hahahah bahaya ni.. kang scandal cikgu ngan student =P
      isk isk.. a ah dekat je.. tapi seganlah..

      Delete
    4. banyak bakal2 lelaki hensem dalam gmbar ni. haha
      cair kalau dh kerja nanti

      Delete
  19. best jd cikgu ni, anak murid akan ingat sampai bila2....kipidap..

    ReplyDelete
  20. Doa baik2... Insyallah ada rezeki... Aamin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin mudah2an.. Allah juga yang nak beri kan..

      Delete
  21. Comel2 aje student... Teringin plak nak lalui semula zaman sekolah menengah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe betul tu.. CT pun rasa zaman sek menengah paling best.. time sek rendah
      semua innocent sangat lagi.. naik besar skit bleh buat jahat sikit heheeh..

      Delete
  22. seronok depa dapat cikgu CT..tu yang muka semua ceria tuuu...Cikgu.. nanti tolong emailkan alamat cikgu ye..nekcik nak join klas cikgu CT jugak!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee diorang tu seronok nampak camera lebih.. sakan nak posing hehehe..
      alamat ? emailnya ? hehehe..

      Delete
  23. cikgu n anak murid sama baya hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kembang pipi ku kalo begini Kak Ekin =P
      sengih sampai telinga.. lalala..

      Delete
    2. hihihihi kembang pipi ya org puji dio

      Delete
    3. Kak Ekin ni rajin sungguh dia mereply..

      Delete
  24. rendah sangat cikgu CT kita ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahaha gitulah gayanya hahaha..

      Delete
    2. tinggi anak murid lg tu hihihihi

      Delete
    3. memang pun kak.. semua tinggi2..

      Delete
    4. Ada yg nk ngorat cikgu tak hahahaha

      Delete
    5. bhahaha eerk sensitif tu.. semua under age kak oi..
      kasilah depa blajaq cari duit dlu..

      Delete
  25. comel n hensem anak murid CT hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe haip anak murid je ka ? cikgu macam mana ? huuuu..

      Delete
    2. cikgu yang paling comel hihihi

      Delete
  26. yang mana cikgu yang mana anak murid nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe cikgu yang paling comel sekali lalalala..

      Delete
  27. cepat tul kan masa berlalu...2 bulan setengah...dh tamat..mesti rindu sama budak2 tu kan...nampak semua sporting...ke cikgu CT ni baik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah.. tau tau dah nak habis kontrak.. cepat saja masa berlalu..
      tak sempat nak buat macam2 aktiviti pun dengan budak2 ni..

      dedua wakakaka.. haruslah jadi cikgu yang baik dan bagus budak2 ni memang sporting..

      Delete
    2. Agak2 student tu tahu tak cikgu CT ada blog? Ha Ha Ha..

      Delete
    3. miahaha diorang tahu =P ada yang follow IG tu nampak ada link..

      Delete
  28. comel2 dan nampak bijak semua nya..ye lah kan student MRSM tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe memang budak2 ni banyak akal ni kak oooi..
      pandai2 tapi penyakit M tu dok ada.. geram tol hahaha..

      Delete
  29. in shaa Allah CT....rezeki Allah itu luas...semoga CT akan mendapat pekerjaan yg tetap aminnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.. thank you untuk yang sudi mendoakan =)

      Delete
  30. ramailah anak murid yg dah skodeng blog ni ... meriah sungguh mrk ... sis tag siti dalam giveaway jaket biru ... http://harumankasehvee.blogspot.com/2015/07/ga-raya-2015-blog-jaket-biru.html ... hadiah utama penginapan percuma semlm di Bayou Lagoon Resort Melaka ... jom join .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe diorang ada skodeng ke blog ni ? tapi tak tahulah esok lusa kalau diorang terjumpa kan..
      thank you tag.. insyallah kalo free boleh join.. hehehe..

      Delete
  31. salam perkanalan.....wah ramainye anak murid....cikgu fofular nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe cikgu ganti memang popular wakakaka..

      Delete
  32. siti memang org Kulim ek...btw..sungguh aihhh..hampir xtau beza mana cikgu, mana anak murid..cute sangat...hehehhe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tak pun.. CT dok nibong tebal.. tapi dengan kulim dekat saja..
      ehehe budak2 ni tinggi2 kak oooi.. habis kita pun tenggelam..

      Delete
  33. semoga murah rezeki....ada bakat menjadi guru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe memang buat teaching la Uncle.. amin amin..

      Delete
  34. Replies
    1. eheheh nasib puji cikgu comel..
      kalau tak iols dah merajuk =P

      Delete
  35. aloloo.. happening sungguh anak-anak murid kak ct..

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorang tu sakan sebab nampak camera je.. hehe semua kaki posing sana sni..

      Delete
  36. mesti mengajar best sbb tu anak murid happy je kan ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tatau la yang tu.. tngk budak2 tido je dalam kelas kejut pun kang pengsan balik.. subjek BM kan.. mmg bosan..

      Delete
  37. meriahnya.. semua happy jer.. tetiba teringat sekolah lama dekat2 ngan MRSM PDRM Kulim tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ritu eh Kak Eyda citer.. sek jiran kan kan ? dekat je tu.. hehe..

      Delete
  38. seronok tgok budak sekolah.... hidup happy jer...senyum comel sume...cikgu nya pun comel jugak...nk ngorat boleh?? hehehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe nak ngorat ? baik tlg carikan mamat german sorang bawak balik kat akak hahaha.. ala bebudak Aisya.. time kita sek pun happy2 je.. tak fikir pun masalah2 dunia ni..

      Delete
  39. happynya nak murid..sporting habis

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy sebab cikgu ganti da abes ngaja hihi..

      Delete
  40. Best ct ye.. murid2 pun sporting..
    Pengalaman best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi yep bagus budak2 ni semua.. masing2 pantang nampak camera =P

      Delete
  41. teringat pengalaman sy pernah mengajar sebelum ni....priceless....pengalaman yg xkan dilupa....rasa sayu jer kan nk tinggalkan student yg kita pernah ajar.....panggilan "cikgu" akan sentiasa melekat sampai bila2...heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu T.T jujurnya mengajar di sekolah lagi best dari mengajar kat tempat lain.. budak2 sekolah walaupun nakal tapi masih ada batas.. kalau kat ipt diorang rasa diorang dah besar huhu.. rindu lak nak dengar 'cikgu'

      Delete
  42. Teringat masa skolah dulu..kalau ada Cikgu yang pindah or tukar..mesti ambil gambar kenangan macam ni jugak..

    Seronok tgk CT dengan anak murid :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh wajib ambil gambar cemni.. gambar je la yang ada untuk kenangan pun..
      nanti diorang besar tua tah tetiba jumpa ke blog ni hahaha.. biar diorang tengok..

      Delete
  43. Assalam CT,
    yang mana satu cikgu ni?????
    tak brapa nak perasan :P
    laaaariiiikkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe alaa buat2 tanya lak akak ni.. opcoz yang paling omey tu =D

      Delete
  44. diorang tahu x cikgu ni blogger yg selalu menaip-naip

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe diorang tahu rasanya CT ni blogger tapi mungkin diorang tak
      tahu URL nya.. ngeh3.. tayah bacalah..

      Delete
  45. Tu dia....berderet² gambar. Mesti sedih kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kak.. tapi apakan daya..
      alah diorang ni kejap je ingat cikgunya.. dah lama2 nanti lupa la..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...